Ovaj tjedan u kriptovaluti – 30. ožujka 2018

Medvjedi su se vratili u grad

Tržište kriptovaluta ovog je tjedna još više skliznulo u recesiju. S ukupnom tržišnom kapitalizacijom od 258 milijardi dolara, to je pad 20% od 320 milijardi dolara vrijednosti koje je uložio idući ovaj tjedan. To je najniže što je cijelo tržište bilo od 24. studenog 2017. godine.

Da, vratili smo sat i vratili cijene na razinu iz 2017. godine. Šteta što se ova procjena pojavila prošle godine – sada je to samo mamurluk meteorskog uspona tržišta. Iako nije nužno dobar osjećaj biti najniži najniži u četiri mjeseca, možda nam ovaj najnoviji nagli pad govori da se približavamo dnu. Ali još nismo iz šume.

Bitcoin: Gotovo zrcaleći vlastita kretanja na tržištu, djed Bitcoin je u padu 21% u tjednu, sa skromnih 8.600 dolara, pa čak i skromnijih 6.720 dolara.

Ethereum: Ethereum se pogoršava još gore. S 377 dolara, druga najpopularnija kriptovaluta je u padu 28% tijekom razdoblja od sedam dana od njegove 528 dolara tražene cijene početkom tjedna.

Talasanje: Broj tri na našem popisu ima bolje rezultate nego inače. Pa, ovdje je bolje, jer je još uvijek relativno 21% na 0,50 dolara s 0,64 dolara, ali nije zabilježio najveći pad cijene gomile kao u ostalim medvjedim tjednima

informacije o tržištu kriptovaluta 30. ožujka

Domaće vijesti

2018. će biti godina koju će kitovi učiniti “All Hell Break Loose”: Bill Barhydt, izvršni direktor aplikacije za kripto ulaganja Abra, predviđa da će se “sav pakao raspustiti” u svijetu kriptovaluta dok zapadni institucionalni novac počinje istraživati ​​kripto imovinu. “Razgovaram s hedge fondovima, pojedincima visoke neto vrijednosti, čak i sa špekulantima robom. Oni gledaju na volatilnost na kripto tržištima i vide je kao ogromnu priliku ”, izjavio je Barhydt. Unatoč tome, izvršni direktor i dalje je koristan za virtualnu valutu.

Potraga za kripto poslovima opada kako cijene padaju: Prema tražilici za zapošljavanje Zapravo, paralelno s padom cijena kriptovaluta, smanjile su se i potrage za poslom povezane s kripto valutom. “Tijekom prošle godine zanimanje za poslove kriptovaluta na Indeedu jako je poraslo. Međutim, posljednjih mjeseci cijene bitcoina i drugih kriptovaluta bile su nestabilne i (u nekim slučajevima) padaju ”, priopćila je tvrtka. “Pao je i interes za osobe koje traže posao za posao Bitcoin i kriptovalute.” Iako su pretraživanja posla za kriptovalutama i bitcoinima opala, pretraživanja vezana uz blockchain i dalje su stabilna.

OmiseGo donira milion dolara dobrotvornim organizacijama za izbjeglice: Kreator Ethereuma Vitalik Buterin i OmiseGo, fintech startup, nedavno su donirali milijun dolara za GiveDirectly, dobrotvornu organizaciju posvećenu pružanju bespovratnih bespovratnih sredstava za izuzetno siromašne. Donacija će biti usmjerena prema novoj kampanji u Ugandi koja će pružiti bespovratna sredstva za više od 12 000 izbjegličkih kućanstava za rast poslovanja i druge mogućnosti.

Dobrotvorna organizacija OmiseGo

Izvješćivanje o kripto aktivnostima obveza je, kaže samoregulator za budućnost SAD-a: Američko nacionalno udruženje za fjučers izdalo je podsjetnik da CPO-ovi, CTA-ovi i IB-ovi koji trguju, savjetuju ili traže naloge u kriptovaluti ili derivatima kriptovalute trebaju prijaviti sve aktivnosti kriptovalute. “Ovo je trajna obveza”, rekao je SRO. Podsjetnik dolazi nekoliko mjeseci nakon što su obavijesti upućene u prosincu prošle godine.

Tvrtka za kibernetsku sigurnost HackerOne angažirala je bivšeg američkog tužitelja Ministarstva pravosuđa / stručnjaka za kripto: HackerOne, poznat po svom programu “bug bounty”, pojačava svoj profil kriptovaluta novim dodavanjem u svoj tim – Kathryn Haun. Bivši američki tužitelj Ministarstva pravosuđa i trenutni član uprave Coinbasea, Haun je također imao ruku u procesuiranju podataka povezanih s tržištem droga Silk Road i BTC-e. U HackerOneu planira pomoći u premošćivanju komunikacijskih praznina između tehnologa i programera s jedne strane i kreatora politike s druge strane.

