Bitcoin na ulicama, Monero u tabelama

Dobre vijesti se neprestano pojavljuju. Nakon kratkog pada sredinom tjedna, ukupna tržišna kapitalizacija stalno se penjala i završila na 143,3 milijarde dolara. Računajući iz ograničenja prošlog petka od 140,4 milijarde dolara, tržište je ovog tjedna poraslo zdravih dva posto. I nekoliko novčića ispuhalo je taj rast iz vode.

Statistika tržišta kriptovaluta (29.3.19.)

Statistika tržišta kriptovaluta (29.3.19.)

Osnovni znak pažnje porastao je za 43,63%, Ravencoin je skočio za 44,79%, a EOS i Cardano porasli su za 17,92%, odnosno 20,27%. Naša tri najbolja novčića nisu bila toliko uspješna, ali su ipak uspjela cijeli tjedan.

Bitcoin-a cijena je označena na 1,36% prema gore.

Ethereum vodio je paket s 2,10% dobitka.

XRP nije mogao pratiti, izgubivši 1,67% tijekom posljednjih sedam dana.

Domaće vijesti o kriptovalutama

Izvješće o prognozama Trošenje velikih blokova: TechInsight360 objavio je izvještaj pod nazivom Blockchain poslovne mogućnosti Sjedinjenih Država i Outlook Databook Series (2016.-2025.), ovog tjedna s nekim povoljnim predviđanjima o nadolazećoj američkoj blockchain potrošnji. Vrhunac izvješća: Očekuje se da će potrošnja na Blockchain doseći …bubanj, molim te …41,11 milijardi dolara do 2025. godine.

Ako se predviđanje pokaže točnim, to bi značilo rast blockchain potrošnje od gotovo 2.400 posto u samo sedam godina. Iako se ovaj iznos rasta čini pretjeranim, iznos potrošnje narastao je 110,1% samo u 2018. godini. Kad uzmete u obzir ponovno oživljeno tržište bikova i zrelije tržište, prognoza napokon postaje razumnija.

Još jedna prijevara ugriza prašinu: Welp, sada možete dodati Daniela Todda Levinea na sve veći popis rublja umjetnika prijevara s bitcoinima. Broker Englewood iz Kolorada nedavno je potpisao pismo Regulatornog tijela za financijsku industriju (FINRA) da pristaje na zabranu rada s vrijednosnim papirima.

Levine je navodno počinio nekoliko nedjela, uključujući i neovlaštene trgovine. Suština skandala, međutim, uključivala je bitcoin operaciju s njegovim bratom, američkim bjeguncem. Očito ga je Levineov brat “zavarao” vjerujući da može kupiti bitcoin s popustom od 60 do 90 posto od prodavača u Europi. Nakon što je Levine usmjerio preko 1,5 milijuna dolara klijentskih sredstava, brat je nestao.

Levine je u međuvremenu vratio dio izgubljenih sredstava, premda konkretan iznos nije poznat.

Ljudi koji govore stvari

Blockchain banke Bankari: U najmanje iznenađujućim vijestima tjedna, izvršni direktori Mastercarda i Wells Fargo osudili su trenutno stanje blockchaina ove srijede na Fintech Ideas festivalu. Tim Sloan, izvršni direktor Wells Farga, ustvrdio je da je “temeljna tehnologija vrlo zanimljiva, ali se polako uvodi”. I izvršni direktor Mastercarda Ajaypal Banga izjavio je: “Mislim da bi blockchain mogao biti zanimljiv, ali poslovni model nije dokazan.”

Ipak, nisu sve bili negativni razgovori. Oba izvršna direktora i dalje vjeruju u tehnologiju dugoročno, a njihove tvrtke ulože značajna ulaganja u blockchain ideje.

što je novo u coincentralu

Bitcoin pranje novca: Kako ostati siguran na CryptoLandu: Crypto je utočište za pranje novca. Evo nekoliko načina na koje kriminalci kradu bitcoin i čiste ih peru.

Intervju s Michaelom Meislerom, EY Global Blockchain poreznim čelnikom: EY-u nisu nepoznati porezi, a voditelj tvrtke u blockchain-u ima nekoliko savjeta za sve vas investitore..

Najbolje kripto-debitne kartice u 2019 .: Možete samo HODL tako dugo. Istražili smo najbolje debitne kartice pomoću kojih možete potrošiti kripto zalihu.

Cjelovit vodič za blockchain oglašavanje: Pomažemo vam u navigaciji kroz zabrane, bijele liste i resurse, često složenog, blockchain prostora za oglašavanje.

Robinhood Crypto Review | Kako se ova razmjena uspoređuje?: Robinhood ga ubija u tradicionalnim financijama. Ali kako se bez naknade naplaćuje kripto?

Jug prema jugozapadu 2019. Zbirka kriptovaluta: Glavni urednik Alex Moskov daje osvrt na svoje 10-dnevno iskustvo SXSW-a ispunjeno kaosom.

Derek Capo na TokenPayu, udruživanje s Litecoin Foundation i Spearheading Crypto Adoption: TokenPay nedavno je udružio se s Litecoin Foundation; razgovarali smo s izvršnim direktorom projekta kako bismo saznali više.

[SPONZORIRANO] Obsidian Bot o automatiziranom trgovanju kriptovalutama i stvaranju botova: Sjeli smo s timom Obsidian Bot da naučimo kako je voditi tvrtku za botove kripto valuta.

Vijesti o kriptovalutama iz cijelog svijeta

Bitwise otkriva faniranje: Nedavna Bitwise prezentacija američkoj Komisiji za vrijednosne papire (SEC) otkrila je nekoliko slučajeva krivotvorenog obima trgovine na svjetskim burzama. Iako su dobro poznate razmjene poput Coinbase Pro i Kraken izašle na vidjelo, manje poput CoinBene i OKEx imaju više primjera sumnjivih aktivnosti.

Sveukupno, izvještaj je zaključio da samo 10 od 81 glavne burze izvještava o točnim brojevima volumena. Bitwise tvrdi da je, iako su burze izvijestile o oko 6 milijardi dolara obujma trgovanja tijekom petodnevnog razdoblja, taj broj zapravo bliži 273 milijuna dolara – samo 4,5% od izvornog broja.

Bitno prijavljena razlika u količini trgovanja

Bitno prijavljena razlika u količini trgovanja

Sav paladij u Rusiji: Najbogatiji čovjek Rusije i najveći svjetski proizvođač paladija planira tokenizirati atomski broj 46. Vladimir Potanin surađuje sa švicarskim vlastima kako bi ispeglao detalje o provedbi tokena za svoj fond Palladium sa sjedištem u Švicarskoj..

Potanin brani svoj nadolazeći potez, navodeći kako su “transakcije s tokenima jednostavnije i prikladnije” od tradicionalnih sredstava. Nažalost, ruski zakoni u ovom trenutku otežavaju tokenizaciju. Potanin i njegov tim nadaju se da će prisiliti zakonodavce da promijene pravila na predstojećem ročištu u travnju.