Sviđalo vam se to ili ne, morate platiti porez na svoj kripto kapitalni dobitak. Međutim, zapravo postoji nekoliko zemalja koje obračunavaju nulti posto poreza na dobit od kripto ulaganja. Još uvijek postoje drugi jezici koji drže kripto porez na minimumu. Prvi dio ovog članka usredotočen je na države koje kriptovalute (i kapitalni dobitak općenito) oporezuju po vrlo niskoj ili nultoj poreznoj stopi.

Drugi dio daje kratki osvrt na tri offshore porezne oaze. Jedan je dugogodišnji karipski favorit među utočišnim kupcima. Drugi boravi samo sat vremena istočno od Karolina zrakoplovom. A još je jedna relativno nova pridošlica, koja je posebno prilagođena građanima kopna. Uz malo mašte, prave kontakte i sjajnog poreznog odvjetnika, i vi možete početi premještati svoje kripto ulaganje i poslovne interese u kripto porezno utočište.

Zemlje s niskim stopama poreza na dobit kripto kapitala

Ovo nikako nije iscrpan popis. Također biste trebali pratiti vijesti o promjenama u kripto politikama i politikama poreza na kapitalnu dobit širom svijeta. Ovaj popis bez ili s niskim stopama kripto poreza uključuje države iz Europe, Južne Amerike, Azije i Srednje Amerike:

  • Bjelorusija: Na kriptovalute se neće naplaćivati ​​porez na kapitalnu dobit do 2023. godine.
  • Njemačka: Nulti posto poreza na kripto dobitke ako se drži dulje od godinu dana.
  • Malta: Trenutno nema poreza na kapitalnu dobit na kriptoima. Malta, članica Europske unije, dobro je uspostavljena offshore porezna oaza.
  • Panama: Nema poreza na kripto (ili druge oblike kapitalnih dobitaka) za dobitak koji nije iz Paname. Ovo srednjoameričko porezno utočište također nudi brojne načine za stjecanje statusa stalnog boravka.
  • Peru: Ova je država u razvoju nedavno smanjila stopu poreza na kapitalnu dobit na 5 posto, što je jedna od najnižih stopa u Južnoj Americi. Ova se stopa odnosi i na rezidente i na nerezidente.
  • Portugal: Trenutno ne postoji porez na kripto kapitalnu dobit ako kripto kriptovalište ne trgujete puno radno vrijeme.
  • Singapur: Nudi a nula posto stopa poreza na kapitalnu dobit, a to se odnosi i na kripto dobitke.
  • Časni spomen: Francuska isjekao svoje porez na dobit na kripto s 45 posto na 19 posto u travnju 2018.

U međuvremenu, Natrag na kućnu frontu

Sjedinjene Američke Države: Za porezne obveznike nižih dohodovnih razreda ne primjenjuju se savezni porezi na dohodak na dugoročnu kapitalnu dobit. Zadržite kripto ulaganje dulje od jedne godine i dužni ćete biti nulti porez na kapitalnu dobit, podložno određenim ograničenjima dohotka. (Oženjeni podnošenjem zajedničkih poreznih prijava s oporezivim prihodom od 77, 200 ili manje američkih dolara bit će oslobođeni dugoročnog poreza na kapitalnu dobit, na primjer. Pojedinačni prijavitelji mogu imati do 38.600 američkih dolara oporezivog dohotka i dalje biti oslobođeni plaćanja dugoročnih poreza porez na dobit.)

Evo dokaza zašto je dugoročno kripto ulaganje superiornije od kratkoročnog kripto trgovanja. Barem sa stajališta saveznog poreza na dohodak. Na primjer, John i Suzy porezni obveznici su vjenčani i podnose zajedničku prijavu. Njihova zajednička plaća iznosi 54.000 američkih dolara. Imaju dugoročni kripto kapitalni dobitak od 12 000 američkih dolara. Evo kako će izgledati njihov račun za porez na kapitalnu dobit 2018. koji dolazi 15. travnja:

Njihov oporezivi prihod manji je od 77.200 američkih dolara, a njihova kripto kapitalna dobit od 12.000 američkih dolara klasificirana je kao dugoročno. Stoga će platiti nula u porezu na kapitalnu dobit za 2018. godinu.

