Haasbot je trgovački bot koji koristi algoritme umjetne inteligencije (AI) za praćenje kripto tržišta i automatsko trgovanje. Načelo je da kripto tržište nikad ne spava, a mi ćemo pretpostaviti da jeste, čak i tijekom posljednjih nekoliko košmarnih tjedana pada cijena. Dakle, dok spavate, trgovački bot će neprestano odvijati stvari za vas, kupujući i prodavajući u skladu s parametrima koje ste za njega postavili.

Pa vrijedi li Haasbot? Ovdje ćemo detaljno pogledati alat kako biste se odlučili je li to isplativo ulaganje za upravljanje vašim trgovačkim aktivnostima.

Zašto koristiti botove za trgovanje?

Pa, element preko noći za trgovanje samo je jedan njegov dio. AI algoritam bota može mnogo brže analizirati tržišne trendove od čovjeka koji radi ručno, posebno u svijetu brzih i velikih uloga u trgovanju kriptovalutama. Tada može izvršavati poslove u vaše ime, također brže od bilo kojeg pukog čovjeka. Oba razloga mogu biti ogroman bonus za bilo kojeg trgovca, jer je stresno i dugotrajno biti u stalnoj pripravnosti za kretanje na tržištu.

Za nove trgovce botovi poput Haasbota možda su još vrijedniji. Kripto noob-u, sam obim novih informacija koje može potrošiti može biti neodoljiv. Stoga upotreba bota može pomoći u automatizaciji nekoliko početnih trgovina, omogućujući novom kripto entuzijastu da se osvrne na botove akcije u slobodno vrijeme i nauči iz onoga što radi. Novi trgovci i dalje bi trebali pokušati naučiti nešto o kripto trgovanju prije ulaganja u bot softver.

O Haasbotu

Haasbot je jedan od mnogih trgovačkih botova koji su danas dostupni na tržištu. Softver je u vlasništvu tvrtke HaasOnline Software; tvrtka koju je u početku osnovao nizozemski softverski inženjer Stephan de Haas. HaasOnline je objavio Haasbot 2014. godine, a od tada su izdane dvije nadogradnje. Haasbot 4.0 na tržište će se pojaviti 2019. godine.

Haasbotova početna stranica

(Mali činjenični grumen: “Haas” znači “zec” na nizozemskom, otuda i zečji logotip Haasonline.)

Značajke

Paketi Haasbot sadrže četiri različite komponente:

 • Botovi
 • Osiguranja
 • Sigurnosti
 • Tehnički pokazatelji

Botovi

Haasbot nudi pristup petnaest različitih botova, ovisno o vašoj razini cijena. Način na koji želite trgovati odredit će kojeg ćete bota odabrati. Neki primjeri su:

 • Crypto Index Bot – trgovački bot koji radi s portfeljem kripto valuta, uravnotežen prema vašoj specifikaciji
 • InterExchange Arbitrage Bot – ako želite trgovati na varijacijama između različitih burzi, tada biste koristili ovu
 • Bot za narudžbe – omogućuje vam postavljanje unaprijed definiranih naloga i pokretanje trgovine kada je cijena niža ili veća od vrijednosti koju navedete

Osiguranja

Osiguranja su posebni uvjeti koji moraju biti ispunjeni za izvršenje naloga za kupnju ili prodaju. Postavljaju posebna pravila za botove koji rade na zaštiti vaše dobiti i smanjenju gubitaka. Neki primjeri:

 • Apsolutna promjena cijene i postotna promjena cijene – ovo šalje trgovački signal botu da kupuje ili prodaje ako se određeni novčić poveća ili smanji u apsolutnoj cijeni ili u postocima
 • Naknade za prevladavanje – to osigurava da vrijednost same trgovine neće biti izbrisana naknadama za transakcije
 • Nikad ne kupujte više – to poručuje botu da nikada ne zaključuje trgovinu po višoj cijeni kupnje od posljednje prodajne cijene

Sigurnosti

Sigurnost je definirani događaj koji će pokrenuti kupnju ili prodaju. Sigurnosti su osmišljene kako bi spriječile da trpite gubitke od značajnih padova na tržištu gdje osiguranje inače može spriječiti samo transakciju kupnje.

Primjeri sigurnosti za Haasbot uključuju:

 • Pumpa cijene – prati cijenu tijekom rasta i prodaje se kad cijena počne padati
 • Stop Loss Fixed Price – omogućuje vam postavljanje cijene ispod koje bi bot trebao automatski prodavati vaše pozicije, kako bi vam spriječio gubitak u trgovini
 • Deaktiviraj nakon X trgovine – blokirat će daljnje trgovine nakon što se izvrši određeni broj

Tehnički pokazatelji

Pomoću tehničkih pokazatelja možete analizirati tržišne uvjete za ponudu i potražnju koji mogu dati pokazatelje kupnje ili prodaje. Haasbot ima na raspolaganju desetke tehničkih pokazatelja, ovisno o vašem cjenovnom nivou.

Neki od jednostavnijih primjera su:

 • Indeks relativne snage (RSI) – pokušava utvrditi je li neko sredstvo prekupovano ili preprodano uspoređujući veličinu nedavnih dobitaka i gubitaka
 • Fiksna kupovina / prodaja – možete unaprijed definirati cjenovne bodove za signale kupnje i prodaje
 • Stopa promjene – mjeri promjenu cijene iz jednog razdoblja u drugo

Konfiguriranjem botova sa osiguranjima, osiguranjima i tehničkim pokazateljima, možete postaviti niz različitih Haasbotova koji će se pokretati, ovisno o vašim okolnostima i na koji ste Haasbotov cjenovni nivo pretplaćeni.

Haasbot se integrira s 20 različitih razmjena, uključujući Binance, Bittrex i Gemini.

Cijene

Haasbot nudi tri različite razine, a možete se pretplatiti na tri, šest ili dvanaest mjeseci. Svi planovi uključuju podršku za sve razmjene, korisničku podršku i osnovne značajke. Međutim, početnički i jednostavni planovi ne uključuju pristup svim botovima, osiguranjima, osiguranjima i pokazateljima koje dobivate s naprednim planom.

Ponude cijena za šestomjesečne planove možete vidjeti u nastavku (cijene su u BTC-u).

Haasbot cjenovni plan od 6 mjeseci

Cijene Haasbot – opcije od 6 mjeseci

Također možete usporediti značajke različitih razina prije kupnje.

Alternative

Ako želite usporediti Haasbot s nekim drugim trgovačkim botovima na tržištu, tada možete pogledati i 3Commas, Cryptohopper, Gunbot ili Gekko.

Zaključak – Trebate li ulagati u Haasbot?

Najvažnije što morate imati na umu jest da će svaka automatizacija trgovanja, uključujući Haasbot, raditi samo u skladu s pravilima koja ste za nju postavili. Ako ste kripto trgovac koji je zaradio novac na trenutnim tržištima, postoji šansa da možete postaviti Haasbot da izvršava vašu trenutnu strategiju bez ikakve štete po vaš prihod.

Međutim, ako ste prethodno izgubili novac u kripto, Haasbot to neće preokrenuti. Dakle, ako odlučite investirati, svakako vrijedi razmisliti kako biste ga iskoristili. Pazite barem da vaša strategija trgovanja znači da možete pokriti troškove koje na nju ulažete.