Industrija plaćanja poslovni je model Blockchain koji će se nadograditi

Blockchain tehnologija pruža industriji plaćanja jedinstvenu priliku za nadogradnju njihove učinkovitosti i sigurnosti uz istovremeno smanjenje operativnih troškova. Nepromjenjiva i nepromjenjiva priroda ove revolucionarne tehnologije čini je idealno pogodnom za rješavanje zahtjeva sektora za obradu plaćanja. Velike su financijske tvrtke već uložile znatan napor da integriraju ovaj protokol koji mijenja igru ​​u industriju.

Već sada velike tvrtke za kreditne kartice, Visa, Master Card i American Express rade na uvođenju sustava temeljenog na blockchainu kako bi poboljšale svoje trenutne poslovne modele. Prednosti blockchain tehnologije su jasne. U ovom trenutku usvajanja, tvrtke koje se ne pridruže vlaku “blockchain” ostat će na stanici. Drugim riječima, blockchain tehnologija uskoro bi mogla biti novi standard za platnu industriju i ako sve bude išlo prema planu; transformacija bi se mogla dogoditi puno prije nego što mislite.

6 načina na koje Blockchain mijenja plaćanja

Blockchain tehnologija transformira poslovanje na globalnoj razini. Industrija plaćanja uvelike koristi od integracije ova dva gospodarska sektora. Potražnja za uslugama temeljenim na blockchainu porasla je toliko tijekom posljednjih 5 godina da su pružatelji blockchaina poput HEFFX cvjetaju na tržištu. HEFFX pruža tvrtkama jednostavan pristup protokolima temeljenim na blockchainu. Od svog osnutka, ova tvrtka bilježi stalan rast jer se blagodati poslovnog modela blockchain-a bolje razumiju na tržištu.

1. Povećana sigurnost

Kibernetski kriminal postao je pošast Interneta tijekom posljednjeg desetljeća, a analitičari predviđaju gubitak od preko 6 bilijuna dolara do 2021. Procesori plaćanja imaju veliku odgovornost za zaštitu osobnih podataka, a blockchain tehnologija mogla bi vam pomoći da vaše informacije budu sigurnije u budućnost.

kršenja podataka o kreditnim karticama

Grafikon s prikazom kršenja podataka na podacima o kreditnim karticama

Blockchain transakcije mogu sadržavati nevjerojatnu količinu detalja, uključujući datum, vrijeme, iznos, profile računa, ugovore o pametnim ugovorima i popis se nastavlja. Sve ove informacije mogu se koristiti za potvrdu vaše transakcije i potvrdu vaše kupnje.

2. Usluge provjere

Učinjen korak dalje, sustav osobne identifikacije blockchain mogao bi se integrirati kako bi se omogućila potvrda autentičnosti pošiljatelja ili primatelja uplate. Platne tvrtke poput VISA izvješće milijarde ukradenih prihoda zbog neovlaštenih transakcija svake godine. Prelaskom na sustav zasnovan na blockchainu, na kraju bi mogli eliminirati velik dio prijevare na koje je naišlo zbog hakiranja i krađe identiteta.

3. Računala kršenja

Blockchain tehnologiju gotovo je nemoguće hakirati zbog decentralizirane prirode tehnologije. Haker bi trebao istodobno napasti tisuće računala da bi izmijenio jedan dio koda na blockchainu. Zbog toga hakeru vrlo zabranjuje odabir takvog postupka. Tvrtke mogu steći dodatno povjerenje klijenata odabirom poslovnog modela temeljenog na blockchainu.

4. Prekogranični Plaćanja

Globalna ekonomija se smanjuje. Danas je uobičajeno da korporacije moraju velike količine kapitala slati na međunarodno tržište. Takva prekogranična plaćanja mogu biti izuzetno zabranjena zbog tečaja i naknada za verifikaciju trećih strana povezanih s prijenosom velikih iznosa u drugu zemlju. Iako ove naknade mogu zabrinjavati korporacije, one mogu iscrpiti pojedinca koji pokušava međunarodno poslati sredstva.

Srećom, peer-to-peer priroda blockchain tehnologije eliminira potrebu za bilo kojim sustavom provjere treće strane. Tvrtka može poslati Ethereum u vrijednosti od milijun dolara jednako brzo kao što bi pojedinac mogao poslati 10 dolara. Racionaliziranje mogućnosti tehnologije je neporecivo i upravo ono što sektor plaćanja treba za suzbijanje prekomjernog otpada koji posjeduje trenutni poslovni model.

Međunarodni novčani prijenosi

Međunarodni novčani prijenosi

5. Isplativo

Tradicionalna fiat valuta može zahtijevati sudjelovanje preko 30 različitih sustava za obradu i provjeru trećih strana. Svaka od ovih tvrtki dodaje malu naknadu transakciji. Poslovni model koji je uključivao blockchain tehnologiju mogao bi eliminirati sve ove naknade, a istovremeno pružiti sigurnije rješenje za industriju.

6. Blockchain Transaction Times

Slanje fiat valute ne samo da je skupo, već je i sporo. Ovisno o iznosu i odredištu vaših sredstava, na prijem novca možete čekati više od tjedan dana. Uzimajući u obzir da prosječna blockchain transakcija traje manje od 20 sekundi, pobjednik je jasan. Tvrtke poput procesora BitPesa sa sjedištem u Africi omogućuju tvrtkama slanje novca putem blockchaina bez kašnjenja utvrđenih u tradicionalnim prijenosima sredstava.

Sve veće usvajanje

Blockchain je prva tehnologija u našem vremenu i svi aspekti našeg financijskog sektora bit će promijenjeni zahvaljujući ovom tehnološkom napretku. Već postoji mnoštvo kriptovaluta koje su prvenstveno usmjerene na pružanje rješenja industriji plaćanja. Možete očekivati ​​da će ovaj popis rasti tijekom sljedećih godina kako se tržište nastavlja razvijati.

Kada se govori o integraciji blockchaina u sektor plaćanja, bilo bi odbačeno da, barem nakratko, ne dodirnu Ripple (XRP). Ripple je sustav bruto poravnanja u stvarnom vremenu koji je posebno osmišljen kako bi bankama omogućio pristup blagodatima blockchain tehnologije s pristupačnim troškovima implementacije. Postao je izuzetno popularan od objavljivanja 2012. Tijekom posljednje godine Ripple je uspio osigurati partnerstvo s nekim od najvećih financijskih institucija u igri, uključujući 61 japansku banku, Santander i MoneyGram – da nabrojimo samo neke.

mreškanje

Ripple pomaže financijskim institucijama da uđu na tržište Blockchain

Nadogradite trenutni poslovni model Blockchainom

S obzirom na kontinuirani uspjeh platformi kao što je Ripple, lako je uočiti smjer u kojem ide industrija plaćanja. Investitori i financijske institucije mogu imati koristi od napretka koji je donio u industriji plaćanja integracijom blockchain tehnologije. Već postoje brojni novčići slični Rippleu koji u ovom sektoru dobivaju zamah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me