Kratkoročni kripto porezi puno su veći

Usporedite taj slatki posao s ovim. Ovdje je kapitalna dobit obitelji Poreznih obveznika 12.000 USD kratkoročna (drži se godinu dana ili manje). Njihov oporezivi prihod identičan je na 54.000 USD. Evo pogleda na veliko povećanje poreza uzrokovano kratkoročnim trgovanjem:

Njihov oporezivi prihod manji je od 77.200 američkih dolara, a njihova kripto kapitalna dobit od 12.000 američkih dolara klasificirana je kao kratkoročno. Stoga će platiti 1.440 dolara u porezu na kapitalnu dobit za 2018. godinu.

Osim ako niste visoko vješti u kratkoročnom kripto trgovanju ili cjelodnevnom trgovanju kripto poslovnim subjektima, svakako razmislite o zadržavanju svojih pravovremenih kripto ulaganja dulje od jedne godine. Porezna ušteda može biti dramatična!

Na mnogo načina, SAD mogu biti jedno od najboljih kopnenih poreznih utočišta od svih. Pogotovo ako su vaši godišnji prihodi skromni i ako dugoročno ulažete u kripto.

Portoriko: Obližnja porezna luka za građane kopna SAD-a

Portoriko je SAD teritorija budući da je oduzeta španjolskoj kontroli u španjolsko-američkom ratu (1898). Ovaj prekrasan otok ima vrlo zanimljivu (neki bi stanovnici mogli reći tragičnu) prošlost. Zahvaljujući posebnim odredbama o porezu na dohodak, Portoriku će možda predstojati najbolji dani. Evo kako biste mogli osobno uživati ​​u ovim poreznim naknadama:

Kvalificirajte se za 20. čin Status izvoznih usluga:

U osnovi to znači da biste se preselili u Portoriko, registrirali svoju tvrtku u odgovarajućem vladinom odjelu u San Juanu, a zatim se radujete stopi poreza na dobit od 4 posto (to je punih 17 baznih bodova manje od poreza na dobit američkog kopna) stopa od 21 posto). Vaša portorikanska tvrtka mora biti uspješna svi svojih operacija unutar Portorika i ni u jednoj drugoj državi, uključujući kopno SAD-a. Međutim, nije važno gdje se nalaze vaša portorikanska poduzeća nalaze se klijenti da bi se kvalificirao za izuzetno nisku poreznu stopu od 4 posto.

kripto porezno utočište Cabo Rojo PR

Cabo Rojo, PR: Izuzetno niska stopa poreza na dobit u Portoriku i nulti porezi na prihode od ulaganja čine da se vlasnici kripto tvrtki i investitori osjećaju kao kod kuće. Slika: DW Pendergast, srpanj 2012.

Kripto investitori raduju se

Kvalificirajte se za Čin 22 Status pojedinačnih investitora:

Ovo je također blagodat za trgovce kripto (dionicama, obveznicama, forexom, terminskim ugovorima itd.) I investitorima koji su američki državljani. Zakon 22. uklanja sve poreze na kamate, dividende i kapitalnu dobit. Ako se preselite u Portoriko, uspostavite prebivalište i zaradite puno novca na kripto tržištima, nećete biti dužni porez na dohodak portorikanskog ili američkog saveza. Portorikanski stanovnici Bonafide ne podnose porezne prijave u SAD-u niti plaćaju porez u porezno vrijeme. Umjesto toga, oni plaćaju vladi Portorika zahtjeve za porezom na dohodak. Međutim, s 22. činom čak i plaćanje portorikanskog poreza na kapitalnu dobit postat će daleka uspomena. Barem do 2035. godine, kada će isteći sadašnje odredbe i Zakona 20 i Zakona 22.

