Kajian CEX.IO

CEX.IO dilancarkan pada tahun 2013, sebagai perkhidmatan pertukaran Bitcoin dan cloud mining.

Pada tahun 2016, syarikat itu mengalihkan tumpuan mereka. Perkhidmatan perlombongan awan mereka dihentikan dan mereka menambahkan Ethereum ke platform mereka.

Sedang berpangkalan di London, CEX.IO telah membina reputasi cemerlang selama ini. Mereka kini menawarkan pertukaran, serta kaedah jual beli yang mudah untuk Bitcoin dan Ethereum. Pengguna boleh membuat deposit ke bursa menggunakan pindahan wang bank dan kad kredit.

Di dalam ini Kajian CEX.IO, kita akan meliputi:

Kajian CEX.IO: Maklumat Utama

Adakah CEX.IO Selamat?

Selain mempunyai pelanggan berulang tahun, terdapat pelbagai faktor lain yang menjadikan CEX.IO menjadi pilihan yang selamat untuk membeli dan menjual cryptocurrency.

Kesahan Syarikat

Sebagai sebuah syarikat yang beroperasi di United Kingdom dan melayani pelanggan di kebanyakan dunia, CEX.IO mengikuti pelbagai undang-undang dan peraturan pemerintah.

  • Diperbadankan sebagai Syarikat Sendirian Berhad di UK.
  • Berdaftar dengan FinCEN.
  • Majlis Piawaian Keselamatan Industri Kad Pembayaran mematuhi.
  • Berdaftar dengan Pejabat Pesuruhjaya Maklumat Inggeris

Keselamatan Dana

Walaupun saya tidak dapat menemui terlalu banyak perincian mengenai bagaimana CEX.IO menyimpan dana pengguna, mereka mengaku menggunakan penyimpanan sejuk di luar talian. Ini adalah petanda yang baik, walaupun saya ingin mereka memberikan butiran yang lebih khusus yang senang dijumpai.

Keselamatan Akaun Peribadi

Anda boleh melindungi peribadi anda CEX.IO akaun dengan Pengesahan 2-Faktor, baik oleh Google Authenticator atau permintaan SMS / Panggilan. Saya cadangkan menggunakan Google Authenticator. Anda juga disyorkan untuk tidak menyimpan sejumlah besar cryptocurrency di SETIAP pertukaran atau dompet dalam talian. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai menyimpan cryptocurrency anda dengan selamat di sini.

Cara Membeli Cryptocurrency di CEX.IO

1) Langkah pertama adalah mendaftar dan membuat akaun. Anda boleh melakukannya melalui butang daftar, di sudut kanan atas. Langkah-langkah untuk mendaftar mudah diikuti dan jelas.

pendaftaran cex.io

2) Semasa proses pendaftaran, anda akan diminta untuk membuat pengesahan 2 faktor. Saya sangat mengesyorkan anda menyiapkannya untuk membantu melindungi akaun anda.

keselamatan dompet cex.io

3) Sahkan akaun anda. Hampir semua pertukaran cryptocurrency, yang menerima mata wang fiat (USD, EUR, dll), memerlukan pengesahan. Ini diperlukan untuk memastikan pertukaran ini mematuhi berbagai undang-undang dan peraturan. Proses pengesahan berbeza mengikut negara, tetapi berikut adalah beberapa contoh maklumat yang mungkin diperlukan, untuk mengesahkan akaun anda:

  • Nama penuh
  • Alamat
  • Gambar ID
  • Dokumen Bukti Alamat
  • Selfie dengan Kad Kredit

kad kredit dan pengesahan identiti cex.io

Dalam pengalaman peribadi saya, CEX.IO mengesahkan akaun saya dengan cepat.

4) Dana Akaun Anda. Apabila akaun anda disahkan, anda boleh membiayai akaun anda melalui Kad Kredit atau Transfer Bank. Kad Kredit mungkin merupakan kaedah yang lebih cepat untuk membiayai akaun anda, walaupun kad ini dikenakan bayaran tambahan. Waktu pemindahan bank berbeza-beza, tetapi biasanya memakan masa 1-3 hari.

kaedah deposit cex.io

5) Beli Bitcoin dan / atau Ethereum. Setelah akaun anda disahkan dan dibiayai, anda boleh melakukannya beli cryptocurrency di CEX.IO.

