NiceHash je postao jedan od najpopularnijih načina kopanja Ethereuma (ETH). Bez obzira jeste li novi u rudarstvu ili iskusni rudar koji želi koristiti NiceHash, evo nekoliko stvari koje biste trebali znati o korištenju ovog softvera za rudarstvo u oblaku.

Što je NiceHash?

Sa sjedištem u Sloveniji, NiceHash je najveće tržište kripto rudarstva na svijetu. Ova platforma povezuje prodavače (inače rudare) snage raspršivanja s kupcima snage raspršivanja.

Gledajući Web stranica NiceHash, tvrtka se može pohvaliti s puno impresivnih statistika. Ima više od 332.000 dnevno aktivnih radnika, 109.000 korisnika rudara, 4.009.000 narudžbi i 192.000 BTC u isplatama.

Uz podršku Ethereum rudarstva, NiceHash također podržava niz drugih algoritama rudarstva. To znači da podržava Bitcoin, Zcash, Litecoin i mnoge druge.

Je li NiceHash učinkovito rješenje za ETH rudarstvo?

Prema raznim internetskim recenzijama, NiceHash nudi jedan od najbržih i najprikladnijih načina za kopanje Ethereuma. S NiceHash rudarima postupak odabira optimalnog algoritma za raspršivanje može se automatizirati.

U konačnici, nije važno je li Ethereum najučinkovitija opcija. U osnovi, softver uklanja mnoštvo nagađanja i strategija koje su obično uključene u odabir određenog algoritma i kovanice. To također znači da imate više svestranosti s NiceHashom nego bez njega. Jedan od mogućih nedostataka je taj što su razni korisnici izvijestili da bi stopa raspršivanja mogla biti niža s NiceHashom u usporedbi s drugim opcijama na tržištu.

Rudarski algoritam Ethereuma

Jednom korišten Ethereum 1.0 Bodež-Hashimoto kao svoj algoritam prelaska na rudarstvo. Od tada se Ethereum nadogradio na Ethash. Ipak, primijetit ćete na web mjestu NiceHash da se rudarstvo Ethereuma s ovom platformom i dalje oslanja na Dagger-Hashimoto.

Dobra vijest je da web mjesto NiceHash uključuje upute za povezivanje potrebnog softvera ethminer. To uključuje AMD GPU-ove, NVIDIA GPU-ove i upute za izradu Linuxa. Ima čak i upute za povezivanje s dva različita mjesta poslužitelja: EU i SAD.

Mogućnosti instalacije NiceHash-a

Prvi korak prema iznajmljivanju prostora na računalu i zarađivanju kriptovalute je provjera zadovoljava li vaš uređaj minimalne hardverske zahtjeve potrebne za preuzimanje programa NiceHash Miner. Imajte na umu da NiceHash Miner podržava samo stolne grafičke procesore s CUDA računarskom sposobnošću 5.0 i novijima.

Da bi NiceHash Miner mogao biti otkriven, moraju se instalirati GPU NVIDIA upravljački programi 387.26 ili noviji. NiceHash Miner ne podržava AMD grafičke kartice, pa ćete morati preuzeti Naslijeđe ručnika NiceHash umjesto toga. Softver podržava CPU s AES i SSE42 značajkama / skupovima uputa. Trenutno ne planiramo dopustiti CPU-ima bez ovih značajki / skupova uputa da pokreću NiceHash.

Provjera podrške, uzimajući u obzir isplativost

Ako niste sigurni može li vaše računalo pokrenuti softver, najbolji način da to testirate je prvo preuzmi rudar. Drugo, trebali biste pokrenuti mjerilo, koje će vam dati dobru ideju je li upotreba NiceHash-a praktična (ili čak moguća) s vašim sustavom.

Napokon, trebali biste provjeriti kalkulator profitabilnosti kako bi se utvrdila procijenjena zarada ili gubitak. U mnogim slučajevima vaša hardverska opcija neće biti isplativa. Naravno, to se razlikuje ovisno o troškovima električne energije, vrstama hardverskih uređaja i cijenama kriptovaluta.

Top 5 hardverskih opcija za NiceHash

The NiceHash kalkulator profitabilnosti daje procjene koje bi hardverske opcije trebale biti najisplativije, ne uključujući električne troškove.

