Rentberry: blockchain rješenje za dugoročno iznajmljivanje

Rentberry je platforma za dugoročni najam koja koristi blockchain tehnologiju za pojednostavljivanje postupka iznajmljivanja za stanare i iznajmljivače. Korištenjem pametnih ugovora pružaju jedinstvene značajke korisnicima kao što su depoziti za najam s mnoštvom i cijene najma na aukciji.

Prodaja Rentberry tokena već je u tijeku, ali još uvijek možete pridonijeti njihovoj ICO-u do 28. veljače.

Rentberry sučelje

Ključni detalji Rentberryja

Ticker: BOBICA

Vrsta žetona: ERC20

Cijena ICO žetona: 1 ETH = 2500 BERRY

Cilj prikupljanja sredstava: 30 000 000 američkih dolara

Ukupno žetona: 400 000 000

Dostupno za prodaju žetona: 280.000.000 (70,0%)

Upoznajte svog kupca (KYC): Da

Prihvaća: ETH, BTC

Što je Rentberry?

Rentberry integrira blockchain tehnologiju s većinom svoje platforme. Međutim, postoji nekoliko jedinstvenih značajki koje pomažu tvrtki da se razlikuje od konkurencije.

Rentberry platforma

Pokrivenost sigurnosnim depozitom od strane organizacije

Svi članovi zajednice Rentberry mogu koristiti BERRY tokene platforme za usitnjavanje i pomoć s nečijim sigurnosnim pologom – do 90% od toga. Ako odlučite doprinijeti, zaradit ćete Kamata 3-7% natrag u obliku više BERRY tokena.

Cilj ovog programa je pomoći kvalitetnim stanarima da osiguraju nekretnine za najam koje inače ne bi mogli zbog visokih troškova pologa.

Ovo je zanimljiva značajka, ali korisnicima može trebati neko vrijeme da shvate točne kamatne stope. Profil rizika svakog stanara ne ovisi samo o njegovoj povijesti već i o pokrivenosti sigurnosnim depozitom svake nekretnine. Ako ovo nije standardizirano, normalnom korisniku moglo bi biti teško odrediti koliki bi trebao biti dobar povrat ulaganja.

Aukcijska tehnologija

Umjesto da iznajmljivače navede cijene njihovih nekretnina, stanari sudjeluju na aukcijama za nekretnine koje bi željeli unajmiti. Rentberry već uspješno koristi ovaj postupak na svojoj trenutnoj platformi i namjerava ga zadržati nakon integracije blockchaina.

Jednom kada tim primijeni blockchain, podnošenje prijave za sudjelovanje na dražbi nekretnine koštat će 1000 BERRY (~ 200 USD). Ako se prihvati vaša ponuda, 950 tokena vašeg plaćanja BERRY pokriva dio troškova najma, dok Rentberry prima preostalih 50 BERRY-a kao naknadu. Ako ne pobijedite na dražbi, vratit ćete vam cijeli depozit od 1000 BERRY.

Nejasno je hoće li se naknada za prijavu promijeniti s povećanjem (ili smanjenjem) vrijednosti BERRY tokena.

BERRY Token

BERRY je ERC20 token i ekskluzivni način plaćanja na platformi. Vlasnici stana prikupljaju najam putem BERRY tokena i mogu ih potrošiti na druge usluge Rentberry, poput:

 • Promocija imovine i marketing
 • Ulaganja u sigurnosne depozite s radnim mjestom
 • Usluge trećih strana (čistači, majstori itd.)

Prodaja žetona

Prodaja žetona Rentberry započela je 5. prosinca 2017. i nastavit će se do 28. veljače 2018. Tvrtka je postavila tvrdu granicu od 30 milijuna dolara i završit će prodaju tokena rano ako dosegnu taj iznos.

Tim također može produljiti datum zatvaranja prodaje do tri puta prema vlastitom nahođenju. Ako tvrtka prikupi manje od 3 milijuna USD na kraju prodaje tokena, vratit će sredstva svim sudionicima.

Distribucija žetona BERRY

1 ETH doprinosa donijet će vam 2500 BERRY, ali bonus možete dobiti ranim doprinosom. Bonusi slijede donji raspored:

 • 5. prosinca – 19. prosinca: 33% bonusa
 • 20. prosinca – 16. siječnja: 27% bonusa
 • 17. siječnja – 28. veljače: 25% bonusa

Dakle, ukoliko Rentberry ne odluči produžiti prodaju žetona, svi dobivaju bonus.

