Agencija Weiss Ratings, jedna od najstarijih usluga profesionalnog i financijskog ocjenjivanja u SAD-u, objavila je danas svoju očekivanu ocjenu kriptovaluta. Oglašavajući nove ocjene vezane uz kripto kao prve takve vrste, tvrtka Palm Beach na Floridi najavila je da planira započeti ocjenjivanje kripto valuta prošlog tjedna Web stranica Weiss Ratings.

A nakon službenog puštanja danas, 24. siječnja, naišli su na manje pompe i više kontroverzi.

The službeno izvješće ima Bitcoin koji dolazi s “poštenom” ocjenom C +, jer dok djedovi kripto “dobiva izvrsne ocjene za sigurnost i široko prihvaćanje”, ipak, “nailazi na velika uska grla na mreži, što uzrokuje kašnjenja i visoke transakcijske troškove.”

S druge strane, Ethereum je dobio “dobru” ocjenu B, jer “druga najčešće prihvaćena kriptovaluta, ima koristi od nadogradive tehnologije i veće brzine, unatoč nekim uskim grlima.”

Jedini drugi novčići koji su dobili ocjenu B- ili B uključuju Cardano, EOS, Neo i Steem, dok je većina kovanica dobila C-, C ili C + “poštene” ocjene u istoj vjeri kao i Bitcoin. Bilo je nekoliko loših izvođača u skupini s ocjenom D, uključujući PotCoin i Matchpool, ali niti jedan od 74 ocijenjena novčića nije podlijegao Weissovom prvom pregledu, jer niti jedan nije dobio ocjenu A za “izvrsno”.

U CNBC-u Razgovor sa Squawk Boxom, Martin D. Weiss otkrio je da tvrtka promatra brojne čimbenike prilikom procjene vrijednosti kriptografije, uključujući investicijski rizik / nagradu, tehnologiju i vjerojatnost usvajanja.

“Možete imati izvrstan tehnološki indeks – svi su dijelovi na mjestu za vrlo lijepu, snažnu valutu – ali ako zapravo nije testiran na stvarnosti na tržištu, možda neće uspjeti, a to je ono što testira ovaj posljednji, četvrti indeks”, rekao je u intervjuu.

U ostalim vijestima, ocjene nailaze na prepreke, nezadovoljna zajednica

Uoči inauguracije ocjena, web stranica Weiss Ratings postala je plijen distribuiranog napada uskraćivanja usluge, tima Weiss Ratings post na blogu otkriva. DDoS napad, za koji Weiss tvrdi da potječe iz Koreje, ostavio je stranicu izvan pogona ujutro 24. siječnja.

“Osoblje Weiss Ratingsa sinoć je bilo budno cijelu noć braneći se napadima uskraćivanja usluge iz Koreje, što dokazuju brojna spominjanja na korejskim društvenim mrežama zajedničkog poziva na obaranje web stranice Weiss Ratings”

Martin D. Weiss vjeruje da je napad koordiniran kao “pokušaj da se spriječi objavljivanje [rejtinga] danas”, jer je “komentar na društvenim mrežama izrazio znatan strah [agencija je trebala] objaviti negativnu ocjenu svojih preferiranih valuta.”

Da dolijem ulje na vatru, lažne kopije izvješća počeo je cirkulirati mrežom s datumom objavljivanja 25. siječnja umjesto stvarnog datuma 24. siječnja. Uz to, čini se da je lažna kopija izrađena na Microsoft Excelu i daje Tronu ocjenu A ++, dok je Weiss Ratings najviša ocjena A+.

Weiss Ratings otvorio je Twitter kako bi upozorio potrošače na lažne ocjene, pozivajući ih da vjeruju samo informacijama prikazanim na njihovim stranicama poddomena ocjena kriptovaluta.

Hitno upozorenje potrošača: Čuvajte se lažnih ocjena kriptovaluta objavljenih na Twitter računima i Internetu. Jedine istinske ocjene Weiss kriptovaluta su https://t.co/ec61TcJlDE

– ocjene Weiss (@WeissRatings) 24. siječnja 2018

U međuvremenu, članovi kripto zajednice nisu previše impresionirani ocjenama. Reddit postovi osporili su obrazloženje zašto je Cardano, koji ima samo bijelu knjigu, ili EOS, koji je još uvijek u testnoj mreži, dobio ocjene usporedive s Ethereumom. Još više zbunjujuće, nalaze, je činjenica da je većina ekosustava dobila ocjenu C, istu ocjenu je dobio Dogecoin, projekt čiji je vlastiti osnivač označen kao šala.

Upozorenje našim čitateljima

Navodi imati izronio da je službeno izvješće prevara i da je web stranica za narudžbu pretplate na izvješće domena koju su postavili hakeri da bi prevarili investitore da plate lažne usluge.

U ovom trenutku ne možemo potvrditi niti poreći ove navode, ali CoinSquare nedavno je ažurirao članak o njihovom pokrivanju ocjena koje tvrde da je Weiss potvrdio legitimitet i ocjena i usluge pretplate.

CNBC je također objavio priču o ocjenama, tako da se Coin Central osjećao kao da ima dovoljno na području valjanosti da ide dalje s ovom pričom. Sve u svemu, potičemo investitore da provode vlastita istraživanja prije nego što krenu naprijed s Weissovom uslugom pretplate na ocjene kriptovaluta. Nadalje, mislimo da bi bilo pametno pričekati hoće li Weiss izaći sa službenim, transparentnijim najavama po tom pitanju.

Može se pronaći kopija ocjena koje su trenutno prihvaćene kao službene ovdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me