CryptoCompare je kriptovaluta davatelj podataka o tržištu s globalnim otiskom. Web stranica za usporedbu pruža informacije o cijenama za više od 5000 kovanica i ogromnu količinu odgovarajućih valutnih parova. Tvrtku su 2014. godine osnovali suosnivači Charles Hayter i Vlad Cealicu, a sjedište joj je izvan Londona u Velikoj Britaniji. Zapošljava oko 40 ljudi, uglavnom u Londonu. Iako neki zaposlenici rade i izvan kontinentalne Europe.

Platforma ne nudi bilo kakve usluge trgovanja i koristi se isključivo za prikaz mjernih podataka, recenzija i drugih korisnih podataka u stvarnom vremenu. Najbolji dio? Većina usluga je besplatna. Objasnit ćemo neke od zanimljivih dostupnih alata i vidjeti kako možete imati koristi od web stranice. Krenimo na to.

Partnerstva

Uglavnom nepoznati igrač u svijetu financijskih podataka, CryptoCompare već počinje privlačiti pažnju nekim zanimljivim partnerstvima. Tvrtka je osigurala ključne poslove s utvrđenim teškašima poput Yahoo! Financija, Thomson Reuters i VanEck.

Te se tvrtke sada oslanjaju na CryptoCompare za informacije o cijeni kriptovaluta u stvarnom vremenu. Yahoo! koristi podatke na više od 100 stranica s citatima kriptovaluta, dok je Reuters podatke integrirao u svoju financijsku platformu za radne površine poznatu kao Eikon. Za VanEck, CryptoCompare isporučuje indekse kriptovaluta usmjerenih na institucionalnog investitora.

Trendovi

Prednost objedinjavanja svih tih podataka omogućuje timu da skupi neke zanimljive uvide u to kako se razvija industrija kriptovaluta. Primjerice, zemlje s liberalnom politikom prema kriptokrivlju i dalje dominiraju brojem razmjena i kategorijama prosječnog dnevnog volumena. Južnokorejci intenzivno trguju bitcoinima i drugim dobro uhodanim kovanicama. Malta i Sejšeli, iako maleni otoci, i dalje čine veći obim trgovine od SAD-a.

Prosječni trendovi dnevnog volumena prema zemlji

Prosječni trendovi dnevnog volumena prema zemlji

Za ove i druge trendove i ažuriranja podataka možete ih pratiti Srednja stranica.

Recenzije

CryptoCompare je teško mjesto za recenzije na nekoliko područja gdje ljubitelji kriptovaluta trebaju savjet. Većina ovih povratnih informacija dolazi od stvarnih korisnika, iako povremeno postoji neželjena pošta s pridruženim vezama. Vjerojatno ćete ovo htjeti kombinirati s drugim web lokacijama za pregled kako biste dobili bolju ukupnu sliku. Glavni odjeljci koje vrijedi napomenuti uključuju razmjene, rudarska rješenja i novčanike. Sama količina dostupnih informacija prilično je impresivna.

Razmjene

Popis razmjena kriptovaluta je opsežan. Toliko da će vam vjerojatno dosaditi prije nego što se pomaknete na dno popisa. Moći ćete pronaći sve tipične informacije povezane sa svakom razmjenom, poput mjesta, naknada i dostupnih kovanica. Većina korisnika, međutim, provjerit će korisničke recenzije kako bi stekli osjećaj za prednosti i nedostatke koje drugi trgovci trenutno doživljavaju.

Rudarstvo

Ako ste zainteresirani za rudarstvo kriptovaluta, ovaj je odjeljak za vas. Rudarstvo kriptovaluta ogromno je područje i nije za one koji se slabe srce. Samo iz tog razloga, mnogi su se novi entuzijasti okrenuli rudarstvu u oblaku kao načinu nadopunjavanja svojih prihoda. Ovdje možete nadoknaditi analize tvrtki, opcije ugovora, rudarske bazene i još mnogo toga.

