De beste Bitcoin Wallet-beoordelingen voor 2019

Temidden van de drukte en opwinding van de Bitcoin-gemeenschap, af en toe een kop van een exchange wordt gehackt doet de maag van elke Bitcoin-gebruiker omslaan. Een van de grootste zorgen die velen van ons hebben, is dat onze Bitcoin en andere crypto’s door hackers recht onder onze neus worden weggerukt.

Maar een crypto-inbreker is misschien niet eens je ergste vijand. Er zijn talloze tragische en grensverleggende verhalen van mensen die hun eigen bitcoins verliezen: deze armen man verloor een harde schijf met een Bitcoin-gegevensbestand met 150 bitcoins (vandaag ongeveer $ 405.000 waard) en een andere jongen per ongeluk een harde schijf met 7.500 bitcoins weggegooid (vandaag ongeveer $ 20,5 miljoen waard).

Dus, hoe beschermen we onze crypto’s tegen hackers en onszelf?

Cue de Bitcoin-portefeuilles.

De beste Bitcoin-portefeuilles

Als u op zoek bent naar een manier om uw crypto’s veilig op te slaan, hoeft u niet verder te zoeken. We hebben je gedekt.

Notitie: Mobiele gebruikers kunnen vegen om door deze tabel te scrollen

De verschillende soorten Bitcoin-portefeuilles

Laten we, voordat we beginnen, de verschillende soorten Bitcoin-portefeuilles bekijken. Er komen een paar nieuwe termen aan, maar wees niet bang! We hebben deze handleiding eenvoudig en gemakkelijk gemaakt, zodat zelfs de nieuwkomers op het gebied van cryptocurrency experts zullen weglopen.

Er zijn drie soorten Bitcoin-portefeuilles: hardware, software en papier. Hardwareportefeuilles zijn fysieke portefeuilles waarin uw privésleutels zijn gecodeerd, softwareportefeuilles zijn programma’s die op uw computer of op internet staan ​​en papieren portemonnees zijn fysieke documenten met privésleutels.

Voor hard wallets heb je een digitale handtekening. Uw digitale handtekening is uw ID. Zo bewijst u dat u een specifieke privésleutel bezit zonder uw sleutel in het openbaar rond te flitsen. Digitale handtekeningen verifiëren het eigendom en houden uw privésleutel veilig en uit de buurt van nieuwsgierige handen.

De voordeel van hardware wallets is dat uw privésleutels zijn geïsoleerd van uw computer, waardoor uw risico op diefstal nagenoeg nul is. Softwareportefeuilles zijn daarentegen nog steeds verbonden met internet en stellen u aan enig risico bloot.

Het enige mogelijke nadeel van een hardware wallet is dat het geld kost. De meeste softwareportefeuilles zijn gratis. Hoewel beide wallets uw bitcoins veiliger beschermen, willen sommige gebruikers de extra kosten liever doorberekenen.

Zeker, jij doet jou. Maar ik zou persoonlijk liever $ 100 of zo uitgeven om de veiligheid te garanderen dan risico’s te nemen met de gratis software wallet-route.

Bitcoin-hardwareportefeuilles

Bitcoin-hardwareportefeuilles zijn zonder twijfel het veiligste type Bitcoin-portemonnee. Wat hardwareportefeuilles onderscheidt van softwareportefeuilles, is dat wanneer ze zijn aangesloten, in “koude opslag”.

Dit betekent dat uw hardwareportefeuille geen verbinding heeft met internet en niet kan worden aangeraakt. Hackers, Trojaanse paarden en andere malware kunnen nergens bij in koude opslag. Persoonlijk hou ik van hardwareportefeuilles omdat ik me zorgen maak. Ik geniet van de gemoedsrust wetende dat iemand die veel beter is op internet dan ik er niet vandoor gaat met mijn zuurverdiende bitcoins.

Ledger recensie

Ledger en TREZOR zijn namen die altijd naar voren komen bij het beoordelen van Bitcoin-wallets.

De Ledger Nano S functioneert als elke andere harde portemonnee, met een paar kleine verschillen. Voor alle Bitcoin-fashionista’s die er zijn, wint de Ledger zeker in de stijlcategorie.

Het opzetten van de Ledger-portemonnee is vrij eenvoudig. Het enige dat u nodig heeft, is Chrome en een veilige computer. Ledger wordt geleverd met een pincode voor extra veiligheid. Als de pincode drie keer verkeerd wordt ingevoerd, veegt Ledger zichzelf schoon.

