Što je DigixDAO?

DigixDAO planira stvoriti novu kriptovalutu potpomognutu stvarnim zlatnim polugama. DigixDAO je decentralizirana autonomna organizacija Digix, decentralizirana skupina sudionika koja donosi odluke o tome kako rasti globalni ekosustav Digix. Sudionici su kupili DGD tokene u „prvi ikad crowdsale na Ethereum Blockchainu. ”

Nositelji DGD tokena donijet će odluke u vezi s bilo kojim prijedlozima podnesenim DigixDAO. Kao nagradu za glasovanje i donošenje odluka u rastu Digixa, nositelji DGD-a dobivaju nagrade povezane s DGX-om, tokenom koji predstavlja 1 gram zlata. Njihova tokenizacija zlata ima za cilj osigurati stabilnost i zalihu vrijednosti u prostoru kriptovaluta. Bitcoin se često naziva digitalnim zlatom, ali u ovom ćemo vodiču pogledati kako DigixDAO digitalizira vaše vlasništvo nad stvarnim zlatom.

Logotip DigixDAO

Dokaz o imovini

Kako bi distribuirao DGX tokene koji predstavljaju 1g zlata, Digix koristi Proof of Asset (PoA). Postupak uključuje evidentiranje posjedovanja imovine na Ethereum blockchainu i stvaranje Kartice PoA imovine. „Imovinske kartice ovjerene su sekvencijalnim digitalnim potpisima subjekata u lancu skrbništva, naime Prodavač, skrbnik, revizor, koji su dalje potvrđeni dokazima o kupnji i depozitnim potvrdama koje su dostavljene i učitane u interplanetarni sustav datoteka za trajnu evidenciju. ”

The Dobavljač, ValueMax Singapur je javno uvrštena tvrtka koja prodaje londonske poluge s certifikatom London Bullion Market Associate.

Neovisni Revizor, Inspekcija Bureau Veritas provjerava kvalitetu i količinu zlata svako tromjesečje.

Sudjelovanje Skrbnički skrbnik, Sigurna kuća, se nalazi u Singapuru. Njihov trezor može pohraniti i do 30 tona zlata, ali u budućnosti će Digix nastojati otvoriti više trezora širom svijeta za regulatorni višak..

Sigurna kuća

Sveukupno dokaz o karticama imovine pohranjenim na Ethereum blockchainu sadrži:

  • Vremenski žig izrade kartice
  • SKU zlatne poluge
  • Serijski broj trake
  • Digitalni potpisi lanca skrbništva (dobavljač, skrbnik, revizor)
  • Potvrda o kupnji
  • Revizijska dokumentacija
  • Depozitarna potvrda
  • Dospjele naknade za skladištenje

DGX tokeni

Sad kad znamo kako je zlato osigurano, vrijeme je za izradu DGX tokena. DGX tokeni stvoreni su pametnim ugovorom koji prima PoA kartice i generira DGX tokene za svaki gram zlata. Na primjer, ako se na pametni ugovor pošalje PoG kartica od 100g, stvori se 100 DGX tokena i pošalju se u Ethereum novčanik. To znači da se Digix ne uključuje u razlomljene rezerve. Svaki DGX token uvijek predstavlja 1g zlata i djeljiv je s 0,001g.

DGX tokeni dolaze s dva kompleta naknada povezanih sa skladištenjem i osiguravanjem zlata. Postoji naknada za odstupanje koja iznosi 0,60% godišnje, a također 0,13% naknade za transakciju prilikom prijenosa DGX-a s Ethereum novčanikom. Međutim, Digix hoće mahati naknadama za skladištenje tijekom prve godine rada.

Kasnije ćemo razgovarati o tome kako se DGX naknade prenose na nositelje DGD-a.

Umjesto upotrebe PoA kartica za generiranje DGX tokena, dostupan je i obrnuti postupak. Preoblikovanje DGX tokena u PoA kartice, a zatim fizičke zlatne poluge koštat će vas 1 DGX token. Zlatna poluga za koju tvrdite također mora biti višestruka od 100 grama, a možete odabrati da li ćete osobnu zlatnu polugu podići ili da vam je pošalje, ovisno o državi..

DGX tokeni srž su DigixDAO-a i imaju za cilj riješiti dva problema. Žele olakšati i jeftinije posjedovati i likvidirati zlatnu imovinu, a istovremeno pružaju prijeko potrebnu stabilnost kriptovalutama. Iako još nisu dostupni za kupnju, DGX tokeni trebaju se objaviti u prvom tromjesečju 2018.

