Znanje je snaga, ali bez mudrosti kako primijeniti svoje znanje, mogli biste završiti kao stvarno pametna budala. Evo osam stvari koje trebate znati o porezu na kripto. Jednako je važna i praktična mudrost koja će vam pomoći da učinkovito primijenite svaki dio poreznog znanja.

Osam ključnih činjenica o porezu na kripto

1. Veliki brat i njegovi mali pomagači promatraju vas

Da, morate uzeti u obzir sve svoje dobitke i gubitke u kriptovalutama. Blockchain tehnologija ne čini vaše kripto kupnje i prodaje nevidljivima poreznim vlastima. Zapravo im može toliko olakšati praćenje svega u vezi s vama. Osobito vaše financijske transakcije. Big Brother gleda i koristi vašeg ljubaznog bankara, uslugu prijenosa novca i kripto razmjenu kao neplaćene agente nadzora. Plaše se Velikog Brota kao i Vi, i dečko, imaju li puno toga izgubiti ako ne udovolje njegovim zahtjevima za informacijama o Vama i Vašim transakcijama.

osam stvari koje trebate znati o utaji poreza na kripto i policajcu

Porezna uprava ima ogromnu moć izvrtanja ruku; budite sigurni da ste dokumentirali sve svoje kripto trgovine i podnijeli legitimnu saveznu poreznu prijavu. Slika Alexas_Fotos na Pixabayu.

2. Bitcoin je oporeziva imovina

Bitcoin je klasificiran kao imovine Porezna uprava. Sve što je Porezna uprava dovoljno zainteresirana da klasificira kao imovinu nešto je što ih jednako zanima oporezivanje. Morate odmah poduzeti mjere da biste ušli i ostali u skladu sa svim IRS pravilima koja reguliraju dobitak i gubitak od kriptovaluta. Ljubavna pisma ujaka Sama uglavnom ne uključuju cvijeće ili čokolade, ali dolaze u poklonu zamatana podrazumijevanom prijetnjom oduzimanja bankovnih računa, novčanih kazni, kazni, au nekim slučajevima povezanim s mafijom, optužnicom RICO i drugim kaznenim prijavama.

3. Ipak, ne morate prijavljivati ​​prodaju Bitcoin Wash-a

Bitcoin nije podložan neslavnom pranje prodaje pravila koja vrijede za trgovce dionicama, barem ne još. Međutim, budući da IRS nameće uvođenje ovog poreznog pravila zarađivati ​​stotine milijuna dolara godišnje, ono se još uvijek može primijeniti na Bitcoin i na sve ostale kriptovalute, moguće u roku od nekoliko godina. Ako niste upoznati s pravilima prodaje pranja, postanite upoznati s njima. Da biste ovdje uštedjeli prostor, najlakši način da to izbjegnete (porezno) je trgovina samo jedan kriptovaluta. Trgujte rijetko i nikada ne uđite u novu trgovinu u roku od 31 dana od zatvaranja prethodne trgovine. Sljedbenici dugoročnih trendova i ulagači s prosječnom cijenom u dolarima općenito ne trebaju brinuti o prodaji pranja. Trgovci ljuljačkama i dnevni trgovci glavna su meta pravila prodaje pranja.

4. Planirajte unaprijed, izbjegavajte iznenađenja, ispunite obrazac 1040-ES

Ako predviđate velike kapitalne dobitke ili gubitke u svom trgovanju kriptovalutama, trebali biste ispuniti obrazac IRS 1040-ES. Ovaj obrazac čuvate za svoju evidenciju. Ne morate ga slati Poreznoj upravi. Umjesto toga, pomoću izračuna u obrascu utvrđujete trebate li izvršiti tromjesečne procijenjene porezne isplate. Ako ste samozaposleni, to već radite, pa jednostavno dodajte svoje očekivane kripto dobitke i gubitke. Platite kvartalno procijenjeni porez na vrijeme i sve je ludo.

5. 1099-B, 1099-K i samoodgovornost

Neke kripto burze (Gemini, Kraken, Coinbase itd.) Izdavat će vam obrazac 1099-K u porezno vrijeme. Coinbase također razmatra slanje obrazaca 1099-B umjesto 1099-K. Ovi obrasci sadrže važne iznose u dolarima za trgovinske transakcije koji su vam potrebni za pripremu vašeg saveznog poreza na dohodak. Ali što ako vam kripto razmjena ne uspije pružiti niti jedan oblik? I dalje ste odgovorni za prijavljivanje svake pojedinačne transakcije Bitcoin, Ethereum, Litecoin itd. Za cijelu poreznu godinu.

Vi, a ne vaš broker ili kripto razmjena, odgovorni ste za istinitost podataka u vašim obrascima 1099-B i 1099-K. Stoga morate osigurati da su podaci koje vam daju točni.

