Što je OmiseGO? Sveobuhvatan vodič

Osnovan 2013. godine, Omise je tvrtka za platne usluge podržana rizikom posluje na Tajlandu, Japanu, Singapuru i Indoneziji. OmiseGo, koju je stvorila ova tvrtka, zasebna je produžna platforma kojom se upravlja. Vlasništvo je njegovih korisnika i vlasnika tokena, a ne Omise.

OmiseGO (OMG) je eWallet s bijelom etiketom, platforma za pametne ugovore i ERC-20 token (standard Ethereum koda). OMG koristi algoritam provjere udjela (PoS) i ima ukupnu opskrbu od 140.245.398 uz trenutnu cirkulacijsku opskrbu od 102.042.552 tokena.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

OMG je decentralizirani bankarski, razmjenski i blockchain pristupnik s pristupom imovini. Krajnji cilj OMG-a je biti “istaknuta platforma za razmjenu i namiru visoke vrijednosti”. Sjetite se decentraliziranog Ripple + univerzalnog mosta doznaka za međusobno povezivanje fragmentiranih procesora plaćanja, naslijeđenih tračnica i decentraliziranih blockchaina.

To znači pomoći nebankama da dobiju bankarske usluge (putem njihove infrastrukture otvorenog novčanika) i olakšati nezamjenjivu zamjenjivost između mnogih prešućenih naslijeđenih tračnica (ACH, VISA, Paypal) i decentraliziranih blokova (poput Ethereuma). To bi čak moglo potencijalno uključivati ​​i opskurniju imovinu poput zrakoplovnih milja ili bodova lojalnosti.

OMG se temelji na ERC-20 koji definira prepoznate funkcije kodova pametnih ugovora u ekosustavu Ethereum

To može uključivati ​​prijenos tokena ili pristup općim podacima tokena (simbol, zaliha, stanje). To ubrzava rast dopuštajući programerima da iskoriste već postojeće komponente i baze koda. Postoji posvećeni tim u stotinama s potencijalno tisuće pomoćnih programera pomoć u ažuriranju i proširenju platforme Ethereum (na kojoj se temelji ERC-20).

Ovo stvara predvidljivo korisničko iskustvo i ujednačenost operacija, a da programeri ne moraju ponovno stvarati, ponovno testirati i ponovno pokretati blockchains. Novčanici poput MyEtherWallet, na primjer, podržavaju držanje ravnoteža bilo kojeg tokena temeljenog na ERC-20.

Problem s naslijeđenom financijskom mrežom i koje probleme OMG rješava

Tradicionalne mreže plaćanja poput FedWire-a, CHIPS-a, SWIFT-a i ACH-a trenutno postoje za obradu lokalnih, nacionalnih, pa čak i međunarodnih plaćanja. Te se usluge mogu proširiti na stvari kao što su razmjena imovine i derivati.

Te centralizirane mreže omogućuju entitetu jednostranu kontrolu nad spomenutim naslijeđima i financijskim uslugama. To ne samo da stvara rizike sigurnosti podataka već i veće troškove za krajnje korisnike i tržišno okruženje poput monopola.

Unesite blockchain i OmiseGo

Iako nove tračnice poput Paypala i Venmo stvaraju pritisak za konkurentniju mrežu, primjenjuju se isti centralizirani rizici druge ugovorne strane. Također, većina naslijeđene mreže obično ne žele dopustiti zamjenjivost među pružateljima usluga, umjesto toga štite svoju mrežu razmišljanjem “pobjednik uzima sve”.

