Pokrenut 2014., Simplex je fintech tvrtka sa sjedištem u EU koja želi trgovcima, tržištima i platformama za kriptovalute omogućiti obradu internetskih plaćanja s potpunim pokrićem povraćaja sredstava i zaštitom od prijevara..

Povezali smo se s Netanel Kabala, Suosnivač & CAO od Simplex. Netanel je stručnjak za sve aspekte prijevare, a prije Simplexa, Netanel je radio u PayPalu kao analitičar prijevare, baveći se rizičnim platformama i pozadinskom automatizacijom..

Koje su najznačajnije točke za rješavanje problema u prostoru kreditne kartice?

Na makronaredbi su najveći problemi prijevara i birokracija.

U Simplexu prijevara nije problem – naš vlastiti AI analizira svaku transakciju pomoću potpuno automatiziranih algoritama strojnog učenja koji učinkovito uklanjaju prijevare.

Međutim, birokracija zbog regulatorne neučinkovitosti i pravne nedosljednosti i dalje predstavlja izazov za industriju. Mnogo se toga svodi na upravljanje digitalnim poslom u svijetu čiji se pravni sustavi još uvijek temelje na fizičkim granicama, a to utječe na sve globalne tvrtke, a ne samo na platne procesore.

Ipak, troškovi osiguranja usklađenosti u više jurisdikcija i teritorija značajni su i prepreka su za lansiranje novih proizvoda.

Po čemu se Simplex razlikuje od tradicionalne industrije kreditnih kartica?

Prvo, fokusirani smo na kripto, dok većina kompanija s kreditnim karticama ne želi imati nikakve veze s kriptovalutom.

Kao drugo – i to objašnjava zašto se možemo nositi s kripto-procesima, a naši konkurenti ne mogu – naša tehnologija otporna na prijevaru štiti trgovce od rizika povrata novca.

Također smo se potrudili osigurati da naša usklađenost bude besprijekorna, a to nam omogućuje da pokažemo da kripto industriju možemo podržati na odgovoran način, istovremeno zadovoljavajući regulatore i održavajući najviše standarde dubinske analize.

Kako posao zarađuje novac?

Naš prihod vode Simplex partneri koji pristupaju našem ulazu za plaćanje otporan na prijevaru i naknade za pretvorbu za maloprodajne korisnike koji se prebacuju između fiat-a i kripto-a pomoću naše usluge računa.

Tko je idealan kupac Simplexa?

Baza naših kupaca je vrlo raznolika; na potrošačkoj strani imamo maloprodajne ulagače koji traže siguran način za kupnju kriptovaluta, dok na poslovnoj strani podržavamo sve, od malih i srednjih poduzeća do najvećih svjetskih burzi kriptovaluta koje integriraju naš platni prolaz.

Tvrtke koje traže siguran način za prihvaćanje plaćanja karticama – bez unošenja rizika – i njihovi kupci primarni su korisnici Simplexa.

Kupnja kriptovaluta kreditnom karticom često dolazi s smiješnim cijenama. Po čemu se Simplexovo rješenje razlikuje?

Da bi Simplex usvojile glavne svjetske burze, prepoznali smo da moramo ponuditi konkurentne cijene; samo natjecanje u sigurnosti i ugledu ne bi bilo dovoljno.

Smanjenje naknada na minimum je i način na koji rastemo naš tržišni udio, dok kripto tržište čini privlačnijim investitorima, koji mogu zamijeniti fiat valutu i izbaciti je bez kažnjavanja.

Možete li se dotaknuti kako Simplex koristi sAI za uklanjanje prijevara uz istovremeno povećavanje konverzije? Koji je stvarni proces iza kulisa?

AI analizira svaku transakciju i na temelju tisuća točaka podataka utvrđuje vjerojatnost da će biti prijevara.

Algoritam strojnog učenja s vremenom postaje učinkovitiji, što omogućuje provjeru potencijalnih prijevara. To povećava konverzije, istovremeno sprječavajući povraćaj sredstava, omogućujući tvrtkama olakšavanje fiat-kripto plaćanja s nula rizika.

Simplex ima prilično opsežan popis partnerstava u čitavom prostoru kriptovaluta, s tvrtkama kao što su Binance, Bitpay, Huobi i raznim drugima. Za poduzetnike iz naše publike koji je najbolji način uspostavljanja relevantnih partnerstava sa sličnim tvrtkama

To je stvarno postupak u dva koraka, jedan unutarnji, a drugi vanjski. Prije nego što počnete razmišljati o pristupu potencijalnim partnerima, morate osigurati da vaš proizvod bude u potpunosti optimiziran i da rješenje koje predstavljate bude bolje od postojećih.

Popis Simplexovih partnera

Popis Simplexovih partnera. Izvor: Simplex.com

Nema smisla obraćati se velikim poduzećima dok još uvijek popravljate programske pogreške i dorađujete UX. S Simplexom smo se usredotočili na razvoj gatewaya za koje smo vjerovali da su najbolji u klasi. Tek tada smo nastojali uspostaviti dijalog s tvrtkama koje bi mogle imati koristi od našeg rješenja.

Čini se da je izraelska startup zajednica prihvatila kriptovalute i blockchain. Možete li se dotaknuti kako je to pokretanje i vođenje međunarodne tvrtke za plaćanja u Izraelu?

Izraelsku reputaciju tehnološke izvrsnosti ne treba ponavljati. Mi smo mala zemlja, a u Tel Avivu, u kojem se temelji veći dio startup scene, svi svakoga poznaju. Ovo je izvrsno za pronalaženje talenata i uspostavljanje partnerstva, jer kao da ne možete riješiti određeni problem, velika je vjerojatnost da poznajete nekoga u svojoj mreži tko može.

Istodobno, otočna priroda izraelske tehničke zajednice znači da je neophodno koračati pažljivo i radite na izgradnji mostova, umjesto da agresivno pokušavate zabiti tržište na štetu svih ostalih. Kada startupi surađuju, mogu postići veći ishod nego što se moglo postići jednostranim radom.

Što je sljedeći za Simplex? Što možemo očekivati ​​vidjeti u sljedeće 2-3 godine?

Upravo smo pokrenuli Simplex račun, internetski bankarski račun koji omogućava potrošačima da koriste svoju digitalnu imovinu kako i kada žele, na mreži i izvan nje. U osnovi, omogućuje im stvaranje jedinstvenog računa, a zatim mu pristup putem niza Simplex partnerskih platformi, uključujući razmjene i novčanike.

Idući dalje od toga, naporno radimo na proširenju našeg rješenja za kripto plaćanje po sistemu ključ u ruke, s novim proizvodima u pripremi. Napokon, želimo proširiti popis zemalja u kojima imamo dozvolu za rad i usko surađujemo s regulatorima u nekoliko jurisdikcija kako bismo to postigli.

Hvala ti, Netanel!