Coinbase vs Changelly

Coinbase i Changelly dvije su uspostavljene razmjene kriptovaluta koje pružaju različite usluge za blockchain zajednicu. Coinbase se prvenstveno koristi kao “on-ramp” za pretvorbu fiat valute (npr. Dolara) u blockchain imovinu, dok većina ulagača koristi Changelly za pretvorbu jedne kriptovalute u drugu.

U ovom pregledu „Coinbase vs Changelly“ dajem pregled svake razmjene kako biste lako mogli odabrati koja vam najbolje odgovara.

Preći ćemo na:

Coinbase vs Changelly: Ključne informacije

Metode financiranja

Na Coinbaseu možete financirati svoj račun na nekoliko načina, uključujući bankovni prijenosi, kreditne kartice, debitne kartice i bankovne žice. Također možete financirati svoj račun kriptovalutom (konkretno Bitcoin, Ethereum i Litecoin), ali ne možete ih razmjenjivati. Da biste to učinili, prvo biste trebali kupiti jednu kriptovalutu za fiat prije nego što kupite drugu. To udvostručuje broj naknada koje plaćate jer se postupak računa kao dvije transakcije u Coinbaseu.

Na Changellyju nema novčanika, tako da tehnički nema računa koji biste mogli financirati. Umjesto toga koristite debitnu ili kreditnu karticu za kupnju kriptovalute i slanje u novčanik izvan sustava Changelly. Changelly također ima opsežan popis kriptovaluta koje možete koristiti za financiranje ove kupnje pružajući jednostavan način razmjene blockchain imovine.

Zbog drastično različitih struktura financiranja, preporučujem Coinbase za kupnju kriptovalute i Changelly za prebacivanje između njih.

Sučelje

Coinbase je dizajniran s obzirom na početnog investitora. Bitcoin, Litecoin i Ethereum možete jednostavno kupiti i prodati sa samo nekoliko klikova s ​​njihove web stranice ili mobilne aplikacije. Coinbase također uključuje elegantnu nadzornu ploču za praćenje performansi novčića u vašem portfelju.

Nadzorna ploča razmjene Coinbase

Changelly također ima jednostavno sučelje koje ćete bez problema koristiti bez obzira na vašu razinu iskustva. Vi samo odaberite koje dvije valute želite razmijeniti, iznos valute koju mijenjate iz, i kojem novčaniku poslati valutu u vašoj konačnoj valuti.

Changelly bitcoin sučelje

Iako je Changellyjev postupak razmjene bio jednostavan, imao sam nekoliko tehničkih problema tijekom korištenja platforme. Web lokacija se više puta srušila i nekoliko gumba neće raditi ako ponovno ne učitam stranicu. Nakon što tim Changelly riješi ove probleme, platforma će biti sjajan način za nove ulagače da počnu mijenjati blockchain imovinu.

Naknade za trgovanje

Jednostavno sučelje Coinbasea ima cijenu s višim naknadama za trgovanje od većine drugih popularnih burzi.

Coinbase naplaćuje naknadu za razmjenu prilikom kupnje i prodaje kriptovaluta. Te naknade počinju od 1,49% za standardne kupnje / prodaje s bankovnog računa ili novčanika Coinbase. Maksimalna naknada je 3,99% za kupnju debitnom ili kreditnom karticom.

Changelly samo naplaćuje a 0,5% naknade za zamjenu za svaku trgovinu, ali loši tečajevi na platformi uzrokuju da plaćate skrivene naknade. Tečajevi na Changellyju često su lošiji od onoga što biste pronašli na drugim mjenjačkim platformama (ponekad i do 50% lošiji).

Ispod je snimka zaslona s coinmarketcap.com, jedne od najpovjerljivijih web lokacija na tržišnim informacijama. U vrijeme pisanja ovog članka navedena je cijena Bitcoina na 5337,69 USD.

sučelje coinmarketcap

Koristeći Changellyjev kalkulator za razmjenu, 5338 američkih dolara kupit će vam ~ .866 Bitcoin. To je malo više od 13% sramežljivih punog Bitcoina – mnogo više od 0,5% naknade koju oglašavaju.

Changelly sučelje

Dostupne kriptovalute

Bitcoin, Litecoin i Ethereum možete kupiti na Coinbaseu. Bilo je glasina da će uskoro biti dodano još kovanica, ali tvrtka ih nije potvrdila.

Changelly podržava brojne kovanice i uparivanja, uključujući:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Crtica
 • Dogecoin
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Factom
 • Golem
 • Lisk
 • Litecoin
 • Monero
 • Nem
 • NEO
 • Mreškanje
 • Još 58 novčića

Ulagači koji cijene odabir kovanica trebaju odabrati Changelly, ali preporučujem da se držite Coinbasea ako vam je cilj ulaganje u Bitcoin, Ethereum i Litecoin.

