Nedavno je gradio Alon Goren WP kripto razmjena, dodatak za WordPress koji omogućuje web lokacijama da svojim korisnicima ponude mogućnost razmjene tokena bez napuštanja web mjesta. Budući da dodatak koristi portfelj Totle-ovog API-ja tvrtke, korisnicima također pruža najbolje moguće decentralizirane tečajeve.

U teoriji, bilo koja web lokacija koja pokreće WordPress može implementirati ovaj dodatak za manje od 30 minuta i ponuditi svojim korisnicima mogućnost trgovine digitalnom imovinom, što je značajka koju su tvrtke poput Coinbase i Binance potrošile stotine milijuna na izgradnju.

WP Crypto Exchange plug = in.

Ovo predstavljanje izuzetno je značajno kada se uzme u obzir velika veličina WordPress zajednice. WordPress je, otprilike, najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem (CMS) 35% web stranica na internetu ga koristite. Da bi se ovo postavilo u perspektivu, jedna od svake tri web stranice izrađuje se pomoću WordPressa. Od web stranica izrađenih od CMS-a, 60% njih koristi WordPress. Otprilike 400 milijuna ljudi mjesečno posjeti web stranicu izgrađenu za WordPress.

Alon Goren, zajedno s Josef Holm, osnovao je Goren Holm 2018. godine, fintech venture studio koji se prvenstveno fokusira na inkubaciju i ubrzavanje blockchain startupa u ranoj fazi. Zajedno s ulaganjem milijardera rizičnog kapitalista Tima Drapera, fond je preimenovan u Draper Goren Holm 2019. godine i od tada je proširio svoju aktivnost u blockchain investicijskom prostoru.

Draper Goren Holm investirao je u tvrtke kao što su:

  • Totle, decentralizirani agregator razmjene s API-jem koji omogućava korisnicima da dobiju najbolje moguće decentralizirane stope trgovanja.
  • Vertalo, tvrtka koja pomaže u tokenizaciji tablica ograničenja poduzeća i ostale imovine.
  • DeFi tržište novca, tvrtka koja nudi račune s kamatama za depozite kriptovaluta.

Danas smo morali razgovarati s Alonom Gorenom o industriji kriptovaluta, njegovom studiju blockchain pothvata Draper Goren Holm.

Možete li nam dati dvominutni trailer za svoj život? Kako ste na kraju bili uključeni u prostor kriptovaluta?

Tehničar sam od malena. Na fakultetu sam radio kao blagajnik u nekoliko banaka, a zatim sam u jednoj od njih dobio tehnički posao, ali brzo sam od MySpacea dobio ponudu za posao s punim radnim vremenom pa sam to uzeo i završio školu noću.

Dok smo bili tamo (i kasnije radili na IMDb / Amazonu), jedan od mojih prijatelja i ja iz MySpacea odlučili smo pokušati koristiti tehnologiju društvenih medija kako bi pomogli ljudima u prikupljanju novca na internetu. Bilo je to crowdfunding prije nego što je ta riječ postojala. S vremenom je ta industrija rasla i većinom se uvukla u kripto prostor.

Dok sam bio u toj tvrtki, eksperimentirali smo s kripto i rudarstvom kako bismo vidjeli hoće li to raditi za mikrotransakcije, ali bilo je prerano za previšnje vrijeme. Također, jedan od naših prvih partnera bio je Boostfunder, crowdfunding platforma koju je Adam Draper stvorio i koja je na kraju postala BoostVC. Stvarno je rano ušao u kripto i tako je naučio puno toga gledajući ih, pohađajući njihove demo dane i upoznavajući puno njihovih tvrtki.

Prije nekoliko godina ušao sam u svemir kad sam se pridružio jednom od svojih prethodnih investitora kako bih pokrenuo kripto fond i preimenovao našu crowdfunding konferenciju na Crypto Invest Summit (sada LA Blockchain Summit). Otada sam napustio taj fond i započeo Goren Holm Ventures koji smo prošle godine preimenovali u Draper Goren Holm kada je Tim Draper postao naš partner.

Kako je nastao Draper Goren Holm? Možete li nam reći nešto o firmi?

Draper Goren Holm nekad su se zvali Goren Holm Ventures. U osnovi je to bio portfelj blockchain startupa u ranoj fazi koje smo Josef Holm i ja stekli savjetima ili ulaganjima u tvrtke. U to vrijeme nismo imali vanjskih investitora.

Početkom prošle godine shvatili smo da je ono što smo izgradili izuzetno dragocjeno i da stvarno dobro funkcionira pa sam ga odlučio povećati skupljajući nešto novca i povećavajući tim i mogućnosti. Tijekom tog postupka Tim Draper bio je naš drugi investitor i uzeo je cijeli ostatak financiranja. Dio tog dogovora bio je i da ćemo se preimenovati i postati ravnopravni partneri. Sad skaliramo! Ulažemo i pojačavamo start-up blockchain start-upove i stvaramo epske blockchain / kripto događaje.