Ipak, upozorite, kalkulator bitkoinskih rudnika ističe teške uvjete na kojima se rudari trenutno suočavaju na ovim razinama cijena. Možda ćemo trebati vidjeti kako se Bitcoin vraća na višu razinu prije nego što maloprodajni rudar ostvari zdrav profit. S druge strane, ako ste dugogodišnji HODLer, možda ćete moći podnijeti bol. Imajte na umu da ovi kalkulatori daju samo procjene i vaša kilometraža može varirati.

Bitcoin rudarski kalkulator

Bitcoin rudarski kalkulator

Novčanici

Odjeljak novčanika više je ili manje isti kao odjeljak razmjena, iako izgleda da preporučuje rješenja koja tim osobno koristi i / ili im vjeruje. Ovdje su uključene recenzije stolnih, mobilnih i hardverskih novčanika s popisom podržanih kovanica i raznim sigurnosnim značajkama.

Portfelj

Ako ste neko vrijeme u kripto-tehnologiji, možda ste već uzeli aplikaciju koja će vam pomoći u upravljanju portfeljem. Ako nije, tim je obavio zvjezdani posao pružajući registriranim korisnicima prilično seksi portfelj za praćenje. Iako će proći neko vrijeme prije nego što uspijete odvesti svoje Lambose na mjesec!

CryptoCompareov portfelj tracker

CryptoCompareov portfelj za praćenje

API za CryptoCompare

API podaci CryptoComparea vjerojatno su jedna od njihovih najboljih značajki. API je skraćenica za sučelje za programiranje aplikacija i omogućuje programerima preuzimanje tržišnih podataka s poslužitelja tvrtke negdje na mreži. To već možete učiniti na većini razmjena kripto valuta, ali budući da CryptoCompare skuplja podatke na širokom spektru razmjena i tržišta, to pruža neke dodatne zanimljive točke podataka.

Osnovna API usluga je besplatna, što je izvrsno za sve koji žele prikupiti neke podatke i zbrkati vlastite programe. API-ji su izvan dosega ovog članka i trebat će vam neko znanje programiranja da biste ih u potpunosti iskoristili. Bez obzira na to, pripazite na sljedeću generaciju aplikacija i korisničkog sučelja jer će se API-ji poput ovih koristiti za njihovo stvaranje. To će nama koji nisu toliko tehnički skloni puno olakšati održavanje kontakta s najnovijim kripto trendovima..

API pozivi u skladu s vašim poslovnim potrebama

API pozivi u skladu s vašim poslovnim potrebama

Što zajednica kaže

Kratki pregled društvenih mreža i web mjesta s povjerenjem sugerira da se korisnici općenito sviđaju CryptoCompareovim alatima i značajkama. Neki se korisnici žale na složeno sučelje i težak jezik. Općenito, međutim, čini se da je to platforma kojoj se podosta korisnika obraća za savjet, posebno novim korisnicima.

Zaključak

CryptoCompare sigurno ima impresivan životopis nakon samo pet-ak godina rada. Kako će tržišta kriptovaluta i dalje sazrijevati, utrka će se pružati najopsežniji podaci u stvarnom vremenu dostupni i maloprodajnim i institucionalnim investitorima.

S obzirom na ulaganje teških vijesti poput Reutersa i Yahoo! Financije, možemo se samo nadati da su stvarna institucionalna ulaganja pred vratima. Poslovni model CryptoComparea prilično je pametan jer omogućava praktički besplatnu uslugu za maloprodaju, a istovremeno donosi dovoljne prihode od institucija.

Kao što je ranije spomenuto, sučelje može biti malo zauzeto, što novim korisnicima otežava maksimalno iskorištavanje platforme. To je, međutim, mala cijena za besplatnu uslugu. Ako su podaci vaša igra, a posebno ako ste programer, CryptoCompare bi mogao biti dobar izbor za vas.