NiceHash i Minergate dvije su najpopularnije mogućnosti rudarstva u oblaku na tržištu danas. Kako se uspoređuju? U ovom članku gledamo sve, od statistika korisnika do financiranja sigurnosti, isplate naknada i još mnogo toga.

Statistika korisnika

Minergate u prosjeku dnevno primi oko 2000 registracija. Navodno je preko 500 000 rudara profitiralo od korištenja stranice. Ovu platformu koristi oko 3 700 000 rudara širom svijeta. U međuvremenu, u siječnju 2019. NiceHash ima više od 303.000 aktivnih radnika dnevno, 101.000 korisnika rudara, 4.168.000 narudžbi i 195.000 BTC u isplatama.

Usporedba značajki

Bother Minergate i NiceHash omogućuju vam uključivanje automatskog prebacivanja algoritma. Ovo vam nudi rješenje za pronalaženje najisplativijeg kovanja novca u stvarnom vremenu.

Minergate ima nekoliko različitih mogućnosti za spojeno rudarstvo. U lipnju 2014., MinerGate je postao prvi CryptoNote bazen koji sadrži spojeno rudarstvo. U listopadu 2016., Minergate je dodao ovu funkciju za istodobno rudarstvo XRM, XDN i FCN. To je zbog činjenice da svi koriste CrytoNight algoritam. Od siječnja 2019. NiceHash ne nudi spojene mogućnosti rudarenja.

Snimka zaslona Monero (XMR) spojene rudarske opcije tvrtke Minergate

Minergate nudi spojenu opciju rudarenja za razne algoritme / novčiće.

Minergate: Trust tvrtke, radno vrijeme i sigurnost fonda

Iako je dovoljno jednostavno preuzeti i pokrenuti softver, Minergate je imao nekoliko korisnika žaliti se na niz pitanja. Na primjer, neki tvrde da nisu mogli podići sredstva ili nisu mogli vidjeti dostupna sredstva na svojim računima. Uz to, brojne recenzije na mreži prilažu pridružene poveznice na web mjesto Minergate. Iako ga potonji ne izjednačava s prijevarom, čini ga malo manje pouzdanim.

Neki korisnici također kažu da Minergate nije transparentan u pogledu brzine raspršivanja. Na primjer, recenzenti navode da Minergate navodi nižu brzinu raspršivanja za vaš uređaj od one koja bi zapravo trebala biti. To zapravo znači da Minergate navodno potencijalnu zaradu skida s vrha. Unatoč postojanju ovih problema, neki su korisnici izvijestili i o uspješnim primjenama platforme.

Minergate ima 99,97 posto vremena rada, što je sasvim dobro. Za sigurnost fonda koristi Googleovu dvofaktorsku autorizaciju. Svi iskopani novčići su čisti novčići, što znači da dolaze izravno iz bloka koji je iskopan. To ga možda čini boljim izborom od ostalih opcija koje prvo idu trećoj strani prije prijenosa u novčanik.

NiceHash: Trust tvrtke, radni vijek i sigurnost fonda

Na kraju, NiceHash je treća strana. Stoga postoje neke sumnje među korisnicima oko toga može li se vjerovati platformi. To je rečeno, čini se da je većina recenzija na mreži podjednako skeptična prema NiceHashu i Minergateu. Iako NiceHash ima više transparentnosti, neka pitanja s povjerenjem i dalje ostaju.

Najveći problem sa sigurnošću fonda dogodio se u prosincu 2017. Tada je hakiran NiceHash i ukradeno je ukupno 4.700 Bitcoina (BTC). Tada su ukradena sredstva imala vrijednost od oko 65 milijuna dolara. Nakon što se dogodio ovaj događaj, izvršni direktor NiceHash-a dao je ostavku. Prema postu na blogu iz siječnja 2019., NiceHash ima vratio 71 posto ukradenih sredstava korisnicima u dvanaest krugova povrata. Ovaj postupak povrata još uvijek traje. Čini se da je istraga oko hakiranja također u tijeku, čak i početkom 2019. Za NiceHash nisu dostupne statistike o radu sistema.

Dostupni kripto i rudarski algoritmi

Minergate podržava Bitcoin (BTC), Bitcoin Gold (BTG), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Zcash (ZEC), Bytecoin (BCN), Monero (XMR), Monero-Classic (XMC) , FantomCoin (FCN) i Aeon (AEON).

