[Napomena urednika: Ovaj je članak ažuriran 6.2.9.2018. Kako bi odražavao ažurirane statistike za svako rudarsko spremište i dodatne informacije za rudarski bazen Nanopool Ethereum.]

Odabir najboljeg rudarskog bazena Ethereuma

Dakle, čuli ste da rudarstvo Ethereuma može biti profitabilan posao i možda ste kupili rudarsku platformu.

Vaš sljedeći korak trebao bi biti pridruživanje Ethereum rudarskom fondu.

Rudarski bazeni su jednostavno skupine rudara koji zajedno rade na kopanju Ethereuma. Pridruživanje fondu pomaže smanjiti volatilnost vaših isplata pružajući manje, češće isplate, a ne paušalni iznos koji dobivate samo kada je blokada riješena.

Pri odabiru rudarskog bazena važno je pridružiti se onom s niskim naknadama koji donosi pouzdane povrate. Također biste trebali uzeti u obzir mjesto poslužitelja bazena kada odlučujete što je najbolje za vas. Što je vaša rudarska oprema bliža poslužitelju, to učinkovitije može rudovati.

U ovom članku ističemo tri najbolja Ethereum rudarska bazena kako biste sa sigurnošću mogli odlučiti kojem ćete se pridružiti:

Distribucija bazena rudnika Ethereuma

Distribucija Ethereum rudarskog bazena putem EtherChaina

Ethpool / Ethermine

Ethpool i Etermin upravljaju se s dvije različite web stranice, ali doprinose istom udruzi. S ~ 26,8% mrežne snage brzine raspršivanja, ovo je spremište najveći na mreži Ethereum. Ethermine trenutno ima preko 125.000 rudara koji koriste softver bazena, dok Ethpool ima nešto manje od 1.100.

I Ethpool i Ethermine naplaćuju a 1% naknade na svaku nagradu koju dobivate – jedna od najnižih naknada istraženih bazena.

Statistika etermina

Statistika etermina (29.6.18.)

Ethermine vam omogućuje da postavite minimalni prag plaćanja potreban za primanje nagrada. Ako želite primati uplate rijetko, možete postaviti prag na maksimalno 10 ETH. Postavite svoj prag na najmanje 0,05 ETH da biste češće primali uplate.

Nanopool

Nanopool je treći po veličini rudnik Ethereuma s ~14,4% mrežne brzine I gotovo 80,000 rudara. Naknada za bazen također je manja od 1% od većine natjecatelja.

Zadani minimalni prag isplate pomoću Nanopoola je 0,2 ETH, ali vi ste u mogućnosti smanjiti i podići minimum u svojim postavkama. Sučelje je jednostavno i jednostavno za upotrebu ako tek započinjete.

Platforma također ima opsežnu Pomozite i odjeljak s čestim pitanjima koji će vam pomoći u započinjanju. Vodit će vas kroz postavljanje minera, konfiguriranje postavki spremišta i povezivanje s odgovarajućim klijentima za rudarstvo.

Osim toga, odjeljak pomoći također vas vodi prema tome koji je tip hardvera najprikladniji za rudarenje Ethereumom. Nanopool preporučuje upotrebu AMD GPU upravljačkog programa 15.12. Vas limenka moje s CPU-om, ali vaše će nagrade biti malo, što ne vrijedi truda.

Početna stranica Nanopoola

Početna stranica Nanopoola

Nanopool također podržava rudarstvo za Ethereum Classic, Siacoin, ZCash, Monero, Pascal i Electroneum.

Neki su rudari izvijestili da je njihova brzina raspršivanja putem Nanopoola znatno manja (ponekad i do 10% razlike) od rudarenja u drugim bazenima ili samostalno. Nanopool momčad to rješava u svom Odjeljak s čestim pitanjima. Dva su glavna razloga za ove razlike:

  1. Hashrat koji Nanopool prikazuje varira jer se temelji na broju prijavljenih dionica. Umjesto toga trebali biste provjeriti koliki je prosjek tijekom razdoblja od 24 sata.
  2. Ako se vaš hashrate spusti na nulu, možda su ga uzrokovale oštećene DAG datoteke na vašem rudaru. Ako je to slučaj, zaustavite rudar, izbrišite DAG datoteke i ponovno pokrenite.

Sve u svemu, čini se da zajednica vjeruje i da joj se sviđa ovaj bazen.

Patuljak

Jednom tržišni lider, Patuljak je sada manji sa samo ~ 2,4% brzine raspršivanja mreže Ethereum. Kao i Ethpool / Ethermine i Nanopool, Dwarfpool naplaćuje a Naknada od 1% na blok nagrade.

Stanje na vašem računu mora doseći 1,01 Ethereum prije isplate i fond se isplati 6 puta dnevno. Osim ako ne rudarite s moćnom rudarskom opremom ili ne koristite više rudara, možda ćete se htjeti pridružiti grupi s nižim minimumom isplate.

Dwarfpool također podržava vađenje drugih kovanica kao što su Monero, Zcash, Expanse i Groestlcoin.

Zaključak

Stvarno ne možete pogriješiti pridruživši se bilo kojem od najboljih rudarskih bazena. Većina najvećih prilično su pouzdani i imaju sličnu strukturu naknada. Na kraju je važno odabrati onaj koji vam je najudobniji.

Nakon što započnete s dosljednom dobiti, morat ćete pronaći najbolji način za prodaju Ethereuma koji ste iskopali.