Summit IOHK 2019. bio je 17. i 18. travnja u Miami Beachu na Floridi.

IOHK je tehnološka tvrtka kojoj je cilj iskoristiti ravnopravne inovacije kako bi osnažila tri milijarde ljudi bez pristupa odgovarajućim financijskim uslugama. IOHK su 2015. godine osnovali Charles Hoskinson i Jeremy Wood, a financirao je i omogućio visoku razinu suradnje između akademske zajednice i poslovanja, a najvažnije je primijeniti blockchain na nekoliko jedinstvenih načina u svojim projektima. Danas IOHK stoji kao decentralizirana tvrtka s preko 200 zaposlenih i izvođača širom svijeta.

IOHK ima tri osnovna proizvoda:

  1. Cardano – markirani proizvod IOHK-a. Cardano je blockchain platforma s dokazima o udjelu koja se temelji na recenziranim istraživanjima.
  2. Dedal – a potpuno opremljeni klijent novčanika za držače ada za pohranu svojih tokena.
  3. Ouroboros: kriptografski algoritam koji pokreće Cardano.

Cilj IOHK summita bio je promovirati angažman u zajednici, umrežavanje i povezati preko 200 decentraliziranih zaposlenika IOHK-a pod jednim krovom na prekrasnoj i sunčanoj Miami Beach.

Događaj je obuhvatio govornike iz različitih dijelova industrije, uključujući izvršnog direktora IOHK-a i suosnivača Charlesa Hoskinsona, Cardanovog višeg menadžera proizvoda, direktora za afričke operacije IOHK-a Johna O’Connora, predsjedatelja zaklade Cardano Nathana Kaisera i osnivača i izvršnog direktora tvrtke Wolfram Research Stephen Wolfram.

IOHK je također naglasio Shelleyjevo razvojno izdanje Cardano. Ime je dobio po Percyju Byssheu Shelleyju, romantičnom pjesniku i autoru Ozymandias, Shelley razvojna faza želi poslati poruku da, kada grade carstvo, tvorci moraju voditi računa da ostave dobro naslijeđe. Poznato je da je ovo “faza decentralizacije” za Cardano.

Ako ste propustili događaj, možete uhvatiti cijele prijenose uživo 1. i 2. dana:

1. dan:

2. dan:

Jon Woodard, izvršni direktor tvrtke Wolfram Blockchain Labs (WBL) istražuje potencijalna područja suradnje s IOHK. “Inspirirao me summit IOHK – Charles Hoskinson, Jeremy Wood i njihov tim usredotočeni su na pružanje rješenja temeljenih na istraživanju za izgradnju Cardano DLT-a i pomoć tim rješenjima da unaprede svijet”, komentira Jon. “Njihov je rad u jakoj suprotnosti s tvrtkama koje o inovacijama govore gotovo kao o nekoj vrsti konkurentne igre s nultim zbrojem.”

Nazvao je Eddie Garcia, izvršni direktor zgrade dApp-a na Cardanu Svirka, proveo veći dio događaja susrećući članove zajednice IOHK i Cardano. “To nije bila vaša prosječna Crypto-konferencija ili Blockchain događaj na kojem svi govore o cijeni kriptovaluta – zapravo se sve radilo na znanosti i tehnologiji, a posebno na razvoju Cardanoa”, napominje Eddie. “Za nas koji gradimo dApp na Cardanu, bilo je zaista super osobno upoznati ključne igrače ove zajednice i podijeliti ideje.”

David Seimer, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Financijski val, obraća se Cardanu da pomogne u postavljanju standarda za odgovorni digitalni ekosustav. „Summit je bio prekrasno mjesto za razmjenu ideja s drugim vođama misli i dublje zalaženje u Cardanov putokaz. Uzbuđeni smo što vidimo sljedeći val inkluzivnih financijskih proizvoda koje će ADA omogućiti “, kaže David. “Cardano je prvi blockchain koji je stavio odgovarajuće resurse i tehnologiju u skladu s regulatornim propisima, privatnošću i sigurnošću investitora. Za sektor omalen vrlo vidljivim kršenjem povjerenja javnosti, vjerujemo da Cardano može pomoći u preokretanju često zaslužene slike neodgovornosti. “

Završavati:

IOHK Summit 2019. završen emisijom Creedence Clearwater Revisited i Steve Miller Banda, dva fenomenalna benda, ako to moram i sam reći.

Zatvaranje događaja odjeknulo je uobičajenim osjećajima koje sam shvaćao tijekom dva dana:

  • Otvorenost i dostupnost – Mnogima je ovo bio prvi put da su se sastali s timovima IOHK i Cardano, a ključni igrači, deseci obično bezimenih i bezličnih mozgova koji stoje iza poliranih proizvoda koje poznajemo, dobili su reflektor da pokažu na čemu rade na. Čak i na završnoj priredbi, Charles Hoskinson, bivši izvršni direktor Ethereuma i osnivač IOHK-a na Forbesov bogati popis s procijenjenom neto vrijednošću od 500 do 600 milijuna dolara, poskakivao je kako bi bio siguran da se svi dobro zabavljaju.
  • Fokus na klasiku – Kao osobno glazbeni geek, pokušavam razumjeti psihologiju onoga što bi određeni projekti donijeli svojim događajima. Creedence Clearwater Revisited i Steve Miller Band su stara škola, što se poklapa s vizijom IOHK-a da izgradi nešto što će biti test vremena.

Sve u svemu, sjajno je vidjeti tvrtke poput IOHK domaćina događaja koji povezuju svoje timove i željne programere u ekosustav.