Svakog tromjesečja, sljedbenici kripto entuzijazma zaljubljuju Weiss ocjene kriptovaluta na Twitter, Reddit niti i Facebook blockchain grupe. Često ga koriste kako bi opravdali svoj specifični pogled na to zašto je x novčić sranje ili zašto je y token bolji od ostatka. Međutim, iz razloga koje smo naveli u nastavku, uopće nema razloga da slijedite ove ocjene. Osim vaše zabave, naravno.

Ali prvo…

Koje su Weiss ocjene kriptovaluta?

Ocjene kriptovaluta Weiss ocjenjuju različite kriptovalute na skali od A do F prema riziku, nagradi, tehnologiji i usvajanju. Poput školskih ocjena, A je najbolja ocjena, a F najlošija.

Operater projekta, Weiss Ratings, ocjenjuje tradicionalna financijska ulaganja (dionice, uzajamni fondovi) i institucije (banke, kreditne zadruge) od 1971. Sada se tvrtka razgranala u kriptovalute. Tim Weiss Ratings ponosan je što nema sponzore i ne prihvaća oglašavanje izdavača.

Kako funkcioniraju ocjene?

Ocjene su podijeljene u dvije kategorije, koje zauzvrat imaju dva različita dijela:

  1. Tehnologija / usvajanje: “Dugoročni potencijal svake kriptovalute”
  2. Rizik / dobitak: “Kratkoročniji … na temelju uzoraka tržišnih cijena”

Weiss prvo izračunava ocjene tehnologije, usvojenosti, rizika i nagrade zasebno koristeći skrivene vlasničke modele. Odatle svakom broju daju težinu i kombiniraju ih kako bi formulirali ocjene slova za gore navedene kategorije. Konačno, tim izrađuje ukupnu ocjenu za novčić na temelju rezultata svih modela.

Weiss preračunava ocjene kriptovaluta svaki tjedan. Od ovog pisanja, ovo je deset najboljih kriptovaluta:

Weiss ocjene kriptovaluta (2.4.19.)

Weiss ocjene kriptovaluta (2.4.19.) Izvor

Zašto biste trebali zanemariti ocjene Weiss kriptovaluta

Sustav rangiranja je previše nejasan

Weiss tim pomalo je tajnovit u vezi s metodama koje koriste za izračunavanje rezultata svake kategorije. Iako opisuju čimbenike koji doprinose svakoj kategoriji, ne ocrtavaju njihovu težinu ili uporabu u ukupnom izračunu.

Pogledajmo izraze izravno na Weissovim ocjenama kriptovaluta web stranica:

„Svaki od ovih modela prikladno se ponderira, uspoređuje i zatim ocjenjuje u smislu sistemske interakcije s ostala tri modela. Krajnji rezultat analitičkog postupka je Weissov kriptovalutni rejting. “

Zapravo ne objašnjava puno, zar ne? Iako Weissov tim tvrdi da ostaju objektivni, nemoguće je znati s njihovom metodologijom.

Kombinira nepovezane kategorije

Tehnologija i usvajanje idu zajedno kao i maslac od kikirikija i luk. Spajanje ove dvije kategorije u jedan razred nema smisla.

Kroz povijest je bilo dosta tehnički sofisticiranih ideja koje nisu dobile nikakvo usvajanje (3-D televizori). A tu je i beskrajan popis tehnički jednostavnih ideja koje su privukle masovnu privlačnost (Tinder). Isto vrijedi i za kriptovalute.

Srećom, ocjena Rizik / Nagrada čini malo bolji posao kombiniranjem polusličnih čimbenika bodovanja. Iako rizik mjeri volatilnost cijene kriptovalute, nagrada mjeri povijesni povrat u usporedbi s određenim mjerilima. Međutim, ova strategija još uvijek ima problema.

Gotovo sve kriptovalute trenutno imaju D + ili nižu ocjenu rizika / nagrade. Ove loše ocjene pokazuju da Weiss ocjene kriptovaluta vjerojatno odmjeravaju rizike ulaganja više od potencijalne nagrade.

Neki razredi nemaju smisla

Da stvari budu jednostavne, ograničimo ovo ispitivanje na prvih 20 novčića. Iako, primjera je sigurno više.

Počevši od toga, EOS ima ocjenu Tech / Adoption A, istu kao i Bitcoin. EOS, projekt koji je imao brojne kritične ranjivosti, ustav koji omogućava 21 proizvođaču blokova da ponište transakcije i pravedne 6 posto računa koji glasaju u ekosustavu ima istu ocjenu tehnologije / usvajanja kao i Bitcoin.

EOS statistika glasanja (2.4.19.)

EOS statistika glasanja (2.4.19.)

Podsjećanja radi, čimbenici koji obuhvaćaju stupanj tehnologije / usvajanja uključuju decentralizaciju, mogućnosti upravljanja, sigurnost stvarne mreže i decentralizaciju (još jednom). Možete presuditi imaju li te ocjene smisla.

Na strani Rizik / Nagrada Ethereum dobiva ocjenu D, samo nekoliko koraka iznad mrtvog projekta. Čudno je da kriptovalute poput Binance Coin (B-), Holo (C-) i OmiseGo (D) imaju bolju ocjenu rizika / nagrade s obzirom da sve ovise o uspjehu Ethereuma.

Weiss doduše priznaje da se ocjena rizika / nagrade usredotočuje na kratkoročne stavke, ali Binance Coin kao jedan od rijetkih novčića razreda B naizgled jer je dobro izveden ovog mjeseca čini se da ga pokreće FOMO.

Bitcoin je trenutno na 3. mjestu (ne na 1. mjestu)

Ovo ne treba objašnjenje. Ne postoji razlog zašto kriptovaluta s najvišim usvajanjem, najsnažnijim vrijednosnim papirima do danas i najdužom poviješću ne bi trebala biti broj jedan.

Pravilo broj jedan

Uzmite s rezervom bilo koje rangiranje, pregled i sl. Kriptovaluta itd. Iz njih je nemoguće iskorijeniti pristranost i nikad ne znate koje su autorske motivacije uistinu. Budite skeptični prema svemu što pročitate i provjerite sve podatke predstavljene kao činjenice.

Možda imate različito mišljenje o ocjeni Weiss kriptovaluta. To je u redu. Čak i ako se slažete s njihovim ocjenama i metodologijom, to ne bi trebao biti vaš jedini kripto izvor. Najbolje strategije ulaganja uključuju čitanje više izvora autora različitih mišljenja.

Na kraju, ipak, najbolji izvor ste vi sami. Kao i uvijek, najiskreniji savjet koji možemo dati je da uvijek sami istražite (DYOR).