Kovanice, kovanice svugdje

Kada započinjete trgovanje kriptovalutama, ogroman broj kovanica koje možete izabrati može biti neodoljiv. Od tisuću vani, kako uopće možete odlučiti koje ćete zadržati u svom portfelju?

Iako postoji nepregledna količina strategija pri odabiru kovanica, postoji nekoliko različitih taktika koje biste trebali slijediti kako biste umanjili rizik. U ovom vodiču naučit ćemo vas savjetima i trikovima za izgradnju vašeg portfelja, tako da imate uspješnije iskustvo trgovanja kriptovalutama.

Diverzificirajte tržišne limite

raznolikost

Sjajan način da umanjite rizik od smanjenja kada trgujete kriptovalutama je diverzifikacija posjeda na različitim tržišnim ograničenjima.

U slučaju da ne znate, tržišna kapitalizacija kriptovalute je njegova cijena pomnožena s cirkulacijskom opskrbom. Obično, što je viša tržišna kapitalizacija kovanica, to je ona manje hlapljiva. Pravilno raznolik portfelj sadrži kombinaciju velikih (>5 milijardi dolara), srednje (250 do 5 milijardi dolara) i niske (<250 milijuna dolara) kovanice s tržišnom kapitalizacijom.

Veliki novčići s tržišnom kapitalizacijom, kao što su Bitcoin i Ethereum, možda neće doživjeti iste pokrete od 40-50% kao i manji altcoini, ali njihova cijena obično drži bolje na medvjeđem tržištu.

Način na koji ćete diverzificirati ove klase ovisi o vašoj toleranciji na rizik. Ako mislite da je ulaganje u kriptovalutu već kocka, portfelj koji se sastoji od 95% kovanica s velikom kapicom može biti prikladan za vas.

Možda ipak imate raspoloživi dohodak koji ne biste bili isto uzrujan gubiti. U tom slučaju možda vrijedi staviti preko polovice svog portfelja u kriptovalute s malim ograničenjem. Novčići u ovoj klasi imaju veliku vjerojatnost da ne vrijede ništa, ali oni koji na kraju porastu 100-200x mogli bi rizik isplatiti.

Na kraju, trebali biste ozbiljno procijeniti svoju toleranciju na rizik kao i iznos novca koji ste spremni izgubiti i na temelju toga odabrati cijenu tržišne kapitalizacije.

Razmotrimo industriju

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir pri izgradnji portfelja kriptovaluta jest industrija koju cilja svaki novčić. Postoji nekoliko različitih načina na koje možete tome pristupiti.

Diverzificirajte industrije

Još jednom je različitost ključna. Budući da je blockchain još uvijek mlad, teško je predvidjeti koji će sektori najviše prihvatiti novu tehnologiju. Da biste se zaštitili od ovog rizika, preporučuje se ulaganje u kovanice u različitim industrijama.

Najpopularnije kriptovalute možete grupirati u nekoliko različitih kategorija:

  • Valute: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin
  • Dapp platforme: Ethereum, NEO, EOS, Cardano, Lisk
  • Financijski: Ripple, Stellar, OmiseGO, Wanchain
  • Privatnost: Monero, Crtica, Zcash
  • Mediji: Steem, BAT

Ovo je samo nekoliko kategorija u koje možete smjestiti kovanice i brzo ćete otkriti da se za neke od njih ima puno preklapanja. Ideja ove strategije je izbjeći prekomjerno ulaganje u bilo koju kategoriju. Ako iz nekog razloga ta kategorija završi bombardiranjem, ne želite da vas drže u ruci.

Udvostručite svoje omiljene djelatnosti

Čak i kad držite kovanice u raznim skupinama industrija, trebali biste razmisliti o dodavanju dodatnog kapitala u one grane u koje ste najsigurniji.

U industriji kriptovaluta popularna je ideja da će pobijediti samo jedan novčić u kategoriji. Ali, to jednostavno nije slučaj. Pogledajte bilo koji drugi poslovni sektor. Delta, američka, jugozapadna (zračne linije), AT&T, Verizon, T-mobile (mobilni operateri), Chase, Wells Fargo, Bank of America (financijske institucije) – i popis se nastavlja i nastavlja. Ljudi imaju svoje sklonosti i kategorije su dovoljno velike da više kriptovaluta može preživjeti.

Na primjer, ako mislite da je spremanje blokova i datoteka neizbježno, možete ulagati u Sia, Filecoin i Storj. Ili, ako jako vjerujete u projekte lanca opskrbe, VeChain i Waltonchain mogli bi zauzeti znatan dio vašeg portfelja.

Potražite Skrivene dragulje (ako imate vremena)

Najbolji novčići koji imate u svom portfelju često su oni koje nema mnogo drugih ljudi. Ima mudrosti u tome da se ide protiv gomile.

Pronalaženje novčića koji još nisu postali popularni, međutim, dugotrajan je postupak. Obično uključuje dane (ili čak tjedne) istraživanja i provlačenja kroz hrpu bijelih knjiga. Čak i pregled pedeset projekata može dovesti samo do jednog ili dva u koja smatrate vrijednim ulaganja.

Međutim, ovi jedan ili dva novčića mogli bi biti ključ uber-uspješnog portfelja. Pogledajmo nekoliko primjera:

  • Rani ulagači u AntShares (sada NEO) vidjeli su ~160.000% povrat uloženog.
  • Ulaganje u Bitquence (danas Ethos) donijelo bi vam a 4.300% povratak.
  • I, vaš bi portfelj porastao za gotovo 4.000% pronalaskom OmiseGO-a rano.

Kao što vidite, ogromna je vrijednost rano pronalaženje kovanica. Ako imate vremena za istraživanje i dovoljno novca da preuzmete rizik, to bi vam se zaista moglo isplatiti.

Trgovanje kriptovalutama je sve probno i pogrešno

Dok gradite svoj portfelj za trgovanje kriptovalutama, vjerojatno ćete pronaći druge taktike koje se također dobro uklapaju u vašu strategiju trgovanja. Uz to ćete najvjerojatnije isprobati savjet koji je sranje. Možda čak otkrijete da se ne slažete sa ovdje navedenim savjetima.

I to je u redu. Postati trgovcem kriptovalutama proces je učenja, a svaki ulagač neizbježno oblikuje svoj vlastiti jedinstveni stil kako postaje iskusniji. Važno je upamtiti da budete otvoreni, a opet skeptični, i uživate u vožnji.