Što je Ether Delta Exchange i mogu li joj vjerovati?

Ether Delta je razmjena kriptovaluta izgrađena posebno za ERC20 žetone i Ethereum trgovačke parove. Razmjena radi na pametnim ugovorima koji rade na Ethereumu, a koji su odgovorni za upravljanje trgovanjem, depozitima, isplatama i integracijom novčanika.

Ako ste novi u Ether Deltau, opći izgled može izgledati nesofisticirano u usporedbi s Bittrexom i Binanceom, a njegovo korisničko sučelje u početku može biti neugodno i izazovno za upotrebu. Ne dopustite da dođe do vas. Nakon što saznate njegove detalje, vidjet ćete da Ether Delta nudi jedno od najsigurnijih i najjednostavnijih iskustava trgovanja vani..

Ovaj će pregled obuhvaćati:

Ključne značajke Ether Delte

Kako radi

Ethere Delta funkcionira poput jednog velikog pametnog ugovora. Pametni ugovori nadziru većinu funkcija web mjesta, uključujući integraciju novčanika, depozite, isplate i trgovačke naloge. Oni su prepoznatljiva značajka Ether Delta, čineći je istinski decentraliziranom i pružajući korisnicima veću kontrolu od ostalih mainstream burzi.

Otvarajući Ether Delta, primijetit ćete koliko je kompaktno cijelo sučelje. Novčanik, knjiga narudžbi i grafikon cijena nalaze se na istom mjestu, pa čak ni ne morate stvoriti račun da biste započeli trgovanje.

ED

Umjesto da otvorite račun kao što biste to učinili na naslijeđenoj burzi, pametni ugovori Ether Delte omogućuju vam izravno upravljanje sredstvima pomoću vlastitog računa Ethereum novčanika. Možete eithED padajućeer uvezite postojeći Ethereum račun ili stvorite novi s razmjenom. Možete i sinkronizirati račun Ledger Nano S ili Meta maske s razmjenom. U nastavku ćemo detaljnije proučiti svaku od ovih opcija računa, ali prvo ćemo pogledati kako započeti trgovanje na Ether Delta. Da biste upravljali svojim računima, kliknite padajući izbornik u gornjem desnom kutu mjenjačnice. Odavde možete uvoziti / integrirati novčanike i ključeve i otvoriti stranicu Etherscan računa.

Važno je napomenuti da ne možete trgovati izravno sa svojih Ethereum računa. Da biste koristili razmjenu, morate prenijeti sredstva iz svog osobnog novčanika u novčanik za razmjenu. Da biste to učinili, skočite do okvira Stanje na desnoj strani stranice i odaberite Polog. Sva sredstva koja se nalaze u vašem osobnom novčaniku bit će navedena pod “Novčanik”, dok će sva sredstva koja su u pametnom ugovoru burze navedena pod “Ether Delta”. Da biste pokrenuli prijenos, morate unijeti iznos Ethereuma ili ERC20 tokena koji želite premjestiti iz svog novčanika na burzu i kliknuti na plavi gumb Depozit.

ED polog

ED se povuče

Nakon što to učinite, skočni će vam zaslon dati Etherscan adresu za praćenje vaše transakcije. Sredstva će doći na vaš novčanik za razmjenu čim rudari potvrde transakciju. Ovaj postupak djeluje potpuno isto kod isplate. Samo trebate kliknuti odjeljak Isplata na Kutiji stanja, unijeti iznos koji želite premjestiti iz Ether Delta u svoj novčanik i kliknuti “Povući”. Postoji i opcija prijenosa za slanje sredstava za zamjenu ili novčanika izravno na drugu adresu Ethereum novčanika.

I to je sve. Postupak prijenosa u početku se može činiti pretjeranim i zamornim, ali to nije ništa što već nemate s uobičajenim razmjenama. Štoviše, pruža vam dodatnu kontrolu nad vašim sredstvima, jer se pametni ugovori podudaraju s mnoštvom novčanika i opcija za pohranu.

Evo nekoliko opcija koje imate za sinkronizaciju vanjskog računa Ethereuma s Ether Delta.

Ledger Nano S

Ovo je možda najsigurnija i najjednostavnija opcija za upravljanje vašim privatnim ključevima s pametnim ugovorima tvrtke Ether Delta.

