Kraken vs GDAX

Za investitore s određenim iskustvom, Kraken i GDAX obje su dobre platforme za početak ulaganja u kriptovalute. Uz obilne opcije trgovanja i grafikone za analizu, ove dvije razmjene također su izvrsne opcije ako ste zainteresirani za prelazak s Coinbasea na nešto naprednije.

U ovom pregledu „Kraken vs GDAX“ pregledam prednosti i nedostatke dviju razmjena kako biste mogli odlučiti koja je najbolja za vašu strategiju ulaganja.

Preći ćemo na:

Kraken vs GDAX: Ključne informacije

Metode financiranja

Svoj GDAX račun možete financirati na tri osnovna načina – bankovni transferi (ACH), žičani transferi, i depoziti kriptovaluta. Uz to, možete prenositi sredstva sa svog Coinbase računa, ako ga upotrebljavate, trenutno i bez ikakvih naknada.

Kraken ograničava način na koji vam je dopušteno financirati vaš račun nivo provjere.

Na razini 1 možete polagati i podizati samo digitalne valute, ali to možete trgovina i digitalna i fiat valuta. Da biste dobili status Tier 1, morate dostaviti svoje puno ime i prezime, datum rođenja, državu i telefonski broj.

Bankovni depoziti i isplate (putem devizne doznake) dostupni su na razini 2 ili razini 3 ovisno o vašoj zemlji prebivališta. Razina 2 dodatno zahtijeva vašu adresu dok morate prenijeti važeću vladinu iskaznicu i nedavni dokaz o prebivalištu da biste dosegli razinu 3. Da biste položili i povukli novac kao rezident SAD-a, morate biti u razini 3.

Uz glatke prijenose Coinbase i manje strog postupak provjere, preporučujem GDAX ljudima koji žele što prije započeti s investiranjem.

Sučelje

Prema mom iskustvu, GDAX sučelje je puno jednostavnije za korištenje od prosječnog ulagača od Krakena.

GDAX povoljno smješta grafikon cijena, knjigu narudžbi, povijest trgovine i obrazac za narudžbu na isti zaslon, a da se ne osjeća pretrpano. Iako ovo može potrajati neko vrijeme da se naviknete, dragocjeno je vidjeti sve ove podatke prilikom naručivanja. Na GDAX-u možete plasirati tržište (odmah se popunjava po tržišnoj cijeni), ograničiti (kupiti / prodati po određenoj cijeni ili boljoj) i stop-loss naloge.

GDAX Bitcoin nadzorna ploča

Kraken nudi naprednije značajke trgovanja od GDAX-a s mogućnošću postavljanja naloga putem jednostavnih, srednjih ili naprednih opcija. Tržišne i limitirane narudžbe mogu se postaviti na kartici Jednostavno. Na karticama Srednji i Napredni možete postaviti stop-gubitke, isticanja, opcije poluge i uvjetna zatvaranja.

Kraken Bitcoin nadzorna ploča s odabranom jednostavnom karticom

Kraken Bitcoin nadzorna ploča s odabranom naprednom karticom

Kraken je bolja platforma za investitore koji to žele obavljati napredne zanate.

Ako je vaša investicijska strategija kupujte i držite neko vrijeme, trebali biste odabrati GDAX.

Naknade za trgovanje

GDAX i Kraken imaju varijabilne naknade za trgovanje koje se određuju prema vašem 30-dnevnom opsegu trgovanja i jeste li proizvođač (narudžba u knjigama) ili primatelj (popunjavanje naloga iz knjiga).

The naknada za sve kovanice na GDAX kreće se od 0,1% do 0,25%, i GDAX nema naknade za proizvođača.

Na Krakenu se naknada proizvođača za trgovine Bitcoinom, Ethereumom i Litecoinom obično kreće od 0,00% do 0,16% s naknada za uzimatelja između 0,10% i 0,26%. Ovisno o vašoj strategiji trgovanja, Kraken je možda bolji izbor za trgovanje Ethereumom i Litecoinom zbog niže maksimalne naknade za trgovanje (0,26% u odnosu na 0,30% na GDAX).

Budući da ove naknade ovise od osobe do osobe, predlažem da koristite Raspored naknada za GDAX i Raspored naknada za Kraken kako biste procijenili naknade za nekoliko trgovina koje možete obaviti. S tim procjenama možete odlučiti je li razlika u naknadama dovoljno važna da biste promijenili platformu.

Dostupne kriptovalute

Kraken podržava nekoliko kovanica i trgovačke parove kao što su:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Crtica
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnoza
 • Iconomi
 • Litecoin
 • Dinja
 • Augur
 • Lanac
 • Dogecoin
 • Zvjezdani lumeni
 • Monero
 • Mreškanje
 • Zcash

GDAX podržava samo Bitcoin, Ethereum i Litecoin trgovanje. Bilo je nekoliko glasina o tome da je GDAX dodao još valuta na ovaj popis; međutim, tvrtka nije dala službenu izjavu kojom to potvrđuje.