Angstaanjagend maar niet het einde van de wereld. Met Ledger kunt u een herstel-seed instellen om uw privésleutels op te halen als uw apparaat verloren of defect is. Dit herstelzaad is een reeks woorden die in een bepaalde volgorde moeten worden samengesteld. Met Ledger kun je al je verloren bitcoins recupereren met je herstelzaad, dus je hoeft niet te zweten.

Dit Reddit-gebruiker vatte het mooi samen: “Ik heb net een Ledger Nano S gekocht en ik vind het geweldig. Het grootste voordeel is dat uw privésleutel volledig offline wordt opgeslagen en nooit wordt blootgesteld aan uw computer, dus uw kansen om uw portemonnee gehackt te krijgen, zijn zo dicht mogelijk bij nul. Als u het verliest, kunt u uw portemonnee volledig met het zaad op een ander apparaat of een andere portemonnee herstellen. Het is echt een investering die u duizenden euro’s kan besparen. “

Ledger-beoordeling: Over het algemeen functioneert de Ledger-portemonnee precies zoals u dat wilt. Het houdt je bitcoins veilig, het is gemakkelijk toegankelijk, maar alleen voor jou, en het is vergevingsgezind als je huis afbrandt.

Bekijk onze volledige Ledger Nano S Review voor meer informatie over deze portemonnee.

Trezor recensietrezor wallet beoordeling

TREZOR is een hardware wallet die uw privésleutels offline bewaart en waarmee u transacties kunt ondertekenen met uw digitale handtekening zonder dat u verbinding hoeft te maken met internet.

TREZOR wordt vaak geprezen omdat het tegelijkertijd dienst doet als een offline apparaat voor koude opslag en waarmee u uw munten kunt uitgeven. Het is een vrij klein, handig apparaat dat je aan een sleutelhanger kunt dragen. Als je dacht dat je Tamagotchi cool was, stel je dan een apparaat voor dat mogelijk miljoenen dollars aan Bitcoin in de palm van je hand kan houden.

Wanneer u uw bitcoins wilt uitgeven, kunt u dit doen via de beperkte USB-verbinding van TREZOR. Een beperkte USB-verbinding werkt als een computermuis: de muis geeft zijn locatie door aan de computer, maar de computer kan de muis niet bewegen. Het is een eenrichtingsverbinding. TREZOR kan veilig communiceren met computers die mogelijk zijn aangetast of geïnfecteerd met malware. Dit is geweldig voor het veilig beheren van uw bitcoins.

Er zijn ook geen gebruikersnamen of wachtwoorden voor TREZOR-accounts, dus het is erg moeilijk om te hacken. Je TREZOR-apparaat is alles wat je nodig hebt. Tenzij iemand fysieke toegang tot uw apparaat heeft, kan uw account op geen enkele manier worden geopend.

Als u het risico wilt verkleinen dat iemand uw apparaat fysiek hackt, biedt TREZOR wachtwoordzinbescherming voor Bitcoin-toegang. Deze wachtwoordzin moet puur uit het hoofd worden geleerd en mag nergens worden opgeschreven.

Als je nu een groep telepathische ninja’s achter je bitcoins hebt, kun je een door blockchain aangedreven kunstmatig intelligente Android gebruiken om je te beschermen. (Grapje, we zijn er nog niet.)

TREZOR-beoordeling: Over het algemeen vind ik de TREZOR erg leuk. Het is extreem veilig en intuïtief. De prijs is iets hoger dan bij de meeste portemonnees, maar de functies, het TREZOR-team en de toegankelijkheid van het product rechtvaardigen dit.

Lees onze volledige Trezor-recensie voor meer informatie.

KeepKey recensie

KeepKey is een andere hardware-portemonnee. Hoewel sommigen misschien de voorkeur geven aan het gestroomlijnde ontwerp en de schermgrootte, is hij bijna twee keer zo groot als de TREZOR of Ledger Nano S. Ik heb persoonlijk gewoon een solide hardware-portemonnee nodig om verborgen te houden in mijn uiterst geheime Batcave. Hij is niet zo groot als de TREZOR, dus zeker iets om over na te denken.

KeepKey is ook niet zo gerenommeerd als Ledger en TREZOR. En in het wilde Wilde Westen van de cryptowereld is reputatie erg belangrijk. Dat gezegd hebbende, het heeft fenomenale referenties. KeepKey wordt geleverd met een pincode en willekeurige nummering om uw munten te beschermen. U kunt het ook gebruiken op gecompromitteerde of met malware geïnfecteerde computers, hoewel ik dit niet zou aanraden.

