Bitcoin’s So Highhhhh, visoko iznad mene

Počinje nam ponestajati igračkih igara za ovaj dosljedni rast tržišta. Ali, pretpostavljamo da je to dobar problem. Narasvši na preko 179 milijardi dolara ovog tjedna, cijelo kripto tržište krenulo se tri i pol posto u pozitivnom smjeru.

Statistika tržišta kriptovaluta (19.4.19.)

Statistika tržišta kriptovaluta (19.4.19.)

Neki od najboljih dobitnika ovog tjedna bili su Binance Coin (29,61%), Tezos (42,48%) i Basic Attention Token (31,49%). Craig Wright i njegova klaunska emisija prouzročili su pad Bitcoin SV-a od 17,33%. Što se tiče naše top tri:

Bitcoin porasla zdravih 3,92%.

Ethereum prednjačio s rastom od 4,87%.

XRP obranio lijep rast od 1,16% s vrha.

Domaće vijesti

Potrošnja vladinog blockchaina ide gore, gore, gore: Izvještaj objavljen u četvrtak od strane IDC Government Insights predviđa da će američka državna blockchain potrošnja doseći 123,5 milijuna USD do 2022. Ova je brojka znatno veća od 10,7 milijuna USD koje je ujak Sam potrošio u 2017. godini, preko 1000 posto više ako ste znatiželjni.

Uz to, očekuje se da će državna i lokalna uprava do 2022. doseći preko 48 milijuna USD, što bi obuhvatilo i rast od 1.000 posto.

Shawn P. McCarthy, direktor istraživanja IDC-ovog Vladinog uvida, izjavio je da vjeruju da će “upravljanje imovinom, upravljanje identitetom i pametni ugovori biti vodeća blockchain rješenja za vladu.” Dodao je, “Rana potrošnja usredotočit će se na rješenja za opskrbni lanac i upravljanje imovinom, dok će se potrošnja u kasnijim godinama proširiti tako da uključuje više upravljanja identitetom i složene financijske transakcije.”

Yaaang Gaaang: Predsjednički kandidat Andrew Yang dodao je kripto regulativu na svoju platformu ovog tjedna. Demokratski kandidat predstavio je planove za uvođenje regulatorne jasnoće u prostor digitalne imovine kako bi se zaštitili potrošači, istovremeno potičući što više inovacija.

Yang je pucao na “teške propise” poput njujorške BitLicense, tvrdeći da su oni imali “zastrašujući učinak na američko tržište digitalne imovine”. Umjesto toga, misli da bismo trebali zagovarati progresivne zakone poput Zakona o taksonomiji žetona i zakona iz Wyominga.

Novo pravilo br. 22 – Uredba o digitalnoj imovini / kriptovalutama. Ulaganje u kriptovalute i digitalnu imovinu daleko je nadmašilo naš regulatorni okvir. Ulagači moraju znati kakav će biti njihov tretman kako bi pravilno inovirali u SAD-u. https://t.co/PyzRfy1t9a

– Andrew Yang (@AndrewYang) 18. travnja 2019

Yang je stekao određenu ozloglašenost svojim planom za provedbu univerzalnog osnovnog dohotka (UBI) i pojavio se u nekoliko medija poput Joe Rogan Podcasta. Njegov pro-kripto stav može mu dati još jedan poticaj na anketama.

Ljudi koji govore stvari

Craig Wright’s Suing Spree: Craig Wright, samoprozvani Satoshi Nakamoto, drugi proglašeni luđak, počeo je zaobilaziti tužbe ovog tjedna. Vitalik Buterin, podcaster Peter McCormack i Twitter osobnost Hodlonaut čini se da su svi uhvaćeni u njegovu unakrsnu vatru. Wright želi da Buterin i McCormack javno izjave da je on Satoshi Nakamoto ili da se suoče s pravnim posljedicama. Ovaj cirkuski čin doveo je do uklanjanja BCHSV-a s nekoliko platformi, uključujući Binance, ShapeShift i Kraken.

McCormackov odgovor je čisto zlato:

Moj formalni odgovor na pismo odvjetnika Craiga Wrighta i @CalvinAyre. Ovo je poslano danas. Radujemo se što ćemo to brzo i učinkovito riješiti. pic.twitter.com/ANSmF1kH8k

– dr. Peter McCormack (@PeterMcCormack) 14. travnja 2019

Što je novo u CoinCentralu?

IOST: Intervju s izvršnim direktorom Jimmyjem Zhongom: Provjeravamo ponovno s izvršnim direktorom IOST-a Jimmyjem Zhongom kako bismo vidjeli kako stoje stvari od glavnog mrežnog pokretanja projekta.

Trgovac kripto tržišta osuđen za kaznena djela pranja novca: Kalifornija nije samo za filmske zvijezde i tehnološke poduzetnike. Također je dom pravednog udjela u pranju novca.

Hoće li Bitcoin ikad zamijeniti Fiat ?: Ah, Bitcoin protiv Fiata. Bitka dva novčana titana. Ali tko će pobijediti?

Upotreba energije u rudarstvu bitkoina: dobro, loše i budućnost: Bacimo pogled na energetske kritike rudarstva bitcoina i ispitujemo zašto oni uskoro mogu biti stvar prošlosti.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Ethereum ima veliki tjedan: Par velikih najava za Ethereum ovog tjedna. Prvo, Enterprise Ethereum Alliance udružio se s Microsoftom kako bi formirao Token Taxonomy Initiative. Inicijativa je tehnološki neutralan projekt koji radi na standardizaciji tokena u svim mrežama. Članovi inicijative među ostalim uključuju Ethereum, Hyperledger, R3, EY, IBM, Intel, Microsoft i J.P. Morgan.

Također ovog tjedna, Ernst i Young (EY) najavio je Noć, protokol koji pomaže tvrtkama da koriste Ethereum blockchain. Tvrtka za profesionalne usluge objavit će kôd u javnoj domeni, tako da ga svatko može koristiti bez licenciranja ili pripisivanja.

Forbes predstavlja Blockchain 50: U utorak je objavio Forbes Blockchainove bebe od milijardu dolara – popis tvrtki od 50 milijardi dolara koje na neki ili drugi način koriste blockchain tehnologiju. Klub s tri zareza sadržavao je mnoge tvrtke koje ste vjerojatno očekivali poput Coinbase, Ripple i Bitfury. Međutim, bilo je i nekih iznenađenja.

Osiguravajuća društva State Farm, Allianz SE i MetLife implementiraju tehnologiju Hyperledgera, Corde i Ethereuma. I Nestle, kao i CVS Health, rade s IBM Blockchainom za svoje sustave.