Beli di CEX.IO

CEX.IO kaedah beli mudah menggunakan pesanan “Isi atau Bunuh” untuk menjamin harga. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai proses ini dari tangkapan skrin ini dari laman web mereka.

cex.io isi atau bunuh

Anda juga boleh berniaga di bursa mereka untuk menjimatkan bayaran.

Lawati CEX.IO

Sokongan pengguna

CEX.IO menangani sokongan pelanggan melalui e-mel. Mereka juga mempunyai FAQ yang luas.

Dalam pengalaman peribadi saya berurusan dengan sokongan pelanggan CEX.IO, saya sangat gembira. Akaun saya disahkan dengan pantas dan e-mel saya mendapat respons dalam masa 24-48 jam.

Negara yang Disokong

CEX.IO menawarkan perkhidmatan mereka kepada sebahagian besar dunia. Semasa menulis ulasan ini, CEX.IO menyokong semua negara, kecuali dinyatakan sebaliknya di bawah.

Negara-negara berikut dilarang membuat deposit dengan Kad Kredit:

Bosnia, Herzegovina, Iceland, Iran, Iraq, Korea Utara, Syria, Vietnam

Negara-negara berikut dilarang melakukan deposit dengan Transfer Bank:

Afghanistan, Pantai Gading, Republik Demokratik Kongo, Eritrea, Ethiopia, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Iran, Iraq, Kenya, Liberia, Libya, Nigeria, São Tomé dan Príncipe, Somalia, Sudan, Syria, Tanzania, Tunisia, Turki, Vietnam, Yaman, Zimbabwe

Beberapa bahagian di Amerika Syarikat mungkin dihalang.

Had

Had deposit dan pengeluaran akaun pada CEX.IO akan berbeza mengikut tahap pengesahan akaun anda.

Asas akaun hanya dapat menggunakan kad kredit untuk deposit dan pengeluaran.

Had Deposit: $ 300 setiap hari / $ 1,000 setiap bulan

Had Pengeluaran: $ 500 setiap hari / $ 2,000 setiap bulan

Disahkan akaun boleh menggunakan kad kredit dan pindahan bank untuk deposit dan pengeluaran.

Had Deposit: $ 10,000 setiap hari / $ 100,000 setiap bulan

Had Pengeluaran: $ 10,000 setiap hari / $ 100,000 setiap bulan

Dalam pengalaman saya, menjadi “disahkan” adalah proses yang agak mudah. Saya terpaksa mengisi borang dengan beberapa maklumat peribadi dan memuat naik gambar ID saya dan saya memegang ID saya.

Ditambah Ditambah

Sekiranya anda ingin meningkatkan had anda melebihi yang tersedia untuk akun “diverifikasi”, anda dapat meminta “tambah terverifikasi” di pentadbir akun anda. Sekiranya diterima, had anda tidak terhad.

Bayaran

Bayaran CEX.IO berbeza bergantung pada sama ada anda menggunakan kaedah pertukaran atau kaedah jual beli yang mudah.

Sekiranya berdagang di bursa, bayaran paling banyak hanya .2%. Sekiranya anda ingin menggunakan kaedah jual beli yang mudah, mereka mengenakan bayaran 7%.

Selain itu, terdapat juga bayaran untuk deposit dan pengeluaran.

Bayaran deposit adalah kira-kira 3.5% semasa menggunakan kad kredit, tetapi percuma jika menggunakan pemindahan wang melalui bank.

Bayaran pengeluaran paling banyak $ 3.8 + 1.2% semasa menggunakan kad kredit dan $ 50 untuk pindahan bank.

Ringkasan Kajian CEX.IO

CEX.IO adalah kaedah mesra pemula untuk membeli cryptocurrency. Laman web mereka sangat mudah digunakan dan dapat menggunakan kad kredit sangat bagus.

Kelemahan CEX.IO adalah bayaran mereka. Sekiranya menggunakan “kaedah jual beli mudah”, yurannya sedikit lebih tinggi daripada Coinbase pesaingnya. Oleh itu, anda boleh menggunakan pertukaran mereka untuk menjimatkan bayaran. CEX.IO juga membolehkan anda had deposit yang jauh lebih besar daripada Coinbase, ketika menggunakan kad kredit.

Dengan mempertimbangkan semua faktor, saya mengesyorkan CEX.IO untuk pemula cryptocurrency, terutamanya mereka yang tinggal di negara yang tidak disokong oleh Coinbase.