KeepKey ondersteunt Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Namecoin, Testnet, Ethereum en Dash. Dit is een groot probleem voor gebruikers die hun altcoins van het netwerk willen houden.

KeepKey-beoordeling: Het vermogen van KeepKey om zo’n grote verscheidenheid aan altcoins op te slaan, is super aantrekkelijk. Het is een beetje groter dan andere hardwareportefeuilles, maar vormt niet echt een probleem. De beveiliging is top, en dat is waar het om gaat.

Lees meer in onze volledige KeepKey Review.

keepkey portemonnee beoordeling

Gemakkelijkst te gebruiken online Bitcoin-portefeuilles

Nu we de moeilijke (portemonnee) dingen hebben besproken, gaan we naar online portemonnees. Online portemonnees draaien in de cloud, zodat gebruikers er vanaf vrijwel elk computerapparaat overal toegang toe hebben. Deze wallets zijn in vergelijking met hard wallets erg gemakkelijk toegankelijk en eenvoudig in te stellen, maar worden uiteindelijk beheerd door een derde partij. Hoewel deze derde partijen de beveiliging voortdurend verbeteren en proactieve maatregelen nemen, is er nog steeds een inherent risico.

Met hardwareportefeuilles ruilt u flexibiliteit in voor beveiliging. De afweging met online portemonnees is zekerheid voor flexibiliteit. Je kunt niet alles hebben.

Coinbase Wallet recensie

Als u deze handleiding leest voordat u uw eerste bitcoin (of een deel van een bitcoin) heeft gekocht, wilt u waarschijnlijk beginnen met Coinbase.

Coinbase is een van de gemakkelijkste manieren om uw bitcoins te kopen en op te slaan, en is de meest populaire optie voor mensen die net begonnen zijn in de cryptowereld..

Coinbase is een makelaardij, beurs en portemonnee. Dit betekent dat u uw munten allemaal op hetzelfde platform kunt kopen, verkopen, verhandelen en opslaan. Deze flexibiliteit is iets dat hardwareportefeuilles niet bieden.

Als ‘s werelds grootste Bitcoin-beurs is Coinbase een behoorlijk groot doelwit voor hackers. Een voordeel dat Coinbase heeft ten opzichte van veel andere online en harde portefeuilles, is dat al zijn digitale valuta is verzekerd. Dit betekent dat als het platform zou worden geschonden (fysieke beveiliging, cyberveiligheid of diefstal van werknemers), de verzekeringspolis van Coinbase al uw verloren geld zou dekken. Coinbase houdt ook slechts minder dan 2% van het geld van zijn klanten online, met de rest in koude opslag, wat hun veiligheid meer krediet geeft.

Een andere aantrekkingskracht van Coinbase zijn de substantiële referenties. Het is een Bitcoin-bedrijf gevestigd in San Francisco en ondersteund door gerenommeerde investeerders. Lloyd’s of London dekt zijn verzekeringspolis, en dus alle Coinbase-gebruikers. Als u een Amerikaanse ingezetene bent en een fiatvaluta hebt, wordt uw Coinbase-portemonnee gedekt door de FDIC-verzekering tot $ 250.000 van uw fiat. Deze verzekeringspolis dekt geen individuele accounthacks, dus als u een zwak wachtwoord heeft en niet voldoende voorzorgsmaatregelen neemt met uw inloggegevens, is het aan u.

Je hebt toegang tot je Coinbase-portemonnee via internet of via de Coinbase iOS- en Android-apps. Coinbase beheert nog steeds al uw privésleutels, dus ik raad u aan deze te gebruiken om bitcoin te kopen en verkopen, in plaats van geld op te slaan. Tenzij u hun Multisignature Vault gebruikt.

De Multisignature Vault is een goede oplossing om grotere hoeveelheden bitcoin te beveiligen. Deze Multisignature Vault is een 2-of-3 wallet. Dit betekent dat Coinbase één sleutel heeft, jij (de rekeninghouder) een tweede sleutel en één sleutel wordt gedeeld. Met twee van de drie sleutels kan geld worden uitgegeven.

Een extra vangnet is de verwerkingstijd van 48 uur voor alle opnames uit Vaults. U kunt elk foutief opnameverzoek binnen deze ruime periode annuleren.

Het is ook een goede zaak dat Coinbase een gerenommeerd bedrijf is, aangezien het uw Vault-account op elk moment kan sluiten.

