Odyssey Coin ima za cilj izgradnju decentralizirane ekonomije dijeljenja sljedeće generacije (tj. Airbnb ili Uber) i ravnopravnog ekosustava. Projekt to želi postići korištenjem kombinacije pametnih ugovora, umjetne inteligencije i velikih podataka.

Sedam ključnih principa razvoja Odiseje uključuju sljedeće: decentralizirani i minimalni operativni troškovi, otvoreni kod i skalabilan, pouzdan i anoniman, autonomno i bolje usklađivanje, poticajno sudjelovanje, bolje usklađivanje potražnje i ponude i brže transakcije bez platnih zapreka.

Prema projektna knjiga, trenutna ekonomija dijeljenja slomljena je iz tri glavna razloga. Prvo, današnja ekonomija dijeljenja prikladna je za stvaranje prirodnog monopola i omogućava da sama platforma zaradi visoke marže. Drugo, vlasništvo nad vrijednom imovinom koncentrirano je u maloj skupini dobrostojećih ljudi. Treće, ne postoji učinkovit poticajni mehanizam koji potiče korisnike da sudjeluju u ovom modelu, ponašaju se dobro ili doprinose samoregulaciji ekosustava.

U ovom ćemo vodiču razgovarati o sljedećem:

Kako djeluje novčić Odiseja?

Bijela knjiga kaže da će pametni ugovori Odyssey biti transparentni i stvoreni na virtualnom stroju Ethereum (EVM). Prema različitim izvorima, Odiseja planira preći na blockchain Tron. Unatoč tome, nejasno je kada bi se točno mogao dogoditi ovaj potez. Uz to, Web stranica Odiseje ne daje nikakve informacije povezane s tim. Bez obzira na to, postoji šest glavnih uloga u ekosustavu Odyssey Coin.

  1. Pružatelji usluga su kreatori osnovne vrijednosti ekosustava.
  2. Recenzenti objavljuju objektivne, temeljite preglede prethodno kupljenih usluga.
  3. Potrošači kupuju usluge putem OCN-a. Protokol bilježi kvalitetu ponašanja potrošača tijekom cijelog životnog vijeka. To dinamički utječe na kredit korisnika usluga.
  4. Organizatori zajednice odabiru se na temelju kredita i doprinosa ekosustavu. Ova skupina prati i izvještava o uslugama koje su u suprotnosti s koristima i operativnim protokolom ekosustava.
  5. Programeri razvijaju dapp pod-ekosustave, podržavaju usluge / alate za Odiseju, protokole ekosustava, ispravke programskih pogrešaka, nadogradnje sustava itd..
  6. Rudari igraju važnu ulogu u provjeri transakcija.

Oglasna platforma, detalji upravljanja

Prema bijeloj knjizi, projekt planira pokrenuti sustav oglašavanja. Tim će dodati ovu funkcionalnost kad ekosustav Odiseje dosegne “razumnu razinu korisničke baze i prometa”. Odiseja ne namjerava uzimati nikakve provizije, a sva dobit ponovno će se vratiti u poticajni fond. Također će imati značajku za otkrivanje i sprečavanje stvaranja klikova.

Upravni odbor i odbor zajednice odredit će upravljanje zajednicom. Iako će odbor zajednice biti važan dio ekosustava, upravni odbor i dalje će imati potpunu i apsolutnu kontrolu. Odbor će pregledati i odobriti stvari poput strateškog planiranja, proračuna i ažuriranja protokola.

Koristite slučajeve

Iako se u bijeloj knjizi prilično spominje ekonomija dijeljenja, ne spominje se određeni sektor niša na koji projekt planira prvo ciljati. Suprotno tome, čini se da je cilj platforme podržati različite ekonomije dijeljenja (tj. Dijeljenje vožnje, smještaj i još mnogo toga) putem jednog rješenja. Od kraja 2018. OCN ima malo stvarnih integracija ili slučajeva korištenja; međutim, to će se vjerojatno promijeniti u budućnosti kad god se pokrenu izvorni dapps. Za sada OCNex, kripto-kripto-razmjena, služi kao jedan od temeljnih dijelova ekosustava Odiseja.

OCNex trgovačka stranica

OCNex je izvorna kripto-kripto-razmjena unutar ekosustava Odiseja.

Tim

Odisejev tehnički tim sastoji se od nekoliko članova koji imaju voditeljsko iskustvo u nekim od najvećih kineskih tvrtki.

