Derek Capo je izvršni direktor tvrtke TokenPay, tvrtka koja stoji iza bloka TPAY. Capo i TokenPay privlače značajnu pažnju zbog svojih partnerstvo s Litecoin Foundation.

Značajno su prenijeli udio koji su kupili u WEG Bank AG na Zakladu u zamjenu za tehničku i stratešku pomoć. S obzirom na nedavne uzbudljive najave Zaklade o poboljšanju privatnosti i zamjenjivosti Litecoina, Capo se nada da TokenPay može naučiti iz ovih poteza.

Derek Capo ljubazno je sjeo s nama i odgovarao na naša pitanja koja se kreću od vizije TPAY-a, odnosa s Zakladom, planova TokenPay-a za poticanje usvajanja kripto-tehnologija i obećavajućih razvoja u vezi s njihovom decentraliziranom razmjenom eFin-a.

Osim integracije s Lightning Networkom, za koja se još tehnička i razvojna područja nadate da bi Litecoin Foundation mogla pomoći TokenPayu u?

Naši odnosi s Litecoin Foundation i Charlie Lee već su nam se pokazali neprocjenjivima. Kao prvo, pruža puno vjerodostojnosti i pokazuje da smo posvećeni i predani praćenju i ostvarenju našeg primarnog cilja, a to je povećanje svakodnevnog redovitog usvajanja kriptografije.

Zaklada Litecoin marketinški je i tehnički partner koji pomaže TokenPayu. Na primjer, zaklada pruža izravne uvide u vezi s tehničkim poteškoćama koje možemo izbjeći u svom razvoju, isprobavanju novih tehnologija, razmjeni znanja i omogućavanju izravnog kontakta s programerima.

Trenutno surađujemo i raspravljamo o povjerljivim transakcijama, zamjenjivim kovanicama i razmjenjujemo informacije u vezi s našim budućim nadogradnjama blockchaina.

litecoin temelj

U svjetlu planova razvojnog tima Litecoina za poboljšanje zamjenjivosti i privatnosti Litecoina, želi li TokenPay integrirati slične nadogradnje?

Da jesmo.

Najnovije najave zaklade Litecoin vezane uz Mimblewimble nešto je što također pobuđuje naš interes. Oboje učimo više o prednostima, ograničenjima i mogućnostima koje ova tehnologija može donijeti, posebno kod povjerljivih transakcija i zamjenjivih kovanica.

Kada je TPAY prvotno objavljen 2018., uključio je najnovije u tehnološki napredak usmjeren na privatnost. I dalje se može pohvaliti nevjerojatnim vremenom transakcije od dvije sekunde i trenutno se ažurira na novu bazu koda. Privatnost je naš primarni fokus na TPAY.

Nadolazeći EFIN kovanica ide korak dalje dodavanjem funkcije premošćivanja koja će na kraju omogućiti korisnicima da odmah trguju kovanicama preko Atomic Swaps-a.

Konkretno, kakvu postavku s dokazima nula znanja koristi TokenPay?

ZKP-ovi se koriste u značajci skrivenih adresa tvrtke TokenPay usmjerene na privatnost. U osnovi, s DKSAP-om (Dual-Key Stealth Address Protocol) koji koristimo za slanje anonimnih transakcija, blockchain jamči da su transakcije valjane; iako podaci o pošiljatelju, primatelju ili njihovoj povijesti ostaju skriveni, stoga dokaz o nuli znanja.

Vidite li TokenPay kao konkurenciju Litecoin-u kao kripto imovinu usmjerenu na plaćanja i ako jeste, kako izbjegavate bilo kakve posljedične sukobe interesa u vašem partnerstvu?

Litecoin i TokenPay imaju različite kutove za rješavanje istog problema – usvajanja. Dok gradimo ekosustav, koji trgovcima i korisnicima pruža ulaz za ulazak na kripto tržište, Litecoin se usredotočuje na komplementarnost s Bitcoinom i integraciju u blockchain ekosustave. Naš fokus je više na proizvodima usmjerenim prema potrošačima, i to je razlog zašto se nalazimo u partnerstvu u kojem dijelimo učenja, viziju kao i pokušavamo riješiti usvajanje i smanjiti složenost trenutne tehnologije.

Kada mislite da bismo mogli vidjeti debitne i / ili kreditne kartice koje omogućuje WEG banka za Litecoin?

Izvršni direktor WEG banke u mogućnosti je pružiti točniji vremenski raspored. Međutim, posljednja procjena koju nam je dao bila je krajem 2019. ili 2020. Puno je posla koji treba učiniti kako bi se ovo rješenje učinilo održivim.

Možete li opisati točan aranžman između TokenPay, TokenSuisse i eFin decentralizirane burze?