Fordov patent zamišlja kripto transakcije između vozila: Plaćanje prometa kroz promet moglo bi jednostavno postati stvarnost. Tvrtka Ford Motor Company nagrađena je novim patentom koji uključuje način na koji automobili mogu međusobno komunicirati, pa čak i koristiti valutu valuta kao pomoć u transakciji za kupnju prolaza i preferencijala. “CMMP sustav djeluje s pojedinačnim transakcijama temeljenim na tokenima, gdje se trgovačka vozila i potrošačka vozila dogovaraju da trguju jedinicama kriptovaluta”, navodi se u patentu.

Ford Crypto

Tvrtka za cybersecurity pronalazi prikrivene kupce koji zaraze kripto-rudarstvom: Tvrtka za cyber sigurnost Darktrace otkrila je skriveno rudarenje kripto mreža na mrežama oko 1.000 svojih klijenata. U jednom su slučaju pronašli nevaljalog zaposlenika europske banke koji je osnovao “kripto-rudarski posao” ispod podnih ploča nakon što je u njima pronašao zbunjujuće prometne obrasce. Tvrtka se specijalizirala za korištenje umjetne inteligencije za otkrivanje i reagiranje na kršenja podataka.

Twitter se pridružio kripto oglasnom pojasu: Slijedom primjera s drugim platformama društvenih medija poput Facebooka i Googlea, Twitter je počeo zabranjivati ​​oglase s kriptovalutama. “Posvećeni smo osiguravanju sigurnosti zajednice Twitter”, kaže tvrtka. “Prema ovoj novoj politici, oglašavanje početnih ponuda kovanica (ICO) i prodaja tokena bit će zabranjeni na globalnoj razini.” Nove politike Twittera osmišljene su kako bi obeshrabrile mogućnosti za prijevaru i obmanu.

Što je novo u CoinCentralu?

Što je Riot Blockchain ($ RIOT) ?: Pogled na Riot Blockchain Inc. ($ RIOT), prvu tvrtku s popisa NASDAQ-a koja se fokusira isključivo na bitcoin i tvrtke sa sjedištem na blockchainu.

Ne dopustite da vas tržnice zavaraju: Bikovi trče: Ne dopustite da vas trend pada na današnjim tržištima odvrati od još uvijek usijanog svijeta ulaganja. Samo u 2017. godini, rizični kapitalisti i drugi investitori uložili su 1,06 milijardi dolara u industriju.

Bitfract najavljuje privatno beta izdanje: Uobičajeno, ponovno uravnoteženje portfelja može biti naporan i skup postupak. Ako vaša strategija trgovanja uključuje održavanje uravnoteženog portfelja, ovaj će vam alat možda biti koristan.

Multinacionalna kripto organizacija podnijet će tužbu protiv tehnoloških tvrtki zbog zabrane oglašavanja: Koalicija kriptovaluta i blockchain organizacija neće usvajati nedavnu zabranu velikih tehnologija za oglase koji se odnose na kripto. Tko će stati na stranu suca?

Što je AST ?: AST, ili AirSwap Token, znak je članstva AirSwap decentralizirane razmjene. Ljudi iz AirSwap-a sadašnju verziju svoje decentralizirane razmjene (ili DEX-a) nazivaju AirSwap Token Trader.

Kako kupiti digitalnu umjetnost: Od rijetkih pepesa do animea, blockchain i tehnologija proširuju ono što mislimo kao umjetnost i kako dijelimo umjetnost u modernoj eri.

Što je Gnoza (GNO): Pogledajte ovaj vodič za početnike o Gnozi, platformi tržišta predviđanja koja je izgrađena kao decentralizirana aplikacija (dapp) na mreži Ethereum.

Europol uhitio kralja kibernetskog kriminala odgovornog za pranje milijarde eura s kriptovalutom: Ranije ovog tjedna, Europol, vodeća agencija za provedbu zakona u Europskoj uniji, nedavno je uhapsio vođu hakerske skupine odgovorne za krađu više od jednog milijarde eura iz više od 100 financijskih institucija širom svijeta.

Što je IAMA Coin ?: Saznajte više o IAMA (ili sam novčić), zbirci fizičkih i digitalnih umjetničkih djela Kevina Aboscha.

Polemika se zatvara kako se Litepay gasi: Prema objavi na blogu koju je ovaj tjedan objavila zaklada Litecoin, izvršni direktor Litepaya Kenneth Asare prestaje sa svim operacijama u pripremi za prodaju tvrtke.

Šest najboljih blockchain umjetničkih projekata: U ovom ćemo članku pogledati šest najpopularnijih blockchain art projekata i kako umjetnici koji stoje iza njih koriste blockchain tehnologiju u svojim radovima.

Zabrana oglasa za kriptovalute: Steknite uvid u to zašto neke od najvećih tehnoloških tvrtki vode križarski rat protiv oglašavanja vezanog uz kriptovalute na svojim platformama.

