Blockchain okruženje budućnosti

Koncept blockchain okruženja i dalje potiče maštu programera širom svijeta. Kao što ćete uskoro saznati, transparentna i nepromjenjiva priroda blockchain tehnologije čini je idealnom za brojne zadatke koji štede okoliš. Danas programeri namjeravaju integrirati blockchain tehnologiju u razne održive projekte.

Spašavanje planeta nije lak zadatak. Srećom, tehnologija danas postoji kako bi transformirala zastarjele i rasipne prakse. Zemlji je prijeko potrebna podrška. Prema nedavnom izvješće objavio Program za okoliš Ujedinjenih naroda, zemaljske temperature nastavljaju rasti alarmantnom brzinom.

Iako je ovo možda dobrodošla vijest za one koji su trenutno usred hladne zimske sezone, porast razine mora pustoši na otocima i obalnim gradovima. Studija koju je objavio Yale pokazala je da su se oceani popeli na neviđenu razinu od sedamdesetih. U istom se izvješću detaljno navodi da se stopa porasta razine oceana udvostručila s oko 0,06 inča godišnje na 0,14 inča godišnje 1993. godine..

Ove su informacije pravi razlog za zabrinutost, a ne samo za ekologe. Prema nedavnom izvještaju, vlade i privatne tvrtke godišnje će pretrpjeti odštetu od 14 bilijuna dolara studija provodi UK National Oceanographic Center (NOC).

Građevinski blok (lanci) za bolji planet

Prepoznavši potrebu za promjenama, objavio je Svjetski ekonomski forum Građevinski blok (lanci) za bolji planet. Ovaj rad iznosi 65 postojećih i novih blockchain projekata okoline koji se mogu suprotstaviti trenutnom stanju propadanja na kojem prolazi planet. Studija iznosi šest globalnih izazova:

  1. Klimatske promjene
  2. Biološka raznolikost i očuvanje
  3. Zdravi oceani
  4. Sigurnost vode
  5. Čisti zrak
  6. Otpornost na vremenske prilike i katastrofe

Dok se svijet pokušava boriti protiv gore navedenih izazova s ​​okolišem, formirali su se brojni multinacionalni blockchain klimi. Te skupine proaktivnije pristupaju problemima s kojima se suočava naša okolina. Jedna od najpoznatijih blockchain grupa za zaštitu okoliša koja danas djeluje je Blockchain for Climate Foundation.

Blockchain for Climate Foundation

Zaklada Blockchain for Climate nastoji smjestiti Pariški sporazum na blockchain. Pariški sporazum međunarodna je strategija za smanjenje štetnih stakleničkih plinova uz potporu 195 zemalja potpisnica.

Mnogo je razloga zašto strategija temeljena na blockchainu ima smisla. Prvo, migracija Pariškog sporazuma na blockchain omogućuje zemljama da nadgledaju globalne emisije na otvoren i transparentan način. Također, potez značajno smanjuje troškove praćenja. Kako sada stoji, grupa je domaćin turneja promovirajući prednosti takvog spajanja.

Blockchain programi okoline već u pokretu

Srećom, blockchain prostor zasniva se na inovacijama i održivosti. U tu svrhu trenutno postoje brojni privatni i vladini programi blockchain okruženja. Ovi programi kombiniraju domišljatost programera kriptografije s nadama ekologa. Evo nekoliko najistaknutijih primjera:

Solarna plastika: plastična banka

Platforma Solar Plastic želi potaknuti postupak recikliranja. Plastični otpad velika je briga za ekologe. Nedavna priča pod naslovom Huffington Post “Naši se oceani utapaju u plastici” ističe probleme koje ovi programeri žele ublažiti.

Velika pacifička zakrpa smeća putem Sputnik International

Velika pacifička zakrpa smeća putem Sputnik International

Koncept iza Plastična banka je jednostavno. Sudionici su plaćeni u kriptovalutama za recikliranje svoje plastike. Platforma ljudima plaća malo iznad tržišne stope za njihov plastični otpad. Ova strategija održava naše oceane čistima i osnažuje napore za recikliranje na globalnoj razini.

Elektronska platforma

The Elektron platforma kombinira sigurnost blockchain tehnologije s hi-tech značajkama koje se nalaze u današnjim digitalnim brojilima električne energije. Ovaj projekt olakšava prelazak na pametne mrežne sustave koji automatski određuju najučinkovitiju strategiju distribucije energije.

Ova platforma za distribuciju energije sa sjedištem u Velikoj Britaniji može se proširiti na 53 milijuna metara i preko 60 različitih pružatelja električne energije. Tim koji stoji iza projekta želi smanjiti trenutno postojeću centralizaciju u elektroenergetskom sektoru zemlje. Platforma omogućuje decentralizirani pristup problemima proizvodnje električne energije.

Brooklyn Microgrid

The Brooklyn Microgrid Projekt kombinira niz inovativnih tehnologija za stvaranje komunalne energetske mreže. Platforma je jedinstvena po tome što energetska tvrtka i dalje snosi odgovornost za održavanje infrastrukture. Sva neiskorištena energija razmjenjuje se između sudionika.

Projekt trenutno ima zgradu u Brooklynu u državi New York opremljenu solarnim pločama. Energija koju proizvode ovi paneli distribuira se svim sudionicima u mikro mreži. I, svaki sudionik dobiva dodijeljenu količinu električne energije. Članovi mogu prodati svoju neiskorištenu snagu bilo kojim drugim članovima mikro mreže radi zarade.

SolarCoin

The SolarCoin Koncept je sličan konceptu Brooklyn Microgrid jer se solarna energija proizvodi i preprodaje. Međutim, projekt SolarCoin zauzima individualiziraniji pristup konceptu. Korisnici prodaju svoju neiskorištenu električnu energiju koju su stvorili njihovi privatni solarni paneli putem blockchaina.

U ovoj strategiji, vlasnik kuće kupuje sustav solarnih panela. Nakon što se sustav integrira u mrežu SolarCoin, korisnici mogu početi prodavati energiju koju njihov dom ne koristi. Platforma se može besplatno pridružiti, a članovi mogu odabrati plaćanje u fiat valuti ili Bitcoinu.

ElectriCCHain

The ElectiCChain platforma omogućuje globalno praćenje proizvodnje solarne energije u stvarnom vremenu. Sustav radi zajedno s mrežom SolarCoin. Projekt objedinjuje podatke iz preko sedam milijuna globalnih solarnih postrojenja. Ovi podaci pomažu u daljnjem znanstvenom istraživanju održive energije.

ElectriCChain objavljuje sve prikupljene podatke o solarnoj proizvodnji i upotrebi uživo na jednom bloku. Ova strategija pruža istraživačima mnoštvo vrijednih informacija na lako dostupnom mjestu.

Svjetlija budućnost: Blockchain okruženje

Teško je reći bi li izumitelj Bitcoina, Satoshi Nakamoto, zamišljao kako će blockchain tehnologija promijeniti način na koji pokrećemo svoj život. Dok programeri nastavljaju istraživati ​​blagodati blockchain tehnologije, svijet oko nas očajnički traži rješenja. Sada se čini da blockchain tehnologija drži ključeve bolje budućnosti za sve.