Poloniex vs Kraken

Poloniex i Kraken dvije su uobičajene burze za investitore koji žele proširiti svoje vidike alternativnim trgovanjem kovanicama (ukratko “altcoin”).

ODRICANJE: Iako se trudim biti što objektivniji u ovim postovima, moram vas upozoriti da postoje brojna izvješća o Poloniexu koji odbija povlačenje sredstava za korisnike i naizgled mjesecima ignorira ulaznice za podršku. Toplo preporučujem da pročitate naš raniji post o Poloniexu prije nego što odlučite.

Nakon što pročitate ovu usporedbu razmjene “Poloniex vs Kraken”, moći ćete odabrati burzu koja dobro odgovara vašem investicijskom planu.

Preći ćemo na:

Poloniex vs Kraken: Ključne informacije

Metode financiranja

Poloniex dopušta samo kripto-kripto-trgovina, tako da na mjenjačnicu ne možete uplatiti fiat valutu (poput američkih dolara). Iako svoj račun možete financirati bilo kojim novčićem dostupnim na burzi, preporučujem da ga položite Bitcoin, Ethereum, Monero ili Tether. Svi novčići na platformi upareni su s ove četiri kovanice za opcije trgovanja.

Kraken koristi razine provjere kako biste utvrdili kako možete financirati svoj račun.

Možete položiti i podići samo digitalnu valutu na Razina 1. Međutim, na ovom nivou možete trgovati digitalnom valutom, kao i fiat valutama. Da biste dosegli razinu 1, morate dostaviti svoje puno ime i prezime, datum rođenja, zemlju i telefonski broj.

Na Razina 2 ili Razina 3 (ovisno o vašoj zemlji prebivališta), bankovni depoziti i isplate (putem devizne doznake) su dostupni. Vaša je adresa potrebna za razinu 2, dok morate dodatno prenijeti važeću vladinu iskaznicu i nedavni dokaz o prebivalištu za razinu 3.

Sučelje

Poloniex ima jednostavno sučelje koje prikladno smješta sve relevantne grafikone i grafikone na jednu stranicu. The povijesna cijena, knjige narudžbi, dubina tržišta i povijest trgovine nalaze se u organiziranoj koloni radi lakše analize.

Poloniex sučelje vrh

Donji dio sučelja Poloniex

Također možete trgujte na marži i posuđujte kovanice do kratkih hlača na Poloniexu. To su napredne strategije trgovanja koje bi trebali iskušati samo iskusni trgovci.

Na Krakenu možete naručivati ​​putem jednostavnog, srednjeg ili naprednog sučelja. Pomoću kartice Jednostavno smjestite osnovno tržište (najbolja tržišna cijena) i ograničiti (fiksne cijene) narudžbe. Postavite ograničenja zaustavljanja, isteka, opcije poluge i uvjetna zatvaranja pomoću kartica Srednje i Napredno.

Kraken Bitcoin nadzorna ploča s odabranom jednostavnom karticom

Kraken Bitcoin nadzorna ploča s odabranom naprednom karticom

Sve u svemu, obje platforme udovoljavaju svim vrstama investitora koji obuhvaćaju širok raspon razina iskustva. Pogledajte obje razmjene i odaberite onu koja vam je najprikladnija.

Naknade za trgovanje

Poloniex i Kraken koriste dva čimbenika za izračunavanje naknada za trgovanje:

 1. Status proizvođača / preuzimača
 2. 30-dnevni opseg trgovanja

Kada stavite narudžbu za knjige po cijeni koja je niža od najniže cijene “pitajte” (ili narudžbe za prodaju po višoj cijeni od najviše cijene “licitacije”), vi ste proizvođač. Ako se cijena ponude ili traženja podudara s cijenom narudžbe u knjigama, podnositelj zahtjeva ste.

Naknade za Poloniex kreću se od 0,00% do 0,15% za proizvođače i od 0,05% do 0,25% za one koji uzimaju. Da biste primili nižu stopu, morat ćete imati više od 600 BTC trgovina u jednom mjesecu.

Na Kraken, naknada proizvođača maksimalno iznosi 0,16% i smanjuje se na 0,00% za većinu trgovačkih parova. Naknade se kreću od 0,10% do 0,26% za one koji uzimaju.

Uz različitu strukturu na svakoj burzi, preporučujem procjenu naknada pomoću objavljenih rasporeda ovdje za Poloniex i ovdje za Krakena. Pomoću tih procjena možete vidjeti je li razlika u naknadama dovoljno velika da se odredi vaš odabir platforme.

Dostupne kriptovalute

Kao čista razmjena kriptovaluta, Poloniex podržava uparivanje Bitcoin, Ethereum, Monero i Tether s:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Crtica
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Golem
 • Lisk
 • Litecoin
 • Monero
 • Omisego
 • Mreškanje
 • +Još 57 novčića

Kraken također podržava mnoštvo novčića i uparivanja kao što su:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Crtica
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnoza
 • Iconomi
 • Litecoin
 • Dinja
 • Augur
 • Lanac
 • Dogecoin
 • Zvjezdani lumeni
 • Monero
 • Mreškanje
 • Zcash

Jasno je da obje burze imaju na raspolaganju brojne kovanice. Preporučujem da provjerite svaku razmjenu da biste vidjeli koja od njih ima uparivanja koja su najpovoljnija za vašu strategiju ulaganja.