DGX token

DGD tokeni

Vlasnici DGD-a mogu glasati o načinu dodjele sredstava DigixDAO. Nositelji DGD tokena mogu napraviti „aktivne menadžerske odluke na sve prijedloge predane DigixDAO. ”

Međutim, postoji određena zabuna oko nagrada za nositelje DGD-a koji provjeravaju i odobravaju prijedloge projekata. Digix Global FAQ kaže „svaki token nagrađuje vas proporcionalnim udjelom naknade za transakcije DigixDAO-a za Digix Gold, označen u DGX zlatnim tokenima. “

Također se planira uključiti „naknade za odstupanje kao dio rabata na nositelje DGD tokena. “

The Pitanja također kaže za “sudjelovanje u prijedlozima, bit će nagrada s DGX tokenima.”

Međutim, u veljači 2018. tim Digixa objavio je na Srednji “Željeli bismo nadalje naglasiti da DGD ne osigurava” pasivni prihod “, niti” dividende “,” prava na dobit od provizije kojom se trguje DGX. “

U postu se umjesto toga spominje da možete dobiti Digix nagrade poput “DGX popusti ili popusti.”

Trenutno je nejasno koliko će popusti vrijediti u smislu dobivanja DGX-a. Ono što je jasno, bez obzira na to kakve nagrade na kraju jesu, jest da se ne primaju pasivno i da se moraju tražiti kvartalno. Nakon pokretanja DGX tokena, bit će daljnjih informacija o tome kako nositelji DGD-a mogu početi glasovati u upravi DGD-a i primati njihove nagrade.

Povijest

Digix je inkorporiran u Singapur u prosincu 2014., a DGD crowdsale održao se 30. ožujka 2016. To je bila prva crowdsale i glavna Distribuirana autonomna organizacija koja je bila domaćin na mreži Ethereum. Prodaja se namjeravala izvoditi 30 dana, no svojih 5,5 milijuna dolara dostigla je za samo 12 sati, prodavši 1,7 milijuna DGD tokena i rezervirajući 300.000 za tim Digixa. Obećanja koja su poslala preko 15.000 USD vrijedan Etera dobio je posebnu značku koja će im omogućiti da podnose prijedloge DigixDAO-u.

U dobru ili zlu, kad vidite riječ DAO, možda pomislite na hakiranje. U srpnju 2017. godine doista je bilo preko 4000 DGD-a ukraden zbog ranjivosti u crowdsale pametnom ugovoru. Greška je na kraju ispravljena, a tokeni vraćeni na 35 pogođenih adresa.

U 2018. godini Digix se približava kritičnom trenutku u svojoj povijesti puštanjem tokeniziranog zlata u obliku DGX tokena. Utrka je da postanete najpovjerljiviji stabilni novčić u kriptovaluti i kao Osnivač Digixa rekao je, “ako se netko ekstrapolira … tijekom duljeg razdoblja, stabilnost zlata kao zaštite od geopolitičkih i ekonomskih rizika nesporna je.”

Digix globalni tim

Digix tim sa sjedištem u Singapuru vode tri osnivača: Kai C. Chng, Anthony Eufemio i Shaun Djie. Kai C. Chng diplomirala je na poslovnoj školi NYU, bivša trgovka za HSBC. Napustio je posao trgujući vrijednosnim papirima zbog čvrstog vjerovanja u blockchain tehnologiju. Anthony Eufemio diplomirao je na USC Viterbi i više od 18 godina radio u razvoju softvera. Shaun Djie je “vodeći koordinator najveće Ethereum Meetup grupe u Aziji” i suradnik “Smart Nation Research” za vladu Singapura.

Digix globalni tim

Opskrba novcem i održivost

Postoji 2 milijuna DGD tokena, a 15% je dodijeljeno programerima. Međutim, ako DigixDAO zahtijeva više sredstava i većina se sudionika složi, tada se može održati još jedan crowdsale s DGD tokenom.

Ponuda DGX tokena ovisit će o potražnji za zlatom i veličini njihovih trezora. Prvi trezor s kojim Digix radi može sadržavati zlato vrijedno oko 2 milijarde USD, pa ako novi DGX zlatni standard postane popularan, morat će se proširiti na više trezora.

