Iako sustavi provjere rada postoje više od 20 godina, popularnost su zaista stekli tek dolaskom Bitcoina. Cijelo mnoštvo kovanica pojavilo se na tržištu od onih ranih procvata tehnologije kriptovaluta jer su poduzetnici koji su težili skočili na pojam stvaranja novca.

Problem s algoritmom rudarstva Bitcoina je u tome što je posljednjih godina potaknuo utrku hardverskog naoružanja. Baš kao i tradicionalno ratovanje, najveće oružje ide onome tko najviše ponudi. A zauzvrat, oni s najvećim oružjem dobivaju prvi izbor plijena. Drugim riječima, čovjeku na ulici uglavnom je određena cijena sudjelovanja u dokaznom rudarstvu kriptovaluta.

Srećom, rješenje postoji i dolazi u obliku udruženog rudarstva. Danas ćemo pogledati kombiniranje vaših napora s drugim rudarima širom svijeta pomoću popularnog rudarskog bazena pod nazivom Bitminter.

Što je udruženo rudarstvo?

Unatoč komercijalnom uspjehu velikih rudarskih operacija, domišljate internetske zajednice nikad ne iznenade kada je riječ o rješavanju problema putem interneta. Ako vam život daje limune, napravite limunadu. Kad Bitmain stisne vaše limune, pridružite se grupi i uberite blagodati ekonomije dijeljenja.

Ovih dana jedini način za nadmetanje s velikim igračima je kolektivna moć obrade. Podijelivši svoju procesorsku snagu preko mreže, vi zapravo jeste udruživanje resursa s ciljem sudjelovanja u nagradama. Naravno, nagrade koje primite bit će proporcionalne izvorima koje uopće doprinosite.

Skupno rudarstvo

Glavna prednost ovog pristupa je brže i redovito primanje blokovskih nagrada, umjesto nasumce i najvjerojatnije samo svakih nekoliko godina. Postoji niz rudarskih bazena i posvećeni rudar trebao bi napraviti vlastitu domaću zadaću kako bi pronašao rješenje koje joj najbolje odgovara.

Međutim, ovaj članak nije pregled rudarskih bazena. Umjesto toga, željeli bismo vam pokazati jednostavan primjer kako povezati ASIC s rudarskim bazenom. U ovom smo slučaju krenuli s Bitminterom.

Bitminter

Bitminter je rudarski bazen čiji je cilj olakšati proces uključivanja u rudarenje kriptovaluta. Počelo je iz ideje o pružanju grafičkog sučelja (GUI), prilagođenog korisniku, za rudare da komuniciraju s Bitcoin blockchainom. U tih prvih nekoliko godina rudarstvo kriptovaluta uglavnom je bilo domena računalnih tehničara koji su koristili naredbeni redak – alat za sučelje samo za tekst. Jasno je da takvoj vrsti interakcije nikome nije bilo lako uskočiti i započeti.

Bitminter postoji od 2011. godine, a njime upravlja norveška tvrtka Aesir Financial AS koja je u vlasništvu Geira Haralda Hansena. Tvrdi da već ima preko 450 000 registriranih računa. Nakon rada na GUI-u početkom 2011. godine, Geir je odlučio preoblikovati projekt u cjeloviti rudarski bazen i tako je rođen Bitminter.

Značajke

  • Poslužitelji smješteni u Europi i SAD-u
  • 1% Naknada za rudarstvo.
  • Podržava ASICBoost koji u potpunosti koristi najnoviji rudarski hardver.
  • Podržava objedinjeno rudarstvo.

Što će vam trebati za početak

  • Barem jedan pristojan ASIC rudar (poput Antminer S9) i relevantni ASIC usb upravljački programi.
  • Najnovija verzija Java (Obavezno ponovno pokrenite instalaciju).
  • Bitcoin novčanik

Postupak

1. Krenite prema web stranica projekta.

2. Kliknite Pridruži se da biste stvorili račun i koristili ID drugog računa koji već imate (Google, Facebook itd.) Za provjeru autentičnosti.

3. Odaberite svoje korisničko ime i potvrdite svoju adresu e-pošte.

4. Prijavite se i preuzmite najnoviju klijentsku aplikaciju Bitminter pod Alati:

Bitminter. Dohvatite najnoviju klijentsku aplikaciju za povezivanje s vašim ASIC-om

Dohvatite najnoviju klijentsku aplikaciju za povezivanje s vašim ASIC-om

5. Java može stvoriti pogrešku pri pokušaju preuzimanja aplikacije Bitminter na određenim Windows platformama. Ako se to dogodi, idite na “Pokreni programe za pretraživanje i datoteke” i potražite “Konfiguriranje Jave”. Odaberite Sigurnost i dodajte Bitminterovu domenu na popis prihvatljivih mjesta za preuzimanje:

Bitminter. Java ponekad sprječava preuzimanje aplikacija za kriptovalute

Java ponekad sprječava preuzimanje aplikacija za kriptovalute

6. Pokrenite aplikaciju, kliknite “Start motora” i prijavite se s vašim Bitminter podacima za prijavu. Čestitamo, sada zajedno s rudarima iz cijelog svijeta rudarite kripto u Bitminterovom spremištu!

Povezan i obavlja posao u Bitminter rudarskom spremištu

Povezan i obavlja posao u Bitminter rudarskom spremištu

U ovom trenutku imate efekt kože u igri. Kad se to već kaže, bilo bi pametno obaviti krugove i naučiti kako prilagoditi svoju opremu i znati kako stupiti u interakciju s bazenom maksimalnog kapaciteta. Bitminter subreddit je dobra polazna točka za daljnja pitanja ili čak možete izravno kontaktirati Bitminter.

Završne misli

Početi s rudarenjem kriptovaluta nije tako teško kao što možda mislite. To ne znači da je i za sve. Imati odgovarajući hardver važan je prvi korak. Industrija napreduje vratolomnom brzinom, a zaglavljivanje zastarjele opreme moglo bi značiti razliku između ostajanja profitabilnog ili sporo krvarenja novca. Imajući to na umu, evo nekoliko dodatnih točaka na koje biste željeli obratiti pažnju.

Prvo, obavite svoju detaljnu analizu i izračunajte očekivanu profitabilnost hardvera za rudarstvo bitcoina. Kao drugo, trebali biste biti upoznati s kontroverzom oko Bitmaina, najvećeg proizvođača ASIC-a u prostoru kriptovaluta. Bitmain je zajednica dobro poznata po svojoj nemilosrdnoj poslovnoj praksi. Konkretno, za rudarenje najnovijom opremom, a zatim prodaju na sekundarnom tržištu nakon razvijanja bolje alternative.

Kao rezultat toga, mnogi ljudi koji žele rukovati na kraju kupuju ove zastarjele strojeve. “Najnovija” rudarska oprema može vam vratiti nekoliko tisuća dolara i velika je vjerojatnost da ste već iza krivulje najnovije tehnologije. Drugim riječima, istražite puno i provjerite jeste li se zaista dokopali pristojnog ASIC-a prije nego što uskočite u ovu igru!

Uz sve rečeno, još uvijek treba zaraditi novac. Ako trend Bitcoin-a ide dalje, ta bi zarada mogla postati stvarno značajna kad se bik vrati na tržište.