Alon Goren, Tim Draper, Josef Holm

Za nekoga tko se želi uključiti, bilo kao investitor ili kao poduzetnik, kako biste definirali priliku u prostoru kriptovaluta?

Mogućnosti ima u izobilju, kaotično i strašno. Svatko bi trebao sudjelovati, ali svi bi trebali odvojiti vrijeme da shvate prostor. U novonastalim i hiperindustriranim industrijama ima puno wannabesa, prevaranata i loših poslova.

Ne ulazite all-in dok to ne budete mogli kretati. Sprijateljite se sa zajednicom. Upoznat ćete najpametnije ljude na svijetu i MNOGO ćete naučiti.

Možete li pomoći čitateljima da ubrzaju Totle? Zašto ste odlučili raditi s Totleovim API-jem?

Totle je jedna od naših prvih portfelj tvrtki. Zaljubila sam se u njih kad sam prvi put vidjela njihov proizvod. Bilo je to prvi put da nisam osjetio strah dok sam koristio decentraliziranu razmjenu.

Stvorili su način usmjeravanja DEX trgovina tamo gdje ćete dobiti najbolje cijene za tu trgovinu i stvorili API koji olakšava inženjerima da taj alat integriraju u svoje proizvode. Htio sam da to bude tako jednostavno za netehnike i zato sam odlučio koristiti ga za izradu dodatka za zamjenu kriptovaluta WordPress.

Možete li se dotaknuti svog iskustva s Totleom?

Mislim da sam na ovo uglavnom odgovorio gore, ali njihov je proizvod izvrstan. Ako idete izravno na Totle.exchange, možete vidjeti detalje o načinu usmjeravanja trgovina kako biste dobili najbolje cijene. Po mom mišljenju, to je najbolje mjesto za trgovanje kripto. Volim Uniswap, Kyber i sve ostale sjajne DEX-ove, ali to što je zaista epsko je zamijeniti najbolje cijene za sve njih na jednom mjestu..

Također volim funkciju PAY njihovog API-ja. Prihvatite BILO KOJI ERC20 žeton na svom proizvodu i neka se u vašem novčaniku prikaže kao žeton po vašem izboru. Super jednostavno, čisto i kako bi trebala izgledati budućnost novca.

Možete li nas provesti kroz postupak pokretanja vlastite burze od nule pomoću dodatka? Kako plug-in radi?

Zapravo je bilo lakše nego što sam mislio da će biti. U osnovi morao sam se učiti nekih osnova PHP-a i bilo je to samo nekoliko razina teže od rezanja i lijepljenja Totleova koda, ali čineći ga mnogo, mnogo koraka jednostavnijim za prosječnog tvorca sadržaja koji nije tehnički.

Izgradio sam ga za dan ili dva, ali bilo mi je važno da ga prođem kroz postupak odobravanja WordPress.org kako bi bio u službenom direktoriju dodataka za lako ažuriranje i maksimalnu izloženost ljudima izvan našeg mjehurića DeFi. U to sam ga vrijeme dodatno prilagodio kako bih omogućio bilo kome da naplaćuje svoje naknade i optimizirao sam ga.

Djeluje suludo jednostavno. Instalirate ga (samo nekoliko klikova jer je u direktoriju), a zatim upišete [wpdex] bilo gdje na svojoj web lokaciji i imate razmjenu! Stvorio sam tutorial na wpcryptoexchange.com kako bi naučili ljude kako prilagoditi dodatak i prikupljati naknade ako žele postati fancy.

Dolazi li upotreba dodatka s istim obvezama kao i pokretanje stvarne razmjene?

Ne … stvarno nemate vlastitu burzu u tom smislu … ona nije skrbnička i usmjerava trgovinu na najbolje postojeće decentralizirane burze. Tako bi trebalo biti.

Dovodite kupca, postojeće burze rade posao, dobivate naknadu (ako želite), a korisnik nikada ne napušta vašu web lokaciju i nikada ne deponira svoju kripto NIGDJE. Totle je također zaštićen Quantstampom tako da imate određenu zaštitu od bugova, itd …

Stvara li dodatak bilo kakve dodatne odgovornosti za web lokacije koje ga koriste?

Ne, ali mislim da bi svi trebali biti odgovorni u obrazovanju javnosti i oprezu.

Kako holding dodatak planira unovčiti od njega?

Ne … za to ne postoji holding. Otvorenog je izvora i svatko tko ga želi proširiti ili poboljšati može mi se obratiti i pomoći mi u tome. &# 128578;

Hvala, Alon!