Coinbase-beoordeling: Coinbase is een geweldige plek voor nieuwkomers om Bitcoin te kopen en op te slaan. Dat gezegd hebbende, zou ik je aanraden om snel te upgraden naar een hardware wallet als je bitcoins zich opstapelen. Dit zorgt voor volledige controle over uw munten.

Bekijk onze Coinbase Review voor meer informatie.

coinbase portemonnee beoordeling

Blockchain.info recensie

Hoewel Blockchain verre van de beste optie is, wilde ik het toch opnemen.

Mijn belangrijkste probleem met Blockchain is dat alle transacties via de servers van het bedrijf moeten worden geleid en dat ze de afgelopen jaren een verontrustend aantal storingen hebben doorgemaakt. Als u zich even ongemakkelijk voelt bij de gedachte dat uw account op een willekeurig moment niet toegankelijk is, wilt u deze waarschijnlijk doorgeven. Bitcoin gaat voor veel mensen over volledige controle, altijd en overal. Blockchain lijkt een stap terug.

blockchain naar huis

Blockchain.info is toegankelijk via een browser of mobiel, wat erg handig zou zijn als er niet zoveel serverproblemen waren. U hebt vanuit elke browser toegang tot de Blockchain-portemonnee met uw portefeuilleadres en u kunt een back-up maken op mobiel. Er zijn twee extra beveiligingslagen: de webversie heeft 2FA (two factor authentication), wat betekent dat Blockchain gebruikers een melding geeft met een tekst wanneer iemand probeert in te loggen. Mobiele gebruikers kunnen ook een viercijferig wachtwoordvereiste voor de app instellen.

Blockchain.info Beoordeling: Voorlopig is Blockchain.info een goed plan B, maar het zou niet je eerste keuze moeten zijn. De beveiliging is van topklasse, maar het gebrek aan betrouwbaarheid en gemak werpt rode vlaggen op.

Bitcoin-papieren portefeuilles

Als het gaat om het beveiligen van uw bitcoin, zijn papieren portemonnees niet bepaald Fort Knox. Papieren portemonnees, met de hand geschreven of fysieke kopieën, zijn een gemakkelijke prooi voor malware als je niet extreem voorzichtig bent met het genereren ervan op een online pc.

Papieren portemonnees zijn een van de riskantere manieren om je bitcoins op te slaan, maar ze zijn nog steeds een optie. Als ze niet versleuteld zijn, ben je in feite een toerist die op vakantie veel geld en dure sieraden met zich meedraagt.

Bitcoin-klanten

Je hebt de term ‘Bitcoin-client’ waarschijnlijk al een paar keer horen rondslingeren. Een Bitcoin-client is software die het genereren en beveiligen van een privésleutel mogelijk maakt, evenals de betaling namens een privésleutel.

Je vraagt ​​je misschien af, Wat is het verschil tussen een Bitcoin-client en een Bitcoin-portemonnee??

Nou, een portemonnee is technisch gezien de gegevens die nodig zijn om bitcoins uit te geven en te ontvangen. Dit omvat een privésleutel, openbare sleutel en het adres van de openbare sleutel.

Een klant is echter de interface naar het netwerk. Een client is de hardware en software op een apparaat waarmee verbinding kan worden gemaakt met netwerken. Het behandelt alle communicatie en werkt uw portemonnee bij met inkomend geld. Het gebruikt ook informatie uit de portemonnee om uitgaande transacties te ondertekenen. Een klant is slechts een apparaat, geen bedrijfsentiteit.

Maak je geen zorgen als je nog steeds in de war bent. De termen overlappen elkaar. Het helpt zeker niet dat de meeste bedrijven klant zijn en portemonnees en verkopen zichzelf als ‘portemonnees’. De populaire Bitcoin-portemonnee is bijvoorbeeld dat Airbitz zijn ‘portemonnee’- en’ klant’-functies synergetisch samenvoegt, zodat u de juiste gegevens kunt opslaan en op een intuïtieve en veilige manier met het netwerk kunt communiceren. Voor potentiële gebruikers lijkt “portemonnee” gemakkelijker te begrijpen in relatie tot hun geld dan “klant”.

Exodus Wallet recensie

De Exodus-portemonnee kan het best worden omschreven als een “Blockchain-activaportefeuille” omdat u een verscheidenheid aan cryptocurrencies kunt opslaan, zoals Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Ethereum en Dash. Als u actief in altcoins investeert, is de Exodus-portemonnee erg aantrekkelijk. Ik ben een fan van het ronde ontwerp en de intuïtieve interface, maar Exodus werd gelanceerd in juli 2016 en is nog steeds een relatief nieuwe portemonnee.

