Kajian Ledger Nano S

Industri dompet perkakasan untuk mata wang digital berkembang pesat, dengan sebilangan besar pilihan menarik yang tersedia bagi mereka yang ingin menyimpan syiling mereka dengan selamat dan menjauhkan diri dari pelayan storan dalam talian yang berpotensi berisiko.

The Lejar Nano S mewakili dompet perkakasan Bitcoin, Ethereum, dan altcoin yang terdiri daripada ciri keselamatan yang mantap, yang dapat digunakan untuk menyimpan aset digital dan juga membuat pembayaran. Beberapa ciri membezakan yang berkaitan dengan dompet perkakasan ini termasuk kemudahan penggunaan, kemampuan untuk membuat pembayaran dengan cepat, tahap keselamatan yang tinggi, dan banyak lagi.

The Syarikat Ledger Wallet ditubuhkan pada tahun 2014 di Perancis, dan sejak itu, Ledger berjaya menarik banyak perhatian. Pasukan Ledger berjaya dengan cepat menjadi salah satu penyedia dompet perkakasan terbesar di pasaran.

Walaupun dompet perkakasan lain seperti TREZOR telah berada di pasaran lebih lama, Ledger dilihat sebagai leher-dan-leher dengannya.

Dalam ulasan Ledger Nano S ini, kita akan membahas beberapa aspek yang berbeza seperti kebolehgunaan, keselamatan dan kemudahan.

Mahkamah Pendapat Umum

Nampaknya kebanyakan pengguna yang mengemukakan ulasan tidak berpuas hati dengan Ledger Nano S.

Banyak pengguna menyebutnya kaedah yang baik untuk “tidur nyenyak di malam hari”, terutama kerana dompet perkakasan umumnya digunakan oleh mereka yang memiliki jumlah syiling yang lebih tinggi. Orang ramai juga percaya bahawa peranti ini berfungsi dengan lancar, dan kebanyakannya tidak mempunyai keluhan besar dengannya.

Walau bagaimanapun, dompet itu mungkin bukan pilihan terbaik bagi mereka yang memiliki banyak mata wang digital dan menggunakan sebahagian besarnya secara aktif. Ini disebabkan ruang simpanan yang rendah pada peranti.

Semasa menyimpan dan menggunakan mata wang digital di dompet, pengguna harus memuat turun aplikasi khusus untuk token tersebut. Pada masa ini, perkakasan hanya mempunyai ruang simpanan yang mencukupi untuk dua atau tiga aplikasi ini. Ini bermaksud bahawa jika anda ingin menggunakan mata wang lain, anda mesti menyahpasang aplikasi dan memasang yang lain.

Proses ini agak lancar terutamanya jika anda berada di dekat komputer. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi gangguan bagi mereka yang membuat pembayaran menggunakan mata wang digital yang berbeza secara berterusan.

Antaramuka pengguna

Antara muka pengguna Ledger Nano S telah dirancang dengan mempertimbangkan pengalaman pengguna yang lancar.

Menggunakan dompet serupa dengan penggunaan kebanyakan dompet perkakasan lain di pasaran, dan prosesnya agak lurus ke hadapan. Apabila dompet perkakasan disiapkan untuk pertama kalinya, pengguna harus memilih pin. Kemudian, benih 24 kata akan diberikan yang dapat digunakan untuk pembuatan kunci peribadi.

Leher Nano S Pin

Penyediaan awal memakan masa sekitar tiga minit, dengan sebahagian besar masa dihabiskan untuk menuliskan benih anda untuk menyimpannya di tempat yang selamat. Setelah peranti disiapkan, pengguna harus memasang aplikasi yang diperlukan untuk menggunakan peranti bergantung pada mata wang digital pilihan. Aplikasi ini digunakan untuk mengirim atau menerima mata wang – mereka tidak mempunyai tujuan untuk membantu dompet menyimpan wang anda.