U usporedbi s Minergateom, NiceHash ima znatno veću količinu dostupnih kriptovaluta. Na svojoj web stranici NiceHash navodi 37 različitih opcija algoritma rudarstva i više od 70 dostupnih kovanica. Minimalna cijena narudžbe je 0,005 BTC za svaki algoritam. To se može promatrati i kao pozitivno i kao negativno. Na primjer, možete iskopati više kovanica, ali odluka o odabiru manje poznatih altcoina potencijalno može biti rizična ili ne vrijedi početnog ulaganja.

Snimka zaslona svih dostupnih opcija algoritma s web stranice NiceHash

NiceHash nudi širok raspon mogućnosti algoritma za razne novčiće.

Isplate i naknade Minergatea

Minergate vam omogućuje da povučete samo 0,01 bilo kojeg novčića koji ste pronašli na svojoj platformi. Koristi dva različita načina plaćanja: Pay Per Share (PPS) i Pay Per Last N Shares (PPLNS). Za PPS naknade su 1,5 posto za LTC, BCN, XMR, XMC i AEON. Svi ostali novčići imaju nula naknada. Za PPLNS, svi novčići imaju naknade od 1 posto, osim ZEC-a, koji nema nula naknada.

Osim naknada, koje su glavne razlike između ove dvije mogućnosti isplate?

Prema web mjestu Minergate, PPLNS uključuje faktor sreće. Korištenjem PPLNS-a, isplata po dionici imat će velik raspon (30 posto više ili manje na isplatama). Međutim, PPLNS dugoročno (mjesec dana ili više) u prosjeku zaradi više od PPS (za oko 5 posto).

Suprotno tome, PPS je izravnija metoda kod koje dobivate standardnu ​​stopu isplate za svaku dovršenu dionicu. Ovo eliminira sreću u vašoj isplati, ali može smanjiti vaš ukupni prihod po dionici za oko 5 posto. Korištenjem PPS-a dobivate zadani broj kriptovaluta po dionici posla koji ste riješili. Budući da nema sreće, isplate ne variraju.

U osnovi, PPS je za ljude koji žele brže kopati i u prosjeku zaraditi veće isplate. PPLNS je namijenjen rudarima koji žele koristiti statistički zasnovan pristup za povećanje snage rudarstva.

Mogućnosti povlačenja Minergate

Naknade Minergate su paušalni postoci na temelju PPS i PPLNS.

NiceHash isplate i naknade

Za razliku od Minergatea, NiceHash ne isplaćuje kovanicama koje su zapravo minirane. Na primjer, ako želite iskopati Litecoin (LTC) ili Ethereum (ETH), možete biti plaćeni samo u Bitcoinu (BTC). Uzimajući u obzir hakiranje NiceHash-a iz 2017., neki korisnici možda ne bi voljeli imati ovu opciju. Također je manje nezgodno ako zapravo želite iskopati novčić i držati ga izravno, kao što možete s Minergateom ili drugim rudarskim mogućnostima. Da biste to učinili s NiceHashom, zapravo biste morali upotrijebiti BTC isplatu i otići na vanjsku burzu. U nekim slučajevima (ovisno o dostupnosti trgovačkog para, likvidnosti i drugim čimbenicima), to može značiti da morate sklopiti dva posla i platiti visoke naknade samo da biste držali određeni novčić.

Iako je nedostatak mogućnosti isplate nedostatak NiceHash-a, on možda ima veliku prednost nad Minergateom kada je u pitanju struktura naknada. Naknade za NiceHash složenije su, ali čini se da su u većini scenarija puno niže od Minergatea. Povlačenja s 0,001 (minimalni iznos) na 0,1 BTC na bilo koji Bitcoin novčanik, naplaćuje se 0,0001 BTC. Ako je povlačenje veće od 0,1 BTC na bilo koji Bitcoin novčanik, naknada iznosi 0,1 posto povučenog iznosa. Oni koji žele razmijeniti sredstva putem Coinbasea to mogu učiniti vrlo jednostavno. Što je najvažnije, nema naknade za bilo koji iznos poslan preko 0,001 BTC na Coinbase novčanik.

NiceHash, Coinbase

NiceHash nudi mogućnost povlačenja na Coinbase novčanike.

Zaključak

U raspravi NiceHash protiv Minergatea teško je odabrati jasnog pobjednika. Oboje imaju jedinstvene prednosti i nedostatke koje biste trebali uzeti u obzir prije prijave. Što se tiče cloud mininga, obojica su vrhunski konkurenti na ovom prostoru i imaju masovne korisničke baze.