ASIC rudarski hardver: kriptominirajuća evolucija

Rudarstvo kriptovaluta daleko je odmaklo od dana kada je pojedinac mogao uspješno iskopati stotine Bitcoina sa svog kućnog računala. Rudarski sektor zabilježio je golemi razvoj tijekom posljednjih devet godina jer su kriptovalute i dalje postajale popularnije. Kako je vrijednost kriptovaluta naglo rasla, tako je rastao i broj rudara na tržištu. Danas je rudarstvo postalo vrlo centralizirana djelatnost s višemilijunskim rudarskim objektima koji se niču mjesečno.

Ovi su objekti zauvijek izmijenili rudarski sektor; jer više nije isplativo vaditi kriptovalute sa svog kućnog računala bez značajnih nadogradnji za rukovanje zadacima ili korištenja usluge treće strane kao što je Minergate. Sva ta halabuka oko rudarskih aktivnosti u kripto prostoru dovela je do razvoja novog i snažnijeg rudarskog hardvera. ASIC (integrirani krugovi specifični za primjenu) čipovi sada su novi industrijski standard.

ASIC čipovi dizajnirani su za rješavanje samo jednog određenog zadatka, umjesto da budu općenita nadogradnja vašeg računala. Ovi čipovi specifični za primjenu obično se koriste u industrijama kojima je potrebna velika procesorska snaga, uključujući audio snimanje, video montažu i grafički dizajn. Ovi all-inclusive čipovi omogućuju profesionalcima da se nose s velikim zadacima, a da ne zaglave unutarnji procesor svog računala.

Zašto je ASIC rudar bolji

Rudarstvo je postupak koji zahtijeva računalo (čvor) da otkrije broj utvrđivanjem matematičke jednadžbe koja uključuje komponente iz prethodnog i trenutnog bloka. U BTC mreži to je poznato kao dokaz o radu. Nakon što rudar točno odgovori na jednadžbu, smiju dodati sljedeći blok u blockchain i dodjeljuju im se nagrada. U slučaju BTC blockchain mreže, nagrada je 12,5 BTC.

BW-ASIC rudarski čipovi

BW ASIC Rudarski čipovi

ASIC rudar u stanju je izračunati ove jednadžbe provjere rada mnogo učinkovitije od uobičajenog procesora. To je zato što je ASIC rudarski hardver posebno dizajniran za korištenje određenog algoritma raspršivanja na temelju kriptografije koju pokušavate rudariti. Na primjer, kada rudari BTC, SHA-256 koristi se hash algoritam, a kada se kopa Litecoin Scrypt to je zaposleno.

ASIC rudar omogućit će vam da iskopavate bilo koju kriptovalutu koja koristi istu hash skriptu kao što je programirana za rudarenje. To znači da ASIC rudarski hardver koji je konfiguriran za BTC, također može minirati brojne druge kripto-veze, uključujući Bytecoin, PetroDollar, i Devcoin – samo da navedem samo neke.

5 najboljih ASIC rudara 2018. godine

Rudarstvo je sastavni dio kripto prostora i tehnologija koja stoji iza ovog kritičnog zadatka uvelike se povećala. Rudarski sektor bilježi rastuću konkurenciju iz svih kutova, a proizvođači ulažu sve u proizvodnju najmoćnijih rudara do danas. Također je došlo do priljeva proizvođača rudarskih platformi koji su ušli u kripto prostor, što je pomoglo daljnjem usvajanju kripto.

Među tim proizvođačima, procjenjuje se da je Bitmain do danas proizveo oko 53% sve rudarske opreme, pa stoga ne bi trebalo biti veliko iznenađenje kada bi vidjeli kako dominiraju na tržištu. Čak i uz ovu ogromnu prednost, postoji ozbiljna konkurencija među najboljima. Ispod je 5 najboljih ASIC-ovih bušaćih postrojenja 2018. godine.

Dragonmint 16T 16,0 TH / s

Što vam može donijeti 30 milijuna dolara istraživanja? Ako ste programeri iz tvrtke Halong Mining, koja je potrošila ovu ogromnu svotu na istraživanje i razvoj, može vam se nabaviti jedna od najsnažnijih ASIC rudarskih platformi svih vremena. Dragonmint koristi ASICBOOST protokol koji poboljšava učinkovitost rudarskog procesa za 20%. Ova impresivna oprema može minirati pri 16TH / s koristeći samo 0,075J / GH; što je manje od najbližeg konkurenta Antminer S9.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SRCsQUyR7_I]

Antminer S9 14,0 TH / s

Antminer S9 jedan je od najpopularnijih ASIC-ovih hardverskih uređaja na tržištu. Ova je jedinica jedan od najučinkovitijih rudara na planetu i za razliku od Dragonminta; ova jedinica uključuje napajanje uz kupnju. Ugrađeni web portal za upravljanje pruža vam dodatnu kontrolu nad rudarskim aktivnostima. Ovo je samostalni rudar kojem za rad nije potrebno dodatno računalo hosta.

Antminer R4 8,6 TH / s

Antminer R8 rudarima daje pristupačnije rudarsko rješenje visoke snage od S9. Ova jedinica ima istu energetsku učinkovitost kao i S9 i koristi TSMC ’16NM FinFET protokol koji je svojedobno bio najučinkovitiji rudarski protokol na svijetu. Ovaj uređaj uključuje 126 BM1387 ASIC čipova za postizanje rezultata. Ovaj je uređaj postao široko popularan zbog kombinacije čimbenika, uključujući pristupačniju cijenu u kombinaciji s intuitivnim upravljačkim sučeljem.

Antminer S7 4,73 TH / s

Antminer S7 jedna je od najpristupačnijih opcija dostupnih svima koji žele ozbiljno ući u prostor za kripto-rudarstvo. Ovaj je uređaj trenutno u 19. proizvodnoj seriji i dominira tržištem od svog početnog izdanja sredinom 2015. Ova jedinica sadrži 135 28nm BM1385 ASIC čipova koji dvostruki ventilatori održavaju u hladnom radu.

Avalon 6 3,50 TH / s

Avalon 6 je još jedna pouzdana rudarska oprema koja je tijekom posljednjih godinu dana poprilično usvojena. Iako je ova jedinica ispod učinkovitosti S7, teško bi bilo pronaći drugu ASIC rudarsku platformu koja je usporediva po istoj cijeni. Ovaj rudar koristi osamdeset A321B ASIC čipova kako bi ispunio sve vaše rudarske potrebe. Ova je oprema popularan izbor među rudarima zbog pristojne brzine raspršivanja i niske cijene.

ASIC rudarski hardver – Gospodo pokrenite svoje motore

Teško je reći kamo će dalje ići rudarska tehnologija. Proizvođači ulažu znatan napor kako bi stvorili učinkovitije i snažnije rudarske platforme i možete očekivati ​​da će se ovaj trend povećati kako se kriptomarket nastavlja širiti. Visoka cijena ovih rudarskih platformi odvratila je mnoge rudare od ulaska u prostor u koji je ušla, a dovela je i do razvoja novih tehnologija poput rudarskih bazena i algoritama za provjeru uloga.

Nadamo se da ćete u budućnosti vidjeti povratak u stara vremena rudarstva; gdje bi se bilo koji pojedinac mogao pridružiti blockchainu i imati pristojne šanse zaraditi neke besplatne Satoshije ne koristeći ništa više od kućnog računala.

Što mislite, momci? Jeste li spremni ući u svijet ASIC rudarstva? Javite nam dalje Cvrkut i budite sigurni da ste se prijavili za naš bilten kako biste bili u toku sa svim najnovijim kripto razvojem dok se odvijaju.