Coinbase i Xapo dvije su najpopularnije platforme za kriptovalute koje pružaju usluge razmjene i novčanika. U ovom pregledu Coinbase vs. Xapo, preći ćemo na sve, od ključnih značajki svake platforme, na kojoj je platformi najlakše započeti i na kraju koja je najbolja za vas.

Coinbase vs XAPO: Ključne informacije

Usporedba značajki Coinbase i Xapo

Možda tek započinjete s Bitcoinom ili drugim digitalnim valutama i niste sigurni odakle početi. Kome se zapravo može vjerovati da isporučuje ono što želite u zamjenu za vašeg tradicionalno teško stečenog fiat mulu? Coinbase i Xapo su se vjerojatno pojavili tijekom vašeg istraživanja s puno mrzitelja i slavljenika za svaku tvrtku.

Dakle, što biste trebali odabrati za početak?

Obje tvrtke nude vrlo slične usluge jer nastoje stvoriti pouzdanu platformu koja omogućava prebacivanje između fiat-a i kriptovaluta jednostavnim i jednostavnim za nove korisnike. Žele vam pomoći da bez rizika premostite jaz između tradicionalnih financija i digitalne valute.

Glavna razlika između dviju tvrtki je odabir kriptovaluta koje možete kupiti i prodati. Coinbase je jedno od najpoznatijih imena u industriji koje vas može pokrenuti s digitalnom valutom u nekoliko minuta. Ne samo da možete kupiti i držati Bitcoin, već možete s istom lakoćom kupiti i Ethereum i Litecoin.

Coinbase također vam omogućuje kupnju Bitcoina izravno od njih putem kreditne kartice što je korisno ako se žuri, ali pripazite na pozamašne naknade ovom metodom. Europski i britanski kupci mogu uštedjeti do 4% na naknadama polaganjem novca putem bankovne doznake.

Završena kupnja kreditne kartice Coinbase

Xapo je novak na bloku kripto razmjene. Njihove su Bitcoin usluge prilično jednostavne za nove korisnike, ali vrijedi napomenuti da Bitcoin ne možete izravno kupiti putem kreditne kartice. Djeluju samo u bitcoinu, što je posebna frustracija za sve koji žele proširiti svoj asortiman kriptovaluta.

Nakon što se u potpunosti potvrdite, možete raditi u više fiat valuta. Možete neometano prebacivati ​​između Bitcoina i svih glavnih valuta, USD, GBP, Eura itd. Savršeno ako koristite različite fiat valute jer nema potrebe za odabirom ‘lokalne’ valute, a zatim ostanete pri visokim naknadama za prelazak na drugu alternativu.

Možete jednostavno uključiti više novčanika u fiat valuti i trenutno prebacivati ​​između njih po konkurentnim tečajevima dok gledate svoju ukupnu neto vrijednost. To znači da ste svoj Bitcoin mogli kupiti u funtama prije nego što se vratite na eure u samo nekoliko klikova.

Pregled računa Xapo

Jednostavnost i povjerenje su ono što pokreće oba davatelja usluga. Možete kupiti novčiće izravno od Coinbasea i Xapoa, tako da ne morate učiti detalje na tržištima. Također možete odlučiti da privatne ključeve pohranite izvan mreže u hladnjači radi vodeće standardne sigurnosti. Xapo drži svoje hladnjače zaključanima unutar švicarske planine, što čini cool marketinšku priču koja pokazuje da ozbiljno misle na sigurnost vaših Bitcoina.

Korisnička podrška

Kao što biste očekivali, tvrtke kojima je cilj učiniti kriptovalute prihvatljivima korisnicima imaju zaista dobro strukturiranu podršku za svoje kupce. Kao donekle nov koncept za širi svijet, Coinbase izvrsno radi na tome da se osjećate kao kod kuće.

Prilično ste prošetani kroz svaki korak procesa od trenutka kada se nađete na njihovoj web stranici. Pozdravljaju vas s informacijama o Bitcoinima i iskreno žele iskustvo učiniti bezbolnim.

Xapo obavlja respektabilan posao pomažući kupcu, ali za mene još uvijek postoje neka pitanja bez odgovora. Godina je 2017., to je Bitcoin, pa pretpostavljate da možete očekivati ​​da ćete sve što trebate pronaći na mreži, zar ne? Čini se da Xapo ima prilično opsežan centar za podršku, međutim, većina je šuplja s malo korisnih informacija. Čini se da ih više zanima prodaja njihove Bitcoin debitne kartice prije nego što uopće imate Bitcoin.

