Što je Airdrop?

Jeste li ikada primijetili neočekivani rast vašeg novčanika s kriptovalutom i niste znali odakle dolaze besplatni novčići? To je, prijatelju, najvjerojatnije rezultat zračnog udara. Hoorah za besplatan novac!

Airdrops se mogu isporučiti na razne načine, uključujući vilice (npr. Bitcoin Cash, Bitcoin Diamond), ICO kupnje (npr. Raiden Network) i besplatne usluge (npr. Binance darujući kupce s 500 besplatnih TRX-a). Ponekad će se dogoditi zračni pad ako tim koji stoji iza blockchain projekta odluči dati “besplatne” tokene zajednici kriptovaluta.

Jedan od najpoznatijih primjera zračnog kapanja je kada je hard fork Bitcoina, Bitcoin Cash, trenutnim imateljima Bitcoina dao ekvivalentnu količinu Bitcoin Casha. U vrijeme zračnog zračenja, ako ste držali 0,4 Bitcoina, bili ste jedan od mnogih sretnih primatelja 0,4 Bitcoin Casha. S obzirom da je Bitcoin Cash trenutno procijenjen na 2.469,36 USD, to zvuči prilično slatko!

Zašto se javljaju zračne kapi?

Međutim, i dalje ostaje veliko pitanje. Zašto se to događa i zašto bi tim odlučio dati dragocjene tokene? Razmislite o tome na ovaj način. Kad hodate prolazom svoje omiljene trgovine, a zaposlenici vam nude uzorke hrane koje ćete probati, možete na brzinu zaviriti kako biste analizirali koja je hrana da biste odlučili želite li je probati. Zagriznete, i sigurno je ukusno. Zaposlenik koji vam nudi besplatni uzorak tada kaže “ako vam se sviđa, možete ga pronaći u prolazu 5 s lijeve strane”. Od tog jednog grickanja možete jednostavno otići i kupiti proizvod.

U marketingu je svijest često jedan od početnih koraka na putovanju kupca. Kao i na primjeru trgovine s namirnicama, psihologija igra presudnu ulogu u aspektima zračne kapi, jer je kupac mnogo vjerojatnije da će kupiti proizvod koji mu je poznat nego proizvod o kojem ne zna ništa. Stoga oni koji su zaduženi za distribuciju tokena vide airdrop kao ključnu priliku da vam daju okus njihovih tokena. U usporedbi s alternativnim oblicima skupog oglašavanja (poput Facebook oglasa), airdrops su često učinkovitiji pristup prikazivanju kovanica.

Kako se mogu informirati o nadolazećem zračnom padu?

Mnoge web stranice i mrežne grupe posvećene su informiranju korisnika o nadolazećim, prošlim i aktivnim zračnim zrakoplovima. Icodrops i Airdropalert, na primjer, pokažite popis nadolazećih zračnih kapi. Također vam savjetuju koliko je preostalo dana prije nego što se održe i koju valutu trebate držati u trenutku svakog da biste primili kovanice.

Drugi način da se informirate o zračnom zraku jest jednostavno biti u toku s različitim računima na društvenim mrežama svakog projekta.

Bitcoin Smart Airdrop

To su često rekli, zračni kapi su iznenađenja (osim ako ne radite s projektnim timom). U drugim okolnostima, airdrop će biti najavljen prije vremena i imat će drugačiji skup pravila za primanje tokena. O pravilima određenim za zračnu luku odlučuje projektni tim. To objašnjava razlike u zračnim strategijama. Za sada ne postoje standardna pravila o provedbi kako treba dizajnirati airdrops. Možda ćemo vidjeti službenu regulativu o tome kako se mogu dogoditi ako vlada uskoči.

Zračno snimanje trenutno u tijeku je ono iz projekta ShipChain. Njihova je strategija nešto složenija od pukog držanja određene valute u novčaniku i primanja besplatnih tokena. Prema njihovoj web stranici, “prihvatljivi” airdrop prijemnici dobit će tokene u svoje novčanike oko ožujka, pod uvjetom da slijede ove smjernice:

  1. Budite „aktivni član naše Telegram grupe. “Aktivni član” znači bilo tko tko je član naše zajednice Telegram prije nego što se postupak registracije za airdrop dovrši, a to je dva tjedna od datuma početka 15. siječnja. “
  2. „Prođite KYC / AML (Upoznajte svog kupca / Zaštita od pranja novca). Ovo je jednostavan obrazac koji ćemo vam zatražiti da ga popunite, a on će vam biti poslan e-poštom u roku od 1-3 tjedna od dovršetka ove registracije. “
  3. “Imajte važeći ERC20 novčanik bez zamjene.”

Koji novčanici trebam?

Obično se zračne kapljice javljaju na Ethereum ili Bitcoin blockchainu i sve što trebate je račun na razmjeni. Međutim, odgovorni za zračnu kapu ponekad će navesti određeni novčanik koji je potreban, kao što je “novčanik ERC20 bez zamjene”. Ako ste novi u kriptovaluti, možda ne znate što to točno znači i to je u redu, tu smo da vam pomognemo.

Ono što ShipChain podrazumijeva pod novčanikom bez razmjene, jednostavno je novčanik koji se ne nalazi na web mjenjačima poput Binancea ili Coinbasea. Ugledni novčanici bez razmjene uključuju Exodus i Jaxx. Za detaljan popis novčanika, slobodno posjetite naš vodič za Bitcoin novčanik. Članak također uključuje načine za sigurno spremanje tokena i prednosti / nedostatke korištenja različitih vrsta novčanika.

Novčanik ERC-20 jednostavno znači bilo koji novčanik koji podržava Ethereum blockchain sustav. Neki tokeni slijede Bitcoin protokol, neki Ethereum itd. Stoga je važno imati novčanik koji vam omogućuje pohranu ERC-20 tokena ako je to ono što nalažu smjernice za airdrop. MyEtherWallet (MEW) je popularni ERC-20 novčanik.

bitcoin novčanike

Završne preporuke

Najvažnije je da posjetite službenu stranicu projekta tijekom istraživanja zračnih kapi. Dobar način za filtriranje web lokacija s prijevarama je posjet službenim stranicama društvenih mreža i pronalazak posta koji vas povezuje na njihovo web mjesto. Kao što je već rečeno, tržište kriptovaluta trenutno nije uređeno, a potencijal za prijevaru i krađu novčića velik je. Ugledni blockchain projekti neće od vas tražiti podatke o privatnom novčaniku izvan javne adrese vašeg novčanika. Nikada nemojte davati svoje privatne ključeve ICO-ima koji tvrde da im „trebaju“ za isporuku vašeg airdropa. U zajednici kriptovaluta prevladavaju pokušaji krađe identiteta i hakiranja, a vi ne želite biti žrtva kada se mogu poduzeti odgovarajuće mjere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me