Ograničenja prijenosa

Poloniex nema ograničenje pologa. Međutim, mjenjačnica ima minimalne depozite za određene valute koji su navedeni ispod svake adrese za depozit u valuti. Pazite da vaš depozit dosegne ta ograničenja (čak i nakon naknada) jer vaš račun neće biti dodijeljen.

Ograničenje povlačenja za Poloniex za većinu korisnika iznosi 25.000 USD, ali možete se prijaviti da se to poveća. To ću detaljnije izložiti u nastavku, ali bilo je nekoliko izvještaja o povlačenjima iz tvrtke Poloniex koji nikada nisu stigli na odredište. Molimo trgujte oprezno.

Kraken ima ograničenje pologa od 25 000 USD dnevno kada navedete a dokaz o izvoru sredstava. Depoziti se obično uzimaju 2-3 radna dana rasčistiti. Dnevno ograničenje povlačenja je također 25.000 USD.

Povjerenje tvrtke

Kraken upravlja Payward, Inc i nalazi se u San Franciscu. Tvrtka je dobila 6,5 milijuna dolara financiranja od nekoliko investitora, uključujući Roger Ver i Blockchain Capital. Od pokretanja 2013. godine, obim trgovine na burzi udvostručio se u prosjeku svakih 5 mjeseci. Ovaj zapanjujući rast pokazuje da trgovci i dalje koriste platformu i vjeruju joj.

Poloniex je pokrenut 2014. godine u Wilmingtonu, Delaware. Razmjena je dosljedno u top 10 razmjena za obim trgovine ali ima mnogo problema koji uzrokuju nedostatak povjerenja zajednice. Nekoliko trgovaca ima izvijestio podržati ulaznice koje traju nekoliko mjeseci bez odgovora. Često se ove ulaznice odnose na sredstva za povlačenje koja su zaključana ili „čekaju odobrenje” na dulje vrijeme. To je rečeno, znam investitore koji su Poloniex koristili bez ikakvih problema. Još jednom, trgujte na vlastiti rizik.

Osiguranje fonda

S obje tvrtke sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, možete biti prilično sigurni da Poloniex i Kraken slijede najbolje industrijske prakse prilikom osiguranja svojih sredstava.

Poloniex ne izlazi u detalje o njihovoj sigurnosnoj praksi, ali navodi da se “velika većina depozita kupaca pohranjuje izvan mreže u hladnom hladnjaču s zrakom”. Na mreži drže dovoljno sredstava samo za olakšavanje likvidnosti potrebne za aktivno trgovanje. Razmjena se prati sumnjive aktivnosti 24/7/365, a svi računi koriste dvofaktorsku autentifikaciju.

Kao i Poloniex, Kraken većinu digitalne imovine pohranjuje izvan mreže u šifriranim novčanicima, dok se preostali novčići koriste za održavanje likvidnosti na burzi. Kraken također održava pune rezerve osiguravajući da a vođenje banke na razmjeni nije moguće. Kraken na svojoj web stranici ne spominje FDIC osiguranje – sigurnosne mjere predostrožnosti koje su poduzele druge popularne burze poput Coinbase i Gemini.

Korisnička podrška

Poloniex je poznat po nejasnoj korisničkoj podršci. Kao što je ranije spomenuto, ulaznice za podršku mogu trajati sve dok 4-5 mjeseci da se riješi. Poloniex na svojoj web stranici ima odjeljak za korisničku podršku koji uključuje česta pitanja; međutim, knjižnica pitanja izuzetno je ograničena.

Kraken ne samo da ima širok popis često postavljanih pitanja o podršci, već također nudi i vodič za trening da pomogne početniku ulagaču da započne. Kraken je također bio pod kritikama na forumima zbog sporog vremena odgovora na podršku, ali prigovori nisu ni približno toliko loši kao oni usmjereni prema Poloniexu.

Ako ste novi u trgovanju i mislite da će vam možda trebati aktivna podrška za početak, preporučujem Kraken kao svoju platformu.

Zaključak

Uz pitanja podrške i povlačenja koja su prisutna na Poloniexu, Savjetujem većini vas koji ovo čitate da trguju na Krakenu.

Poloniex preporučujem samo trgovcima koji su zainteresirani za određene strategije ulaganja koje se ne mogu izvesti na Krakenu (neki marginalni trgovinski parovi i pozajmljivanje kovanica na kraće).

(Pogledajte cijeli popis CoinCentral-ovih recenzija o kripto razmjeni)

Više usporedbi Poloniexa

 • Poloniex vs Bittrex

Još Krakenovih usporedbi

 • Kraken vs Coinbase
 • Kraken vs GDAX
 • Kraken vs Blizanci