Što je Loopring?

Loopring je decentralizirani protokol za razmjenu i “automatizirani sustav izvršavanja” izgrađen na Ethereumu koji će svojim korisnicima omogućiti da trguju imovinom na razmjenama. To nije decentralizirana razmjena. Umjesto toga, olakšava decentraliziranu razmjenu dijeljenjem prstena i usklađivanjem narudžbi.

Mnogo novih riječi o tome može se usavršiti, ali isjeći ćemo nešto kasnije. Trenutno je važno shvatiti da će Loopring objediniti sve narudžbe poslane u svoju mrežu i ispuniti ih kroz knjige naloga višestrukih razmjena. I decentralizirane i centralizirane burze moći će implementirati Loopring, dajući burzama pristup unakrsnom blockchainu i kriznoj likvidnosti, a investitorima pristup najboljim cijenama dostupnim na širem tržištu. Štoviše, Loopring je blockchain agnostik, što znači da se svaka platforma koja koristi pametne ugovore (npr. NEO, Ethereum, Qtum) može integrirati s Loopringom.

Sad kad smo prošli osnovno, nadogradimo ovo za detaljnije razumijevanje.

Kako radi

Kada koriste Loopring, trgovci nikada ne moraju položiti sredstva na burzu da bi započeli trgovanje. Čak i s decentraliziranim burzama poput Ether Delta, IDex ili Bitshares, morali biste položiti svoja sredstva na platformu, obično putem pametnog ugovora Ethereum. Ali kod Loopringa, sredstva uvijek ostaju u korisničkim novčanicima i nikada ih se ne zaključavaju narudžbama. To vam daje potpunu autonomiju nad vašim sredstvima tijekom trgovanja, omogućujući vam da otkažete, obrežete ili povećate nalog prije nego što se izvrši. Možete čak i premjestiti sredstva iz novčanika u cijelosti nakon što naručite, iako bi to utjecalo na vašu konačnu narudžbu, jer će rudari prstena protokola biti upozoreni na stanje novčanika prije podudaranja narudžbi.

Govoreći o prstenastim rudarima, prijeđimo na anatomiju razmjene na Loopringovom protokolu.lrcproces

Naručiti

Kada ste spremni za trgovinu, poslali biste narudžbu putem loopring.io novčanik, odjavljujući ga privatnim ključem. Ova bi se narudžba zatim poslala i na pametne ugovore na Loopring mreži i na niz izvanlančanih relejnih čvorova. Pametni ugovori osiguravaju da će se, kada se vaša narudžba podudara, sredstva u vašem novčaniku zamijeniti za kovanice kojima se trguje, a releji izvan lanca odgovorni su za vođenje knjige narudžbi i emitiranje tih naloga narudžbenicima.

Ring Miners

Ring-rudari osiguravaju da se narudžbe mogu ispuniti (ili djelomično) kroz prstenove za narudžbe dok se ne završe željeni poslovi za sve uključene strane. Kao naknadu za ovu uslugu, rudari u prstenu mogu dobiti naknadu u LRC-u (Loopringov token) ili podijeljenu maržu na konačni iznos narudžbe. Na primjer, ako ste željeli trgovati 1 ETH za 10 NEO, ali je rudar prstena pronašao trgovinu za 11 NEO, mogao bi podijeliti dio ove marže s vama ili bi mogao uzeti LRC naknadu navedenu prilikom slanja narudžbe. To osigurava da rudari budu pošteno plaćeni za pronalaženje najboljeg tečaja za trgovce, a trgovcima omogućuje da dobiju najveći prasak za svoj novac – teoretski, to bi također smanjilo mogućnosti arbitraže, jer se najbolja vrijednost trgovanja inherentno nudi kroz protokol.

naknade

Poravnanje trgovine

Nakon završetka prstena narudžbe, pametni ugovori tvrtke Loopring procjenjuju narudžbe kako bi bili sigurni da ih je moguće ispuniti. Ako se sve provjeri, pametni ugovori prenose kovanice odgovarajućim primateljima. Ovaj proces je atomski i odvija se od novčanika do novčanika.

Prstenovi za narudžbu i dijeljenje narudžbi

Obje ove funkcije odvajaju Loopring od ostalih decentraliziranih platformi za razmjenu. Prsten za narudžbu omogućava podudaranje prstena, postupak kojim se niz trgovina slaže kako bi se međusobno ispunjavali nalozi. Osim toga, ako se narudžba ne može dovršiti jednom trgovinom, dijeljenje narudžbi omogućuje dijeljenje ove narudžbe na djelomične narudžbe dok se izvorni iznos narudžbe u potpunosti ne popuni.

Neka pomoć naših hipotetičkih volontera možda će bolje pokazati te postupke na djelu. Molly, Angela i Carl svi žele sklopiti posao na mreži Loopring. Molly želi zamijeniti 2 OMG za 10 ARK, Angela želi zamijeniti 21 EOS za 1,5 OMG, a Carl želi zamijeniti 20 ARK za 40 EOS. Kroz podudaranje prstena, rudari u prstenu formirali bi ove dislocirane narudžbe u prsten s jednim nalogom, u kojem bi Molly mijenjala svoj OMG s Angelom, Angela bi mijenjala svoj EOS s Carlom, a Carl bi mijenjao svoj ARK s Molly. Nakon što se ova narudžba prstena odobri putem Loopringovih pametnih ugovora, svi dobivaju svoje tražene kovanice i svi su sretni.

