Pronalaženje sljedećeg bitcoina

Vjerojatno ste to pomislili u jednom ili drugom trenutku: „Propustio sam Bitcoin payday. Kako mogu odlučiti u koju kriptovalutu investirati sada kad znam o tržištu? “

Loše vijesti: Malo je vjerojatno da će bilo koja druga kriptovaluta zabilježiti isti astronomski rast koji je Bitcoin doživio tijekom posljednjih nekoliko godina, a nemoguće ga je predvidjeti.

Dobra vijest: Još uvijek postoji puno prilika za ulaganje u nove kriptovalute koje bi vam potencijalno mogle donijeti 10-100x prinos. Ovo dolazi s velikom notom opreza, jer kao što možda znate, kriptovalute su nevjerojatno nestabilne. Ovo nije investicijski savjet, a novac biste trebali steći / izgubiti vlastitim istraživanjem i intuicijom.

U ovom ćemo članku razmotriti neke osnovne strategije koje možete slijediti kada tražite sljedeću kriptovalutu. Ovdje smo usredotočeni na opcije visokog rizika i visoke nagrade. Ako tražite opće savjete za ulaganje, umjesto toga trebali biste pogledati naš članak o tome kako izgraditi odgovarajući portfelj kriptovaluta.

Scour početne ponude kovanica (ICO)

Inicijalne ponude novčića (ICO) brzo su postale standard za blockchain startupe kako bi se prikupilo financiranje za njihov projekt. U ICO-u tim ugošćuje crowdsale u kojem kupujete tokene koje možete koristiti na njihovoj platformi. Ovim tokenima možete trgovati i na sekundarnom tržištu (burzama) nakon ICO-a.

Na primjer, Golem je održao ICO za distribuciju prvih GNT tokena. Svrha ovih tokena je kupnja računarske moći u mreži Golem, ali trgovci ih također kupuju i prodaju na burzama.

Sudjelovanje u ICO-ima može biti unosna strategija trgovanja. Ako ste uložili u NEO crowdsale (u vrijeme kad se projekt zvao AntShares), vaš povrat ulaganja (ROI) bio bi ~ 160 000% trenutno. Populous, oko 5.000%. OmiseGo, okolo 4.000%. Shvatili ste sliku.

ICO ROI

Izvor: ICOBench

ICO dobitci ipak dolaze s najvećim rizikom. Većina ICO-a neće uspjeti, a to je već učinila gotovo polovica.

ICO istraživanje

Važno je da pažljivo razmotrite kada odabirete koju kriptovalutu želite uložiti u pre-ICO. Treba procjenjivati ​​kriptovalutu na hrpu stvari, ali najvažniji atributi su:

  • Tim i savjetnici – Tim bi trebao imati iskustva u blockchain tehnologiji ili barem industriji koju cilja. Po mogućnosti oboje. Imati ugledne savjetnike također je snažan znak da bi ICO mogao uspjeti.
  • Jasan problem / rješenje – Bijela knjiga projekta trebala bi jasno definirati koji problem projekt želi riješiti i kako ga kriptovaluta rješava. Pazite da to nije samo dokument pun marketinškog BS-a.
  • Distribucija tokena – Tim bi trebao podijeliti preko pedeset posto tokena sudionicima crowdsalea, ako ne puno, puno više. Dvoumite se oko projekata u kojima tim i savjetnici drže značajan dio tokena.

Treba uzeti u obzir sljedeće: značajna partnerstva, je li tim već stvorio proizvod i veličinu industrije koju ciljaju. Sve ove stvari mogle bi dovesti do povoljnog ulaganja.

Provjerite manje poznate razmjene

Čak i ako ste propustili priliku sudjelovati u zanimljivom ICO-u, i dalje možete ulagati kad novčić dođe na burze. U ovom trenutku često dolazi do kratkog skoka nakon kojeg slijedi trenutni pad, dok ICO investitori žele unovčiti kratkoročne dobitke. Ovo je izvrsna prilika da nabavite kovanice koje vas zanimaju za ICO (ili čak niže) cijene.

Nakon kratkog razdoblja nakon ICO-a, još uvijek imate vremena uložiti u novčić prije nego što ga glavne burze počnu popisati. Kriptopija i decentralizirane razmjene poput IDEX-a zlatne su mine za ove vrste kovanica. Iste gore spomenute istraživačke strategije primjenjuju se i na kovanice u ovoj kategoriji.

IDEX razmjena

Pretražite kovanice s malom tržišnom kapitalizacijom (<100 milijuna dolara) koji još nisu uvršteni na veliku burzu poput Binancea. Mozes provjeriti CoinMarketCap da biste vidjeli na kojim su razmjenama kovanica. Obavezno istražite na odgovarajući način i pronađite kovanice za koje vjerujete da imaju čvrste osnove.

Nakon što pronađete novčić u koji ste sigurni, kupite ga i (ovo je najteži dio) pričekajte. Mogli bi proći dani, tjedni ili čak mjeseci da vaš novčić dosegne respektabilnu količinu svijesti. Ako doista vjerujete u osnove novčića, ovaj vremenski okvir ne bi trebao biti važan. Jednom kada se novčić pridruži glavnoj burzi, slobodno ga trgujte u skladu s tim.

Vrijeme važni događaji

Još jedna popularna strategija odabira u koju kriptovalutu treba ulagati je odabir kovanica na temelju putokaza projekata i kalendara događaja. Ovo je kratkoročna strategija i obično je puno teže izvršiti od ostalih koje smo obradili.

Cijena kriptovaluta ima tendenciju rasta nakon važne najave partnerstva ili razvojne prekretnice. Ako pratite određene projekte na Twitteru ili ste aktivni na njihovom Telegram kanalu, obično saznate za te najave ispred manje uključene šire javnosti.

S tim informacijama možete ponekad rano kupiti projekt i zajahati val nakon najave. To, međutim, ima neke potencijalne nedostatke. Točno vrijeme je nevjerojatno teško postići. A na medvjeđem tržištu čak i najupečatljivije najave mogu biti slomljene pod negativnim osjećajima.

Uz to, ostatak tržišta možda neće reagirati na vijesti onako kako očekujete. Nedavni primjer toga je Vergeov Najava partnerstva za PornHub. Iako su neki pristaše ovo vidjeli kao pozitivnu vijest, većina tržišta nije, a cijena je u skladu s tim pala.

Ostani budan

Što je najvažnije, samo trebate biti oprezni kada tražite u koju kriptovalutu treba investirati. Nove mogućnosti ulaganja javljaju se svaki dan kada ih aktivno tražite. Pridružite se subreditovima, pratite kripto trgovce na Twitteru, neprestano istražujte nove projekte – u biti, uživite se u blockchain prostor. Nikad ne znate na koje ćete dragulje naletjeti.