Penjati se

Još jedan tjedan u zelenom za tržište kriptovaluta. Usudimo li se reći: “Medvjeđe tržište je gotovo?” S nekoliko padova na tom putu, ukupna tržišna kapitalizacija ovog je tjedna porasla sa 133,8 milijardi na 137,4 milijarde dolara – rast od gotovo tri posto. Nekoliko altcoina imalo je i impresivne tjedne. Dvoznamenkasti porast zabilježili su Stellar (22,09%), Cardano (17,59%) i Dash (10,12%). Ipak, najzapaženiji je bio Crypto.com Chain’s (prethodno Monaco) koji je porastao za 471,28%.

Statistika tržišta kriptovaluta (15.3.19.)

Statistika tržišta kriptovaluta (15.3.19.)

Relativno dosadan tjedan za naša tri najbolja:

Bitcoin zabilježio je rast vrijednosti za 0,72%.

Ethereum igrao mrtvo, krećući se samo 0,04% prema gore.

XRP puzao 0,68%.

Domaće vijesti o kriptovalutama

Što je viša piramida, to je daljnji pad: Čelnik OneCoina Konstantin Ignatov uhićen je u međunarodnoj zračnoj luci Los Angelos prošlog petka i odmah optužen za brojne račune prijevare. Ignatov i njegova sestra vodili su shemu piramida kriptovaluta u kojoj su ukrali milijarde dolara od investitora.

Pokrenuvši bugarsku tvrtku 2014. godine, njih dvoje nagradili su korisnike marketinškom kampanjom na više razina za zapošljavanje dodatnih ljudi za kupnju “paketa kripto valuta”. Međutim, OneCoin zapravo nije koristio blockchain, krivotvorio rudarenje i interno odredio cijenu za novčić bez obzira na ponudu i potražnju.

Pomoćnik glavnog ravnatelja FBI-a William Sweeney, mlađi komentira stvar, „Za razliku od autentičnih kriptovaluta, koje vode evidenciju o povijesti transakcija svojih investitora, OneCoin nije imao stvarnu vrijednost. Ulagačima nije ponudio nikakav način traženja novca i nije se mogao koristiti za kupnju bilo čega. ” Zvuči kao nekoliko drugih kriptovaluta koje poznajemo …

Sigurnost? Kakva sigurnost ?: Oh, sretan dan – malo regulatorne jasnoće! Colorado je službeno prošao Zakon o digitalnom žetonu u Coloradu krajem prošlog tjedna. Novi zakon učinkovito kaže da se digitalni tokeni s primarnom svrhom konzumiranja ne smatraju vrijednosnim papirima u državi Colorado. Dakle, ako stvarate uslužni token, trebali biste biti slobodni.

Međutim, postoji nekoliko odredbi. Morate podnijeti obavijest o namjeri kod povjerenika za vrijednosne papire. Token ne možete promovirati kao sredstvo ulaganja (duh). Prije prodaje tokena morate imati izgrađenu mrežu kriptovaluta. Postoji nekoliko iznimaka od ovih pravila, ali to je suština.

Pregled medija

Crypto ide u Hollywood: Naizgled stvoren kao gotovina u 2017. godini s lošim osjećajem za vrijeme, pametno nazvan Kripto je ovaj tjedan objavio prikolicu. Uz glumačku ekipu koju čine zvijezde koju čine Luke Hemsworth, Kurt Russel i uvijek popularni Annalé, nećete je htjeti propustiti.

što je novo u coincentralu

Povijest najsvjetlijih trenutaka bitcoina i kriptovaluta [Infografika]: Želite znati povijest Bitcoina, ali pritisnuti vremenom? Pokrili smo vas.

Bitcoin Legal Issues | Važni slučajevi koje biste trebali gledati: Velik dio kriptografije je poput divljeg divljeg zapada, ali to nije spasilo ove optuženike iz duge ruke zakona.

[SPONZORIRANO] Što je TaxBit? Kako funkcionira automatizacija kripto poreza ?: Ubirajte one 2018. godine automatski podnose gubitke na tržištu pomoću ove nove porezne platforme.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Odbor iz Bazela propovijeda da ne zagovara: U srijedu je Bazelski odbor za nadzor banaka, međunarodna nadzorna skupina, objavio izjavu o “kripto-imovini”. Oni su se posebno suzdržali od korištenja riječi “kripto-valuta” zbog svog uvjerenja “da takva imovina ne pruža pouzdano standardne funkcije novca i da je nesigurno na nju se pouzdati kao sredstvo razmjene ili pohrane vrijednosti.” Recite nam kako se stvarno osjećate.

Odbor upozorava da, zbog nestabilne prirode i kratke povijesti kripto-imovine, kripto-imovina predstavlja niz rizika za banke koje ih odluče steći ili pružiti kripto-povezane usluge. Zatim iznose nekoliko smjernica koje bi banke trebale slijediti ako to odluče, uključujući provođenje dubinske analize, održavanje jasnog vladinog okvira i okvira za upravljanje rizicima, javno otkrivanje bilo koje kripto izloženosti i otvorenu komunikaciju s bilo kojim nadzornim tijelom.

Quoine na suđenju: Singapurski međunarodni trgovački sud (SICC) donio je ovog tjedna presudu o prvom suđenju u zemlji u kojem su sudjelovali Bitcoin. Sud je presudio da je razmjena pogrešno preokrenula nekoliko trgovina B2C2, marketera. U travnju 2017. B2C2 je dao sedam naloga za razmjenu Ethereuma za Bitcoin. Zbog tehničkih poteškoća, tvrtka je mogla trgovati u omjeru jedan ETH za 10 BTC, dajući samo jednom ETH vrijednost od 12.000 USD. Sutradan je Quoine preokrenuo trgovinu.

Sud je presudio u korist B2C2, ali ne prisiljava Quionea da plati punu vrijednost onoga što traži market market maker – nešto više od 3.000 bitcoina. Umjesto toga, dvije tvrtke moraju se dogovoriti oko iznosa ili će u protivnom ponovno ići na suđenje.