Ranran Liu prethodno je radio kao stariji inženjer u Tencentu. Minxu Liu je bivši stručnjak za podatke i algoritme u Alibabi i ključni programer u dizajniranju Taobaove podatkovne platforme i mehanizma za preporuke. Xianlong Shao prethodno je služio kao viši inženjer u PingAnu, najvećem svjetskom osiguravatelju.

Partnerstva i investitori

Odiseja se može pohvaliti snažnim partnerstvima, uključujući Amazon Web Services, IBM i Tron.

Temeljni ulagači iz blockchain projekata uključuju QTUM Foundation i TRON Foundation.

Projekt također ima nekoliko značajnih pojedinačnih investitora poput Chandler Guo, Yongming Wu, Lijie Wang, između ostalih.

Mapa puta projekta

Slično mnogim projektima u svemiru, i Odiseja ima puno posla. Međutim, ovaj je projekt na scenu stupio nešto kasnije od većine, završavajući prodaju tokena tek u siječnju 2018. Iako je Odyssey trebao pokrenuti MVP (faza 1) negdje između veljače 2018. i listopada 2018, nije jasno je li ili nije projekt postigao taj cilj.

Faza 2 je na rasporedu od listopada 2018. do listopada 2019. Uključuje tri glavna cilja: integracija dodatne ekonomije dijeljenja i P2P platforme, blockchain rješenje za visokofrekventne i male količine transakcija te poboljšanja u pohrani i skaliranju podataka.

Faza 3, koja će se održati između listopada 2019. i listopada 2021., spominje šire ciljeve projekta. Tim Odiseje radit će na iskorištavanju univerzalnog protokola koji se temelji na kreditnim karticama za uspostavljanje podataka na razini ekosustava i transakcijskog sustava. Konačno, projekt će implementirati velike podatke i AI.

grafika koja prikazuje kako funkcionira ekosustav Odiseja

Ekosustav Odiseja sadrži nagrađujući bazen.

Povijest trgovanja

Statistika trgovanja za OCN dostupna je od siječnja 2018. nadalje. Najviša cijena OCN-a u siječnju 2018. iznosila je oko 0,093 USD. Najniža razina niža je od 0,0030 USD. Cijene su bile oko ove razine dva puta, u kolovozu 2018. i ponovno u prosincu 2018. godine.

Gdje kupiti OCN

Lbank i Huobi čine veliku većinu transakcija razmjene OCN-a. Ostale popularne opcije uključuju Bittrex, Bithumb i Upbit. Od početka kraja 2018. godine niti jedna burza ne podržava OCN trgovanje za USD ili EUR. Postoje samo dvije opcije fiat trgovanja (KRW i INR). Međutim, postoji nekoliko opcija stabilnog trgovinskog para poput USDT i BITCNY. BTC i ETH su prva dva kripto trgovinska para za OCN.

Kako pohraniti OCN

Za sada je OCN još uvijek ERC20 token. To znači da možete odabrati mnogo novčanika. Hardverski novčanici poput Trezora i Ledger Nano S će raditi. MyEtherWallet, Enjin Crypto Wallet, Kcash i drugi također podržavaju OCN pohranu.

OCPay je izvorni novčanik za Odyssey Coin (OCN). Ova je opcija mobilni novčanik dostupan na iOS-u i Androidu. OCPay također nudi mnoštvo dodatnih značajki poput digitalnog upravljanja imovinom na jednom mjestu, više novčanika računa, ažuriranja u stvarnom vremenu i mogućnosti P2P plaćanja.

Čini se da je OCPay poboljšana verzija onoga što bijeli papir naziva “OCN novčanik”. API / SDK OCN novčanika osigurava da sve komunikacije koriste 256-bitnu enkripciju. Pristup privatnim ključevima ima samo vlasnik novčanika.

snimka zaslona mobilne aplikacije OCPay

OCPay je izvorni novčanik za Odiseju.

Zaključak

Odiseja je ambiciozan projekt kojem je cilj nadmetati se s Airbnbom i Uberom. Ipak, još uvijek nije pokazao svoje mogućnosti i krenuo prema usvajanju korisnika.

Dio bi toga mogao biti posljedica činjenice da je projekt pokrenut tek početkom 2018. godine, što znači da njegov tim nije imao dovoljno vremena za izvršenje svojih planova. Nejasnoća mape za tržišno izvršenje specifično za nišu također bi mogla biti ograničavajući faktor.

Međutim, s nadarenim timom, kao i snažnom potporom velikih tehnoloških tvrtki i pojedinačnih investitora, Odiseja je zasigurno projekt koji će biti zanimljivo pratiti u narednim godinama.

Dodatna sredstva