Što je Dentacoin (DCN)?

Dentacoin (DCN) prvi je blockchain koncept osmišljen kako bi globalnu stomatološku industriju učinio pristupačnijom. Slijedom decentraliziranog protokola pametnih ugovora zasnovan na Ethereumu, DCN token nagrađuje korisnike kroz sustav koji nadahnjuje doprinos zajednice. U konačnici, misija projekta je pružiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu zuba gotovo 80% svjetske populacije bez nje.

Uklanjanjem posrednika (velikih osiguravajućih društava) i vraćanjem ovlasti u ruke pacijenta / stomatologa, troškovi se mogu znatno smanjiti. Jedan od načina da se to postigne uspostavljanjem pametnih ugovora izravno između pacijenata i stomatologa. To olakšava male mjesečne doprinose Dentacoina stomatolozima. Prilagođeno izravno potrebama pacijenta, ovo rješenje pametnog ugovora usmjerit će stomatološku skrb i ukloniti potrebu da pacijenti plaćaju visoke premije osiguravajućim društvima.

Prema tome zubar u Tempe AZ, prosječni Amerikanac plaća 544 dolara troškova iz džepa. Također, gotovo 90% troškova može se izbjeći samo ako se pacijenti preventivno brinu i najmanje tri puta godišnje posjete stomatologa. Problem je što odlazak zubaru nije najprijatnije iskustvo za prosječnu osobu, a manji broj posjeta korelira s većim slučajevima bolesti desni, šupljina itd..

Uz Dentacoin, pacijenti su ovlašteni preuzeti kontrolu nad preventivnom zubnom njegom (poput pravilne prehrane / čišćenja koncem), a stomatolozi imaju novčanu korist od dugotrajnog zubarskog uspjeha pacijenta. Nažalost, trenutni zubni sustav ne potiče stomatologe da razmišljaju o dugoročnim koristima za pacijente (zbog ekonomskih nedostataka), već se usredotočuju na kratkoročnu vrijednost.

Danas se cijeni globalna industrija liječenja zubi 400 milijardi dolara, no dolazi s skupocjenim preprekama i za manje tvrtke i za pacijente. Da bi se probio u ovu industriju, Zaklada Dentacoin oslanja se na moć crowdfundinga da iskoristi svoje ciljeve.

Ključne značajke Dentacoina

Dentacoin je i financijski tehnološki alat i logistička platforma. Za razliku od mnogih drugih decentraliziranih p2p (peer-to-peer) kriptovaluta na tržištu (poput Bitcoina i Litecoina), Dentacoin token nije namijenjen novom načinu globalnog plaćanja. Umjesto toga, na nju se gleda kao na nekonkurentnu kriptovalutu koja će se usredotočiti isključivo na napredak globalne stomatološke industrije. Iako se pronalazak industrije pokazuje izazovnim, Dentacoin iznosi niz alata za bolju ilustraciju ciljeva tima:

  1. Platforma pouzdanog pregleda temeljena na blockchainu: Platforma koja omogućuje nepristrasno objavljivanje pregleda pacijenata, stvarajući optimalnu vrijednost istraživanja tržišta za stomatologe. Recenzije se nagrađuju DCN-om, koji se pak može koristiti za plaćanje budućih tretmana.
  2. Dentacare mobilna aplikacija: Nudi tromjesečni poticajni program za igre na sreću koji educira korisnike (npr. Podsjetnike na sastanke, tehnike četkanja, prehrambene smjernice) o održavanju pravilne dentalne higijene. Nakon tri mjeseca nada se da će se ove ponavljajuće, korisne higijenske radnje trajno integrirati u rutinu pojedinca. Aplikacija također uključuje funkciju hitne službe koja dovodi korisnike u kontakt sa stomatološkim specijalistima u mreži.
  3. DentaVox platforma za mišljenje: Alat za obavještavanje kupaca koji nagrađuje korisnike za davanje povratnih informacija o raznim stomatološkim temama. Ovi su podaci korisni za stomatologe, dobavljače, proizvođače, medije i zapravo sve one koji imaju pristup navedenim podacima.
  4. Koncept dentalne sigurnosti: Pametni ugovor između stomatologa i pacijenta kojim se može trgovati na blockchainu. Stomatolozi moraju posao obavljati najbolje što mogu, ali pacijenti se također moraju pridržavati određenih higijenskih standarda. Novčane nagrade daju se objema stranama ako su te obveze ispunjene. “Super pametni ugovori” također će se provoditi kako bi zaštitili pacijenta u slučaju nesolventnosti stomatologa ili smrti.
  5. Baza podataka o zdravstvu: Blockchain nudi sigurnu razmjenu podataka, istodobno dopuštajući pohranu medicinskih zapisa među stomatolozima i pacijentima (uz odobrenje).
  6. Platforma za trgovanje: Uklanjanje dugih opskrbnih lanaca, stomatoloških proizvoda i opreme može se trgovati širom svijeta pomoću DCN-a. To pomaže u izbjegavanju pretjeranih carina i promjenjivih tečajeva.

