Od 13. studenog 2018. Bitcoin je smanjen za 48 posto, Ripple je isključen za 43 posto, a Ethereum je pao za 54 posto. Sva tri novčića uprizorila su udžbenik, medvjeđe provale nestabilnosti (dnevna karta) 14. studenog, zajedno s desecima drugih kovanica. Zatvaraju li se ovi veliki novčići s tržišnom kapitalizacijom na najnižim ciklusima? Postoji li racionalna tehnička osnova za vjerovanje da se najgore tržište kripto medvjeda 2018. bliži kraju? Ispitajte ključne kripto cikluse i ključne razine za svaki novčić i donesite vlastite zaključke.

Tehnički podaci protiv osnova

Imajte na umu da tehničke karte novčića i temeljne osnove mogu potencijalnim trgovcima i investitorima dati potpuno različite slike. Na primjer, čini se da su osnove Bitcoina izvrsne (gledajući unaprijed tri, pet ili čak deset godina), ali to možda nije dovoljan razlog da kratkotrajni swing trgovac trenutno ide dugo na BTCUSD. Isto bi se moglo reći za Ripple (XRPUSD), a možda čak i za Ethereum (ETHUSD). U ovom članku fokus je na tehnikama, a ne na osnovama.

Kripto ciklusi velike slike i razine ključeva

Bitcoin ciklusi

Svaka se kriptovaluta kreće u ponavljajućim ciklusima cijena. Zapravo, svako vremensko razdoblje grafikona ima ciklus cijena. Čak i trodnevne i petominutne unutardnevne karte imaju cikluse kojima se može trgovati. Identificiranje budućih konvergencija najnižih (ili najviših) nivoa više ciklusa može vam pružiti snažnu prednost kripto trgovanja. Evo tri tablice niskoprojekcijskih multiciklira za BTCUSD, XRPUSD i ETHUSD. To su kripto s najvećim ograničenjem i služe kao općeniti vremenski proxy i za manje kovanice.

Pogledajte grafikon tjednih ciklusa Bitcoina:

kripto ciklusi cjenovni ciklusi BCHUSD ciklus najniži

BTCUSD, tjedno: Tri ključna ciklusa cijena Bitcoina sugeriraju da je blizu najniža razina. Proširite grafikon za jasniji prikaz. Slika: MotiveWave.com

Bitcoin nudi najviše povijesnih podataka, što znači da su njegovi podaci o vremenu ciklusa pouzdaniji od većine ostalih kovanica. Grafikon otkriva da se pokušava stvoriti niskociklistička niska vjerojatnost. Ciklusi od 72 dana, 21 tjedan i 41 tjedan slažu se da je blizu najniža razina. Istodobno, 18-mjesečni ciklus sugerira da će se sljedeći veliki minimum dogoditi na jesen 2019.

Znači li to da je sada sigurno ići dugo u bitcoin? Može biti. Možda ne. Duljine ciklusa uvijek su podložne slučajnim proširenjima i kontrakcijama, iako većina tržišta ima pouzdanu prosječnu duljinu ciklusa od 18-20 razdoblja (mjereno od korita do korita). Ključna riječ ovdje je prosjek. Neki ciklusi mogu pasti nakon samo 13 taktova. Ipak, drugi se mogu proširiti na 22 ili čak 25 bara. Dugoročno, možete očekivati ​​da se prosječna duljina ciklusa uvijek vrati na srednju vrijednost od 18-20 bara. Analiza kripto ciklusa učinkovita je na kartama temeljenim na cijenama, količinama i tikovima.

Ključna podrška i otpor za Bitcoin

Dobro je pravilo potražiti slaganje dna između tri ili četiri ključna ciklusa. Ako postoji sporazum o niskom ciklusu i cijena se trguje malo iznad glavne cijene podrška razini, povećavaju se izgledi za trgovanje bikovim preokretom. U slučaju Bitcoina, cijena je počela padati blizu ključne razine podrške (na temelju kretanja od 2.979,88 u rujnu 2017.). Od ovog pisanja (17. prosinca), Bitcoin se okuplja, možda dokazujući da je gornja analiza točna.

Međutim, velike su šanse da će kovanica pokušati ponoviti nedavni najniži tjedni nivo na 3.169,53, prije nego što pokuša skočiti više. Stoga, budite spretni s ostvarivanjem dobiti ako ste kratkotrajni trgovac. Znatne opskrbne zone (područja s profitom) postoje blizu 4.200,00 do 4.300,00, a zatim blizu 5.800,00 do 5.900,00.

Ripple Cycles

Rippleova cijena je nešto razbarušenija od Bitcoinove, ali njegova ciklična prognoza i dalje izgleda vrlo zanimljivo. Ripple se također snažno okuplja (17. prosinca), slijedeći Bitcoinov vodstvo. Trodnevni grafikon dao je najlogičniji niz niskoprognoznih ciklusa i sugerira da je kraj prosinca 2018. do kraja siječnja 2019. vremenski period za pojavljivanje najnižeg. Možda je krajnji najniži nivo već bio postignut (prošli tjedan na 0,2815). Ključne duljine ciklusa za Ripple su 35-dnevni, 70-dnevni i 20-tjedni (na temelju trodnevnog grafikona). Moj softver automatski izračunava najprikladnije duljine ciklusa, čime štedi sate ručnog rada. Prilikom izračunavanja ciklusa koristite što više povijesnih podataka. Bit ćete nagrađeni točnijim rezultatima.

