Pregled novčanika MyCelium

MyCelium osnovala je grupa hardverskih inženjera 2008. Tim je na rad s blockchainom motivirao pojavom i popularnošću Bitcoina tijekom sljedećih godina.

MyCelium nudi MyCelium Bitcoin novčanik, koji pruža pristupačnu opciju za korisnike pametnih telefona. Aplikacija se čini da Bitcoin koristi bez trenja, funkcionalan i pomaže premostiti jaz do fiat valute, a istovremeno ostati siguran.

MyCelium Bitcoin novčanik

U ovom pregledu MyCelium Bitcoin novčanika saznat ćete o ponuđenim značajkama i odgovara li on vašim zahtjevima.

Javno mišljenje

Ponekad je teško odlučiti je li kripto platforma pouzdan pouzdan proizvod. Vaša se osobna iskustva mogu razlikovati od onoga što čitate na mreži ili se softver osjeća idealno, pa pogledajmo neko javno mišljenje.

Javno mnijenje vrlo povoljno svijetli na novčaniku MyCelium. Aplikacija se može preuzeti iz Trgovine Google Play i zadržava snažnu ocjenu s 4,5 zvjezdice. Postoje tisuće sretnih korisnika koji uzvikuju pohvale. Uvijek ćete pronaći nekoliko loših recenzija, ali većina se tiče osobnih problema, a ne iskustva novčanika u cjelini.

Prilično je teško pronaći previše obeshrabrujućih mrzitelja novčanika pametnog telefona. Očekivao sam da ću pročitati mnoge sigurnosne pritužbe ili sigurnosne kopije išli po zlu. Međutim, svijet Bitcoina uglavnom voli MyCelium. Čak i Reddit, koji je cipela za kritike, daje blistave izvještaje.

Korisničko sučelje

Recenzije govore same za sebe. Popularnost novčanika proizlazi iz stručno dizajnirane aplikacije. Novčanik MyCelium dostupan je i na Google Playu i na iTunesu, što bi trebalo odgovarati oko 99% korisnika pametnih telefona. Ako ste i dalje zapeli s Windows telefonom, onda imate većih problema, prijatelju.

Nakon otvaranja aplikacije, odmah vas dočekuju vaš Bitcoin novčanik i jednostavne, lako razumljive kartice. Dobili ste QR kod, gumbe za slanje i primanje popraćeni trenutnim tečajem.

novčanik micelija

Prelistajte račune i odmah možete napraviti sigurnosnu kopiju privatnog ključa koji se automatski generira za novčanik. Ovo je važna značajka koja osigurava poduzimanje koraka za osiguranje sredstava u slučaju gubitka telefona.

novčanik micelija

Vaša povijest transakcija i adresar prate upravljanje računom kako bi pružili sveobuhvatan novčanik koji olakšava korištenje Bitcoina u pokretu.

Dodajte adrese za plaćanje skeniranjem QR koda ili kopirajte i zalijepite kako biste izbjegli pogreške. Povijest transakcija povezuje se izravno s odabranim istraživačem blokova, a zadani je blockchain.info. To vam daje mogućnost provjere plaćanja na blockchainu jednim dodirom.

Sigurnost

Sigurnost je uvijek vruća tema za aplikacije novčanika, bez obzira koju platformu koristite. Bilo bi glupo započeti prijenos u novčanik bez prethodne provjere sigurnosnih opcija i protokola.

Početna misao o sigurnosti s novčanikom pametnog telefona uznemirava. U biti nosite privatne ključeve gdje god stignete. Ne samo da riskirate strahovite hakere malware-a, postoji i zabrinutost koju bi džeparoši mogli pametiti za Bitcoin.

Aplikacija ima uobičajenu zaštitu sučelja u obliku osobnog pin broja. Potrebno je otvoriti aplikaciju, poslati sredstva i izvesti privatne ključeve. Ovo bi barem trebalo učiniti trik kako bi spriječilo zlonamjerne brze prste kad su vani.

