Payfair je decentralizirana peer-to-peer escrow platforma. To znači da kupci Payfair mogu sigurno i privatno međusobno trgovati kriptovalutama i FIAT-om bez ikakvog posrednika. Sjetite se Localbitcoina, ali za puno više od BTC-a.

Escrow se općenito koristi za uspostavljanje povjerenja između dviju strana koje pokušavaju razmijeniti nešto vrijedno. Evo primjera, recimo da Susan želi kupiti novu električnu bušilicu na mreži. Susan je pronašla bušilicu koju želi, ali da bi je kupila, mora otići izravno vlasniku Timu, a ne preko nekoga tko je prodaje u ime Tima.

Problem je u tome što Susan i Tim žive jedni od drugih širom zemlje. Oboje su sigurni da žele sklopiti posao, ali ni jedno ni drugo ne mogu vjerovati da će dobiti ono što su namjeravali, Susan novu vježbu, a Tim novac.

Da bi riješili pitanje povjerenja, Tim i Susan poslužit će se pouzdanom escrow uslugom kako bi nadzirali da li ova transakcija dobro ide svima. Prvo, Susan će joj poslati uplatu za vježbu da se odredi gdje će se održati. Tada, kad Tim sazna da je uplata spremna putem escrow-a, može s pouzdanjem poslati električnu bušilicu Susan. Nakon što Susan nabavi svoju novu vježbu, escrow usluga pusti uplatu Timu.

Payfair radi ono što je escrow usluga učinila za Susan i Tima, ali na blockchainu.

Početna stranica Payfair Escrow

Kako funkcionira Payfair

Ekosustav Payfair čine četiri glavne dionice: kupci, prodavači, Trust čvorovi i Escrow čvorovi. Ukratko, kupci i prodavači pregovaraju između ljudskog Escrow-čvora dok Trust čvorovi djeluju pasivno kako bi osigurali i stabilizirali mrežu..

Kupci i prodavači: Izvođači posla. Zabrinut za sigurnost transakcija i prodaju / kupnju robe i usluga (digitalnih ili ne),

Čvor povjerenja: Vlasnici Payfair (PFR) žetona. Min. ulog od 10.000 PFR

Escrow-čvor: Jamci transakcije. Min. ulog od 3.000 * PFR

*nedavno smanjena s 250 USD na 3000 PFR zbog volatilnosti tržišta.

Mrežni čvorovi

Čvorovi za povjerenje i escrow-čvorovi su se uključili i zahtijevaju postavljanje vaših PFR tokena na Playfairov web novčanik. Oba čvora djeluju kao posrednici u transakcijama između kupaca i prodavača. Međutim, Trust čvorovi su potpuno pasivni i bave se važnim poslom održavanja, ažuriranja i osiguranja ekosustava. Čvorovi za povjerenje igraju ulogu u transakcijama, poput kriptovaluta, koje se mogu automatski podmiriti pametnim ugovorima ERC-20.

Escrow-čvorovi su, s druge strane, aktivne uloge u ekosustavu Payfair. Operator Escrow-čvora aktivno će rješavati sporove između dobavljača pregledavanjem dnevnika trgovine. Escrow-node poslužuju sporove na temelju njihove reputacije u sustavu ocjenjivanja Payfair. Bolje ocijenjeni čvorovi dobivaju više sporova.

Sustav rangiranja

Svi dionici unutar Payfaira, osim Trustovih čvorova, moći će se međusobno rangirati kada su uključeni u transakciju. Ideja je tako da se zlonamjerni ili loše funkcionirajući čvorovi i izvođači uklone i iza sebe ostave zdraviji ekosustav. Ocjene i za dobavljače i za escrow-čvorove utjecat će na naknade koje plaćaju ili primaju.

Naknade i provizije

Čvorovi za povjerenje i escrow-čvorovi dobivaju proviziju za svoje sudjelovanje. Ne prilagođavajući se rangiranju, provizije se zarađuju od naknada koje će kupac ili prodavač platiti za transakciju.

Naknade za ne-escrow transakcije iznose jedan posto. Od tog jednog prikupljenog postotka, osamdeset posto distribuira se na čvorove Trust, a preostalih dvadeset posto ide na Payfair marketing i mrežnu podršku. Ne-escrow transakcije su svi sporazumi između kupaca i prodavača na mreži koji nisu imali spor.

Naknade za escrow transakciju (burze koje su imale spor) povećavaju se na jedan i pol posto. U ovom slučaju, od prikupljenih jedan i pol posto, samo jedan posto naknade distribuira se Trust-čvorovima, dok se preostalih devedeset i devet posto dodjeljuje odlučujućem Escrow-čvoru.

Token Payfair (PFR)

Središnja uloga Payfair tokena (PFR) treba se koristiti za postavljanje čvorova i olakšavanje naknada i provizija. Ukupan broj tokena unaprijed je iskopano 100 000 000, a za tim se drži 11 posto (zamrznuto prvih 12 mjeseci). 86.000.000 je prodano u dvije faze njihovog ICO-a, a 3.000.000 rezervirano je za njihov program nagrađivanja.

Preko 96% trenutnog prometa PFR-a trguje na FatBTC-u, međutim, ostale burze uključuju IDEX, ChaoEx i CryptalDash. Najbolji način za pohranu vašeg PFR-a je u ERC-20 kompatibilnom novčaniku poput MyEtherWallet ili Metamask. Iako je spremanje PFR-a izravno na burzi opcija, korištenje vlastitog novčanika uvijek je najsigurnije.

Platforma Playfair

Cjelokupna razmjena djeluje kao peer-to-peer platforma gdje sudionici mogu izravno komunicirati i trgovati s drugim korisnicima. Korisnici su prema zadanim postavkama pseudo-anonimni jer su korisnička imena sva ona koja se komuniciraju između prodavača i kupaca. Dodavanje ili objavljivanje dodatnih identifikacijskih podataka ovisi o korisnicima tijekom bilo koje transakcije.

Platforma Playfair ima sramežljivih 40 kriptovaluta koje se trenutno mogu upariti i kojima se trguje. Već postoje neki zanimljivi parovi, uključujući jednog korisnika koji prodaje ETH za World of Warcraft zlato u igri.

Platforma za trgovanje Payfair

Trgovinska platforma Playfair za kupce i prodavače

Payfair u cjelini

Payfair ponovno otkriva povjerenje u escrow zamjenom pametnim kontaktima. Pojednostavljena mreža korisnika i jamaca potaknuta na zajedničko djelovanje; u najboljem interesu i mreže i njih samih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me