Minimalni iznos koji možete dati je 0,1 ETH u zamjenu za 250 BERRY plus bonus. Rentberry prihvaća doprinose ili Bitcoin ili Ethereum.

Natjecanje

Rentberry nema velikog, izravnog konkurenta, posebno u blockchain prostoru. Airbnb vjerojatno je najbliži konkurent, ali se više usredotočuje na kratkoročnu najamninu. Nekretnine za dugoročni najam obično se oglašavaju i njima se upravlja putem lokalnih tvrtki koje se razlikuju od mjesta do mjesta.

Rentberry se trenutno nalazi u gotovo 5.000 američkih gradova, a planira se međunarodno proširiti do 2020. godine.

Rentberry tim

Za razliku od mnogih drugih ICO-a, Rentberry je već etablirano poduzeće s nekim značajnim brojevima rasta. Osnovan 2015. godine, tim s 23 člana ima prikupio 4 milijuna dolara i imao je 53% mjesečnog aktivnog rasta korisnika u trećem tromjesečju.

Alex Lubinsky, Lily Ostapchuk i Aleksey Perfilov predvode tim Rentberryja. Njihova dobro zaokružena stručnost pokriva većinu onoga što biste željeli vidjeti s voditeljskim timom u ovom prostoru. Lubinsky je vlasnik nekretnine koji je prethodno prodao nekoliko uspješnih tvrtki. Ostapchuk ima iskustva kao direktor marketinga, kao i glavni direktor za proizvode, te je upravljao nekretninama za iznajmljivanje po cijelom svijetu.

Tehnički tim podiže nekoliko zastava. Perfilov, Rentberry CTO, ima bogato iskustvo u razvoju softvera, ali možda i dalje radi u Amazonu, barem honorarno, prema njegovim riječima LinkedIn profil. Čini se da programeri blockchaina u timu imaju malo iskustva s blockchainom, što može biti zabrinjavajuće.

Dobra je strana što Rentberry ima mnoštvo savjetnika, uključujući Adija Ben-Arija, izvršnog direktora Applied Blockchaina.

Rentberry profesionalci

 • Dokazani rekord. Rentberry već 3 godine uspješno posluje s nedavno impresivnim rastom. Oni također imaju prikupio 4 milijuna dolara dokazujući da postoje i drugi koji vjeruju u tim i svoju viziju.
 • Jedinstveni diferencijatori. Tim ne uzima samo blockchain tehnologiju i primjenjuje je na standardni poslovni model. Inovacije u procesu dugoročnog najma koriste pametne ugovore koji mu pomažu u olakšavanju.
 • Podrška savjetnika. Tim ima velik popis savjetnika koji obuhvaća nekoliko relevantnih industrija.

Rentberry Cons

 • Nedostatak blockchain iskustva. Čini se da razvojni tim nema puno iskustva u izradi blockchain aplikacija. To bi moglo dovesti do problema na putu.
 • Potencijalno nepotreban token. Korisnici možda neće htjeti biti prisiljeni koristiti BERRY token. Ako platforma ne sadrži jednostavan način za „isplatu gotovine“, iznajmljivači i stanari mogu se umjesto toga prebaciti na aplikaciju koja prihvaća fiat.

Završne misli

Rentberry donosi blockchain u dugoročne najmove i pruža svim strankama najam na jednom mjestu. Nova platforma ne samo da bi trebala srušiti operativne troškove, već će pružiti i značajne značajke poput aukcija najma i crowdfundinga za sigurnosne depozite.

Dobar je znak da je tvrtka već postigla određeni uspjeh, ali još uvijek nije jasno je li ICO potreban. Iako razvojnom timu možda nedostaje iskustva s blockchain tehnologijom, široka mreža Rentberry savjetnika, investitora i partnera trebala bi pružiti dovoljnu podršku za ublažavanje ovog rizika.

Najvažniji faktor na koji treba pripaziti jest prihvaćaju li postojeći korisnici novu platformu i pridružuju li se novi sudionici iznajmljivanja Rentberryu istom impresivnom stopom rasta.

Prodaja tokena je trenutno u tijeku i možete sudjelovati putem njih web stranica.

Također možete pronaći više informacija o Rentberryju putem njihove tehničke dokumentacije ovdje.

Dodatni resursi Rentberry

Telegram

Facebook

Cvrkut

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me