Sklapate li tisuće kratkoročnih kripto trgovanja svake godine? Imaš li dnevna trgovina tijekom trgovanja? Trgujete li dosljedno barem pet ili šest dana tijekom tjedna? Je li nekoliko sati vašeg trgovinskog dana posvećeno istraživanju tržišta i računovodstvu trgovine? Je li barem jedan od vaših kripto računa posvećen isključivo vašem hiperaktivnom režimu trgovanja, a jedan vam je namijenjen za puno radno vrijeme? Ako se izvrši revizija, možete li iskreno potkrijepiti sve gore navedeno kako biste podržali svoje trgovačke aktivnosti? Ako je tako, vrijeme je da naučite kako trgovati kripto kao poslovanje putem porezne uprave status trgovca.

Ključne razlike između investitora i trgovaca

Internal Revenue Service (IRS) prema investitorima se ponaša drugačije nego prema trgovcima, a sada (porezna godina 2018.) da se troškovi ulaganja više ne mogu odbiti, aktivni kripto trgovci imaju dobar razlog da traže status trgovca.

Investitori su u osnovi svi koji ne trguju na puno radno vrijeme i ne zarađuju primarno za život čestim trgovanjem kriptovalutama (kao što je opisano u uvodnom odlomku).

Evo glavnih nedostataka trgovanja kripto računima kao investitorom, a ne kao trgovcem:

  • Kapitalne gubitke možete odbiti samo 3000 USD godišnje. Zamislite da imate stvarno loša trgovačka godina, slomljena s 24 000 USD kratkoročnih kapitalnih gubitaka. Trebat će vam najmanje osam godina da u potpunosti nadoknadite te gubitke. Još gore, kratkoročne gubitke možete nadoknaditi samo kratkoročnim dobicima, a dugoročne gubitke dugoročnim dobicima.
  • Više ne možete odbiti dio troškova biltena, savjeta o trgovanju, pripreme poreza, softvera za trgovanje, feedova podataka ili drugih troškova povezanih s ulaganjima kao u prethodnim poreznim godinama. Jao.

Potencijalne prednosti statusa trgovca izborom prema odjeljku 475 MTM

Riječ potencijal ovdje se nazire velik. Razlog je taj što IRS trenutno klasificira kriptovalute kao imovine a ne kao vrijednosni papir ili roba. Ako i kada porezni ljudi proglase kriptovalute vrijednosnim papirima ili robom, tada uzimajući odjeljak 475 markirati na tržište (MTM) računovodstveni izbori postaju laka odluka.

  • Odlukom za upotrebu MTM-a, vaši kripto kapitalni dobici i gubici oporezivat će se kao obični dobici i gubici.
  • Više nećete utjecati na maksimalni godišnji odbitak kapitalnog gubitka od 3000 USD koji se primjenjuje na investitore.
  • Svi vaši troškovi trgovanja bit će odbitni na Prilogu C (dobit ili gubitak iz poslovanja). Računala, monitori, internet, feedovi podataka, mobitel, namještaj, troškovi obrazovanja, seminari, profesionalne pretplate, priprema poreza, pravne takse, amortizacija, troškovi automobila i kamiona, mirovina i podjela dobiti, porezi i dozvole, putovanja i prehrana itd. svi su potencijalno odbitni troškovi za vaše poslovanje s kripto trgovinom. Primit ćete i odbitak za kućni ured za posao upravne funkcije izvedena unutar nje.

Više poslovnih pogodnosti

  • Ako stvarno unajmite ili kupite ured (ne kod kuće), tada ćete također morati odbiti stanarinu, osiguranje, hipoteku, režije i porez na imovinu. Ako imate zaposlenike, njihova plaća i beneficije također će biti odbitni poslovni troškovi.
  • Premije vašeg zdravstvenog osiguranja moći će se odbiti na Prilogu C kao poslovni trošak.
  • Ako ste samostalni poduzetnik ili poslujete kao jednočlano LLC poduzeće, morat ćete platiti porez za samozapošljavanje (Prilog SE). Polovica iznosa poreza odbit će se na obrascu 1040. To vam sada ne pomaže, ali trebalo bi povećati vašu isplatu socijalnog osiguranja, doći u mirovinu.
  • Kada kripto trgujete kao posao putem statusa trgovca, dopušteno vam je stvoriti račun za umirovljenje, poput Solo 401-k itd. Ograničenja doprinosa za Solo 401-k planove patuljasta su od onih na IRA i Roth IRA računima, veliki plus za tebe.