OMG želi decentralizirani razvoj novčanika i mogućnost slanja sredstava preko mreža

Cilj je izgraditi potpuno decentralizirani peer-to-peer sustav kako bi se omogućila razmjena vrijednosti „agnotička imovina“ u stvarnom vremenu na blockchainu temeljenom na Ethereumu. (To znači bilo koji decentralizirani ili fiat valutni parovi ili ERC-20 tokeni)

Komplet softverskih programera (SDK) zbirka je unaprijed definiranih programskih funkcija koje programerima omogućuju brže i učinkovitije kodiranje

Na isti način na koji “kliknemo” aplikaciju da bismo je otvorili, iza te funkcije stoje stotine i tisuće redaka koda. (Slično bilo kojem korisničkom sučelju u operacijskom sustavu)

Ovaj besplatni model otvorenog koda s bijelom etiketom “eWallet” omogućuje programerima stvaranje vlastitih stilova, dizajna, pa čak i prilagođenih integracija aplikacija. To bi moglo obrađivati ​​transakcije s više novčanika, plaćanja, prijenose, pa čak i bodove za nagrade.

Omise otvorit će svoju trenutnu uspostavljenu bazu financijskih usluga korisnicima i programerima OMG-a

Tvrdi da tvrtka ima stvarni proizvod i uslugu, naime kao procesor plaćanja za trgovce, uključujući divove kao što je Alipay što im otvara do 450+ milijuna kineskih potrošača.

To ne uključuje potencijal za “nebankarske” korisnike kojih je mnogo 6 milijardi korisnika mobitela širom svijeta koji će sada putem svojih mobilnih uređaja imati pristup bankarskim i trgovačkim uslugama.

Zbog zajedničkih mogućnosti matične tvrtke Omise, programeri OMG-a imat će pristup:

  • Omise je održavao pristupnice za plaćanje
  • Kreditne i virtualne kartice
  • Preko brojača i izravnog terećenja
  • Podmirivanje transakcija u stvarnom vremenu

To znači da će sve trenutne financijske usluge koje nudi Omise biti u paketu, zajedno s decentraliziranom aplikacijom otvorenog koda i kodnom bazom, što omogućava miješanje najboljeg iz oba svijeta (centralizirane financijske usluge koje podržavaju decentraliziranu tehnologiju).

Dakle, u novčaniku se nalazi saldo sredstava (knjiga), ali kako funkcionira razmjena (trgovina) sredstava?

Tu dolazi do decentralizirane razmjene (slično kao Bitshares DEX). Novčanik prikazuje saldo sredstava koji održava knjiga OMG, ali da bi se podigao na sljedeću razinu potreban je mehanizam razmjene.

Narudžbe se sinkroniziraju i provjeravaju sa svim blokovima u decentraliziranoj knjizi narudžbi.

Putem pametnih ugovora Ethereum, eter (naziv za jedinice Ethereuma) može se zaključati s aktivnošću OMG blockchain-a i omogućiti pojavu parova e-novčanika preko Ethereuma i drugih kriptovaluta, što zapravo stvara likvidnost.

Još je zanimljivije u vezi s tim potencijalom da ne mora svako plaćanje biti na decentraliziranoj burzi. Nedavno prva ikad Lightning Network transakcija Bitcoina u Litecoin dokaz je koncepta da bi eWallets mogli iskoristiti križne lance “zamjene”.

U konačnici, OmiseGO blockchain omogućuje razmjenu eWallet-a s decentraliziranom razmjenom, podudaranjem parova kriptovaluta, provjerom valjanosti knjige narudžbi i usklađenim klirinškim kućama, bez da ikada preuzme potpuno čuvanje sredstava.

Tim OmiseGO

Tim OmiseGo već je prepoznat kao da dolazi “Fintech Rockstars” Forbes za njihov dosadašnji doprinos.

Omise doprinio financiranju od 100 000 američkih dolara zakladi Ethereum DEGRGRANTI koji je program za pomoć novim projektima usmjerenim na Ethereum, razvoju baza koda i provedbi evangelizacije zajednice. To ukazuje na njihovu predanost ekosustavu Ethereum u cjelini.

To im je pomoglo da sakupe prilično složen savjetnički odbor.