Ograničenja prijenosa

Changelly ograničava iznos koji možete razmijeniti tijekom vašeg prvi tjedan trgovanja. Državljani SAD-a, Kanade i Australije ograničeni su na 50 dolara za prvu transakciju. Ako obavite novu kupnju u roku od 4 dana, ograničeni ste na 100 USD. Nakon 7 dana ograničenje iznosi 500 USD. Osim toga, možete razmjenjivati ​​bez ograničenja.

Ograničenje prijenosa na Coinbaseu razlikuje se od osobe do osobe i određuje se vašom poviješću kupnje, dobom računa i razinom potvrde. Kao potvrđeni račun u SAD-u trebali biste moći dobiti tjedna ograničenja od najmanje:

 • 5.000 USD za kupnju na bankovnom računu
 • 50 USD za kupnju kreditne i debitne kartice

Kupnje izvršene kreditnom karticom, debitnom karticom ili USD novčanikom na Coinbaseu dovršavaju se trenutno. Bankovni prijenosi obično su trajali 3-5 radnih dana, ali Coinbase je nedavno objavio da korisnici sada mogu odmah izvršiti i te kupnje. Možete očekivati ​​primanje isplate u 2-4 radna dana.

Povjerenje tvrtke

Coinbase se nalazi u Silicijskoj dolini i razmjenjuje sredstva od 2012. godine. Razmjenjujući digitalne pristupe s 10 milijardi dolara na 10 milijuna računa, Coinbase je jedna od najuglednijih platformi u industriji. Coinbase također može kupiti nekoliko značajnih igrača investitori kao što su Andreessen Horowitz, Union Square Ventures i New York Stock Exchange.

Changelly je 2013. stvorio tim koji je napravio MinerGate, bazen za rudarenje bitcoina. Od izlaska 2015. godine, Changelly je povećao svoju korisničku bazu na preko 500 000 trgovaca. Prije ove recenzije nisam puno čuo o razmjeni. Međutim, oni imaju zapažena partnerstva s njima Coinomi i Jaxx novčanik. Čak i kod ovih etabliranih partnera, Changelly nema povjerenja nekih iz zajednice zbog skrivenih naknada / tečajeva koje sam gore naveo.

Osiguranje fonda

Trebali biste biti sigurni da će vaša sredstva biti sigurna kada koristite bilo koju od ovih razmjena.

Coinbase drži sve depozite u američkim dolarima u bankama koje jesu osigurao do 250 000 USD po štediši. Preko 98% digitalne imovine čuva se izvan mreže na šifriranim USB pogonima koji se čuvaju u sefovima širom svijeta, uz sigurnosne kopije papira. To osigurava da zlonamjerni napad na burzu neće utjecati na većinu sredstava, a one na koje bi to utjecalo u potpunosti osigurava Coinbase.

Changelly ne pruža toliko detalja o svojim sigurnosnim politikama kao Coinbase. Ipak, vjerojatno neće biti ukradena vaša sredstva zbog napada na burzu, jer platforma nema pohranu depozita i transakcije su trenutne. Changelly također koristi dvofaktorsku autentifikaciju kako bi dodatno zaštitio vaš račun.

Korisnička podrška

Coinbase ima robustan sustav podrške koji sadrži knjižnicu FAQ-a, bota za korisničku podršku i postupak izdavanja ulaznica za rješavanje složenih problema. Na većinu ulaznica za podršku odgovori se unutar 1-3 radna dana.

Dolazak do korisničke podrške na Changellyju nije intuitivan. Na nekim se stranicama klikom na “Podrška” vraćate na početnu stranicu, a na drugim se pojavljuje skočni prozor s greškom u koji možete unijeti problem. Na njihovoj web stranici postoji i odjeljak s čestim pitanjima koji odgovara na većinu pitanja koja bi početni investitor imao o njihovoj razmjeni.

Zaključak

Coinbase sjajna je platforma za započinjanje ulaganja u blockchain imovinu. Jednostavno sučelje, dubinska korisnička podrška i jednostavan postupak financiranja savršeni su za kripto valutu noobie.

Changelly ima prednost ako je vaš cilj ulaganje u širok spektar kovanica. Jednom kad se izglade problemi s njihovom korisničkom podrškom i web stranicom, ne sumnjam da će platforma rasti u popularnosti.

(Pogledajte cijeli popis CoinCentral-ovih recenzija o kripto razmjeni)

Više usporedbi Coinbasea

 • Coinbase vs Bittrex
 • Coinbase vs Blockchain
 • Coinbase vs GDAX
 • Coinbase vs Blizanci
 • Coinbase vs Kraken
 • Coinbase vs XAPO