Za početak jednostavno priključite Ledger Nano S na računalo, otključajte ga i otvorite aplikaciju Ethereum. Dalje, morate omogućiti podatke o ugovoru i uključiti podršku preglednika. Nakon što to učinite, Ether Delta prepoznat će vašu knjigu i sva sredstva koja imate prikazat će se u odjeljku osobnog novčanika okvira Balance. Kad god izvršavate ili prenosite kovanice, morat ćete samo potvrditi transakciju svoje knjige – Ledger Nano S pohranjuje vaše privatne ključeve i adresu računa, tako da se brine o ostatku.

edlsn

Meta maska

metamaskaMeta Mask nije toliko siguran kao Ledger Nano S, ali je blizu druge. Riječ je o DAPP-u (decentralizirana aplikacija) koji radi kao dodatak za Chrome, a možete ga besplatno preuzeti u Chromeovoj web trgovini. Nakon što ga preuzmete, stvorit ćete lozinku koja vam omogućuje pristup vašoj Meta Mask adresi i privatnom ključu.

Vaš račun Meta Mask trebao bi biti vidljiv s padajućeg izbornika u gornjem desnom kutu Ether Delte. Kao i kod Ledger Nano S, sve dok je Meta Mask otključan i pokrenut, možete upravljati njegovim sredstvima pomoću pametnih ugovora Ether Delta.

Uvoz ili stvaranje novog računa

Također imate mogućnost uvoza bilo kojeg postojećeg računa Ethereuma u Ether Delta. Da biste to učinili, kliknite gornji okvir za odabir računa u gornjem desnom kutu, odaberite “Uvezi račun” i navedite adresu i privatni ključ računa.

Ether Delta također vam omogućuje stvaranje novog računa pomoću pametnih ugovora na burzi. Jednostavno kliknite “Novi račun” u padajućem spremniku i dobit ćete novi ID novčanika i privatni ključ. Obavezno snimite oba ID-a, posebno privatni ključ. Ako izgubite privatni ključ novog računa, nećete moći pristupiti svojim sredstvima.

novi ključ

Sigurnost računa

Decentralizirana priroda Ether Delte, pametni ugovori i integracija osobnog novčanika čine je jednom od najsigurnijih burzi vani.

Tradicionalne razmjene zahtijevaju da otvorite račun za trgovanje i držanje sredstava. Ovaj se račun temelji na mreži burze i sva vaša sredstva nalaze se na njemu. Lozinke, korisnička imena i (ponekad) višefaktorska provjera autentičnosti osiguravaju vaš račun.

Uz Ether Delta, svi vaši računi koji se koriste za upravljanje vašim fondom postoje vani razmjene. Da bi korisnicima omogućili pristup tim računima, pametni ugovori tvrtke Ether Delta rade zajedno s pojedinačnim adresama novčanika i privatnim ključevima.

Dakle, ako nemate privatne ključeve adrese, ne možete pristupiti sredstvima te adrese, bilo da se nalaze na izvornom računu ili u okviru pametnih ugovora tvrtke Ether Delta. To čini Ether Delta sigurnijim od tradicionalnih razmjena na kojima se čuvaju vaši privatni ključevi. Ako netko dobije pristup računu vaše razmjene na primjer, Bittrex ili Binance, to znači da s vašim sredstvima može raditi što god želi. S Ether Delta pregledavaju adresu vašeg novčanika, ali bez privatnog ključa tog računa ne mogu ništa dodirnuti.

To je razlog zašto nedavno hakiranje Iskusni Ether Delta nije toliko štetio razmjeni kao što smo vidjeli kod prošlih razmjena Youbit. Haker nije provalio u samu razmjenu – hakirao je samo ime domene Ether Delte, pa je to više bila phishing prevara nego stvarni hack. Da je to bila tipična razmjena, haker bi mogao upasti u centralizirani poslužitelj razmjene, pristupiti njezinu vrućem novčaniku i uzeti novac i pobjeći. Ether Delta, međutim, nema vrući novčanik jer ne drži sredstva za svoje korisnike. Svi korisnici drže vlastita sredstva u okviru pametnih ugovora burze, pa je jedini način na koji im je haker mogao pristupiti bio prevariti korisnike da otkriju svoje privatne ključeve na lažnoj web stranici Ether Delta kojom je zamijenio stvarnu domenu.

Ovaj phishing napad pokazao je koliko su jake decentralizirane razmjene. Bez centraliziranog izvora za držanje sredstava, razmjena je zaštićena od izravnih napada na burzu i korisnička sredstva.

