South by Southwest leglo je za unakrsno oprašivanje ideja, što je upravo ono što kriptovaluti treba.

U tom istom smislu, SXSW 2019 bio je bal organiziranog kaosa, gdje su polaznici poskakivali široku paletu razgovora, kafića i tematskih barova koje su sponzorirale tvrtke te sastanke za “brzu šalicu kave ili pića” u bilo koje doba dan. Događaj je bio nekako lijepo organiziran, pa kapa dolje logističkom timu SXSW-a, jer bez njih bi Austin, Texas, dio ožujka vjerojatno prerastao u pijanu anarhiju.

Alex i Steven na SXSW

Alex i Steven preuzimaju SXSW (ili barem ovaj zid prekriven grmljem, na tridesetak sekundi)

Staza kriptovaluta na SXSW-u bila je, kao i na većini glavnih multidisciplinarnih konferencija, relativno oskudna u pogledu posjećenosti, ali ne i u pogledu zanimljivih tema.

Nekoliko omiljenih publike bile su teme poput:

“Novac, apatija i kriptografija: sudbine internetskih društava”, Clovyr Cofounder & Izvršna direktorica Amber Baldet, koja se usredotočila na to kako se kriptografija i distribuirani sustavi odbijaju od agregiranja podataka tehnološke oligarhije i vlada.

Cameron i Tyler Winklevoss, osnivači Geminija, dotakli su se budućnosti industrije kripto valuta i kako je “kripto zima” dobro vrijeme za trajne inovacije.

Uvodna riječ Joea Lubina, suosnivača Ethereuma i izvršnog direktora ConsenSysa, održala je govor o stanju industrije kriptovaluta, njegovom stavu o ekosustavu i općenitom okupljanju Ethereuma i ConsenSysa..

“Zašto su se VC-ovi pridružili blokovskoj zabavi”: panel s Jimmyjem Songom, bitcoin suradnikom i rizičnim partnerom u Blockchain Capitalu; Gil Beyda, generalni direktor tvrtke Comcast Ventures; i Alyse Killeen, partnerica u tvrtki StillMark; vodi Rachel Wolfson, novinarka kripto valuta i voditeljica podcasta “The Crypto Chick”.

Unatoč angažiranim razgovorima, prvi SXSW-ov blockchain i cryptocurrency track osvijetlili su stvarnost kripto industrije u 2019..

U 2017. su konferencije o kriptovalutama prekomjerno prodavale ulaznice za divlje cijene, a gužve su se sastojale od duboke kombinacije naslaganih poduzetnika, investitora, programera, novinara i još mnogo toga. Mnogi su razgovori sa sudionicima kružili oko “inovativnih” novih tokena, tanko zastrtog hvalisanja kako su započeli neki s moonshot projektom i povremenih intelektualnih naleta gdje filozofski stoji industrija kriptovaluta.

Međutim, u 2019. godini postavka događaja za kriptovalute malo je oskudnija, na sreću, s manje morskih pasa koji žele umanjiti ICO. Razgovori su bili kombinacija između polaznika zaposlenih u poduzećima koji su željeli razumjeti i potencijalno implementirati određene tehnologije, noobsa koji kasne na kripto zabavu i apatičnih veterinara kriptovaluta koji pijuckaju Titovu i sodu težeći psihološkim ranama produžene kripto zime.

Jedna od mojih najdražih interakcija na SXSW 2019 bila je kad smo naletjeli na veterana Bitcoin programera i kripto kauboja, Jimmyja Songa, i sjeli na produženi razgovor o svemu, od kripto 2019 do životnih filozofija. Nekoliko brzih parafraziranih pogodaka uključuje:

  • “Mnoge startup tvrtke u kriptovalutama teško uspijevaju pronaći pogodnost za tržište proizvoda. To je razlika između pronaći ono što je smiješno i ljudi će se smijati i jednostavno napisavši šalu i nadajući se da će se i ona završiti. “
  • “ICO-i su, nažalost, zaključali svoje poslovne modele u zamišljeno tržište proizvoda prije nego što su ih uopće pronašli.”
  • “Nema dovoljno pokušaja i pogrešaka za mnoge nove projekte.”
  • “Stvari koje zarađuju u bitcoinima: rudarska oprema, razmjene i konferencije.”

Naš je razgovor završio pozitivno, a Jimmy je rekao “najbolje su vam godine, ne prodajte se.” Jimmyjeve mudre riječi također odražavaju njegove opće osjećaje prema industriji kriptovaluta.

CC s Jimmyjem

Hvala na vremenu, Jimmy!

Još jedan važan susret bio je noćenje u gradu s Vinay Gupta, a briljantni tehnolog, futurist i teoretičar sustava koji tvrdi da blockchain može spasiti svijet. Vinay je prethodno pomogao u pokretanju Ethereuma za 20 milijardi dolara i jedan je od većih mislilaca u prostoru kriptovaluta (ozbiljno, idite dajte mu pratnju.) Razgovarali smo o svemu, od povijesti pokretanja Ethereuma, ulozi satire u medijima i općim rješenjima koja svijet treba za svoje različite probleme.

Također sam kratko razgovarao s Neil Strauss, nevjerojatan novinar i pisac, koji je u raznim formatima govorio o snazi ​​pripovijedanja.

Nekoliko mojih najdražih razgovora bili su Jonah Peretti iz Buzzfeeda koji se dotiče budućnosti digitalnih medija i razgovor s osnivačima Instagrama Mikeom Kriegerom i Kevinom Systromom, čiji je domaćin bio Josh Constine, glavni urednik TechCrunch, o evoluciji društvenih platformi.

Završne misli

Sve u svemu, SXSW 2019 imao je ponešto za svakoga i živio je vjerno svojoj reputaciji. Grad Austin u Teksasu pretvorio se u proširenu seriju razgovora čelnika industrije, otvorene trake, interaktivne kuće popularnih marki i bezbroj slučajnih susreta s nevjerojatnim ljudima.

Njegova prva nastupna staza kriptovaluta bila je vjerna stanju blockchaina i kripto prostora 2019. godine, a mi se u CoinCentralu radujemo gledati kako raste zajedno s ekosustavom.