Sporo krvarenje bitcoina

Još jedan razočaravajući tjedan u kriptovalutama, a cjelokupno je tržište izgubilo oko pet posto u 7-dnevnom roku. Altcoins su bili u moru crvenog sa samo Litecoin (0,22%), Holo (22,33%) i neki stabilcoin koji pokazuju bilo kakva pozitivna kretanja. Kao i ostatak tržišta, i prve tri kriptovalute nisu imale bolje rezultate.

Statistika tržišta kriptovaluta (1.2.19.)

Statistika tržišta kriptovaluta (1.2.19.)

Bitcoin pala je za 3,12% uz trenutnu cijenu od samo 3.500 američkih dolara.

XRP izgubila je 2,50% vrijednosti i sada počiva na nešto više od 0,30 USD.

Ethereum približava se granici od 100 dolara, izgubivši tijekom tjedna 8,47%.

Domaće vijesti o kriptovalutama

Cboe ponovno ulazi u Bitcoin ETF: Nakon povlačenja svog prijedloga za Bitcoin ETF prije samo tjedan dana, Chicago Board Options Exchange (Cboe) još ga je jednom poslao na odobrenje. Nakon nekoliko odgoda donošenja odluka od strane DIP-a, Cboe je povukao prijedlog 23. siječnja, bojeći se da će ga gašenje vlade kamenovati.

Izmjenu pravila za VanEck SolidX Bitcoin ETF predložio je CBOE. Naporan rad svih uključenih timova. Javna isprava: https://t.co/X25lOPjiFS pic.twitter.com/C9FP4adDE8

– Gabor Gurbacs (@gaborgurbacs) 31. siječnja 2019

S vladom, konkretno SEC-om, koja se vratila punom snagom, čelnici Cboe-a vjeruju da mogu raditi zajedno kako bi napokon Bitcoin ETF prošao regulatorne prepreke.

Merck je primio patent SAD-a Blockchain: U priopćenju za medije 30. siječnja Merck je objavio da je Američki ured za patente i žigove (USPTO) dodijelio tvrtki patent koji se odnosi na „kripto-objekte“. Ovaj se patent temelji na drugima koje je tvrtka osnovala i kombinira umjetnu inteligenciju (AI) s blockchain tehnologijom. Nada se organizacije da će ovaj novi patent pomoći poboljšati integritet fizičkih proizvoda, uključujući farmaceutske proizvode, u globalnim lancima opskrbe.

što je novo u coincentralu

Blockchain dronovi | Ulazak u automatizaciju visokog letenja: Znamo o čemu razmišljate: “Blockchain and drones, sooo 2017.” Pa, i njih čeka svijetla budućnost.

Zašto kriptoindustrija mora zaboraviti predviđanja cijena: Umjesto da pitate: “Kad mjesec”, trebali biste se zapitati: “Kada usvajanje?”

Zcash rudarstvo isplativije od bitcoina & Ethereum, suočava se s problemima s inflacijom: Bitcoin i Ethereum uvijek su bili popularne rudarske mogućnosti, ali možda biste umjesto toga trebali pogledati ovaj novčić za privatnost.

NiceHash vs. Minergate: Čije je rudarenje oblaka bolje?: U svijetu rudarstva oblaka puno je sranja. Uspoređujemo dva najbolja konkurenta.

Blockchain antikorupcijski projekti: Izgradnja bolje vlade: Može li blockchain biti nezaustavljiva sila protiv korupcije? Doznajemo.

Početna ponuda automobila: Jesu li Tesline rezervacije 3 bile kvazi-ICO ?: ICO strategija prikupljanja novca prije izrade proizvoda primamljiva je. I, čini se kao da ni ol ’Musky nije imun.

Malta pobijedila Samou, Hong Kong u količini trgovine kripto razmjenom, evo zašto: Malta – mali otok, velika kripto aktivnost.

Pregled razmjene Huobi: Kako se slaže razmjena sa sjedištem u Singapuru?: Pokrivamo sve što trebate znati o ovoj deset najboljih razmjena kripto valuta.

Saudijska Arabija i UAE Crypto projekt vjerojatno će stvoriti novo tržište kripto ulaganja: Dvije zemlje s radikalno različitim kripto politikama udružuju se kako bi stvorile novi kripto novčić, Aber.

U Venezueli se događa revolucija digitalne valute: Venezuela je usred političkog sukoba. A napetost pokreće želju (ili potrebu) za Bitcoinom.

Kripto osiguranje: jesu li vaši Satoshi zaštićeni?: Ako svoju kripto ne želite držati u osobnom novčaniku, trebali biste barem biti svjesni polica osiguranja platformi koje radite.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Swift najavljuje suđenje s R3: Na panelu na pariškom Fintech forumu u srijedu, izvršni direktor Swifta Gottfried Leibbrandt najavio je partnerstvo s dokazima o konceptu s blockchain tvrtkom R3. R3, glavni konkurent Rippleu, uskoro će povezati svoju platformu s Swift-ovom Global Payments Innovation (GPI). GPI je novi standardni standard za plaćanje “koji je u stanju ubrzati prekogranično plaćanje između banaka, s end-to-end praćenjem transakcija u stvarnom vremenu.”

Zanimljivo je da je na panelu bio i predsjednik uprave tvrtke Ripple Brad Garlinghouse. Iako je govorio o svojoj otvorenosti za rad sa Swiftom, također je tvrdio da će “decentralizirani sustavi za koje mislim da će s vremenom vjerojatno pobijediti … mislim da Swift danas nije to što je.”

IBM dovršio suđenje s PIL-om: Pacific International Lines (PIL) dovršio je pokusno ovaj tjedan, prateći pošiljke mandarine narančaste boje, IBM-ovu Blockchain platformu. U suđenju je korišten elektronički tovarni list (e-BL) kako bi se “administrativni postupak prijenosa vlasništva s pet na sedam dana smanjio na samo jednu sekundu”.

Sudionici suđenja imali su nekoliko pozitivnih komentara. Tay Khiam Back, izvršni direktor tvrtke Hupco, uvoznika sa sjedištem u Singapuru, izjavila je: „Oduševljeni smo ishodom suđenja. Korištenjem e-BL-a vidjeli smo kako se cjelokupni postupak otpreme može pojednostaviti i učiniti transparentnijim uz znatne uštede troškova. ” Dok je Lisa Teo, izvršna direktorica PIL-a, rekla: „Dobili smo vrlo pozitivne povratne informacije od industrije i vlasti, a oduševljeni smo mogućnostima kako se naš blockchain razvoj može transformirati i ubrizgati prijeko potreban poticaj u učinkovitosti i inovacijama u industrija.”