kripto ciklusi cjenovni ciklusi Ripple niski

XRPUSD, trodnevni grafikon: Prognoza ciklusa Ripple podrazumijeva veliki minimum u siječnju 2019. Slika: MotiveWave.com

Ključna podrška i otpor za mreškanje

Međutim, Ripple se može malo okupiti, a zatim povući i ponovno testirati tako nisko prije nego što se vrati natrag u 0,3000s. Zamah od 0,2815 bio je viši najniži nivo od onog viđenog u kolovozu i rujnu 2018, a to je glavni bikovski signal za Ripple. Niz viših i najnižih najnižih nivoa je dokaz tržišnog bika, pa barem viša niska dio formule je na snazi.

Da bi Ripple stvarno uvukao svježi novac, potražite dnevno zatvaranje iznad 0,4042, a zatim 0,5669. Potencijal zatvaranja iznad 0,5669 potvrdio bi tržište bikova (vrhovi ljuljački i padovi ljuljačke) u ovom novčiću. Cijena će morati prožvakati značajnu zalihu (trgovci koji žele prodavati kratko) na razinama od 0,4700 do 0,5000, pa bi to mogla biti izvrsna zona za zaradu ako uskoro krenete dugo u Ripple.

Ciklusi Ethereum

Dugoročno cjenovno djelovanje Ethereuma definitivno je medvjeđe, povukavši se 95 posto svog zapanjujućeg relija iz 2017. godine. Njegove cjenovne trake malog raspona (osnova, dvodnevni grafikon) krvarile su sve niže, no odskočile su. Do danas, 17. prosinca. Ethereum se okuplja točno uz Bitcoin, Ripple i ostatak kripto tržišta.

kripto ciklusi cjenovni ciklusi najniži Ethereum

ETHUSD, dvodnevni grafikon: Polagano ispuštanje Ethereuma konačno bi moglo završiti kao tri od njegovih ključnih ciklusa početkom 2019. Slika: MotiveWave.com

Prognoza cjenovnog ciklusa ETHUSD-a sugerira da će njegova krajnja najniža cijena za bicikle biti u siječnju 2019. Tada se očekuje da će se istovremeno istodobno spustiti njegovi ciklusi od 33 i 64 dana, zajedno s 18-tjednim ciklusom. Imajte na umu da je njegova 34-tjedna projekcija ciklusa (polukrug) već u modu porasta, pa ako vidite da je ETHUSD napravio snažan bikovski preokret u siječnju 2019., moglo bi biti dostupno značajno preokretanje.

Ključna podrška i otpor za Ethereum

Od tri ovdje analizirana novca, Ethereum je u najgorem tehničkom stanju. Sljedeća značajna razina podrške daleko je ispod trenutne cijene od 94,70. Smanjena je na 40,99, što je najniža razina u travnju 2017. godine. Da, prošlotjedni najniži nivo od 82,05 može ponuditi podršku za moguće povlačenje i ponovno testiranje, ali ako ta razina brzo zakaže, potražite ETHUSD kako biste privukli puno prodavača u kratkom roku. Na vrhu je velika ponuda (potencijalni prodajni pritisak) oko područja od 110,00 do 120,00. To bi bilo izvrsno mjesto za rezerviranje dobrih dobitaka od trgovanja ako ste već dugo Ethereum.

Dodatna zapažanja

Postoje još dvije važne stavke kojih morate biti svjesni:

  • Federalne rezerve nastavljaju se odvoditi likvidnost iz američkog financijskog sustava i to sve većom brzinom.
  • Svi glavni američki indeksi dionica sadrže medvjedaste mjesečne prognoze ciklusa. 2019. može biti ružna godina za povrat američkih dionica.

Doduše, puno se kripto trgovanja događa izvan SAD-a, ali Fedovo kontinuirano pražnjenje posude za monetarni udarac ipak ostavlja manje novca koji pluta okolo u špekulativne svrhe. Budući da je većina kripto aktivnosti prije povezana sa špekulacijama, a ne s transakcijama (barem sada), možda će trebati vremena dok kripto tržišta ponovo ne dožive nešto poput zadivljujućeg skupa 2015-2017. Dvije su popularne kripto web stranice koje u posljednje vrijeme preuzimaju tržište: Kraken i Binance. Obje ove platforme omogućuju korisnicima da trguju i kupuju kriptu. Pri odabiru između Kraken vs Binance, važno je pogledati njihova podržana plaćanja, sustav provjere, podržane kriptove, sigurnosne značajke i korisničku podršku prije donošenja konačne odluke.

Stoga ćete možda htjeti biti konzervativniji prema svojim ciljevima kripto dobiti tijekom 2019. Financijski sustav s manje likvidnosti znači da će tržište s gornje strane moći biti ograničeno, a rasprodaje mogu biti brutalnije. Uspaničeni trgovci dionicama možda će morati prikupiti gotovinu, likvidirajući svoje inače zdrave dugoročne kripto-holdinge, zadržavajući tako poklopac na kripto-skupovima.

Mudro tumačenje kripto ciklusa i ključne razine potpore i otpora mogu vam pomoći da iskoristite prednost trgovanja i ulaganja u 2019. godini i kasnije.