Live Planet i Halsey Minor napravili su valove danas objavom da su imenovali tehničkog direktora tvrtke 20th Century Fox Film Hanno Basse da se pridruži svom timu kao predsjednik decentraliziranih medijskih rješenja. Postojeća rješenja Live Planeta uključuju rješenje za streaming i objavljivanje videozapisa s virtualnom stvarnošću (VR) i potpunu stereoskopsku VR kameru i oblak sposobne za streaming 4K video zapisa uživo na milijune uređaja.

Halsey Minor je poduzetnik u katu koji je svoje pruge zaradio u ranim internetskim danima. Njegova postignuća uključuju: osnivanje CNET-a 1994. godine, jedne od prvih internetskih stranica koja je objavljivala kritike o tehnologiji i potrošačkoj elektronici, vijesti, članke, podcaste, videozapise i blogove 1994. godine (kupio CBS za 1,8 milijardi USD 2008. godine), suosnivač Salesforcea .com (investirao je 19,5 dolara 1999. godine i bio je drugi najveći dioničar s 10% udjela u vrijeme IPO-a 2004.), Rhapsody iz 1998. godine, suosnivač GrandCentral Communications, koja je 2007. prodana Googleu za 65 milijuna USD.

Minor se također nametnuo kao igrač u prostoru kriptovaluta i blockchaina. Osnovao je Podržati, usluga digitalne razmjene novca i rani konkurent Coinbase u 2014., osnivanje LivePlanet u 2015. razvijač infrastrukturnih tehnologija za imerzivni video, a u studenom 2017. pokreće Minor VideoCoin, distribuirano računalno pokretanje koje pohranjuje, kodira i struji video po pristupačnim cijenama.

Prvi smo put imali priliku razgovarati s Halsey Minor u travnju 2018. godine, kada je VideoCoin nedavno završio uspješnu rundu prikupljanja sredstava prije ICO-a, pobijedivši njihov cilj od 50 milijuna dolara. Jedne duge kripto zime kasnije, ponovno smo se povezali s Minor-om u vezi s napretkom Live Planet-a i LiveCoin-ovog VideoCoin-a, ovdje je usmjerio pogled prema budućnosti.

Planet uživo

Danas je VideoCoin najavio imenovanje bivšeg tehničkog direktora 20. stoljeća Fox Film Corporation Hanno Basse. Basse je svoju povoljnu reputaciju stekao zahvaljujući svojoj širokoj stručnosti u korištenju novih tehnologija za stvaranje novih medijskih iskustava i usluga. Zapošljavanje Bassea za VideoCoin ima za cilj proširiti svoj globalni otisak i katalizirati svoje inovacije u uronjivoj i linearnoj video produkciji, distribuciji i unovčavanju.

Hanno Basse

Hanno Basse

“Tehnologije obrade i distribucije medija koje su Halsey i njegov tim izgradili među najprelomnijima su koje sam vidio. Oni pružaju osnovu za novu generaciju rješenja koja će mediji, telekomunikacije i korporacije nestrpljivo prihvaćati dok se naš svijet kreće prema povećanoj decentralizaciji, bržoj komunikaciji i računanju zasnovanom na rubovima ”, rekao je Basse. “Jedva čekam pokazati svijetu što ćemo sljedeće isporučiti.”

U tvrtki 20th Century Fox, Basseove odgovornosti uključivale su tehnološku strategiju za filmski studio tvrtke, produkciju i postprodukciju, kazališnu distribuciju i kućnu zabavu. Dok je bio tamo, Basse je stvarao partnerstva sa Samsunom, Ericcsonom i Barcom, pomažući u osnivanju Fox Innovation Laba. Također je bio prvi predsjednik UHD saveza i pomogao pokrenuti 4k-UHD Blu-Ray Disc format, pretvarajući High Dynamic Range (HDR) u potrošački proizvod.