TokenPay je decentralizirana platforma za samoprovjeru trgovačkog plaćanja koja radi na TPAY blockchainu. TokenSuisse je upravitelj digitalne imovine koji primarno pruža usluge institucijama, a također nudi rješenje za razmjenu kripto-fiat-a. eFIN je decentralizirani DEX s više lanaca koji korisnicima omogućuje sigurnu i sigurnu trgovinu kriptoima, jer korisnici zadržavaju skrbništvo nad svojim privatnim ključevima i kovanicama.

Ova trojica simbiotski surađuju kako bi pružili cjelovito rješenje trgovcima, institucijama i korisnicima kako bi mogli trgovati kripto i kupovati povezane financijske proizvode.

TokenPay ima izravnu korist od našeg partnerstva s TokenSuisseom, jer uvođenjem financijskih proizvoda temeljenih na kripto institucijama i malim ulagačima, ovo pomaže daljnjem usvajanju TokenPaya. Primjer za to je Certifikat o kovanicama za privatnost i TPAY Tracker certifikat koji TokenSuisse nudi, a oba sadrže TPAY. Kad institucija ili investitor diverzificira svoj portfelj i investira u bilo koji od ovih certifikata, TokenSuisse mora kupiti TPAY na otvorenom tržištu. To osigurava dodatnu likvidnost i obim trgovine koje korisnici i trgovci moraju vidjeti.

Uz to, nakon pokretanja trgovinske platforme TokenPay, TokenSuisse će moći pružiti rješenje za razmjenu kripto-fiat-a koje trgovci zahtijevaju.

Napokon, TokenPay posjeduje eFIN DEX. Skrbništvo i sigurnost nečije digitalne imovine ključni su zabrinutost za blockchain zajednicu, čak i više kod financijskih institucija i maloprodajnih ulagača. DEX vam omogućuje sigurnu i pouzdanu trgovinu, znajući da su vaše transakcije u potpunosti zaštićene. Držite svoje ključeve, držite svoje novčiće.

Čitav ekosustav TokenPay međusobno je povezana mreža koja se oslanja jedna na drugu. Na primjer, EFIN novčić je uparen isključivo s TPAY novčićem na DEX-u, što dodatno dodaje veći opseg trgovanja i likvidnost.

efin dex

Sučelje eFin DEX-a

Točnije, ono što je jedinstveno u vezi s eFin DEX-om u odnosu na ostale DEX-ove koji su trenutno aktivni?

eFIN je istinski decentralizirani DEX s više lanaca. Zapravo nema nikakve konkurencije. Većina postojećih DEX-ova postoji samo u ime. Oni u osnovi funkcioniraju na temelju IOU-a ili su ograničeni na pojedinačne lance.

eFIN DEX tehnologija omogućuje korisnicima da zadrže kontrolu nad svojim privatnim ključevima i kovanicama. Korisnici nikada ne moraju vjerovati trećoj strani ili premještati digitalnu imovinu iz svojih novčanika u novčane centralizirane razmjene (i nadajući se da je njihova sigurnost primjerena; nešto za što mi nažalost znamo da nije slučaj, što dokazuju kripto vrijedne milijarde dolara koje je hakiran i ukraden).

Na taj način uvijek kontrolirate svoje ključeve i svoje novčiće. Vjerujemo da ovakva vrsta ravnopravne trgovine predstavlja budućnost i tehnološka je vizija onoga što blockchain i trenutno tržište mogu ponuditi u smislu sigurnosti i mogućnosti.

Buduće implementacije poput Atomic Swaps i integracije Lightning Network donijet će još više jedinstvenih karakteristika u naš DEX. S eFIN-om je naša vizija uvijek ostati na rubu tehnologije, učiti o njima, vidjeti koje probleme korisnika rješavaju, testirati ih i integrirati u naš proizvod.

Osim debitnih / kreditnih kartica i obrade trgovaca, koje se druge FinTech proizvode nadate iznijeti na tržište u sljedećih 12 mjeseci?

Trenutno radimo na nekoliko proizvoda koji su dio ekosustava TokenPay. Platforma za plaćanje trgovca ispunjena je 90 posto i povezuje se s multivalutnim novčanikom na kojem radimo i koji će se na kraju integrirati s bankom. Vidjet ćete i ažurirani UX dizajn za blockchain explorer.

Nešto što smo nedavno najavili je BLAST, to je IEO Launchpad platforma koja će uskoro biti objavljena. IEO-ovi (početne ponude za razmjenu) trenutno su najzanimljivija stvar u blockchainu, a to smo vidjeli prije gotovo godinu dana.

Pomoću BLAST-a tvrtke mogu pokrenuti vlastiti blockchain projekt, povezati ga s eFIN-om i generirati sredstva u TPAY-u.