Dizajn HD (hijerarhijski deterministički) novčanika znači da sigurnosne kopije generiraju sigurno koristeći skup od 12 slučajnih riječi. Ove riječi treba čuvati na sigurnom jer predstavljaju vaše privatne ključeve (nikada ih ne stavljajte na mrežu). U slučaju gubitka ili oštećenja telefona, možete brzo povratiti sredstva. Ovo je sustav koji koriste davatelji hardverskih novčanika poput Trezora.

Ako imate velike hardverske ili papirnate novčanike, možete ih pripaziti putem MyCeliuma. Korištenjem funkcije samo gledanja možete vidjeti trenutna sredstva dok privatne ključeve ostavljate izvan mreže. Trošenje sredstava vrlo je jednostavno, ali prema vašem nahođenju. Na primjer, jednostavno skenirajte QR kôd papirnatog novčanika u aplikaciju i počnite trošiti.

novčanik micelija

Sve u svemu, za novčanik za pametne telefone on prednjači u zaštiti vaših Bitcoina. Sigurnost će uvijek biti potencijalni rizik kod telefona koji su povezani 24/7. Činjenica da bi hakeri mogli pronaći način za ukorjenjivanje vašeg telefona mogla bi razotkriti vaše tokene. Kako biste maksimalno povećali svoju sigurnost, preporučuje se da velike količine držite u hladnjači.

Pristupačnost

Ako želite način upotrebe Bitcoina na funkcionalan svakodnevni način, tada je MyCelium u vašem džepu spreman za ljuljanje.

Uplatite u roku od nekoliko sekundi ili primite sredstva putem QR koda ugrađenog na naslovnu stranicu novčanika. Tu je i brza značajka kamere za skeniranje drugih kodova, uključujući mogućnost uključivanja svjetla kamere. To bi moglo biti prilično lijepo ako se nađete u noćnom klubu ili drugim mračnim mjestima na kojima trebate prihvatiti Bitcoin.

Postoje razne mogućnosti prilikom postavljanja vaših osobnih preferencija, uključujući odabir mjesta na kojem crtate tečaj za referencu. Novčanik navodi Bitstamp, Kraken, Gemini i niz tržišnih cijena. Ovo je idealno za trgovce koji žele pomno pratiti svoja ulaganja.

novčanik micelija

Zadane naknade za rudare lako se biraju između niskih, ekonomskih, normalnih ili prioritetnih. To se može izravno promijeniti na kartici “pošalji” koja uključuje okvirno vrijeme transakcije.

Kupovina i prodaja vrše se u nekoliko dodira. Tržište MyCelium lijep je dodir koji će vam pomoći da trgujete s drugim mještanima. Jedan dodir pronalazi druge kupce i prodavače u vašem radijusu.

novčanik micelija

Jednostavno pokrenite aplikaciju i sve je spremno za rad. Promijenite svoje osobne postavke ako želite, ali nevjerojatno je koliko brzo možete trčati po gradu s blockchainom u džepu.

Završne misli

Ako tražite novčanik za pametni telefon, tada bi vam novčanik MyCelium mogao izvrsno odgovarati. Teško je pronaći previše kvarova na proizvodu. Jednostavno je razumjeti složenije značajke za napredne korisnike ako ih trebate.

Slanje i primanje mogu biti gotovo trenutno, što ga čini pristojnim za pohranu i upotrebu malih količina Bitcoina. Jedini nedostatak su potencijalne sigurnosne prijetnje internetske veze. Kao i kod bilo kojeg uređaja koji neprekidno internetsko pohranjuje privatne ključeve, sigurnost nikada nije zajamčena 100%. Iako vjerojatno nećete imati problema sa sigurnošću, vrijedi napomenuti da bi upotreba hardverskog novčanika koji drži vaša sredstva izvan mreže puno sigurnija opcija.