Ako DGX token uspješno predstavlja zlato, tada se planira stvoriti više tokena i za srebro i druge plemenite metale.

Naknade za transakcije od 0,13% i jedna trećina naknada za povredu na DGX-u dobivaju nagrade za DigixDAO. Što se tiče održivosti DAO i DGX tokena, ako je najmanje 80% DGD nositelji glasaju za likvidaciju DAO, tada će se vlasnicima DGX-a nadoknaditi novac u zlatnim polugama, fiatu ili kriptovaluti.

Budući projekti i putokaz

Stvaranje DGX tokena samo je početak za Digix Global. Jednom kada se u kriptovalute uvede stabilan novčić, mogućnosti su bezbrojne.

Nasljeđivanje bogatstva

Digix planira osigurati prekidač za mrtvaca koji će omogućiti prijenos bogatstva na Ethereum adresu po vašem izboru. Ako niste pristupili mreži Digix određeno vrijeme, pametni ugovor automatski će poslati vašeg DGX-a u nasljednikov novčanik.

Gamifikacija

Umjesto da koristi Warcraft zlato, Digix bi želio da programeri mogu koristiti pravo zlato kao svoju valutu u igri.

Escrow

“DGX tokeni mogu pružiti bolju i manje nestabilnu pohrana vrijednosti za escrow usluge na blockchainu. “

Partnerstva sa stabilnim novčićima

Dai Stablecoin podržavat će DGX kao kolateralna. Dai želi “stvoriti decentralizirani stabilni novčić koji je vezan na 1 USD i poduprt diverzificiranim kolateralom na lancu.”

Kreditiranje i mikrofinanciranje

Trenutačna volatilnost kriptovaluta čini ih manje od idealnih za pozajmljivanje. Međutim, Digix vjeruje da bi mogla postojati nova industrija temeljena na pozajmljivanju stabilnijeg DGX tokena.

Natjecanje

Digix Global ima dva glavna konkurenta. Postoje institucije koje već prodaju zlato, kao što je GoldMoney, tržišni lider na području digitalne pohrane zlata, koji drži 2 milijarde dolara imovine. Također su na berzi u Torontu. GoldMoney nudi vrstu debitne kartice koja vam omogućuje da potrošite svoje zlato. Kanadska tvrtka ima redovite i neovisne revizije posjeda klijenta, ali ne koristi nikakvu blockchain tehnologiju za pohranu podataka o pojedinačnim holdingima.

Drugi glavni konkurent je Tether, najpopularniji ‘stabilni’ novčić u količini. Međutim, s nedavnim pozivom za Tether, na tržištu ima mjesta za konkurente.

Povijest trgovanja

U siječnju 2018. godine srušila se velika većina tržišta kriptovaluta. DGD je jedina kovanica u prvih 100 koja je u to vrijeme porasla u vrijednosti. Možda je ovo rani pokazatelj da će ljudi tražiti zlato kao sigurno utočište za vrijeme tržišnih nesigurnosti. ICO cijena DGD-a iznosila je oko 3 dolara, ali je 2018. DGD dosegao najvišu razinu od preko 400 dolara. Kad Digix napokon isporuči DGX tokene i nagrade sudionicima DGD-a počnu valjiti, mogli bismo vidjeti još veću potražnju za DigixDAO.

Gdje ga možete kupiti?

Velika većina DGD volumena odvija se na Binanceu i Huobiju. Na Binanceu DGD ima i BTC i ETH parove. Kad DGX krene uživo, moći će se kupiti s Eterom na tržištu Digix.

Gdje ga možete pohraniti?

Bilo koji novčanik treće strane koji dopušta prilagođene Ethereum tokene može pohraniti DGD i DGX ERC20 tokene. Možete koristiti imToken mobilna aplikacija ili MyEtherWallet.

Završne misli

Amerika je 1971. godine potpuno prekinula vezu između dolara i zlata. Gotovo 50 godina kasnije Digix planira vratiti zlatni standard. Kriptovaluta u zlatnom dolaru ne samo da osigurava stabilnost, već može dovesti do tokenizacije ostalih metala i robe. Sa stabilnošću i pohranom vrijednosti na blockchainu, moguć je čitav ekosustav aplikacija. Međutim, ostaje vidjeti može li se kriptovalute smatrati zlatom budućnosti ili zlato je zlato budućnosti.

Dodatna sredstva

Srednji

Reddit

Cvrkut

Github

Telegram

Nesloga

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me