Samo jedan problem: nije svačija narudžba dovršena. Molly je dobila svojih 10 ARK, ali još uvijek ima 0,5 OMG, a Carl još uvijek treba zamijeniti 10 ARK za 19 EOS – samo je Angela otišla s potpuno ispunjenom narudžbom. Zahvaljujući Loopringovom dijeljenju narudžbi, ovo ne bi bio problem. Ostaci bi se zatim obrađivali u drugi prsten narudžbe sve dok se svaka djelomična narudžba ne zbroji s izvršenom narudžbom.

Loopringov tim i što dolazi

Služeći kao njegov čelnik, osnivač Loopringa Daniel Wang imao je običaj voditi centraliziranu burzu nazvanu Coin Port još 2014. godine. “U to vrijeme”, rekao je Coin Central u intervjuu, “[Pokušavao sam riješiti probleme centralizirane razmjene, i tada sam shvatio da to nije moguće. Ti su problemi svojstveni centraliziranom modelu razmjene. ” Stoga je počeo konceptualizirati ono što će postati Loopring. U prošlosti je također bio na poziciji Google Tech Lead i bio je suosnivač i potpredsjednik Yunrang Technology.

Direktor uprave tvrtke Loopring, Jay Zhou, prije je bio zaposlen u tvrtkama Ernst and Young, pomagao je u osnivanju SJ Consulting i radio je u PayPalovoj jedinici za rizične operacije.

Johnston Chen, glavni izvršni direktor projekta, radio je kao glavni informatičar u tvrtki 3NOD.

lrcteam

Što se tiče Loopringove mape puta, 2018. se priprema za aktivnu godinu za provedbu i proširenje protokola. Među ostalim prekretnicama na putu, tim Loopringa ima sljedeće na njihovom dokumentu za 2018. godinu:

  • Podrška za ERC223 i hibridno trgovanje ovim žetonima i ERC20 tokenima
  • Izdanje mobilnih novčanika za iOS i Android
  • Provođenje decentraliziranog upravljanja
  • Implementacija s dodatnim blockchains (NEO i Qtum)

Posljednja točka je sastavni potez Loopringa da uistinu postane cross-blockhain protokol. Integriranje s NEO i Qtum omogućit će međusobno trgovanje, ali za to će trebati dva nova tokena (LRN za NEO, LRQ za Qtum).

Natjecanje

Očito je da Loopring ulazi u područje centralizirane i decentralizirane razmjene, a površno to čini da Loopring izgleda kao da ima jaku konkurenciju. Ali zapravo, Loopring želi implementirati s tim burzama kako bi im pružio – i izmjenjivačima – prijeko potrebnu likvidnost.

U području decentraliziranih platformi za razmjenu, nekoliko kriptova puca na istu metu. 0x vam padne na pamet, ali njegova razlika leži u činjenici da svima omogućuje pokretanje čvora kao decentralizirane razmjene. Poput Loopringa, nalozi se obrađuju izvan lanca i sve se transakcije podmiruju na lancu, ali za razliku od Loopringa, to ne vuče iz više burzi, jer sva likvidnost dolazi iz burzi uspostavljenih na 0x-ovoj platformi.

Ostali konkurenti uključuju Bancor, Blocknet i Kyber Network. Bancor i Kyber Network nude podudaranje narudžbi i bazene likvidnosti kako bi osigurali da se trgovanje ispunjava putem pametnih ugovora blockchain, dok Blocknet nudi iste usluge isključivo putem podudaranja naloga. No, ništa od toga ne nudi narudžbe zvona koje podudaranje zvona stvara na Loopringovom protokolu.

Povijest trgovanja

U vrijeme pisanja ovog članka sve naglo udara u sjedalo hlača, a Loopring nije iznimka.

lrcchart

Povratak 9. siječnja zabilježio je najvišu razinu od 2,19 dolara, a trenutno je na 52. mjestu na tržištu novčića.

Gdje kupiti, gdje čuvati

Loopring je naveden na pregršt razmjena, ali većina njegovog volumena dolazi putem Binance, OKEx i Gate.io. Sva tri nude BTC i ETH trgovačke parove, dok OKEx i Gate.io nude i USDT parove.

Jednom kada ste kupili LRC – ako želite, to jest – možete ili prijeći na loopring.io kako biste koristili službeni novčanik i započeli razmjenu, ili ga možete držati u ERC20 kompatibilnom novčaniku.

Završne misli

Iz Loopringa postoji nekoliko ključnih preuzimanja koja ga razlikuju od decentraliziranih razmjena i ostalih decentraliziranih protokola razmjene. Za početak, ne pokušava pobijediti DEX-ove i centralizirane razmjene – pokušava se povezati s njima. To može povećati likvidnost na svim tržištima koja provode Loopring, a potencijalno bi moglo neutralizirati arbitražu zahvaljujući usklađivanju narudžbi s najnižom cijenom.

Uz to, narudžbenice prstena odvajaju Loopring od ostalih decentraliziranih protokola razmjene. Podudaranje prstenova moglo bi još više povećati likvidnost, jer će to značiti da se tri ili više naloga mogu međusobno upariti za izvršavanje brojnih poslova odjednom. Podjela narudžbi također nudi prednosti u odnosu na tradicionalne modele podudaranja narudžbi, što omogućava fleksibilnije trgovanje.

Čini se da je fleksibilnost Loopringov MO. Agnosticki je blockchain (sve dok taj blockchain prima pametne ugovore), mogu ga koristiti decentralizirane i centralizirane burze i može ispuniti jednu narudžbu kroz više načina. Decentralizirane razmjene vjerojatno će postati popularnije u kretanju naprijed kako poboljšavaju svoje korisničko iskustvo. Ako se pokaže da je to slučaj, nadamo se da će vas ovaj vodič (i drugi poput njega) držati u toku s ovim decentraliziranim rješenjima dok zvonimo u novoj eri trgovanja kriptovalutama.

Dodatna sredstva:

Web stranica

Srednji blog