TaxBit je tvrtka za softver za porez na kriptovalutu koja pomaže vlasnicima kriptovaluta i investitorima u izračunu njihove dobiti, gubitaka i poreznih obveza i generiranju poreznih obrazaca prihvatljivih za IRS.

Jednom kada korisnik poveže svoje razmjene putem API-jevih API-ključeva TaxBit-a samo za čitanje, TaxBit automatski povlači korisnikovu povijest transakcija i prebacuje ih kroz njegov porezni mehanizam. Korisnici tada mogu vidjeti utjecaj poreza svih svojih transakcija kripto valute u stvarnom vremenu i preuzeti svoje godišnje obrasce za prijavu poreza.

Budući da TaxBit prikuplja samo API ključeve samo za čitanje, platforma ima samo pristup za pregled korisnikovih transakcija i nulti pristup stvarnoj imovini. U hipotetskom slučaju hakiranja, haker bi imao pristup samo da vidi korisnikove transakcije, bez pristupa imovini. Predstavnik TaxBita također je izjavio da platforma ne pohranjuje osobne podatke poput brojeva socijalnog osiguranja ili poreznih identifikacijskih brojeva na svojim poslužiteljima.

Osnivači TaxBita i podaci o tvrtki

TaxBit su osnovala dva brata, a sjedište joj je u Salt Lake Cityju u državi Utah.

taxbit tim

Austin Woodward (CEO) certificirani je javni računovođa (“CPA”), magistar računovodstva u BYU, vrhunskom računovodstvenom programu u SAD-u. Prije TaxBita, Austin je bio kontrolor i stručnjak za financije u Qualtricsu.

Justin Woodward (porezni obveznik i pravni službenik) licencirani je porezni odvjetnik s pravom na Sveučilištu u Chicagu, vrhunskom pravnom programu u SAD-u.

Porezne cijene

Cijene TaxBita podijeljene su u tri razine na temelju opsega transakcija. Svaki paket uključuje integraciju API razmjene, praćenje portfelja i poreza u stvarnom vremenu, CPA i IRS revizijske staze po transakcijama, mrežnu korisničku podršku sa certificiranim poreznim stručnjacima i automatsko generiranje poreznih obrazaca.

Porezne cijene

Čini se da poslovni model TaxBita koristi njihove vlastite automatizirane sustave i procese kako bi pružio pristupačnu cijenu za pripremu poreza (u odnosu na unajmljivanje CPA-a) kako bi privukao kupce pametne u kriptovaluti. Budući da je većina korisnika generirala gubitke u 2018. godini, mnogi od njih imaju pravo prijaviti te gubitke i povećati povrat poreza za 2018. godinu.

Prolazni tok

Početak rada s TaxBitom prilično je jednostavan postupak. Prvo, TaxBit postavlja osnovna demografska pitanja koja im omogućuju izračun korisnikovih individualnih poreznih stopa. TaxBit prikazuje oporezive dobitke i gubitke korisnika, a zatim primjenjuje njihove pojedinačne porezne stope na te dobitke i gubitke kako bi prikazao ono što duguje porezu.

Nakon izračuna korisnikovih poreznih stopa, TaxBit vodi korisnike da povežu svoje razmjene. Neke razmjene, poput Coinbase i Uphold, koje imaju brze integracije s jedinstvenom prijavom omogućuju korisnicima da kliknu na vezu kako bi lako povezali svoju razmjenu. Druge razmjene, poput Binance i Bittrex, pružaju API ključeve koji omogućavaju korisnicima da zalijepe vrijednosti u TaxBit kako bi razmjenu povezali sa svojim računom. TaxBit pruža dokumentaciju i video tutorijale specifične za svaku razmjenu, vodeći korisnike o tome kako brzo povezati svoje razmjene.

Jednom kada korisnik poveže svoje razmjene, sustav TaxBita počinje povlačiti korisničke razmjene. Ovaj postupak može potrajati nekoliko minuta. Nakon završetka postupka sinkronizacije, korisnik može odmah zaroniti u sučelje i vidjeti porezni utjecaj svih svojih transakcija kriptovaluta, kao i preuzeti svoje porezne obrasce.

Korisničko sučelje TaxBita

Korisničko sučelje TaxBita omogućuje korisnicima da vide pregled svog računa na visokoj razini, kao i mogućnost detaljnog pregleda pojedinih transakcija. Korisnici mogu vidjeti ukupnu vrijednost portfelja, dobitke ili gubitke za godinu, svoje novčiće i procijenjenu poreznu obvezu. TaxBit prati osnovu troškova korisnika pri svakoj transakciji, kao i kratkoročne i dugoročne dobitke i gubitke.porezni iznosPraćenjem i analizom svake transakcije, korisnici mogu vidjeti točne izračune poreza za svako svoje poslovanje. To korisnicima pruža potpuni trag revizije u slučaju revizije IRS-a ili CPA istrage. Korisnici mogu imati mira, znajući da certificirani porezni stručnjaci u prostoru kriptovaluta pravilno postupaju s njihovim porezima.

Stvaranje poreznog obrasca

Nakon što se povežu sve korisničke razmjene, mogu izvesti ispunjeni obrazac IRS 8949 – porezni obrazac koji IRS zahtijeva za prijavljivanje kapitalnih dobitaka i gubitaka. Korisnici mogu generirati svoj porezni obrazac na svom TaxBit računu u PDF ili CSV formatima. PDF format je koristan kada korisnik koristi CPA za obračun poreza, jer ovaj obrazac može jednostavno predati svom knjigovođi i ne mora se brinuti zbog visokih naknada za knjigovođu da im ručno pripremi obrazac. CSV format je koristan kada korisnik prijavi porez popularnim softverom za prijavu poreza, kao što su TurboTax, TaxAct itd..

Sažetak

Oporezivanje će igrati ogromnu ulogu u sazrijevanju industrije kriptovaluta. Zasad, međutim, navigacija trenutnim poreznim zakonima u vezi s digitalnom imovinom može biti zbunjujući i dosadan proces. Što se tiče dobivanja porezne pomoći za kriptovalute, čini se da je TaxBit dobro sredstvo koje se koristi za preciznu pripremu poreza i razumijevanje porezne obveze.

Možete podnijeti popust od 10% za prijavu poreza s CoinCentral: www.taxbit.com/invite/CoinCentral

Napomena urednika: Gornji članak dio je sponzoriranog sadržaja. Sav sponzorirani sadržaj na CoinCentralu mora se pridržavati naših uredničkih smjernica za sponzorirani sadržaj.