„Apsolutno sam oduševljen što ću sljedeću fazu rasta Live Planeta obilježiti dodavanjem Hanna našem timu medijskih i tehnoloških stručnjaka svjetske klase. Hanno donosi uistinu jedinstvenu razinu starijeg iskustva na Live Planet koje će nam biti izuzetno dragocjeno jer pomažemo našim kupcima da udovolje sve većim zahtjevima za streaming video i sljedeće generacije usluga na zahtjev “, komentirao je Minor. “Dodatak tehnološkog pionira Hannovog kalibra znakovit je za strateški smjer Live Planeta i radujem se nevjerojatno uzbudljivom putovanju koje slijedi.”

Halsey Minor

Halsey Minor

Priprema za svijet 5G

Ova najava dolazi u vrijeme kada se 5G počinje uvoditi širom svijeta. 5G omogućuje bržu komunikaciju između uređaja i rubnog računanja. Regrutiranje hollywoodskog izvršnog direktora poput Hanna Bassea pokazuje sve veće zanimanje za video produkciju Mecca.

Širokim potezima, mnogi ljudi vjeruju da će 5G označiti monumentalni pomak u tehnologiji. Trenutni standard 4G u osnovi je ono što pokreće suvremeni svijet pametnih telefona, omogućujući korisnicima da provedu stotine milijuna sati godišnje na pomicanje, klikanje i interakciju s desecima aplikacija bez značajnih usporavanja ili problema. 4G je viđen kao ogroman skok iz 3G svijeta, a na ulici se govori da će skok s 4G na 5G biti još veći.

“Mislimo da je ovdje puno veća predstava jer se 5G počinje izbacivati”, kaže Minor u ekskluzivnom intervjuu za CoinCentral. „Već stvaramo čitav sustav za dokazivanje da poslužitelji mogu nešto učiniti, mjereći ono što rade i nadoknađujući im aktivnost koju su poduzeli. Ovo nekako dobivamo besplatno, jer već gradimo arhitekturu podatkovnog centra. “

Cilj tvrtke VideoCoin je korištenje decentralizirane mreže neiskorištenih ili premalo korištenih računala u podatkovnim centrima kako bi se olakšalo napajanje mreže, donoseći uštedu troškova potrošačima. Međutim, čini se da VideoCoin želi više od puke jeftinije obrade videa – svoje oči usmjerava na izgradnju infrastrukture za budućnost decentraliziranog video hostinga.

“5G je velika propusnost, ali puno manja kašnjenje. Usluge možete graditi s izuzetno malim zaostajanjem, bilo za igre na sreću ili IoT “, potvrđuje Minor. „5G će računalstvo i aplikacije pomaknuti na sljedeću razinu. Želimo stvoriti sustav plaćanja za te aplikacije. Ono što smo danas je jeftiniji način za dobivanje usluga kodiranja video zapisa. Gdje smo sutra, arhitektura je drugačija od Amazona jer možemo imati ove decentralizirane poslužitelje koji se guraju sve bliže i bliže mjestu gdje je promet. ”

Završne misli

Na površini, VideoCoin će se nadmetati s pružateljima usluga obrade video zapisa zasnovanih na oblaku, kao što je Amazon Web Services, uz tvrdnju da će moći pružiti iste usluge s procijenjenih 60% do 80% popusta. Uz Live Planet koji uključuju video kreatore videozapisa s cjelovitim VR rješenjem, tim želi unaprijediti usvajanje VR-a u sprezi s kupcima koji plaćaju.

Međutim, s 5G probijanjem iza ugla i zvjezdanim zapošljavanjem poput Hanno Bassea, Live Planet može na kraju učiniti puno više nego što je u početku očekivao. Live Planet trenutačno zapošljava ljude u potrazi za nadarenim blockchain inženjerima, po mogućnosti sa pozadinom u glavnim medijima i zainteresiranima za budućnost videa. Da biste se prijavili za rad na Live Planetu, kliknite ovdje.