Kajian Dompet MyCelium

MyCelium dibentuk oleh sekumpulan jurutera perkakasan pada tahun 2008. Pasukan ini termotivasi untuk bekerjasama dengan blockchain dengan kemunculan dan populariti Bitcoin pada tahun-tahun berikutnya.

MyCelium menawarkan dompet MyCelium Bitcoin, yang memberikan pilihan yang mudah diakses untuk pengguna telefon pintar. Aplikasi ini menjadikan Bitcoin menggunakan tanpa gesekan, berfungsi dan membantu merapatkan jurang ke mata wang fiat sambil tetap selamat.

Dompet Bitcoin MyCelium

Dalam tinjauan dompet MyCelium Bitcoin ini, anda akan mengetahui tentang ciri-ciri yang ditawarkan dan adakah ia sesuai dengan keperluan anda.

Pendapat Umum

Kadang-kadang, sukar untuk memutuskan apakah platform crypto adalah produk yang boleh dipercayai yang boleh dipercayai. Pengalaman peribadi anda mungkin berbeza dari apa yang anda baca dalam talian atau sama ada perisian terasa sesuai, jadi mari kita lihat beberapa pendapat umum.

Pendapat orang ramai terpancar di dompet MyCelium. Aplikasi ini boleh dimuat turun dari Google Play Store dan mengekalkan penilaian 4.5-bintang yang kuat. Terdapat ribuan pengguna gembira yang memuji. Anda akan selalu mendapat beberapa ulasan buruk tetapi sebahagian besarnya berkaitan dengan masalah peribadi dan bukannya pengalaman dompet secara keseluruhan.

Cukup sukar untuk mencari terlalu banyak pembenci dompet telefon pintar yang tidak menggalakkan. Saya menjangkakan akan membaca banyak aduan keselamatan atau sandaran yang serba salah. Walau bagaimanapun, dunia Bitcoin umumnya menyukai MyCelium. Malah Reddit, yang menjadi kritikan, memberikan laporan yang terang.

Antaramuka pengguna

Ulasan itu bercakap untuk diri mereka sendiri. Populariti dompet berasal dari aplikasi yang direka dengan mahir. Dompet MyCelium tersedia di Google Play dan iTunes, yang sesuai dengan sekitar 99% pengguna telefon pintar. Sekiranya anda masih menggunakan telefon Windows, anda mempunyai masalah yang lebih besar, kawan saya.

Setelah membuka aplikasinya, anda akan segera disambut dengan dompet Bitcoin anda dan tab mudah difahami yang mudah. Anda mendapat kod QR, kirim, dan terima butang disertai dengan kadar pertukaran semasa.

dompet miselium

Balik ke akaun dan anda boleh membuat sandaran kunci peribadi yang dihasilkan secara automatik untuk dompet. Ini adalah ciri penting yang memastikan anda mengambil langkah untuk mendapatkan dana sekiranya telefon anda hilang.

dompet miselium

Sejarah urus niaga dan buku alamat anda menyertai pengurusan akaun untuk memberikan dompet serba boleh yang menjadikan penggunaan Bitcoin dalam perjalanan sangat mudah.

Tambahkan alamat pembayaran melalui pemindaian kod QR atau salin dan tampal untuk mengelakkan kesilapan. Sejarah urus niaga terus ke pilihan penjelajah blockchain, blockchain.info menjadi lalai. Ini memberi anda kemampuan cek pembayaran di blockchain dalam satu sentuhan.

Keselamatan

Keselamatan selalu menjadi topik hangat untuk aplikasi dompet, tidak kira platform apa yang anda gunakan. Adalah bodoh untuk mula memindahkan ke dompet tanpa terlebih dahulu memeriksa pilihan dan protokol keselamatan.

Pemikiran keselamatan awal dengan dompet telefon pintar adalah tidak menyenangkan. Anda pada dasarnya membawa kunci peribadi ke mana sahaja anda pergi. Anda tidak hanya berisiko meretas malware yang ditakuti, tetapi ada juga kebimbangan bahawa pencopet dapat menggunakan Bitcoin.

Aplikasi ini mempunyai perlindungan antara muka biasa dalam bentuk nombor pin peribadi. Ia diperlukan untuk membuka aplikasi, mengirim dana, dan mengeksport kunci peribadi. Ini sekurang-kurangnya melakukan silap mata untuk mengelakkan jari cepat berbahaya ketika keluar dan sekitar.