Kako djeluje Dentacoin?

Da bi se razumjelo kako Dentacoin funkcionira, pomaže razumjeti koncept pametnih ugovora. Projekti bijeli papir također daje dobro objašnjenje pametnih ugovora, opisujući ih kao “računalne protokole u Ethereum blockchainu koji olakšavaju, provjeravaju, pregovaraju i zaključuju ugovore između pojedinaca i njihove ugovorne strane.”

To može zvučati komplicirano onima koji nisu u tehnološkoj industriji ili je novo u kriptovalutama, ali jednostavan način razmišljanja o pametnom ugovoru DCN-a jest povezivanje s obradom čeka. Netko svojim imenom i potpisom na ček napiše određeni iznos, ček se zatim dostavlja banci koja ga “očisti” i primatelju daje novac. Transakcija može biti uspješna samo ako su ispunjeni svi ovi uvjeti.

Kao i kod pametnih ugovora DCN-a, prije događaja DCN-a mora se dogoditi niz događaja i ispuniti obveze (poput završetka usluge). Ipak, ne trebate banku ili posrednika da biste potvrdili da su obveze ispunjene. Aleluja za pametne ugovore!

Štoviše, korisnici mogu poslati ili zatražiti DCN tokene u bilo koji novčanik zasnovan na Ethereumu. Obje strane koje sudjeluju u DCN prijenosima moći će pogledati svoju povijest transakcija na glavnoj knjizi s potpunom transparentnošću, kao i stanje računa na ugovorima koji se kontinuirano ažuriraju.

O Dentacoinu

Zaklada Dentacoin obuhvaća otprilike 20 članova osnovnog tima, a osnovali su je prof. Dr. Dimitar Dimitrakiev, Philipp Grenzebach (poslovni programer) i Jeremias Grenzebach (glavni programer).

Član IEEE Computational Intelligence Society, prof. Dr. Dimitrakiev ima više od 25 godina iskustva na financijskim tržištima i „visoko cijenjeni sveučilišni predavač“. Philipp Grenzebach smatra se “Ekonomskim mozgom koji stoji iza Dentacoina”, dok Jeremias Grenzebach smatra Dentacoinima “Čarobnjakom koda”. Zanimljivo je primijetiti da je Jeremias Grenzebach doprinio razvoju velikih projekata poput Ethereuma, Wavesa i ZCash-a (između ostalih) i da je na blockchain sceni već 8 godina.

U srpnju 2017. Dentacoin je u Londonu kupio zubnu kliniku za cigle i žbuku pod nazivom „Dentaprime International Plc. London ”u vrijednosti od 90 milijuna USD u cijelosti s DCN tokenima. Tim planira proširiti akviziciju stomatoloških klinika kako se projekt bude kretao naprijed i implementirati njihovu tehnologiju u svaku od klinika.

Da biste stekli uvid u buduće planove i druge značajne podvige poput kupnje stomatološke klinike, pogledajte putokaz u nastavku:

dentacoin putokaz

Dentacoin opskrba kovanicama

Ne možete iskopati Dentacoin, a on ima ukupnu maksimalnu opskrbu od 8 bilijuna tokena. Trenutno cirkulirajuća ponuda iznosi oko 325 milijardi DCN i ima ukupnu tržišnu kapitalizaciju od 553.021.732 USD u vrijeme pisanja ovog članka.