Trgovački parovi

Ether Delta ekskluzivan je za Ethereum i ERC20 tokene, tako da su jedini trgovinski parovi koji postoje između Ethereuma i kovanica izgrađenih na njegovom blockchainu.

To razmjenu čini žarišnom točkom za kovanice koje su upravo izašle iz njihovih ICO-a. Bilo koji ERC20 token može svoju valutu navesti na burzi, sve dok svoj token registriraju na platformi.

Najpopularnije valute kojima se trguje uključuju Populous, OmiseGo, Veritaseum i EOS.

Naknade i ograničenja za trgovanje

Na Ether Delta možete besplatno deponirati, podizati i stavljati narudžbe. Kada izvršite narudžbu (tj. Kupujete ili prodajete s tuđom postojećom narudžbom), morate platiti samo naknadu od 0,03%.

Naknada se posebno odnosi na zamjenu, ali također morate platiti naknadu u plinu za svaku transakciju. Plin je naknada koju rudari plaćaju za obradu svake transakcije. Korisnici mogu postaviti vlastitu cijenu plina u gornjem desnom padajućem izborniku u odjeljku “Cijena plina”. Viša cijena plina vjerojatno će rezultirati bržom transakcijom, dok niža cijena plina znači i sporiju.

Zadana cijena plina postavljena je na 4 gwei za svaku transakciju, što je povezano sa sljedećim naknadama:

Transakcija

Pristojba

Položite ETH ~ 0,0003 ETH
Povucite ETH ~ 0,0001 ETH
Token pologa ~ 0,0001 ETH
Povuci žeton ~ 0,0002 ETH
Trgovina ~ 0,0003 ETH
Otkazati narudžbu ~ 0,0002 ETH

Trenutno na Ether Delta nema ograničenja za povlačenje ili polog. Minimalna je veličina transakcije 0,001 i ograničenje broja naloga koje račun može imati istovremeno (5 naloga za kupnju i 5 naloga za prodaju).

Korisnička podrškaedhelp

Ether Delta ne nudi odjeljak s često postavljanim pitanjima kao većina razmjena, ali nudi padajući izbornik “Pomoć” s korisnim resursima.

Jedan od tih resursa uključuje chat za podršku. Ovaj chat omogućuje korisnicima postavljanje pitanja predstavnicima tvrtki i članovima zajednice Ether Delta. Nedostatak tog chata je taj što je to javna chat soba, pa se pitanja mogu utopiti objavljivanjem drugih korisnika. Međutim, predstavnici imaju mogućnost usmjeravati članove poruke na bolji odgovor na pitanja.

Padajući izbornik također uključuje veze do niza vodiča o korištenju Ether Delta. Ovi vodiči obično preusmjeravaju korisnike na Reddit postove koji uključuju veze do korisnih resursa.

Povjerenje zajednice

Zajednica Ether Delte je mala, ali oni koji se odluče za razmjenu kunu se u nju. Uglavnom, njezini dosljedni korisnici odani su platformi, preferirajući je nad naslijeđenim razmjenama zbog veće sigurnosti i poštovanja prema fondovima koje kontroliraju korisnici..

Njegov utemeljitelj, Zack Coburn, drži prilično nizak profil. Ima impresivan poduzetnički životopis, ali ne privlači puno pažnje ni s internetskih stranica s vijestima.

Zaključni sažetak

Veliki sam zagovornik Ether Delta samo zbog dodatne sigurnosti i svestranosti u usporedbi s naslijeđenim burzama. Biti pod kontrolom vlastitih privatnih ključeva veliki je plus, a mogućnost integriranja više novčanika u pametne ugovore Ether Delte pojednostavljuje transfere sredstava.

Iste stvari koje Ether Delta čine tako atraktivnim mogu ga učiniti i neprivlačnim za korisnike. Između navigacije pametnim ugovorima i učenja kako prenositi sredstva, krivulja učenja može biti teška u usporedbi s drugim razmjenama. Njegovi su trgovački parovi također ograničeni na ERC20 tokene, što ga čini jednom od jedinih burzi koja ne podržava Bitcoin.

Sve u svemu, Ether Delta izvrsna je razmjena koja vrijedi obrazovne glavobolje potrebne da biste je koristili, pogotovo ako svoje novčiće držite na Ledger Nano S ili Meta Marki. Njegova decentralizirana priroda i pametni ugovori daju vam više moći nad vašom valutom nego bilo koja druga razmjena, a kad naučite njezino sučelje, olakšava vam unošenje sredstava za trgovanje u vaš osobni novčanik i iz njega..