Coinbase i CEX.IO dvije su dobro razvijene dugogodišnje platforme za razmjenu kriptovaluta. Oni nastoje pružiti dobro zaokružena rješenja za nove korisnike koji ulaze i trguju u industriji.

U ovoj usporedbi Coinbase i CEX.IO pronaći ćete detaljni prikaz ponuđenih značajki, njihovu usporedbu i koja usluga najbolje odgovara vašim potrebama.

Coinbase vs CEX.IO, kako se uspoređuju?

Postoji nekoliko razloga zašto biste mogli razmisliti o korištenju bilo koje usluge.

Ako samo želite započeti, oboje imaju jednostavne mogućnosti kupnje. Jednostavnost upotrebe je gdje Coinbase sjaji. Međutim, ako želite elegantnije rješenje koje će pojačati vaše potrebe za trgovanjem, CEX.IO je bolji izbor. Coinbase stvarno olakšava korisniku prvi put, dok CEX.IO dodaje neke naprednije značajke koje mogu iskoristiti.

CEX.IO je tvrtka koja ima duboke korijene u industriji i usredotočili su se na stvaranje burze prepune značajki za srednjeg investitora. Jednostavne opcije kupnje i prodaje svidjet će se novopridošlima u kriptovalutama te omogućuju kupnju valute od tvrtke izravno i prodaju natrag njima. Ovo je uredna opcija ako ne želite trošiti vrijeme učeći trgovati na tržištu. Košta premiju u obliku naknada u usporedbi sa standardnim tržišnim cijenama, ali to je prilično uobičajeno u industriji, posebno kada se koristi kreditna ili debitna kartica.

Više upućenih korisnika dobro se slaže s CEX.IO platformom. Na otvorenim tržištima možete trgovati s više kripto valuta. Ovo je korisno za one koji žele trgovati velikim količinama s nižim naknadama. Postoje čak i značajke trgovanja maržom koje pomažu povećati (ili minimizirati ..) dobit.

CEX.IO Tržišno trgovanje

Coinbase je slična platforma CEX.IO, ali nudi manje napredne značajke. Tim Coinbase razvio je jednu od najprepoznatljivijih marki u blockchain industriji zahvaljujući svom user-friendly dizajnu.

Usluga čini kupnju i prodaju Bitcoina i Ethereuma vrhunskim potezom. Možete birati račun i gotovo trenutno naručiti svoju kriptovalutu. Slično CEX.IO-u, možete kupovati pomoću kreditne kartice uz veću naknadu. Preporučuje se da odvojite vrijeme za bankovni prijenos po nižim cijenama.

Ne postoji trgovina na otvorenom tržištu dostupna izravno putem Coinbasea. Za naprednije značajke morate surađivati ​​sa sestrinskom tvrtkom GDAX. Početnicima bi se ovo moglo svidjeti jer nudi manje zastrašujuće mogućnosti unutar platforme.

Početna stranica Coinnbase

Korisnička podrška

Korisnička podrška može biti malo pogođena i promašena u čitavoj industriji kriptovaluta. Za većinu razmjena možete pronaći i sjajna izvješća i proklete kritike. To se često može dogoditi zbog toga što korisnička baza ne razumije kriptovalute, a količina potrebne podrške je neodoljiva ili jednostavno samo znak industrije u razvoju.

CEX.IO općenito pruža podršku putem e-pošte. Njihov tim obično odgovara na sve upite i usluga radi bez problema. Često postavljana pitanja i centar za pomoć posebno su ugodni jer mnoge tvrtke samo plaćaju uslugu tom području. Postoji mnoštvo korisnih informacija, uključujući korisne vodiče za teme poput trgovanja maržama.

Trgovanje maržama CEX.IO

Coinbase također ima prilično prikladan postupak korisničke službe. Morat ćete kontaktirati tvrtku putem e-pošte. Vrijeme odgovora je između 24 i 72 sata, ovisno o prirodi vašeg upita. Web stranica je relativno korisna s pristojnim centrom za podršku i nekoliko uvodnih vodiča. Početna je stranica namijenjena novim kupcima kriptovaluta. Jednostavno je i jednostavno, značajno ograničava granicu pogreške u usporedbi s robusnijim burzama.

Obje tvrtke imaju povjerenje u industriji

Coinbase pokrenut je 2012. godine i zabilježio je puno uspona i padova u industriji iz svog doma u San Franciscu. To je doista poznato ime i vjerojatno jedno od prvih mjesta koje novi korisnici pronalaze kada kupuju Bitcoin. Tvrtka reagira i djeluje u skladu s propisima koji se uvlače u kriptovalutu. Značajni potpornici tvrtke su suosnivač Reddita, Alexis Ohanian i Bank Of Tokyo.

