Trezor novčanik Review

TREZOR lansirao je u kolovozu 2014. tvrtka SatoshiLabs i prvi je tvrdi bitcoin na svijetu. Nudi kombinaciju sigurne izvanmrežne hladnjače, kao i mogućnost trošenja tokena sa sličnom pogodnošću kao vrući novčanik.

Jedna od najprepoznatljivijih karakteristika novčanika TREZOR možda je njegov izgled. To je mali uređaj veličine automobilskog ključa koji se može povezati s računalom putem USB kabela. Također se može sigurno koristiti na računalu koje je zaraženo zlonamjernim softverom.

TREZOR trenutno podržava Bitcoin, Ethereum (+ svi ERC-20 tokeni), Ethereum Classic, ZCash, Litecoin, Dash i Bitcoin Testnet.

Ovaj TREZOR pregled pomoći će vam da otkrijete je li TREZOR prikladan za vaše sigurnosne potrebe za kriptovalutama.

Sud javnog mnijenja

Što se tiče hardverskih Bitcoin novčanika, TREZOR je često omiljen u publici. Velika većina mrežnih recenzija Trezora kreće se oko 4,5 / 5 ocjene. Iz onoga što smo skupili, TREZOR:

  1. Djeluje točno onako kako treba. Vrlo se malo ljudi žali na sposobnost TREZOR-a da zaštiti svoje Bitcoine i bez problema ih čuva.
  2. Postavljanje novčanika može biti malo složeno. Nekoliko je recenzija primijetilo da je postavljanje novčanika u početku bilo malo problematično i zbunjujuće.
  3. Nedostatak šire raznolikosti alt-coins čini neke korisnike pomalo frustriranima. Novčanik TREZOR trenutno podržava samo Bitcoin, Ethereum (+ svi ERC-20 tokeni), Ethereum Classic, ZCash, Litecoin, Dash i Bitcoin Testnet.
  4. Stvarni fizički novčanik djeluje malo jeftino, nije napravljen od visokokvalitetne plastike. Neki su se kupci razočarali što se TREZOR osjeća jeftino.

Sve u svemu, vrijedi uzeti svaku internetsku recenziju s rezervom. Sve dok osnovna funkcionalnost novčanika djeluje kao šarm, sve ostalo je samo malo umanjenje.

Korisničko sučelje

Korisničko sučelje novčanika TREZOR možete pronaći na novčanik.trezor.io i dostupan je putem Google Chromea ili putem stvari koja se naziva TREZOR bridge.

Novčanik TREZOR stvoren je za neprimjetno povezivanje s vašim TREZOR uređajem i pomaže korisnicima da kontroliraju svoje novčiće, upravljaju njihovim saldima i pokreću prijenose.

Iz svog novčanika TREZOR sposobni ste generirati onoliko javnih adresa koliko želite kako biste primali uplate i slali uplate (što zahtijeva unos PIN koda prije slanja).

Također imate mogućnost postaviti značajku zaporke kako biste svoje novčiće učinili sigurnijima. Ovo je dodatak vašem ključu sjemena. Međutim, važno je napomenuti da ako zaboravite zaporku, novčanik je “zauvijek izgubljen” i “nema načina da povratite sredstva”, prema web mjestu TREZOR.

Sve u svemu, korisničko sučelje TREZOR dovoljno je jednostavno za razumjeti, ali pruža neke značajne dodatne elemente za zaštitu koji mnogi drugi novčanici nemaju. Prije početka, međutim, važno je da se upoznate sa svime u TREZOR novčaniku kako ne biste napravili pogreške koje bi mogle rezultirati gubitkom kovanica.

Sigurnost

Najvažnija značajka svakog novčanika je njegova sigurnost. The TREZOR s razlogom se često naziva jednim od najboljih Bitcoin novčanika – obavlja posao zaštite kovanica svojih korisnika.

Budući da su vaši novčići izvan mreže, gotovo ih je nemoguće hakirati bez pristupa fizičkom uređaju.

Obično postoji kompromis između sigurnosti i praktičnosti, a TREZOR pokušava ponuditi najbolje iz oba svijeta.

Kada svoje novčiće želite zaštititi i izvan mreže, jednostavno ih morate staviti na TREZOR novčanik i staviti novčanik negdje na sigurno.

Treba napomenuti da SatoshiLabs nije američka tvrtka i nalazi se u Češkoj. To ne bi trebalo biti razlog za zabrinutost iz očitog razloga što tona kriptovaluta dolazi iz cijelog svijeta, ali još uvijek zanimljiva točka.

Bez obzira na to, čak i ako je SatoshiLabs okrenuo zlo i pokušao uzeti svima novčiće, nitko ne može dirati novčiće na offline TREZOR-u. Uz to, sav je kôd otvorenog koda, tako da svi mogu vidjeti na čemu se tvrtka bavi.

Pristupačnost

Ako želite trgovati svojim novčićima, možete upotrijebiti ograničenu USB vezu tvrtke TREZOR za povezivanje s računalom.

Ova ograničena USB veza djeluje na isti način na koji se povezuje računalni miš (miš kaže računalu gdje se nalazi i pomiče kursor, ali računalo ne može pomaknuti miš).

To znači da je TREZOR sposoban komunicirati s računalima koja bi mogla biti zaražena zlonamjernim softverom, a da novčiće na TREZOR ne izlaže riziku.

Da biste pristupili svojim kovanicama, jednostavno biste to učinili tako što biste povezali svoj TREZOR s računalom i uključili sučelje TREZOR novčanika na https://wallet.trezor.io. Odavde možete vidjeti svoja stanja, generirati adrese za plaćanje i poslati uplate.

Završne misli

Sve u svemu, Novčanik TREZOR je miljenik u svijetu hardvera za kriptovalute. Tvrtka postoji dovoljno dugo da odgovori na zahtjeve potrošača i optimizira njihov proizvod radi sigurnosti.

Cijena se kreće oko 100 američkih dolara, što je više od ne-hardverskih alternativa, ali visoka razina sigurnosti, lako korisničko sučelje i dostupnost te tim koji stoji iza proizvoda (po mom skromnom mišljenju) vrijede. A da ne spominjemo koliko bi dugo vaših 100 dolara moglo ići prema zaštiti vašeg portfelja.

Da li vas TREZOR zagolica? Svakako provjerite naše recenzije najboljih Bitcoin novčanika i najboljih Ethereum novčanika da biste vidjeli kako se slažu s konkurencijom.