Što se tiče korisničke podrške nakon što se prijavite, nedostaju obje platforme. To je velikim dijelom posljedica velikog priljeva ljudi u svijet kriptovaluta i vjerojatno će obje platforme poboljšavati svoju korisničku uslugu kako vrijeme bude odmicalo.

Zajednica vjeruje objema tvrtkama

Coinbase ostaje dugogodišnje ime s kriptovalutnim svijetom koji je izgradio svoju reputaciju ranih korisnika i sada počinje prodirati u širu javnost. Brian Armstrong i Fred Ehrsam pokrenuli su tvrtku u ljeto 2012. godine, izvorno pružajući zamjenu za profesionalne trgovce Bitcoinima.

Xapo se brzo skalirao od svog rođenja 2014. godine, posebno tijekom 2017. godine kada su zacementirali svoje mjesto u rastu Bitcoina. Osnivača Wencesa Casaresa sada se smatra vodećim misliocem u industriji, čak i platni divovi poput Paypala sada traže njegov savjet..

Obje su tvrtke postale veliki igrači u ekspanziji Bitcoina pružajući potrošačima različite mogućnosti. Kako Coinbase raste iz SAD-a, a zgrada Xapo iz Hong Konga, na stolu su različiti poslovni ideali, zajedno sa svjetskim bankarskim opcijama.

Sigurno i osigurano

Sigurnost je ključna komponenta svake izvrsne usluge razmjene i novčanika. Coinbase i Xapo imaju neke od najboljih sigurnosnih rješenja.

Coinbase kombiniraju njihovu jednostavnu uslugu s vrhunskom sigurnošću. Oni koriste izvanmrežne metode pohrane i autentifikaciju u dva koraka što znači da vašem računu nije moguće pristupiti samo pomoću vaše uobičajene lozinke.

Xapo nudi malo veću fleksibilnost u načinu pohrane sredstava, omogućujući vam da se krećete između internetske i trezor pohrane po vlastitom nahođenju. Usredotočeni su na neprestano forsiranje industrijskih sigurnosnih metoda. Pronaći ćete pristup raznim dijelovima računa koji trebaju autentifikaciju u dva koraka i dodatni pin kod. Ako stvarno želite sljedeći sloj, svoje Bitcoine možete čak pohraniti u planinu.

Naknade

Kao što je gore spomenuto, Coinbase nudi trenutne kupnje kreditnim karticama, ali to dolazi s kamatnom stopom od 4%, što postaje prilično krupno za velike kupnje Bitcoina. Možete uplatiti sredstva na njihov račun za kupnju kriptovalute koja uklanja ovu naknadu, ali sve transakcije kupnje i dalje podliježu stopi od 1,5% naknade.

Xapo ima različite troškove, ovisno o načinu vašeg poslovanja. Za početak ćete trebati položiti novac u Xapo fiat novčanik. To se može učiniti kreditnom karticom, ali opet će rezultirati velikim naknadama. Bankovni transferi dostupni su uz minimalne troškove ili možete koristiti lokalnog pouzdanog Xapo šaltera s različitim naknadama. Nakon što uložite depozit, možete brzo kupiti Bitcoin bez naknade po tržišnoj vrijednosti.

Dostupne kriptovalute

Coinbase ima izrazitu prednost pružanja usluga Bitcoin, Litecoin i Ethereum. Ako želite stvoriti portfelj snažnih digitalnih valuta, to je stvarno korisno. Xapo s druge strane pruža samo Bitcoin pohranu i razmjenu. Ovo me frustrira kad želim primiti ili kupiti Litecoin kao nadopunu trenutnom posjedovanju Bitcoina. Ako su ozbiljni u pružanju cjelovite opcije kripto novčanika, tada bi više valuta bio bonus.

Coinbase vs Xapo: Konačne misli

Obje se usluge mogu puno voljeti, a niti jedna ne nedostaje kada započnete lagan početak svog Bitcoin života. Coinbase možda samo za apsolutnog početnika koji samo želi nabaviti kriptovalutu i naučiti užad. Xapo ponosi se njihovom sigurnošću i uz malo više truda može vam dramatično smanjiti naknade. Obje tvrtke pružaju vrhunsku sigurnost, ali Xapo osjeća da vaš račun ima svog osobnog tjelohranitelja.

Glavni odlučujući čimbenik mogu biti upravo ponude valuta. Ako želite više kriptovaluta, tada Coinbase iskače sa stranice. Za one koji žele višestruku fiat valutu, Xapo je besprijekoran.

(Ovdje možete pogledati naš cjeloviti popis najboljih razmjena kripto valuta)

Više usporedbi Coinbasea

  • Coinbase vs GDAX
  • Coinbase vs Kraken
  • Coinbase vs Blizanci
  • Coinbase vs Bittrex