CEX.IO je u funkciji od 2013. Nastao je iz prve usluge ikada u oblaku ikada koja je stvorila pouzdanu razmjenu. Izvorno su radile obje značajke, no posljednjih su godina odustali od rudarstva u oblaku kako bi se usredotočili na razmjenu. Koristeći London kao bazu, potpuno je registrirana pravna tvrtka koja pruža trgovinu kriptovalutama za korisnike širom svijeta. Naravno, posebno je prikladan za europske korisnike.

Sigurnost

Nije tajna da postoji povijest sigurnosnih problema s kriptovalutom, posebno kada je riječ o masivnim gomilama Bitcoina. Obje ove tvrtke postoje nekoliko godina, što je uvijek lijep faktor. Oboje su imali puno iskustva u izgradnji sigurne platforme.

CEX.IO nije toliko otvoren prema svojim sigurnosnim metodama kao druge tvrtke. Mnoge razmjene, uključujući Coinbase, ponose se time što vam govore koliko će vaša sredstva biti sigurna. CEX.IO koristi hladnu pohranu, što znači da će se vaša sredstva čuvati izvan mreže i daleko od hakera. Također se koristi dvofaktorska autentifikacija koja zaustavlja pristup vašem računu samo jednom lozinkom. To je posebna značajka koju uvijek tražim i stvarno bi trebala biti standardna značajka na bilo kojem financijskom računu. Bilo bi lijepo pristupiti više informacija o sigurnosti CEX.IO, samo radi mira.

Coinbase koristi značajne sigurnosne metode i vrlo je unaprijed siguran kako se vaša sredstva čuvaju. Također koriste dvofaktorsku provjeru autentičnosti na svakom računu. Glavnina sredstava nalazi se u hladnjačama raspoređenim između trezora i sefova širom svijeta. Sve internetske fondove osigurava sindikat Lloyds iz Londona, što je umirujuće.

Naknade

Naknade mogu dramatično varirati od tvrtke do tvrtke. Važno je obratiti pažnju na to kako kupujete kriptovalutu, jer neke metode mogu biti bolno skupe.

CEX.IO nudi razne načine poslovanja. Možete koristiti značajku jednostavne kupnje i prodaje, ali to ima 7% marže na tržišnim cijenama. Ako odlučite platiti kreditnom karticom, dobit ćete dodatnih 3,5% naknade. Skupo da, ali nije neuobičajeno vidjeti naknadu od 10% od tvrtki kada kupujete kreditnom karticom.

Sredstva možete položiti putem bankovnog prijenosa koji je daleko isplativiji, pogotovo ako trgujete na burzi uz naknadu od 0,2%. Postavljanje bi moglo potrajati malo duže, ali uštedjet ćete prilično nekoliko funti za velike narudžbe.

Coinbase daje jasne informacije o naknadama za korisnika. Kupnja kreditnom karticom košta 3,99%, a transakcije kupnje naplaćuju 1,49% naknade. Besplatni depoziti putem bankovnog prijenosa pomoći će riješiti one dosadne naknade za kreditne kartice.

Podržane kriptovalute

Obje tvrtke nude odgovarajući raspon kriptovaluta za kupnju i prodaju. Coinbase podržava kupnju, prodaju i pohranu Bitcoina, Ethereuma i Litecoina.

CEO.IX ima malo prošireniji asortiman za trgovinu. Možete birati između Bitcoina, Bitcoin Cash Ethereuma, Dash-a i Zcash-a. Izostavljanje Litecoina može biti malo frustrirajuće.

Coinbase vs CEO.IX Sažetak usporedbe

Dakle, sve u svemu, postoji nekoliko vrlo sličnih ponuda s dvije platforme. Oboje pozivaju nove korisnike da gotovo odmah dođu do različitih valuta.

CEX.IO očito je malo više bogatih značajkama i odgovara ljudima koji žele učiniti nešto više od puke kupnje. Opcije trgovanja su pristojne i možete raditi s niskim naknadama ako ste voljni koristiti trgovinsku burzu.

Coinbase super je lako razumljiv za nove kupce i jednostavna je opcija ako želite započeti izgradnju portfelja kriptovaluta. Korisničko sučelje Coinbasea jednostavno još uvijek treba pobijediti bilo koja platforma.

Europljani bi možda više voljeli CEX.IO jer ga čine bezbolnim za vlasnike bankovnih računa u eurima, dok bi Sjevernoamerikanci mogli biti sretniji s američkom Coinbaseom.