Reka bentuk dompet HD (hierarki deterministik) bermaksud sandaran dihasilkan dengan selamat menggunakan satu set 12 perkataan rawak. Kata-kata ini harus dijaga dengan selamat kerana mewakili kunci peribadi anda (jangan meletakkannya dalam talian). Sekiranya kehilangan atau kerosakan telefon, anda dapat memulihkan dana dengan cepat. Ini adalah sistem yang digunakan oleh penyedia dompet perkakasan seperti Trezor.

Sekiranya anda mempunyai perkakasan atau dompet kertas yang besar, anda dapat mengawasinya melalui MyCelium. Dengan menggunakan fungsi ‘tonton sahaja’, anda dapat melihat dana semasa sambil meninggalkan kunci peribadi di luar talian. Membelanjakan dana sangat mudah tetapi mengikut budi bicara anda. Contohnya, imbas kod QR dompet kertas anda ke dalam aplikasi dan mulakan perbelanjaan.

dompet miselium

Secara keseluruhan, untuk dompet telefon pintar, ia menjadi jalan utama dalam melindungi Bitcoin anda. Keselamatan akan selalu menjadi risiko yang berpotensi dengan telefon yang disambungkan 24/7. Fakta bahawa penggodam mungkin mencari cara untuk melakukan root pada telefon anda boleh mendedahkan token anda. Untuk memaksimumkan keselamatan anda, disarankan anda menyimpan simpanan dalam jumlah yang banyak.

Kebolehcapaian

Sekiranya anda mahukan cara menggunakan Bitcoin dengan cara sehari-hari yang berfungsi, maka MyCelium ada di dalam poket anda yang siap diguncang.

Lakukan pembayaran dalam beberapa saat atau terima dana melalui kod QR yang tertanam di halaman depan dompet. Terdapat juga fitur kamera cepat untuk mengimbas kod lain, termasuk kemampuan untuk menyalakan lampu kamera. Ini mungkin cukup bagus jika anda berada di kelab malam atau tempat gelap lain yang perlu menerima Bitcoin.

Terdapat pelbagai pilihan semasa menetapkan pilihan peribadi anda, termasuk memilih tempat anda menarik nilai pertukaran untuk rujukan. Dompet merujuk kepada Bitstamp, Kraken, Gemini dan pilihan harga pasaran. Ini sangat sesuai untuk peniaga yang ingin mengawasi pelaburan mereka.

dompet miselium

Bayaran pelombong lalai dipilih dengan mudah antara rendah, ekonomi, normal atau keutamaan. Ini boleh diubah terus dari tab ‘kirim’ yang merangkumi masa transaksi yang kasar.

Pembelian dan penjualan dibuat dalam beberapa sentuhan. Pasar MyCelium adalah sentuhan yang bagus untuk membantu anda berdagang dengan penduduk tempatan yang lain. Satu sentuhan menemui pembeli dan penjual lain dalam lingkungan anda.

dompet miselium

Cukup jalankan aplikasi dan semuanya sudah siap untuk digunakan. Ubah tetapan peribadi anda jika anda mahu tetapi sangat luar biasa seberapa cepat anda boleh berjalan di sekitar bandar dengan blockchain di poket anda.

Pemikiran Akhir

Sekiranya anda mencari dompet telefon pintar, maka dompet MyCelium mungkin sangat sesuai untuk anda. Sukar untuk mencari terlalu banyak kesalahan dengan produk. Mudah difahami dengan ciri yang lebih kompleks untuk pengguna lanjutan jika anda memerlukannya.

Penghantaran dan penerimaan hampir seketika, menjadikannya layak untuk menyimpan dan menggunakan sejumlah kecil Bitcoin. Satu-satunya kelemahan adalah kemungkinan ancaman keselamatan ketika berada dalam talian. Seperti mana-mana peranti yang terus menyimpan dalam talian kunci peribadi, keselamatan tidak pernah dijamin 100%. Walaupun anda mungkin tidak mempunyai masalah dengan keselamatan, perlu diingat bahawa penggunaan dompet perkakasan yang menyimpan dana anda di luar talian akan menjadi pilihan yang jauh lebih selamat.