Met de ingebouwde ruilfunctie van Exodus kunt u uw altcoins ruilen voor bitcoins en bitcoins voor altcoins. Dankzij Shapeshift is het gemakkelijk om crypto’s te verhandelen vanuit de portemonnee, een functie die maar heel weinig portemonnees hebben.

Houd er rekening mee dat Exodus is verbonden met internet en daarom inherent riskanter is dan een harde portemonnee.

Lees meer in onze Exodus Wallet Review.

Jaxx Wallet recensie

Jaxx is een andere softwareportefeuille die een geweldige optie is voor liefhebbers van altcoin.

Jaxx is beschikbaar op Windows-, Mac- en Linux-desktops. Het is ook toegankelijk op mobiele telefoons en tablets met Android en iOS, en via Chrome- en Firefox-extensies. De portemonnee functioneert net zo goed als elke andere bitcoin-portemonnee, en de eenvoudige interface maakt het bladeren door je portfolio een fluitje van een cent. Ik heb genoten van de mogelijkheid om verschillende wisselkoersen te gebruiken, een pincode in te stellen en verschillende transactiekosten in te stellen (hoe snel uw transactie wordt verwerkt).

Jaxx is ook geïntegreerd met Shapeshift — zoals Exodus — zodat u altcoins kunt uitwisselen binnen de app. Dit is best aardig, aangezien Jaxx momenteel Bitcoin, Litecoin, Zcash, RSK, Augur (REP), Dash en Ethereum (ETC en ETH) ondersteunt.

Houd er rekening mee dat Jaxx ook online werkt en inherent riskanter is dan een hardware wallet of cold storage.

Airbitz Mobile Bitcoin Wallet Review

Bij Airbitz draait alles om beveiliging. Het is gedecentraliseerd, beveiligd en er wordt een back-up van gemaakt. Noch Airbitz, noch enige andere derde partij heeft toegang tot uw munten. Airbitz biedt u onafhankelijkheid. Het is als een coole moeder.

Airbitz is ook actief in de Bitcoin-gemeenschap en heeft een directory met bedrijven die bitcoin accepteren. De gebruikersinterface van Airbitz is ook vrij eenvoudig te gebruiken, waardoor het een uitstekende keuze is voor beginners die op zoek zijn naar een element van beveiliging.

Airbitz Mobiele Bitcoin-portemonnee

MyCelium Bitcoin Wallet Review

MyCelium is populair bij meer gemiddelde Bitcoin-gebruikers vanwege de robuuste geavanceerde privacy- en beveiligingsfuncties. Het is meestal een beetje lastig voor beginners, maar gebruikers waarderen het open source softwareprogramma en de transparantie.

Misschien wel het grootste hoogtepunt van de MyCelium-portemonnee is dat u door de geavanceerde privacyfuncties anoniem kunt blijven, terwijl de geavanceerde beveiligingsfuncties uw bitcoin veilig houden. Helaas is MyCelium alleen toegankelijk via smartphone aangezien er geen web- of desktopinterface is.

Lees meer in onze MyCelium Wallet Review.

MyCelium mobiele Bitcoin-portemonnee

Laatste gedachten

Niets is 100% veilig. Er zijn bepaalde hardware- en softwareportefeuilles die extreem dichtbij, maar niet perfect zijn. Het enige waar hardware- en softwareapparaten u niet tegen kunnen beschermen, zijn menselijke fouten. Menselijke fouten omvatten het vergeten van uw informatie of ten prooi vallen aan phishingaanvallen die u oplichten om bitcoins naar een verkeerd adres te sturen.

Portemonnees bevatten uw geld. Ze houden uw zuurverdiende geld veilig. Maar ze kunnen alleen zoveel doen. Onthoud dit!

Ze zeggen dat goede mensen slechte dingen overkomen. Maar ik durf te zeggen dat ze alleen gebeuren onzorgvuldig goede mensen?

(Op zoek naar een Ethereum-portemonnee? Bekijk onze lijst met beste Ethereum-portemonnee-opties.)

Hoe Bitcoin en andere populaire cryptocurrency te kopen

Door CoinCentral

7 augustus 2017

Hoe Bitcoin en andere populaire cryptocurrencies te kopen Nu de prijzen van Bitcoin (BTC) en andere altcoins (alternatieve cryptocurrencies) stijgen naarmate crypto’s meer mainstream worden, is er een nieuwe golf van …

Lees verder

Bezoek de website van Airbitz