Tvrtka planira polako distribuirati 76,1% tokena u ugovorima “Timelock” svake godine između 2018. i 2042. Osnivači će dobiti 5% DCN, a članovi jezgra tima 2,4% DCN. Da biste stekli bolji uvid u raspodjelu zaliha novčića i kako biste osobno provjerili ugovore o Timelocku, posjetite njihovu stranicu Github ovdje.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Povijest trgovanja Dentacoin-om

Dentacoin je počeo trgovati početkom kolovoza za djelić centa i dalje ostaje takav. Dok je DCN 8. siječnja dosegnuo ATH (najviši maksimum) od 0,006 centa, cijena je i dalje bila gotovo ispod svakog drugog novčića i pala je na trenutnu razinu od oko 0,0015 centa.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”; var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”); var embedder = skripte [scripts.length – 1]; (function () {var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname); if (appName == ””) {appName = ”local”;} var s = document.createElement („script”); s.type = “ text / javascript “; s.async = true; var theUrl = baseUrl + ‘serve / v2 / coin / chart? fsym = DCN&tsym = USD&razdoblje = 6M ’; s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName; embedder.parentNode.appendChild (s); }) ();

Gdje možete kupiti Dentacoin?

Dentacoin možete kupiti na popularnim burzama poput Kriptopija, EtherDelta, Mercatox, Coinexchange, i HitBTC. Da biste to učinili, morate položiti ili Bitcoin ili Ethereum na svoje odgovarajuće novčanike za razmjenu.

Tim ovdje iz CoinCentrala predlaže korištenje uglednih web mjesta prilikom početne kupnje kriptovaluta. Coinbase i Bitstamp popularni su odabiri koji omogućuju kupnju kreditnih kartica i bankovne transfere, međutim druge web stranice poput CoinMame dobit će i početne kriptovalute u zamjenu za fiat novac.

Gdje možete pohraniti Dentacoin?

Iako ste u mogućnosti pohraniti svoj Dentacoin na web mjesta za razmjenu, toplo se preporučuje da svoj DCN premjestite u novčanike koji nisu zamijenjeni u slučaju cyber napada. Budući da je Dentacoin ERC20 token, on se može čuvati na novčanicima temeljenim na Ethereumu.

Popularni Ethereum novčanici uključuju MyEtherWallet, MetaMask, imToken, i Coinomi. Što se tiče hardverskih novčanika, Trezor i Ledger Nano S ugledni su brendovi koji će vam pomoći u daljnjoj zaštiti vaše digitalne imovine.

Zaključak

Teško je zanemariti vjerojatan slučaj korištenja ovog projekta. Drugi blockchain projekti povezani s medicinom, poput MediBlocs-a, također su pronašli uspjeh u ciljanju zdravstvene industrije općenito i njezinoj strašnoj potrebi za prilagodbom. Iako se Dentacoin usredotočuje isključivo na stomatološku industriju, treba napomenuti sličnosti između dva projekta (poput decentralizacije zdravstvenih kartona i nagrađivanja doprinosa zajednice na platformi), jer MediBloc može potencijalno pokušati dominirati cjelokupnom globalnom zdravstvenom industrijom, uključujući stomatološku.

Osnivači Dentacoina ne posjeduju većinu zaliha novčića (poput Rippleove), a čini se da je razvojni tim jak, što su dobri znakovi. Dentacoins white paper također daje čitateljima detaljan plan s pogledom na njihova kratkoročna, srednjoročna i dugoročna ciljna tržišta do 2042. godine. Štoviše, zaključili su simboličan iznos od 4,1% za godine nakon 2042. godine. (Ako je potrebno).

To je rečeno, ovo je jedan od blockchain projekata koji jasno definira svoje ciljeve numeričkim vrijednostima (kao što se vidi u konkretnim detaljima u bijeli papir). Štoviše, jedan je od rijetkih projekata koji imaju uspješan slučaj upotrebe, kao što se vidi u njihovoj stomatološkoj ordinaciji u Londonu kupljenoj 2017. Ako projekt postigne ono što kaže da hoće, mogao bi svijetu donijeti puno dobra.