2019. bi mogla biti velika godina za Ethereum. Carigradska tvrda račva na kraju je prošla jedva zapevši. Prvi projekti koji koriste tehnologiju skaliranja plazme Josepha Poona pokrenut će se za nekoliko mjeseci. Na Ethereumu još uvijek ima više programera i dapps-a nego na bilo kojoj drugoj blockchain platformi. Iz tih razloga, mnoga predviđanja Ethereuma za 2019. griješe s bikove strane.

Međutim, kada je Ethereum lansiran još 2015. godine, imao je prednost što je prvi takve vrste. To više nije slučaj. Stvaranje Vitalika Buterina sada gura prostor između nadolazećih dapp platformi kao što su Tron, EOS i Zilliqa. Prilično svako novo predstavljanje tvrdi da uklanja Ethereum u smislu skalabilnosti i jednostavnosti upotrebe.

Izlazili smo i pretraživali Twitter, Reddit i kripto vijesti kako bismo zaokružili neka od trenutnih razmišljanja o predviđanjima Ethereuma – podjednako kao bikovi i medvjedi.

Predviđanja Ethereuma: Bikovi

Nick Cannon iz Ethereumprice.org izrađuje a prilično vjerodostojan slučaj bika po cijeni Ethereuma, na temelju sve veće oskudice. Nadogradnja Carigrada smanjila je blokovsku nagradu za rudare s tri na dva Etera. Sljedeće značajno ažuriranje je Serenity, trenutno postavljeno za provedbu 2020. Tada će Ethereum prijeći na model konsenzusa dokaza o udjelu (PoS) i blok nagrada će biti potpuno uklonjena.

Cannon također ukazuje na visoku vrijednost ETH-a uloženog u decentralizirane financijske projekte kao što je Maker, stvarajući daljnju oskudicu u ponudi. Njegova predviđanja za Ethereum kažu da, iako se trk bikova možda neće dogoditi ove godine, sve oskudnija ponuda znači da će se to dogoditi na kraju.

ETH je uložio u DeFi

ETH je uložio u DeFi, uglavnom Maker. Izvor: https://mikemcdonald.github.io/eth-defi/

2500 dolara do kraja godine?

Adam Todd iz uskoro pokrenute futures berze Digitex još je bikovitiji. Njegova predviđanja za Ethereum za 2019 uključuju cijenu koja se penje na oko 2000 do 2500 dolara. Naravno, Digitex je razvijen na Ethereumu, pa bi to bila izvrsna vijest za njegovu tvrtku ako se pokaže da je to slučaj.

Todd tvrdi da je trenutna niska cijena ETH-a posljedica manipulacije i ukazuje na EOS kao dio problema. Tvrdi da je s obzirom na to da je EOS ICO s četiri milijarde dolara održan na Ethereumu, snizio cijenu nakon što je EOS glavna mreža puštena u rad. Sad kad ima priliku za oporavak, vjeruje da bi to moglo poletjeti u nebo.

Čini se da Wall Street podupire Toddov pogled. Tom Lee iz Fundstrat Global Advisersa navodno rekao svojim klijentima krajem prošle godine, “Vjerujemo da će Ethereum uskoro izvesti preokret trenda i snažno se okupiti.”

Nigel Green iz grupe deVere također bacio svoj šešir u prsten predviđanja Ethereuma. I on vjeruje da će cijena porasti na 2500 dolara, vođenih većim brojem platformi koje koriste Ethereum i porastom računalstva u oblaku. Također je predvidio da je na putu daljnja regulacija, koja će dovesti do veće zaštite investitora, što će povećati povjerenje na tržišta.

Predviđanja Ethereuma: Medvjeđi slučaj

Kripto novinar Matthew Da Silva vodi medvjede. On je otvoreni kritičar Vitalika Buterina, rekavši da je “teško vidjeti kako je njegov izum učinio bilo kakvu razliku, osim napuhavanja kripto balona”. Njegovo je predviđanje Ethereuma da se vrijednost ETH približava svojoj pravoj cijeni: nuli. Grubo.