Blockchainova borba protiv lažnih vijesti: S rastućom lakoćom komunikacije, lažne vijesti i lažne priče sada se šire brže nego ikad prije. Saznajte kako blockchain pokušava zakriviti ovaj dosadni trend.

Što je Pura ?: Iako bi svaka kriptovaluta tvrdila da pokušava svijet učiniti boljim mjestom, Pura rezervira 10% svake blok nagrade da bi učinila upravo to.

Što je Anime Coin (ANI) ?: Saznajte više o Anime Coin, projektu koji nudi platformu za korisnike za izdavanje i potpisivanje, držanje i razmjenu digitalnih predmeta povezanih s animeom na blockchainu..

Zašto toliko mnogo ICO-a propada ?: ICO nisu mrtvi. Činjenica je da postoji mnogo ICO-a koji su se pojavili 2017. i početkom 2018. zbog sveukupne tržišne prekomjernosti, a mnogi nemaju strategiju da potraju.

Binance se seli na Maltu: Najpopularnija svjetska burza kriptovaluta, Binance, kreće na Maltu.

Internacionalne vijesti

Bjelorusija legalizira sve tvrtke povezane s kripto: U pokušaju da postane globalni lider u blockchain inovacijama, mala zemlja Bjelorusija donijela je propise koji u osnovi legaliziraju kripto industriju. Potpisao predsjednik Aleksandar Lukašenko, Dekret br. 8 nudi porezne olakšice (poput poreza na rudarsku dobit), ukidanje viza i druge poticaje za privlačenje blockchain tvrtki.

Financijski regulator Ujedinjenog Kraljevstva upozorava na moguću prijevaru: Prema izvješću, „vjerujemo da je ova tvrtka pružala financijske usluge ili proizvode u Velikoj Britaniji bez našeg odobrenja. Otkrijte zašto biti posebno oprezan u vezi s ovom neovlaštenom tvrtkom i kako se zaštititi od prevaranata. ” Kaže se da Olsson Capital, koji ostaje bez Bugarske, cilja britanske investitore svojim uslugama kripto trgovanja.

Kripto hakiranje

Dvije trgovačke platforme u Japanu trebaju se zatvoriti usred propisa: Tokyo GateWay i Mr. Exchange sa sjedištem u Fukuoki dvije su od najnovijih japanskih burzi koje bi se trebale ugasiti dok regulatori pojačavaju svoje poslovanje. Nakon krađe NEM-a u iznosu od 500 milijuna američkih dolara u siječnju, pojačani nadzor u tom sektoru izvršio je pritisak na burze da se registriraju kod FSA-e i poboljšaju njihovu relativno lošu sigurnost. Nakon zatvaranja, dvije su burze dužne vratiti sva sredstva investitora.

Južna Koreja do 2019. može imati opcije za kripto plaćanje: Općenito poznati po svojoj ljubavi prema tehnologiji, južnokorejski potrošači uskoro će moći potrošiti kripto u više od 8000 maloprodajnih trgovina. Udružujući se s dobavljačem digitalnih plaćanja Korea Pay, glavna burza Bithumb najavila je da će uskoro ponuditi uslugu rješenja za plaćanja svojim kupcima koji žele platiti pomoću svojih kripto novčanika. Od kafića do prodavaonica svijeća, očekuje se da će se tvrtke svih vrsta i veličina pridružiti revoluciji virtualne valute.

Danska najveća banka smatra da je kripto previše rizično za trgovanje: U izvješću, Danske banka navodi “da imamo negativan stav prema kriptovalutama i toplo preporučujemo našim klijentima da se suzdrže od ulaganja na terenu.” Zbog velike volatilnosti, nedostatka transparentnosti i sveukupnog nedostatka zaštite potrošača, banka je isključila mogućnost za svoje kupce da kupuju financijske instrumente povezane s kripto, poput novčanica kojima se trguje na burzi. Bez obzira na to, kupci i dalje mogu koristiti svoje Danske kreditne kartice za kupnju kriptovaluta.

Kripto banka

Kineska središnja banka misli da kripto prijeti nacionalnom valutom: Na sastanku koji je istaknuo kineska monetarna dostignuća u zlatu i srebru, Narodna banka Kine pozabavila se mogućim rizicima za kineski juan, uključujući “razvoj digitalne ekonomije”. Iako je viceguverner banke Fan Yifei proslavio povećanje banaka u istraživanju i razvoju digitalnih valuta, istaknuo je da je jedan od njihovih glavnih prioriteta zaštita juana od virtualnih valuta strogim politikama.

Kanadska kreditna institucija zabranjuje kupcima ulaganje u kripto: Kreditna institucija Bank of Montreal (BMO) objavila je 28. ožujka da njezini kupci više ne mogu obavljati kreditna, debitna i internetska plaćanja na platformama za trgovanje kriptovalutama. Prema riječima banke, “ova je odluka donesena zbog nestabilne prirode kriptovaluta i radi bolje zaštite sigurnosti naših klijenata i banke.”