Odbor OmiseGO kao savjetnike navodi suosnivače Ethereuma, Golema, Tenderminta, Cosmosa, pa čak i Lightning Networka. To je prava liga kripto-superzvijezda.

Što je posebno posebno u vezi s OMG-om?

Nositelji OMG-a zarađuju tokene za provjeru valjanosti transakcija putem ProF of Stake (PoS) modela

Aplikacija OMG novčanik također će sadržavati OMG tokene koji su kritični dio potvrđivanja blokova kao valjanih i njihovog dodavanja u blockchain. Zadržavanjem X količine OMG tokena “kupujete” pravo na potvrđivanje blokova.

Svaka transakcija na OMG blockchainu zahtijevat će naknadu za transakciju, ta će se naknada za transakcije podijeliti među imateljima OMG-a kao “ulog”. Što više novca imate u novčaniku, proporcionalno ćete dobiti više naknada.

OmiseGo je prva implementacija Plazme, Ethereum skalirajućeg rješenja koje su zajedno razvili Joseph Poon (suosnivač Lightning Networka) i Vitalik Buterin

Veliki izazov s kojim se suočava ne samo OMG već i sve digitalne valute jest broj transakcija koje mreža može podnijeti. Kao što se vidi kod zagušenja Bitcoina, ovo je kritično pitanje današnjice. OmiseGo se nada da će ovaj problem riješiti s plazmom.

Partnerstvo s McDonald’som i tajlandskom vladom

Partnerstvo s McDonald’som moglo bi svakom entitetu (bez obzira na njihovo tržište) donijeti puno veći rast i upotrebu. U ovom slučaju pomažu McDonald’su da novac uzima učinkovitije i jeftinije.

Tajland i Japan nastoje stvoriti bezgotovinsko društvo

The Tajlandsko Ministarstvo financija pokrenulo je nacionalni master plan e-plaćanja za promicanje elektroničkih plaćanja. Uz to oni izbacio Omisov FacePay tehnologija koja omogućuje plaćanje prepoznavanjem lica. Omise i Vitalik Buterin imali su sastanak s Tajlandskom središnjom bankom što ukazuje na interes za njihov rad.

Strateški savezi uključuju ulaganja banke Krungsri iz Ayudhye i SMBC-a

Banka Ayudhya nedavno je uložila 30 milijuna dolara strateškog ulaganja u OmiseGO. Dio su najveće financijske grupe u Japanu, Mitsubishi UFJ (MUFG) i posjeduju 2,4 bilijuna dolara imovine. Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC), još jedan investitor, druga je najveća banka u Japanu. Konačno, Credit Saison, treća najveća tvrtka za izdavanje kreditnih kartica u Japanu, također je partner s OmiseGO.

Završne misli: OMG je savršena kratica jer je jako vau

Industrija za obradu plaćanja utihnula je, fragmentirana i izuzetno centralizirana, što stvara sigurnosne rizike i rizike druge ugovorne strane. Omise, tvorac OmiseGo-a dobro je ugrađen procesor plaćanja na azijskim tržištima koji obuhvaća veliko tržište korisnika.

Omise je vidio napis na zidu i odlučio se podržati mrežu Ethereum i decentralizaciju svojim DEVGRANT donacijama i bliskim vezama s programerima. OMG-ov komplet za razvoj softvera (SDK) u paketu s Omiseovim paketom financijskih usluga robusna je i moćna kombinacija alata. Trenutni i budući programeri OMG blockchaina mogu se kretati brže s manje trenja bez potrebe za ponovnim otkrivanjem blockchaina i kotača doznaka.

Konačno, OmiseGo ima podršku mnogih vodećih financijskih institucija i savjetnika poput Vitalika Buterina, među mnogim drugim talentiranim pojedincima. Ove predstave stavile su OmiseGo na vrlo konkurentno mjesto u kategoriji ERC-20 tokena, kao i u svijetu decentralizacije i kriptovaluta u cjelini.