6. Digitalna isporuka putem specijaliziranih usluga pripreme poreza

Možda ćete biti izvan sebe kad primite svoj prvi obrazac 1099-B ili obrazac 1099-K. Pogotovo ako ste tijekom porezne godine sklopili stotine kripto poslova. To je zato što su brojke navedene za trošak i neto prihod ukupni iznos u dolarima svi vaših transakcija.

Ali nemojte paničariti, IRS se oslanja na vašu kripto burzu ili brokera koji će pružiti ove bruto ukupne transakcije. Sve što trebate je uvesti ih u obrazac 8949 i Prilog D u vrijeme oporezivanja. Ako se ne osjećate ugodno u pripremi vlastite porezne prijave, mnoge računovodstvene tvrtke nude specijalizirane pripreme za kripto porez. Nije jeftino, ali nećete se morati znojiti, brinući se jeste li pogriješili u poreznoj prijavi.

Ako ste avanturističniji, možete kupiti ili unajmiti kripto specifični softver za pripremu poreza i pustiti ga da rješava probleme s drobljenjem brojeva i ispunjavanjem obrazaca. Možda je vrijedno troškova proizvesti povrat bez pogrešaka i steći dodatno povjerenje prilikom podnošenja poreza. Također možete iskoristiti istu pogodnost prilikom pripreme godišnjih prijava poreza na kripto kapitalnu dobit.

7. Dobili ste obavijest od porezne uprave? Ne paničite

Događa se. Možda ćete zaboraviti priložiti porezni obrazac uz saveznu prijavu. Možda ste zanemarili uključiti onih malo novčanih napojnica od 1000 dolara koje ste dobili za završetak radnog projekta prije roka. Možda ste slučajno umanjili iznos koji trebate platiti na kvartalnoj procjeni poreza. Potom vam je porezna uprava poslala pismo s prijedlozima za novčane kazne i kazne.

Ne izbezumite. To su provizorne novčane kazne i kazne. Ako odmah odgovorite na njih i brzo ispravite svoje pogreške, obično će se povući. Iskrene pogreške nisu velika stvar s Poreznom upravom, ali samo ako brzo krenete u ispravljanje svojih pogrešaka. Vjerojatno ćete trebati podnijeti izmijenjenu poreznu prijavu (obrazac 1040-X) i apsolutno poslati dodatni porez. Ako ste zaboravili poslati određeni porezni obrazac, pošaljite ga poštom. I ovaj put bez grešaka, molim.

Možda biste željeli kontaktirati upisani agent (EA) da biste se zastupali pred Poreznom upravom. Oni mogu pripremiti 1040-X (izmijenjena i dopunjena porezna prijava), zajedno s obrascima koji nedostaju. Ako je potrebno, mogli bi podnijeti i molbu poreznoj upravi, tražeći da se prijedlog kazne i poreza stavi na čekanje.

Dvije lekcije za vas: Prvo, uvijek triput provjerite točnost i potpunost porezne prijave prije nego što je pošaljete poreznoj upravi. Drugo, ako zbog zabune dobijete zastrašujuće pismo IRS-a, nemojte izgubiti kolačiće. Postoje mnoge porezne tvrtke specijalizirane za bavljenje poreznom upravom. Uz naknadu, oni mogu pomoći da se stvari raščiste brže nego što možete sami. Nemojte ići sami kad dobijete obavijest IRS-a u vezi s velikim kaznama ili dodatnim porezima!

8. Kupite kavu i ostvarite oporezivi događaj bez dodatnih troškova

Recimo da ste financirali svoj kripto račun s 10.000 USD Bitcoina po 5.000 USD po jedinici za ukupno dvije jedinice. Jutarnju kavu kupujete za 4,99 USD. Bitcoin se u trenutku kupnje trguje s 7.500 američkih dolara. Upotrijebili ste .00066533333 Bitcoin jedinice za plaćanje kave (.00066533333 jedinice * 7.500 USD = 4,99 USD).

Vrijednosti vaših Bitcoin jedinica povećale su se za 50 posto otkako ste ih prvotno kupili (BTCUSD je porastao sa 5000 na 7500 dolara). Stoga je izvorna vrijednost jedinica porasla s 3,33 na 4,99 dolara. Čestitamo. Dok ste plaćali kavu, ostvarili ste kapitalni dobitak od 1,66 američkih dolara. Morate uzeti u obzir ovu kapitalnu dobit (i pravilno je klasificirati kao kratkoročnu ili dugoročnu kapitalnu dobit) u poreznom razdoblju.

Tijekom godine mogli biste imati stotine sličnih kripto transakcija u iznosu od malih dolara. Stoga se pobrinite za svaki od njih, jer IRS to sigurno jest. Ako zabrljate i ne prijavite sve svoje oporezive transakcije, sigurno će biti u kontaktu s vama. Obično kad vam je najmanje potrebno neugodno iznenađenje.

Želite li jednu poreznu grupu – ili dvije?