Isplate

Jedan od najvažnijih aspekata koji treba uzeti u obzir prilikom iskopavanja Ethereuma ili bilo koje druge kriptovalute s NiceHash-om je oblik isplate. Možda mislite da će, budući da rudarite ETH, isplate biti u ETH-u. To nije slučaj s ovom specifičnom platformom.

BTC je jedini oblik plaćanja na NiceHash-u, neovisno o tome koji kripto ste odlučili rudariti. To znači da ćete, ako želite dobiti ETH, za konverziju svojih BTC sredstava morati koristiti razmjenu kriptovaluta..

Raspršivanje: kupci i prodavači

Iako konkurenti uglavnom prodaju mjesečne pretplate, NiceHash to ne čini. Minimalni iznos koji vam je potreban za početak rudarenja Ethereuma je 0,005 BTC. Korištenjem web stranice otkrit ćete da su ugovori navedeni kao iznos BTC po danu. Međutim, također možete stvoriti ugovor na više od ili manje od jednog dana.

Web mjesto nudi dvije mogućnosti licitiranja za kupnju brzinom raspršivanja: standardno licitiranje i fiksna cijena. U osnovi, opcija s fiksnom cijenom vjerojatno će koštati više od standardne ponude, ali pojednostavljuje postupak pronalaska podudaranja. Odabirom standardnog nadmetanja postoji mogućnost da vas drugi korisnik nadmaši.

Snimka zaslona NiceHash tržišta

Stranica NiceHash tržišta nudi statistiku uživo za raspršivanje naloga za napajanje. To uključuje Dagger-Hashimoto i druge algoritme.

Naknade za kupnju i prodaju NiceHash

Bez obzira kupujete li i prodajete hash snagu za ETH ili neku drugu kriptovalutu, morat ćete biti svjesni da se sve naknade obračunavaju u BTC-u.

Kupci: Naknada za predaju naloga bez povrata iznosi 0,0001 BTC. Iznos potrošen na narudžbe za kupnju hashiranja (nepotrošeni iznos na otkazanim narudžbama ne podliježe ovoj naknadi) iznosi 3 posto.

Prodavatelji: Naknade za isplate za salda manja od 0,1 BTC na vanjski novčanik iznose 5 posto. Stanja veća ili jednaka 0,1 BTC za vanjski novčanik imaju naknadu od 3 posto. Isplate za salda veća ili jednaka 0,001 BTC na NiceHash novčanik iznose 2 posto.

Naknade za povlačenje i polog

Za isplate od 0,001 (minimalni iznos) do 0,1 BTC na bilo koji Bitcoin novčanik naplaćuje se 0,0001 BTC. Ako je povlačenje veće od 0,1 BTC na bilo koji Bitcoin novčanik, naknada iznosi 0,1 posto povučenog iznosa. Oni koji žele razmijeniti sredstva putem Coinbasea to mogu učiniti vrlo jednostavno. Što je najvažnije, nema naknade za bilo koji iznos poslan preko 0,001 BTC na Coinbase novčanik.

Mapa poslužitelja NiceHash

NiceHash vam omogućuje da prodate snagu svoje rudarske farme. Web stranica preporučuje povezivanje vaših platformi s najbližim mjestom Ova karta prikazuje šest lokacija dostupnih širom svijeta.

NiceHash konkurenti

Što se tiče rudarenja Ethereuma, osim NiceHash-a postoje i druge mogućnosti. Na primjer, možete odlučiti da se ne pridružite rudarskom bazenu u potpunosti. Međutim, rudari s ograničenim brojem oprema obično to ne odlučuju jer postoje manje šanse za rješavanje algoritma i primanje nagrada.

Iako je NiceHash najpopularniji izbor, postoji još nekoliko glavnih konkurenata. Nanopool, na primjer, ima preko 130 000 aktivnih rudara. Naknade su samo 1 posto. Uz to, Nanopool plaća blokove ujaka. To znači da možete očekivati ​​neku nagradu ako su vaše platforme barem blizu rješavanja algoritma. Etermin pruža drugo rješenje. Broji preko 75 000 aktivnih rudara. Također ima naknade od 1 posto i plaća ujakove blokove.