Za kontekst, evo što sam napisao: pic.twitter.com/nTaY7FAuAZ

– Matthew de Silva (@matthewde_silva) 12. rujna 2018

Crypto web stranica Novčanik Investitor je malo izdašniji, iako manje od ohrabrujućeg za sve one koji ulaze u ETH. Njihova analiza je da će se cijena više nego prepoloviti sa svoje trenutne vrijednosti od oko 140 do 63 dolara. Ne objašnjava zašto je to tako, samo navodeći da se njihova predviđanja temelje na “pametnoj tehničkoj analizi”.

Osnivač Blockgeeksa, Ameer Rosic, sličan je medvjeđu, iznoseći svoje uvjerenje na Twitteru da možemo očekivati ​​još jedno “šišanje od 80%” za cjelokupno kripto tržište. Također je prilično oštar oko baze podataka korisnika Ethereuma. Pretpostavlja se da je to razlog njegovog medvjeđeg pogleda.

Ako mislite da je medvjeđe tržište sada loše, samo pričekajte …

Predviđanje: Vidjet ćemo još 80% šišanja.

Uskoro će nastupiti stvarnost.

Ethereum. $ 20 milijardi MCap. Stvarno? samo 1200 korisnika Dappa, hahaha

EOS: $ 4B Mcap. Na osnovu čega? nula usvajanja.

Tron 1,8 milijarde Mcap. Odakle uopće početi!! pic.twitter.com/2cCOOMpP4e

– Ameer Rosić (@AmeerRosic) 18. listopada 2018

Što misle stručnjaci za Ethereum?

I sam Buterin je bio slavno nezainteresiran u hipu cijena, radije se usredotočujući na potencijal blockchain tehnologije. Međutim, u a nedavna epizoda podveza Unchained, priznao je da je cijena ETH važna. Pojasnio je da ako mreža padne na nulu, mrežna sigurnost neizbježno postaje ugrožena.

Također je priznao da je Ethereum izgubio dio tržišnog udjela za nove korisnike. Međutim, kao i uvijek, nije dao nikakve posebne prognoze cijena.

Ako je Ethereum izgubio tržišni udio, čini se da je Joe Lubin manje zabrinut. Još u prosincu, osnivač ConsenSys-a pokrenuo je epsku tweetstorm činjenica i statistika kako bi podržao svoje mišljenje da je blockchain „više od tržišta. To je pokret. “

Tržišna kapitalizacija ne odražava aktivnost. Decentralizirane mreže rastu.

-10B + dnevnih API zahtjeva koje poslužuje @infura_io

-1 mil+ @trufflesuite Preuzimanja

-1 mil+ @metamask_io Preuzimanja

-12K + uživo @Ethereum čvorovi

-48M + jedinstveno # Ethereum adrese

-3x @LinkedIn #blockchain radna mjesta

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 1. prosinca 2018

Naša dva centa

Koliko vrijedi, evo naša dva centa. Najveća slabost Ethereuma uvijek je bila skalabilnost. To je bilo manje važno kad je još uvijek bila dominantna platforma; međutim, u gradu su sada nova djeca. Ako protokol plazme postigne ono što želi, a Ethereum se može natjecati s rivalima poput EOS-a po brzini transakcije, tada bi mogao zadržati svoju poziciju kao odabrana platforma za programere.

Nadogradnja Serenityja i decentralizirani financijski pokret također čine slučaj bika prilično vjerodostojnim. Osim toga, kripto tržišta u cjelini pokazuju pozitivna kretanja u posljednje vrijeme. Iako je 2500 dolara možda malo ambiciozno, naše je sveukupno predviđanje da Ethereum i dalje pokazuje puno potencijala za svijetlu i bikovu budućnost.

Istaknuta slika ljubaznošću tvrtke Pixabay