Sambungan Chrome juga tersedia, dan menjadikannya lebih mudah. Fungsi utamanya adalah mengakses butiran akaun, menghantar Bitcoin melalui dompet perkakasan, menghasilkan alamat Bitcoin untuk menerima dana, serta pelbagai tetapan untuk aplikasi tersebut termasuk kadar pertukaran dan bahasa penggunaan.

Ciri yang hebat adalah bahawa Ledger Nano S juga berfungsi dengan dompet Bitcoin yang ada. Pengguna tidak perlu menyediakan dompet tambahan untuk menyimpan duit syiling. Beberapa dompet dalam talian yang disokong termasuk, tetapi tidak terhad kepada Electrum, MyCelium, Copay, MyEtherWallet, dan Bitgo.

Pada masa ini, Ledger Nano S menyokong mata wang digital berikut: Bitcoin, Ethereum, LiteCoin, Zcash, Dash, dan Stratis. Perangkat ini menyokong pengiriman pembayaran, penerimaan pembayaran, memeriksa detail akaun, dan juga menguruskan beberapa alamat.

The Ledger Nano S umumnya mudah difahami jika anda memahami bagaimana mata wang digital berfungsi dan asas-asas di sebalik urus niaga, dan walaupun anda tidak melakukannya, cukup mudah untuk diambil. Dompet perkakasan juga dikendalikan melalui dua butang, jadi margin untuk kesalahan pengguna agak kecil.

Keselamatan

Dompet perkakasan merupakan kaedah paling selamat untuk menyimpan mata wang digital.

Walaupun dompet perkakasan dilengkapi dengan beberapa kelemahan keselamatan, kebanyakannya berdasarkan pengguna, bukan kesalahan syarikat yang menyediakan dompet.

Sekiranya anda memilih untuk menggunakan Lejar Nano S (atau dompet lain, dalam hal ini) anda perlu mengambil langkah berjaga-jaga khas seperti mencatat butiran keselamatan anda di atas kertas, bukannya di komputer, atau mengelakkan penggunaan dompet pada PC yang berpotensi dijangkiti.

Secara teorinya, dompet Ledger Nano S tidak mempunyai kerentanan keselamatan yang diketahui. Ini adalah dompet perkakasan, dan apabila tidak disambungkan ke komputer, hampir mustahil untuk digodam.

Kemudahan / Kemudahan

Mengakses duit syiling anda di Ledger Nano S memerlukan penggunaan komputer. Dompet perlu dipasang dengan USB. Walaupun ini tidak menyusahkan jika anda berada di rumah dan mempunyai masa, mengakses duit syiling anda dalam perjalanan boleh menjadi agak sukar.

Penting untuk diperhatikan bahawa dompet perkakasan tidak benar-benar bertujuan untuk kemudahan, tetapi lebih ditujukan untuk digunakan untuk penyimpanan yang selamat dalam jumlah besar dalam jangka masa yang panjang.

Jadi, jika anda ingin mencapai tahap “Saya membayar kopi saya dengan BTC”, pertaruhan terbaik anda ialah menggunakan dompet mata wang digital dalam talian di telefon bimbit anda.

Berbanding dengan dompet perkakasan lain, Ledger Nano S mudah digunakan. Wang syiling anda dapat diakses dengan mudah, tetapi perlu menyahpasang dan memasang banyak aplikasi untuk token yang berbeza boleh membosankan.

Pemikiran / Cadangan Akhir

The Lejar Nano S dompet perkakasan pasti memenuhi keperluan kebanyakan peminat mata wang digital. Ia menawarkan antara muka yang mudah digunakan, kebolehcapaian duit syiling yang bagus, dan ciri keselamatan yang hebat.

Pada akhirnya, Ledger Nano S adalah peneraju pasaran dengan alasan: ia menghasilkan kepercayaan pengguna produk dengan melindungi token mereka dan menyelesaikan tugas dengan berkesan.

Sekiranya anda berminat untuk membeli Ledger Nano S, anda boleh melakukannya di sini.