To je vrlo izdašna lista potencijalno profitabilnih poreznih prednosti za vaše poslovanje s kripto trgovinom. Ovisno o tome kako zapravo strukturirate svoje poslovanje (S-Corp., LLC, C-Corp, pojedinačni poduzetnik itd.), Ti porezni bi se mogli pokazati unosnim.

Trgujte kripto kao posao putem Bitcoin ciklusa statusa trgovca

Razmislite o tome kako Bitcoin-ove moćne cikluse bikova i medvjeda staviti u funkciju kao vlasnik tvrtke, a ne kao investitor. Slika: MotiveWave Ultimate.

Potražite profesionalnog poreznog savjetnika prije nego što odaberete status trgovca i MTM

Pod pretpostavkom da ste visoko profitabilan, hiperaktivan kripto trgovac, pametno je da potražite i platite najbolji porezni savjet koji je na raspolaganju. Naročito kada se bira status trgovca s MTM-om i dvostruko više ako se to pokušava učiniti za operaciju kripto trgovanja.

Mnoge tvrtke koje nude specijaliziranu pripremu poreza za trgovce nude i C-Corp., S-Corp. i usluge osnivanja LLC poduzeća. Provjerite jesu li visoko kvalificirani i za porez kripto trgovaca i strane jednadžbe za osnivanje poduzeća. Međutim, osnivanje tvrtke može biti skupo ako se ide ovom rutom paket-aranžmana. Umjesto toga, razmislite o stvaranju bilo koje od tih poslovnih struktura na nekom od jeftinih pravnih web mjesta.

Mnogi profesionalni trgovci koriste S-Corp. ili LLC za upravljanje njihovim poduzećima. To možete učiniti, čak i kombinirajući dvije strukture za dodatnu fleksibilnost (i više papira!). Obje nude zaštitu osobne imovine. Međutim, lijep plus S-Corpa. je sposobnost izdavanja dionica dionica za prikupljanje kapitala. LLC društva ne mogu prodati dionice investitorima u zamjenu za kapital, ali mogu ih prodati interesima u samoj tvrtki.

Zamijenite Crypto kao posao putem modernog sata i odijela Trader Status

Za trgovinu kriptovalutom kao tvrtkom ne trebaju vam otmjeni sat ili svileno odijelo, ali za to ćete trebati stručne savjete za porez i osnivanje tvrtki. Foto Adeolu Eletu na Unsplash-u

Trgujte kripto kao posao putem statusa trgovca

Sve u svemu, izbor statusa IRS trgovca s MTM-om čini se pobjedničkom strategijom za aktivne kripto trgovce. Uštedjet ćete na porezima, kapitalne dobitke i gubitke pretvoriti u uobičajene dobitke i gubitke, moći ćete odmah odbiti velike trgovinske gubitke (zašto čekati osam godina) i otpisati svaki pojedinačni trošak trgovanja kao trošak poslovanja.

Oduzimanje premija zdravstvenog osiguranja i pokretanje Solo 401-k mirovinskog plana dodatne su pogodnosti koje nudi prelazak s kripto investitora na kripto trgovca. Idući dalje, svoju osobnu imovinu možete zaštititi i stvaranjem korporacije ili LLC tvrtke za svoju trgovinu.

Istražite dosadašnje rezultate i reputaciju poreznih pripravnika koji tvrde da su stručnjaci u poreznim pitanjima trgovaca. Pitajte ih koliko su kripto klijenata pomogli u stjecanju statusa IRS trgovca. Usporedite njihove naknade za osnivanje korporacija i LLC poduzeća s onima s običnih legalnih web stranica. Možete formirati svoj S-Corp uštedjeti stotine dolara. ili LLC s posljednjim, a ne s prvim.

Kojim god putem krenuli za savjetnika za status kripto trgovca i osnivanje tvrtke, potražite savjet stručnjaka, odobrenog od IRS-a.