Ako ste zainteresirani za trgovanje manje poznatim alternativnim kovanicama (bilo kojim novčićem koji nije Bitcoin), Kraken bi trebao biti vaš izbor. Zbog svojih manjih tržišnih ograničenja, alternativni kovanici u osnovi su rizičnija investicija, ali iz istog razloga mogu donijeti veći povrat.

Ograničenja prijenosa

GDAX nema postavljeni maksimum za iznos koji možete uplatiti u jednom danu. Umjesto toga, oni određuju ograničenje vašeg ACH depozita na temelju starosti vašeg računa, povijesti kupnje i potvrde računa. ACH depoziti obično se odobravaju u roku od 3-5 radnih dana. Depoziti na žiču na GDAX-u ograničeni su na 250 000 USD, a postoji nema ograničenja za depozite kriptovaluta.

Ograničenje povlačenja GDAX je 10.000 USD dnevno.

Krakenov limit depozita jednak je za sve na 25 000 USD dnevno kada navedete dokaz o izvoru sredstava. Ograničenje povlačenja je također ograničeno na 25 000 USD dnevno. Depoziti Kraken trebaju 1-5 radnih dana za odobrenje.

Povjerenje tvrtke

Kraken i GDAX su pouzdane burze koje posluju u skladu s američkim propisima i dnevno trguju u vrijednosti od gotovo milijardu dolara dnevno.

Kraken upravlja Payward, Inc., a nalazi se u San Franciscu. Razmjena je primljena 6 milijuna dolara financiranja nekoliko značajnih investitora, uključujući Blockchain Capital. Od pokretanja 2013. godine, obim trgovine na platformi udvostručio se otprilike svakih 5 mjeseci – izvanredan tempo rasta. Ovaj rast pokazuje povjerenje koje trgovci i članovi zajednice imaju u razmjenu.

GDAX sa sjedištem u Silicijskoj dolini osnovan je 2012. godine kao podružnica tvrtke Coinbase. Platforma je uspješno razmijenila preko 20 milijardi USD digitalne imovine za 8 milijuna ljudi. GDAX je također primio ulaganja od Andreessena Horowitza, Union Square Ventures-a i New York Stock Exchange-a, da nabrojimo samo neke.

Prije tri mjeseca cijena Ethereuma pala je s preko 300 USD na 10 centi gotovo odmah na GDAX-u. To je uzrokovano višemilijunskom narudžbenicom koja je pokrenula nekoliko automatskih prodaja u domino efektu u knjizi narudžbi. Tržište se oporavilo ubrzo nakon toga, ali nekoliko je korisnika izgubilo značajnu količinu novca u bizarnom krahu. GDAX je vratio novac izgubljeni onima koji su pogođeni incidentom u pokušaju obnove povjerenja na tržištu.

Osiguranje fonda

I GDAX i Kraken koriste najbolje industrijske prakse za osiguranje svojih digitalnih sredstava. Uz to, GDAX čuva sve depozite u američkim dolarima (USD) u bankama s FDIC osiguranjem do 250.000 USD po štediši.

Kraken pohranjuje sve nove depozite kovanica u šifrirane novčanike koji se drže izvan mreže, gdje ih hakeri ne mogu dobiti. Digitalne kovanice drže na mreži samo kao sredstvo za održavanje operativne likvidnosti na burzi. Kraken također održava pune rezerve kako bi spriječio bilo kakvu mogućnost a vođenje banke.

GDAX drži većinu svoje digitalne imovine u hladnom (izvanmrežnom) prostoru na šifriranim USB pogonima s sigurnosnim kopijama papira. Manje od 2% njihove digitalne imovine drži se na mreži, a oni koji jesu, u potpunosti su osigurani od strane GDAX.

Korisnička podrška

Kraken i GDAX obično pružaju dobru podršku svojim kupcima – nešto što često nedostaje na manje poznatim razmjenama.

Na obje platforme možete pronaći sveobuhvatan odjeljak s čestim pitanjima koji pokriva uobičajena pitanja podrške, kao i pitanja za početnike ulagače. Kraken također uključuje temeljito trgovački vodič da vam pomogne da započnete.

Obje tvrtke rješavaju ulaznice za podršku putem e-pošte i GDAX ima uobičajeno vrijeme odziva 2-3 radna dana.

Nedavno je Kraken na mnogim forumima dobio kritike zbog sporog vremena odziva i ignoriranja ulaznica za korisničku podršku (iako ovo nikada nisam doživio).

Ako ste novi investitor koji će vam možda trebati pomoć u započinjanju, pouzdajte se u Gemini i njegov robustan sustav podrške.

Zaključak

GDAX i Kraken ciljani su na dvije različite vrste investitora.

GDAX ima jednostavno sučelje koje je najbolje za investitore koji se žele držati osnovno ulaganje u novčiće s lagana provjera računa.

Kraken, sa svojim velikim izborom uparenja novčića, pogodan je za iskusniji investitori koji su zainteresirani za alternativno trgovanje kovanicama.

(Pogledajte cijeli popis CoinCentral-ovih recenzija o kripto razmjeni)

Više GDAX usporedbi

 • GDAX vs Coinbase
 • GDAX protiv Blizanaca

Još Krakenovih usporedbi

 • Kraken vs Coinbase
 • Kraken vs Blizanci

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me