Imajte na umu da su svi stanovnici Portorika i dalje obvezni plaćati porez na socijalno osiguranje i Medicare američkoj vladi. Zakon Portorika 22 jednostavno uklanja porez na kamate, dividende i kapitalnu dobit.

Bermuda i Kajmanski otoci

SAD oporezuje svoje građane na sav svjetski dohodak, bez obzira na to imaju li stvarno prebivalište u SAD-u ili ne. Jedini način da se oslobodite ove obveze je da se odreknete američkog državljanstva. Jednostavno preseljenje u drugu zemlju neće vas osloboditi američkog poreznog sustava. Ako se preselite na Kajmane i otvorite bankovni račun (u bilo kojoj valuti), zarađenu kamatu i dalje morate prijaviti Poreznoj upravi. Ako kupujete kripto ili zlato na Kajmanima ili Bermudima, svejedno morate prijaviti svoju kapitalnu dobit (ili gubitak) ujaku Samu kad je prodate. Nije važno što možda nikada nećete vratiti svoje zarade od kamata ili kripto kapitalnu dobit. U očima IRS-a i dalje im dugujete savezni porez na dohodak. Nijedno kripto utočište za vas, barem ne bez ozbiljnije pripreme na moru.

Bermuda i Kajmani blagoslovljeni su lijepim plažama. Ako ste igrač golfa, Bermuda se mogu pohvaliti nekim od najboljih tečajeva koji se mogu zamisliti. Obje države nude snažne zakone o zaštiti imovine i privatnosti. Međutim, ako ste američki državljanin, i dalje ste obvezni prijaviti porez svim dobicima iz bilo kojeg utočišta. Dani američkih građana koji su jednostavno poletjeli u utočište s koferom punim novčanica od 100 dolara, otvorili tajni bankovni račun i uživali u neoporezivoj dobiti.

Naravno, ako ste multimilijunaš (milijarder je bolji), možete unajmiti offshore porezne odvjetnike koji vam mogu pomoći u osnivanju stranih korporacija ili trustova. Ovisno o tome koliko su vaši offshore porezni savjetnici agresivni i kreativni, možda će moći stvoriti jedinstvene, (uglavnom) porezno odbijene subjekte zbog kojih plaćate daleko manje moola IRS-u. Legalno.

Novac rado dočekan

Neka druga popularna morska utočišta uključuju Austriju, Bahame, Barbados, Belize, Britanske Djevičanske otoke, Otok Man, Lihtenštajn, Luksemburg, Maltu i Švicarsku. Sjedinjene Države također su premijerno priobalno utočište za neameričke ulagače, jer američka vlada ne oporezuje zarađene kamate na američke riznice ili oporezuje njihovu kapitalnu dobit. Ako živite u državi koja ne oporezuje svoje građane na svjetski dohodak i odlučite ulagati u američke riznice ili zarađivati ​​na američkim dionicama, uopće nećete biti dužni porez na dohodak.

Pro porezni savjetnici i tekući troškovi

SAD (i drugi OECD nacije) ima vrlo stroga pravila izvješćivanja o offshore računima. Neotkrivanje postojanja vaše strane banke ili računa vrijednosnih papira moglo bi vas dovesti u nevolju s federalcima. Nakon što uspostavite (legalno, molim vas) inozemne financijske interese, morat ćete unajmiti najbolje porezne profesionalce za pripremu savezne (državne, gradske) prijave poreza na dohodak. Godišnji troškovi za takav specijalizirani porezni posao mogu biti znatni, što ga čini neučinkovitim za većinu kripto investitora s malim prženjem.

Kripto porezne oaze i zdrav razum

Ako ste kripto investitor ili vlasnik tvrtke koji želite smanjiti porez na dohodak u SAD-u, postoji vjerojatnost da vas čeka odgovarajuće porezno utočište, vaš novac i vaš posao. Uložite u najbolje pravne, porezne i financijske savjete dostupne prije odlaska u inozemstvo, izbjegavajući tako bespotrebne sukobe ili porezne kazne.